Sizin için aşk mı daha önemli gurur mu? Hangisi için diğerinden vazgeçersiniz?
Aşk daha önemli
Gurur daha önemli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Gurur nedir biri bana onu açıklasın önce...
Bir tarafı havada gezmek midir? Bana şunu yaparsa daha da konuşmam, bunu yaparsa ona ödetirim diye hırslanmak mıdır? Kendine yapılan haksızlığı kabul etmemek midir? Yoksa aldatılınca arkana bakmadan dönüp gitmek midir gurur? Nedir ha? Yani gurur var, gurur var.
Hangisi daha önemli, aşk mı, gurur mu...
Bir kere soru tasarımından hasarlı. Aşk kategorisinde açıldığına göre ikili ilişkiler açısından sorulduğunu düşündüğümüzde;
"Işık üretmek için elektrik mi önemli yoksa ampul mü" diye sormak gibi bişey bu..
Hiç gururu olmayan, aşkı için ne istese yapan, bildiğin köle gibi olmuş birini düşünün. Bu kadar gurursuzlaşmış bir erkeği hangi bayan ister? Hiçbiri. Yada en ufak olayda bile kof gurur yapan, mantıksız hareket eden biri aşkın içine etmez mi? Eder...
Yani ikisinin de bir "ölçüsü" var. Gurur aşk için gereklidir ama yeterli değildir. Gurur aşk için sahneyi hazırlar diyelim. Sahne yıkılırsa, oyun yani aşk sadece kısa bir süre devam edebilir...
Gurur insanın kendine, aşk karşısındakine olan saygısı ve sevgisidir desek pek de yanlış olmaz sanırım. Bunlar bir köprünün iki bacağı gibi. Biri olmadan diğerinin anlamı kalmaz. O yüzden arasında seçim yapılmaz, yapılamaz. Bu yüzden önem dereceleri pek karşılaştırılabilir değildir.
Aşk'da gurur olmaz, çünkü aşk'da mantıkda olmaz. Aşk zararlı birşeydir insanı ayaklar altına alır, gurur yüce birşeydir insanı göklere çıkartır.
Artık anladım ki aşk diye bir şey yok.Aşk bizim kendimize söylediğimiz yalandan ibaret."Aşık oldum" "O kız olmazsa yapamam" " o çocuk olmazsa ölürüm" yok kardeşim yok böyle birşey yok... Aşk insanları oyalamak için ortaya atılmış birşey bazılarıda bunu değerlendirir kitap yazar şiir yazar şarkı yazar senaryo yazar film çeker.
Aşk yoktur bencilik (bencillik'de olabilir) vardır.Fizyolojik birşey işte noluyor iki aynı cins farklı cinsiyette yaratık nesillerinin devamı için yan yana geliyor birbirlerini kandırma töreninede aşk vs adlarla tanımlıyorlar sonuç ney? alış veriş bu kadar basit herkes amacına ulaşıyor ürüyorlar. Ne kadar güzel birşey ne kadar zevkli birşey.
Onu bunu bırakında Aşk araçmıdır amaçmıdır bunu tartışın :))
Ve evet bu gün fazla üstüme geldiler kısadevre yaptım ondan buraya döktüm içimden gelen zehri...
Heidekraut kusura bakma.
Bende böyle düşünüyorum. haklısın ..
Aşıksan gururu, gururluysan aşkı unutacaksın diye bir söz vardır
Cevap
30Cevap
kişisel fikrim gurur daha önemli benim için aşık olup gururum hiçe sayılacaksa aşk bir anlam ifade etmez benim için ;)
gurur bazen kibire ve kalp kırmalara kadar gidiyor..bence hak edene ve uzun süreli ilişki yaşayabileceğin birinden gururun için vazgeçmemelisin.ama baktın olmuyor uzaklaşmayı bilmelisin..
ben ask derim fakat % 90 guru der
zaten bosan malarda bu yüzde oluyo o diyo guru bu diyo guru askin icine ediliyo
aşk mı gurur mu diye sordu dişi kişilik.. aşkkk dedimm aşkkkk
böyle bir önem sırası yok, enayi olmamak çok önemli bence:)
Gururumun sınırında aşka kamikaze yaparım. ne gurur ne aşk kalır :)
duruma bagli :) sadakatta sorun varsa, ben yapmazdim diyorsam icimden, gurur on planda olur.
aşkı ön plana aldığım zamanlarda bile gurur kendini gösteriyor bir şekilde...
gururla kibir şeytanın işidir hz Muhammed s.a.v o sebeple aşk
gurur önemlidir. aşk ise daha çok önemsizdir. ;) ince bir vurgu yaptım ama dur bakalım :)
aşk karın gurultusu gibidir toplum içinde utandırır insanı. nice koç yiğitler bir kız uğruna üstünü başını yırtar hale gelip göz yaşı döker.
aşk gururu geçerse sıkıntı olur, millete maskara olunur.
Gurur her zaman ön planda oldu. Öyle demeyelim de şöyle diyelim öyle birisi çıkmalı ki ne gurur kalmalı ne de haysiyet..
aşk ya ne yapayım gururu..aşıksam gurur murur dinlemem ben...
aşkım için aşkımdan vaz geçebiliyorsam gururumdan da vaz geçebilirim
Gurur önemli ama araya aşk girince pek gurur kaldığı görülmez
aşk tabiki ... aşkta gurur olurmu yaw ... yamuk yapmasın yeterki ..affedilmicek seyler ..
Askta gurur olmaz, ama genel olarak herkeste birazda olsa gurur olmalidir.
gururunu kaybeden aşkınıda kaybeder aşkın kendisi gurur dolu olmalı
bu soruya verilecek bence en güzel cevap ''kişiden kişiye göre değişir.''
gurur mu aşk mı hımm her iki tarafı boklu değnek bilemedim şimdi kararsızım pas :/
Gururum için aşktan...Nitekim o yüzden yıllardır yalnızım...
Yerı gelidımı sevmiyorsan askın için gururunu ayaklar altına almalısın genelde bu böyle olmuyormu
gurur diyecek olanları şimdiden çok merak ediyorum :)
aşk ile karşılaştırılmasına gerek olmadan da
gururun nefsten kaynaklı oldugunu bilerek mi yazacaklar onu da merak ediyorum
ulennnn sen ne diyorsunn aşkımı deler deşerimmm o benim yarim der gözünü yumrugu geçirrim erkegimin
gurur guru gururu gurur
gurur tabi aşk neymiş kim miş
aşk ama grursuz da olmaz dıye dusnuyorum...
gurur ne allah aşkına üç günlük dünya ..
2side olmazsa olmaz ..2side olmayinca olur..
Çok seviyorsam gurur ne ki aşkın önünde ..
Gururumdan vazgeçmem.
Gurur adami dotunden vursa da "Gurur"
hiçbirşey önemli değil
zaman sonra gurur insanı pişman edebilir
kalmadı bende gururdan eser
aşk <3
gururu unutturacak aşklar kaldı mı bilmiyorum...
kaderrr kaderrr kaderrr
gurur kısaymışşş
gurur tabii kide
aşkta gurur olmaz bunu hala anlayamadınız mı?
para para para para
ölçülü fifti
gurur.tabiki.
Aşk
Aşkta gurur olmaz
Bence ikiside
Gurur daha önemli
gururönemli bence
gurur daha önemli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar