Arkadaşlar saçı yağ besledikçe mi yoksa yıkandıkça mı uzar? Saçlarımı kısa kestirdim uzamadı bir türlü pişman oldum. Saç ne zaman kesilirse çabuk uzar? Sık yıkamamak gerek diye duydum ve saçlarım çabuk yağlandığından her gün yıkamak zorunda kalıyorum, bu uzaması için iyi bir şey mi?saç ne zaman kesilirse çabuk uzar
Saçlarımızın sağlıklı uzaması hep arzu ettiğimiz bir şeydir :) Bunun için elimizden geleni yapmaya çalışırız ve birçok yöntem deneriz.
Saç ne zaman kesilirse çabuk uzar?
Saç ne zaman kesilirse çabuk uzar?
Saçlarımızın uzaması için düzenli olarak uçlarından kestirmek şehir efsanesi değildir, aksine işe yarar. Saç uçlarımız çok fazla güçsüzleşir ve düzelmek için saçlarımızın ihtiyacı olan tüm proteini kendilerine çekerler. Güçsüz saçlardan kurtulmak saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
Yağlanan saç hemen yıkanmalı mı?
Yağlanan saç hemen yıkanmalı mı?
Saçlarımız kendi yağından da besleniyor bunun için cevabım hayırdır. Saçları her gün yıkamak zayıflatır ve güçsüzleştirir. Zayıf saçlar maalesef hızlı uzamaz. Saçlarımızı 2-3 günde bir yıkamalıyız. Yağlı görünümü gidermek için kuru şampuan kullanılabilir.
Saçların hızlı uzamasını sağlayan besinler nelerdir?
Saçların hızlı uzamasını sağlayan besinler nelerdir?
1. İstiridye Çinko bakımından zengin olan istiridye saçlarımızın hızlı uzamasını ve beslenmesini sağlıyor. Çinko tedavisi saç dökülmesinde de uygulanıyor. 2. Yumurta Protein bakımından zengin olan besinler saçlarımızı besler. Yumurta da bunlardan biridir. Her gün olmasa bile 2 günde bir mutlaka tüketilmeli. 3. Badem İçerdiği E vitaminiyle saç sağlığımızda önemli bir rol üstleniyor saçlarımızı onarıyor ve besliyor. 4. Ispanak A ve C vitamini içeren ıspanak saç derimizin beslenmesini üstleniyor ve sağlıklı bir uzama sağlıyor. 5. Avokado Avokado B5 vitamini yönünden zengin bir besin. B5 vitamini saçlarımızın hızlı uzamasını sağlarken, saç tellerimizi de güçlendirir.
Saçlar en hızlı şekilde nasıl uzar?
Saçlar en hızlı şekilde nasıl uzar?
Saçlarımızı kestirdikten sonra en çok istediğimiz şey saçlarımızın uzaması olur bunun için birçok yöntemi deneriz :) Fakat en önemli adımımız saçlarımız için en doğru ürünü seçmektir. Ben saçlarımın hızlıca ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamak için Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisini kullanıyorum. Bu seriye bir yeni ürün daha eklendi Serum Bakım Kremi.
Keratin+çam terebentin yağı ile güçlendirilmiş formül. Saçları ağırlaştırmadan onarıyor ve bakımlı, sağlıklı, hızlı bir şekilde uzamasını sağlıyor. Kullanımı oldukça kolay, çabucak durulanıyor, saçta kalıntı bırakmıyor. Artık saçlarımı kestirsem de çabuk uzayacağını biliyorum :)
Uzun, bakımlı ve sağlıklı saçlar her kadının zaafıdır. Saçları sık sık yıkamak saçları uzatmaz, aksine saç derisindeki koruyucu bakterileri yok ederek, kepeklenme ve saç dökülmesine yol açar. Saçın kendi yağıyla beslenmesi gerekir. En sağlıklısı haftada 3 kez saçları yıkamaktır.
Saçlarımızın uzamasına yardımcı olan besinler nelerdir?
Saçlarımızın da tıpkı vücudumuz gibi vitaminlere ihtiyacı vardır. A vitamini, Biyotin, E vitamini, C vitamini, B12 vitamin, B7 vitamini ve H vitaminleri saçlarımızın uzamasında oldukça etkili rol oynar. Yumurta, balık, yoğurt, soya ürünleri, protein, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmelisin.
Doğal yağlar saçları uzatır mı?
Hindistan cevizi yağı, zeytin yağı, argan yağı, jojoba yağı, hint yağı, yılan yağı ve tatlı badem yağı hem kirpiklerin, hem de saçların sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olan yağlardır. Haftada 2 kez bu yağlarla saçlarına maske yapabilirsin. Bu yağlarla hazırlayacağın karışımın içerisine ilave olarak E vitamini, Bemiks ve Bepanthen ampülde ekleyebilirsin. :)
Saçlarımı bir anlık hevesle kestirdiğim dönemler, yeniden saçlarımı uzatma aşamasında en büyük kurtarıcım Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi olmuştu. Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakımı kremi çam terebentin yağı ve keratinle zenginleştirilmiş formülüyle saçların hızla uzamasına yardımcı olur. İçeriğindeki keratinle saçlarını onarırken, aynı zamanda kaybettiği nemi geri kazandırır. ❤️
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabi ki yıkadıkça uzar... Ama sık yıkadıkça daha fazla yağlanıyor çünkü öyle alışıyor. Lisedeyken saçımı abartısız sabah akşam yıkadığım zamanlar oldu yağlanıyor diye öyle yapıyordum sonraları anladım ki öyle daha fena yağlanmaya alışıyor :) 2 gün falan ideal... Başlarda saçların 2 günde bile yağlanabilir(sen de benim gibi sık yıkamaya alıştırdıysan) ama sonraları öyle alışır hem de uzar...
saç üzerine yıllarca araştırma yaptım 7 yıla yakındır saçlarım uzun. sana tavsiyem saçının yıkanma isteme sıklığını 3 gün ortalamaya getir o zaman inanılmaz hızlı uzar. çok yıkarsan incelir zayıflaşır. çok yağlı bekletirsen dökülme yapar. sen yağlansa da 3 günde bir yıka bir süre sonra alışlır saçların. bir de yılan yağı kullan hakikisini bulursan çok faydasını görürsün.
Yılan yağı ve argan yağı çok yardımcı oluyor uzamasına tavsiye ederim aynı zamanda bayağı güçlendiriyor saçları birde fazla yıkamanın "bence" zararı yok.
Her gun yikaman saci uzatmaz. Kendi yagina ihtiyaci var beslenmesi icin en erken iki gunde bir yika. Hatta evde oldugun gunler fazladan sacina argan yagi kullan.
ikiside degil saç kestirince uzarmı hiç bu biz kuaförlerin hilesi o asıl şöyle oluyo uçlarını temizleyelim kırıkların gitsi saglıklı uzasın saçların demesi gerekir hile yani üzgünüm :) bir saç ayda 1cm ile 1,5 cm arasında uzar ona göre ölç hesapla
En İyi Cevaplar