Ailem çok istiyor çevre mühendisliğini
İtü çevre mühendisliği nasıl sizce?
İtü çevre mühendisliği nasıl sizce?
Gayet başarılı. Kendini geliştirdiğin, ingilizcenin yanına bir tane daha yabancı dil eklediğin takdirde her türlü iş bulursun.
bir cevre muhendisi olarak yazma derim. Git saglik ya da egitim sektoru yaz
Çevre mühendisliği iyi değil itüye gel ama evre yazma
Cevap
12Cevap
Türkiye şartlarında ilgi görmeyen başka bir bölüm. Gençlerin geleceği ile oynanılan başka bir oyun sahası. Mümkünse, sağlam birikimleriniz yoksa, üniversiteyi sadece sosyalleşmek, kültürel olarak kendinizi geliştirmek için okumayacaksanız, "ekmek parası" kazanmak istiyorsanız uzak durun bu Türkiye şartlarında ilgi görmemiş, görmeyeceğini öngördüğüm bölümlerden. Şu anda Türkiye genelinde çevre mühendislerinin %80'inden fazlası kendi mesleğini icra etmiyor, edemiyor. Gelecekte sürekli bu bölümün değerleneceği söyleniyor. Eee kardeşim, gelecekte de 20-30 sene sonra sen genç bir çevre mühendisi olmayacaksın ki, dünyanın, Türkiye'nin tek çevre mühendisi olup dünyanın, Türkiye'nin geleceği senin ellerine bırakılmayacak ki... Eğer kendini üniversitede verilen eğitim ile yetindirir, kendini geliştirmezsen senelerce iş aramış, sürekli farklı işlerde çalışmış bir mühendis olacaksın.
Her bölümde üniversite önemlidir. üniversitesi önemli bölümü önemli olmayan üniversiteler vardır ( koç Boğaziçi gibi ) ama iyi üniversitelerde okumanın teknik olarak farkı olmasa da after üni sonrası büyük farkları vardır. Sosyal iş çevreni bile etkiler
Neyden korkarsan o gelir başına
İyi şeyler düşün
Her bölümde önemli. Hocaları araştır, yatmış mı çalışmış mı bak. :D
Boş bölümü boşuna boş boş Okuma sonra boşta kalınca nie boş bolum okudum diye boş boş düşünürsün:):):)
git endüstri
elektronik falan oku
illa çevre diyosan üniversite iyiymiş
okul çok köklü bir okul, çevre mühendisligi de iyidir kanimca itü boş bölüm acmaz
Köklü üniversitelerı tercıh etmen senın yararınadır.. Bılındık ve buyuk sehırler avantaj saglayacaktır
Üniversite diploma önemli ama, alt yapı ve kendini geliştirmen ise bir o kadar iyi olur.
Puanin yetiyorsa süper :) İstanbul'da mı yaşıyorsun?
güzel bir çevre edinebilirsin ;)
Kaldırım mühendisi olacaksan önemli
Her bölümde univeriste onemlidir
Çok iyi bence
İTÜ yani
güzel
e itü sonuçta yani
İyi bence
Çevre mühendisliği bölümü kişilerin ne iş yaptığını bilmediği meslek gruplarından biridir.
Günümüzde en önemli meslek gruplarından biridir. Gün geçtikçe, gelecekte çok daha önemli bir hale geleceğini düşünüyorum. Örneğin ülkemizde yaşanan müsilaj problemi. Küresel açıdan bakacak olursak küresel ısınma bunun en önemli örneklerinden biridir. Üniversite tercihlerinde bölüm tabii ki önemlidir.
Bahsettiğin üniversite ülkemizin başarılı ve iyi üniversitelerinden biridir. Hocaları oldukça kalitelidir. Laboratuvar imkanları oldukça fazladır. Çok iyi bir eğitim alacağına inanıyorum. Fakat ülkemizde oldukça kaliteli çevre mühendisliği bölümü vardır. Hem hocaları kaliteli hem laboratuvar imkanları oldukça fazla olan bölümler mevcut. Burada farklı noktaları değerlendirmek gerekmektedir. Başarılı olmanın temel esaslarından biri kişinin kendi gayretidir. Bu noktayı unutmamak gerekmektedir. Eğitim kalitesi öğrenci performansı ile doğru orantılıdır. Siz başarılı olmak isteyin gerisi gelecektir.
Yolunuz bahtınız açık olsun.