Sınıf arkadaşımın benden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamamın bir yolu var mı?

Kendisi baya utangaç yüzyüze konuşamıyoruz. Mesela bana ismimle hitap ederek bir şey soruyor bende cevap veriyim diye bakıyorum o bana bakmıyor oluyor bende bana demedi heralde yanlış duydum diyerek cevap vermiyorum. 3-4 defa böyle oldu. Benimle konuşurken yüzüme bakmıyor hiç ama bazende hafif gülümseyerek bakışıyoruz. Konuşmakla bakışmak aynı anda olmuyor bir türlü. Bende diğer kızlar gibi yapıp derste bana bakıyor mu diye kontrol ediyorum. Ama bu mantıklı mı eminde değilim.

Nasıl anlarım sizce?

Eğer hoşlanıyorsada arkadaşlarına söyleyecek biride değil. Onlardanda bilgi alamıyorum. Zaten 12. sınıfta olduğumuzdan genel olarak ders çalışıyor öyle facebooktada çok çevrimiçi değil. Çevrimiçi olsada bu sene benimle konuşmuyor çok fazla, ama geçen sene çok konuşuyordu bende biraz terslemiştim onu hatta o zamanlar. Geçen sene o beni seviyor diye düşünüyordum, şimdi ben onu seviyorum ama o beni seviyor mu hiç emin değilim. Geçen sene hoşlanmış sonra vazgeçmişte olabilir yada hep arkadaş olarak görmüştür hiç fikrim yok. Nasıl anlayabilirim?

Öyle konuş biraz sonra anlarsın demeyin bende baya utangaç sayılırım ve ben onu geçen sene baya terslemiş olduğumdan onunda tuhafına gider bu durum.
Sınıf arkadaşımın benden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamamın bir yolu var mı?