Azeri bir kızı Tük bir kızdan ayırır mısınız? Arkadaşlık Aile kurma Evlilik her yönden?
Cevabın nedir?
Azeri kızlar dış görünüş olarak evlenene kadar kaşlarını aldırmıyorlar gördüğüm kadarıyla. Bu nedenle hep kalın kaşlılar. Evlilik konusunda ise Türk kızlara az biraz benzerler. Yalnız biraz geri kalmışlar bir toplum, biraz da rus kültürüne yakınlar. Türk kızı kadar muhafazakar değiller. Zaten Türkleri pek sevmezler. Özde değil, sözde severler. Kardeş ülke derler, ama KKTC'yi tanımayan ülkelerden biridir Azerbaycan. Ayrıca Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygularlar. AB uyguluyor çok mu? Azeri kardeşimiz bile vize isterken. Kısacası Azeriler yaramaz bir millet. Tek ortak noktamız Ermenilere olan düşmanlığımızdır. Dağlık karabağ kanayan yaralarıdır.
021 Yorumla
Soran+1 yılBöye düşünmen beni üzdü. Ama şunu yanlış biliyorsun KKTC yi tanıyan tek ülke Türkiye'dir zaten Azerbaycan KKTC'yi tanımak istemiştir lakin siyasal olarak Nahçıvan'ın varlığı ile ilgili diğer ülkeler tarafından baskı altında bırakılmıştır... Türk vatandaşlarına vize almak çok kolaydır havalimanında alabilirsiniz genelde hiç sorun çıkmaz... Ayrıca biz sizi severiz buna emin olun.. Ülkemizd ehep kardeş ülke olarak bilinirsiniz hatta kızlar arasında Türk erkeği sempatiktir...
- +1 yıl
Hadi KKTC sorununu hallettik senle. Vizeyi'de görmezden gelelim. Zaten kaşlar kalın dediysem, kızları güzel değil demedim. Kızlar iyi. Toplum geri kalmış biraz. Bu doğru. Mesela bir televizyon kanallarını izliyorsun, kamera bile tarihi eser. Dublajlı bir film izliyorsun, adam filmin sesini kesmiş, maç anlatır gibi filmi seslendiriyor. Filmde silah sesi falan gelmiyor hiç. Adam ağzıyla silah sesi yapıyor v. s. Onun dışında hadi bizi sevdiklerini de düşünelim. Gerçi Türkiye'yi neden sevsinler ki, Ermenistan'ı ilk tanıyan ülke biziz. Onlar kıbrısı tanımıyor diye kızıyor. Hocalı katliamında köprünün öbür tarafından Azerilerin katledilişini izleyen de biziz. Bursa'da milli maçta Ermeniler üzülmesin diye, Azerbaycan bayrağını Bursa'da 1 günlüğüne yasaklatanda biziz. Sahiden bu Azeriler bizi seviyorsa, neden seviyor?
Soran+1 yılVizeyi gerçekten havalimanlarımızda alabiliyorsunuz Türkelre çok basit bir işlem bu... Evet teknolojik olarak geriyiz doğru ama Sovyet nedeniyle bu böyle yeni yeni belimizi doğrultmaya çalışıyoruz. Sizi seviyoruz çünkü dostluğumuz çok eski kurucumuz Elçibey ile Atatürk dönemine dayanıyor. Siz bayrağımızı attınız biz sahnede Türk bayrağı açtık... Ermenistan'a Türkiye ambargo uygular sınırlar kapalıdır bu sayede Ermenistan'ın dış pazar bağlantılarını önemli ölçüde kesiyorsunuz... Azerbaycan en ucuz doğalgazı Türkiyeye vermektedir ayrıca... Yeter mi sizi sevdiğimizi inandırmaya?
- +1 yıl
Hatırlarsan AKP iktidarı bu sınır kapılarını açmak için çok uğraştı. Çok taklalar attı. Abdullah Gül bir ara Ermenistan'dan çıkmıyordu. Sarkisyan'la kanki olmuşlardı. O ara Aliyev, Türkiye'yi tehdit edip, sınırları açarsanız Türkiye'ye doğal gazı keseriz demişti. Bunun üzerine tehditi yiyen Tayyip Erdoğan, sınır kapılarını açmaktan vazgeçmişti. Şimdi biz sınırı kapatıyoruz. Sizinkilerin işine geliyor. Ee karşılığında sizde bize gazı ucuza veriyorsunuz. Bu da bizim işimize geliyor. Yani tamamen çıkar ilişkisi bu. Sevgiden ileri gelmiyor diye düşünüyorum. Ha, Halklarımız birbirini seviyor. Buna şüphemiz yok. Devletlerimiz seviyor mu? Tarihe bakıyoruz. Atatürk'ten sonra ben bir sevgi bağı göremiyorum. Hocalı v. s. Hatta sizin Mubariz Ibrahimov meselesi bizim hiçbir haber kanalımızda veya gazetemizde gösterilmedi. Türkiye'de kimse tanımaz bilmez onu.
Soran+1 yılBu siyasal iktidarların sorunu... Emin olun Azerbaycan'da Türk olarak bizden farklı görülmezsiniz.
- +1 yıl
Ya halklar seviyor birbirini işte. Halk dediğin nedir ki... Ağzı açık bir insan sürüsü. Türkiye'de görüyoruz halkı, verdiği oylardan, yaptığı seçimlerden. Sırf müslüman diye arapları bile seviyor bizim Türkler. 1. dünya savaşında İngilizlerle bir olup, Türkleri sırtından vuran peygamberin torunu şerifleri mübarek diye anıyor bizim Türkler. Yani biz 2 devlet 1 milletiz sözü doğrudur bir yerde. Devletlerimiz birbirini sevmez, sever görünür. Ama milletlerimiz birbirine bayılır. Bu konuda haklısın. Sen galiba Türkiye'de yaşıyorsun. Benimde hep merak ettiğim birşey vardır. Azeriler bizim konuşmamıza şivemize güler mi? Komik bulurlar mı mesela?
Soran+1 yılEvet ben çocukluğumdan beri sürekli hayatım İstanbul-Bakü arasında geçti şu an İstanbul'da yaşıyorum. Hayır gülmeyiz hatta Bakü'de Türkiye Türkçesi bir elitlik göstergesidir herkes konuşamaz... Farsça daha popilerdir ama sosyetede
- +1 yıl
Hani bizimkilere komik gelebiliyor Azeri türkçesi. Ondan sordum yani. Acaba orda da bize mi diye ama sosyete Türkiye türkçesi konuşuyor demek. Peki Bakü'de sosyeteden kız tavlama şansımız kaç? Merhaba deyip tanışsak yolda kızla, bizim kızlar gibi abisini babasını çağrıp cinayet işleme olayları var mı? Soralımda hani, başımız belaya girmesin. Bulduk senin gibi birini. Önceden bilgi toplayalım. Olurda yolumuz düşer. Sakata gelmeyelim.
Soran+1 yılHahah yani her insan bir değildir bilemem ama sosyete kızları aynı Türkiye'deki gibi şımarık olur Farsça konuşmayada çok meraklıdır buranın havalı kızları gibidir yani pek bir fark yok şansını bilemem tabi sana bağlı bişey o ama Türk erkeğinin popülerliği vardır sempati duyulur en azından kızlar Tarafından Bakü'de olmaz öyle bir durum Bakü kızları gayet bakımlı sıcakkanlı kızlardır dövülme riskin yok denecek kadar azdır ama taşrada dövebilirler onu söyleyeyim a
Soran+1 yılTümü demeyeyimde Birçoğu diyelim bende dahil ☺️
Soran+1 yılBilmem sadakatten ne anladığına bağlı... Bana kalırsa değiller ve gerçekten çok alkol ve domuz tüketiyorlar erken yaşta çöküyorlar
- +1 yıl
Sen hiç domuz yemez misin? Türkiye'de değil. Dışarda bir yerde. Hiç yemedin mi yani. Sadık olmayabilirler. Bu konuda haklısın. Gerçi 1-2 kişiye göre değil, toplumun geneline göre değerlendirmek lazım. Mesela bak sen çok saygılı bir kızsın. Sabahtan beri Azerbaycan'a bindirdim. Hiç saygını bozmadın. Ama şimdi bu demek değil ki tüm azeri kızları saygılı.
Soran+1 yılHayır tabiki uzun Süreli olmasada bir çok kez Avrupa'da da bulundum o 1 haftalık kısa tatillerde asla asla yemedim Müslümanım ben tabiki yemem teşekkür ederim bu arada SAYGI esastır aslında insanlar Arasında keşke herkes bunu bilse ama bir Türk'le zaten kavga etmem Azerbaycan ı kötüledi diye olabilir herkesin görüşü farklıdır
- +1 yıl
Ben domuz yerim genelde. En son ramazan boyunca ve kadir gecesinde dışardaydım. Bu dönemde yemedim. Adama bakıyorsun ben domuz yemem diyor ama alkol içiyor mesela. İçki kötülüklerin anasıdır diye bir hadis-i şerif var. İçkiye geldi mi içiliyor, domuza geldi mi tukaka. Bence gayet normal, yiyebilirsin yani. Sen böyle gizli mi takılırsın genelde? Azeri olduğun anlaşılmasın diye mi gizli kullancı oldun bu soruda? Seni tanısaydık, belkide çok sevecektik. Yine sevdikte, tanımadan sevdik. :D
- +1 yıl
@Jacopo ya o kas falan eskidendi :D simdi kaslilar neden se az :D
- +1 yıl
@Jacopo
- +1 yıl
Devletlerin yaptığı yanlışı halka maal etmeyin
Halklar ölesiye. seviyor birbirini
Azerce öğrenmeye çalışıyorum
Yani ufak farklılıkları 😊 - +1 yıl
@Ayan_Azerbaycanski @Jacopo 'nun hesabı 2 günlüğüne donduruldu. Yazdıklarını görüyor ama cevap veremiyor. Dedi ki, 2. günün şafağında beni beklesin. Şafakta doğuya baksın. Yarın gelecek yani muhtemelen cezası biterse. Bide diyor ki, kaslı erkek kalmadı diye üzülmesin. Son kaslı erkek 2 gün sonra gelecek. Ay balam beni beklesin dedi. (kendisi arkadaşım)
- +1 yıl
@TitoSantana kastan mastan yazmadim ben. Gozluk bul yazdiklarimi iyi oku. Saka yaptigini dusunuyosan hic gulmedim
En İyi Cevaplar
Evlilik: Daha Sadık daha anlayışlı nankör değil sözünden çıkmaz vs.
Arkadaşlık: daha az gözü açık daha az hainlİk peşinde yanındayken sana odaklanır seni kızdırmaz bencil değildir vs.12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederiz bizde sizi erkek olarak aynen böyle değerlendiriyoruz :)
+1 yılne alaka azeri olan tüm kızlar tek tip mi ya da türk olanlar hiçbir zaman mantıklı bir aile mantıklı bir erkek o şekilde ayırmaz
ayıran gereksizlerde hangi kızın işi olur bilemiyorum00 Yorumla
+1 yılAdet benziyo ama tipi dersen azerbaycanlilar farsla rus arasinda bir tipe sahip, ikisinin karisigi. Turkiyelilere benzeyenler 10-15%olur.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
31Cevap
+1 yılBenim tanıdığım (benim tanıdığım) azeri kzıları çok rahat tavırları vardı. O yüzden çok da fazla yaklaşmam. Dünyadaki hiç bir kız benim ülkemin kızlarının eline su bile dökemez bence
02 Yorumla
Soran+1 yılYanış düşünüorsun bence...
- +1 yıl
Parantez içinde yazmıştım (benim tanığım) iyileri hiç denk gelmedi ki bana. En azından biraz muhabbet ettikten sonra kendini belli ediyor zaten. Dediğim gibi bana hiç denk gelmedi.
+1 yılOlur mu ya öyle şey Azeriler kardeşimizdir bizden farkları yoktur
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederiiz sizde öylesiniz :D
- +1 yıl
:) :)
Hayır kesinlikle ayırmam sevimli geliyorlar hem ya insan olduktan sonra insanı insandan ayırmam
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederiz... Bizede Türk erkekleri sempatik geliyor :)
Soran+1 yıl... :)
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 DEVLET TEK MİLLET AZERBAYCAN KARDEŞİMİZDİR NE AYIRICAM l*n
04 Yorumla
Soran+1 yılÇokk teşekkür ederiiz bizde aynı görüyoruz sizi :) Hatta ülkemizde Türk erkekleri popülerdir :)
Cevap sahibi+1 yıl:) Biz kardeşiz bizi ayırmaya çalışan kalleştir açık ve net.
Soran+1 yılSağol emin ol bizde byle düşünüyoruz ama burada bazı gelen yorumlardan sonra anladım ki herkes bizi böyle görmüyor :( Çok üzüldüm :( Ülkemzde herkes sever sizi kardeş biliriz :(
Cevap sahibi+1 yılsen o diyenleri takma azerbaycan bizim kardeşimizdir emin ol türkiyenin çoğuda böyle düşünüyor
+1 yılAzeri kızı daha iyi türk kızı gibi egosu yok hiç degilse
04 Yorumla- +1 yıl
Çünkü ben arkadaşım yegeni oradan geldigi için biliyorum
Soran+1 yılAyy çok teşekkür ederizz :)
- +1 yıl
Birşey degil
Aşk İlişkileri konusunda 537 cevap paylaştı. Şive konusunda farklılık olabilirim ama oda önemli bir etken değil benim için
15 Yorumla
Soran+1 yılHayır bak şekil a ben gayet güzel Türkiye Türkçesi konuşabiliyoruz :D
Soran+1 yılEvet aslına bakarsan Azerice diye bişey yoktur bu Rusların Sovyetler döneminde uydurduğu bişeydir... Bizim konuştuğumuz Azerbaycan Türkçesi sizin ki de Türkiye Türkçesidir ama dalga geçmene kırıldım :( :(
- +1 yıl
Anadolu-Türkiye Türkçesi tabi
Türkçe 300 milyonun konuştuğu dil.
+1 yılbir ara azeri bir kızla birlikte olmuştum muhteşemdi :)
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayir ayrimciliga hayir !!!
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Azerbaycan kızları daha iyi bence.
06 Yorumla
Soran+1 yılAa çok teşekkür ederimm :)
Soran+1 yılHadi ya üzüldüm :( Umarım kalbine göre bulursun :) Ülkemizde Türk erkeği çok istenir Kızlar arasında :) Şansın var
Soran+1 yılHala olabilir neden olmasın
Azeriler 12312 adım önde benim için
02 Yorumla
Soran+1 yılOoo çok teşekkür ederizzzz :)
+1 yılAzeriler daha sempatik
18 Yorumla
Soran+1 yılAyy çok teşekkür ederiz :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :) otelde azerilerle çalışıyoruz genelde. Bayanlarınız gerçekten güler yüzlü ve sempatik Erkekleriniz için aynısını söyleyemem ama :D
Soran+1 yılhahha evet haklısı işte o yüzden kızlar arasında Türk erkekleri popilerdir.. Tabi Türk dizilerininde etkisi var :) Seviliyorsunuz ülkemizde emin olun :) Ama bazıları bizi sevmiyormuş onu fark ettim yorumlardan çok üzüldüm bizde çok zor bulursun sizi sevmeyeni :( :(
- +1 yıl
bir de şivenize bayılıyorum... bize göre kaba kaçıyor biraz fakat her kaba böyle güzel olsa keşke :)
Soran+1 yılHhaha teşekkür :) Ama bak şekil a ben :D Zamanla aşılıyor o şive :)
- +1 yıl
tabi bu yazışmada böyle , sesini de duymak isterim ^.^
Soran+1 yılHhahah çok fenasın :D
- +1 yıl
haha teşekkürler , mesaj atarsan konuşuruz :) Spokoinoi noche !
Ben Azeriyim geleneklerimiz pek farklı değil bnce
12 Yorumla
Soran+1 yılSalam :)
ben ayırmamda ailem ayırır
16 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki?
Soran+1 yılBizim kültürümüz hakkında bilgin ne? Hayatım Bakü-İstanbul arasında geçti öyle bir fark görmedim. Şuanda İstanbuldayım...
Soran+1 yılZamanla fark olmadığını görürler
+1 yılİnsan her yerde insandır...
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- +1 yıl
Kım benı soyle boyle secer dıye dusunme bırak zaten bır erkek senın ıcın hayırlı ıse olur zaten ya da kaderınde warsa sen sadece zaman bırak dıkkatlı ol ıyı dusun yeter :))
ayrımcılık bana göre değil
10 Yorumla
+1 yılAnnem ön yargılı olur sadece
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki
Kesinlikle işim olmaz, turke devam.
11 Yorumla
Soran+1 yılNiye ya
+1 yılBen hiç Azeri tanımıyorum? küçük bir aşieret mi?
00 YorumlaPrensip olarak kızları birbirinden ayırmıyorum
10 Yorumla
+1 yılhayır. müslümansa. türkçe biliyorsa olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılE heralde :D Bizim ana dilimiz Azerbaycan Türkçesi ülkemiz Müslüman :D
- +1 yıl
ne güzel.. anlaşırsak olabilir :)
+1 yılAzeri Türk değilmi aptalmısın
02 Yorumla
Soran+1 yılEvette kendimi nasıl ifade edeyim başka
- +1 yıl
Azerbaycan Türküyüm de, asıl konu nedir daha iyi yardımcı olabilirim?
Hayir sonucta oda türk
00 YorumlaNiye ayıram aybalam. bence çok yahşiler...
00 YorumlaAzeri Türk zaten ayırmam ikisi aynı gözümde
00 YorumlaHayır ayırmam..
00 YorumlaSanmam
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- Aşk İlişkileri konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılhayır. o da türk.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Evet.
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılKendin bilirsin ama biz sizi kardeş biliyoruz
Soran+1 yılPeki yinede üzüldüm
Gizli Üye(30-35)+1 yıltam anlayamadım nasıl yani.
00 Yorumlaayırmam
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürlerrr :)
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evet
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
ayrı tutmam hayır.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler...
Ayırmam
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürlerr :))
+1 yılAyırmam.
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Azeri bir kızı Tük bir kızdan ayırır mısınız? Arkadaşlık Aile kurma Evlilik her yönden?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler