+1 yılKettle elektrik tüketimini nasıl etkiler?
Kettle'lar belki de zamanımızın hayatı kolaylaştıran en iyi aleti. Eskiden makarna suyu kaynasın diye dakikalarca beklerken şimdilerde 2 dakika içinde kaynar su emrimize amade. :) Vaktin çok değerli olduğu günümüzde ne kadar yardımcı bir alet değil mi? Bu kadar güzelliğinin yanında maalesef kettle'lar fazla elektrik tüketimiyle bizleri üzüyor.

kettle Kettle ne kadar elektrik harcar?
2200 watt bir kettle, haftada 7 kere kullanımla (ortalama 10-20 dakika) ayda yaklaşık 9 liraya yakın enerji tüketir. Bunu yıla vurursak yaklaşık 110 lira gibi bir tüketim karşımıza çıkar. İlk bakılıdığında masum bir bedel gibi ama yıla vurunca baya büyük bir rakam değil mi. :)
Kettle elektrik tüketimini azaltmak için neler yapılabilir?- İhtiyacınız kadar su ısıtın / kaynatın. Fazladan koyduğunuz su miktarı harcanan enerjiyi arttıracaktır.
- Kettle temizliğini düzenli olarak yapın. Rezistansı kireç bağlamış bir kettle'ın suyu ısıtma süresi uzar. Bu da enerji tüketimini arttırır.
- Kettle'ı filtreleriyle birlikte kullanın. Evet bu da buharı içine hapsederek daha kısa sürede kaynamış su elde etmenizi sağlar.
- İyi bir markanın kettle'ına sahip olmak da enerji tüketimini olumlu etkiler. Çünkü iyi markalar belli sertifikalara uygun üretim yapmak zorunda. Özellikle son zamanlarda enerji tüketimi konusunda baya özen gösteriyorlar. Burada en iyi su ısıtıcı tavsiyeleri yer alıyor. Bu konuda buradan yardım alabilirsin.
Son olarak kettle temizliği hakkında birkaç öneri vereyim. Bazı kimyasallar kullanarak kettle temizliği yapılıyor. Bu yapılan gerçekten çok yanlış. Kullanılan kimyasallar hem kettle'lınıza zarar verir, hem de içerisinde kalan kimyasal kalıntıları nedeniyle sağlığınızdan olabilirsiniz. Buradaki içerikte kettle nasıl temizlenir bu anlatılmış. Gerçekten tamamen doğal yollarla temizleniyor.
Yukarıda yazdıklarıma dikkat edersen enerji tüketimin düşecektir. Umarım yazdıklarım faydalı olmuştur. :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Spot varsa spot saglam donduruyor. Bizde salonda, koridorda ve banyoda var mesela. Mecburen yakiliyor. Bir de firin, kettle, klima yakar. Onlari da bol bol kullaniyoruz. Su an supurgeye baktim 1600 wattmis. Mutfagi supurmen normal. Acayip degil. Bence el supurgesi al. iki kirinti cekecegim diye hayvan kadar makineyle ugrasma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBilgisayarın ekranı tüplüyse değiştir.
Sonra son sistem işlemci ram yoksa değiştir
Evde tüplü televizyon varsa değiştir.
A++ Buzdolabı ve çamaşır makinası yoksa değiştirmen lazım
Elektirikli ısıtıcı kullanma...
Tabiki bunları aldığında vereceğin paralar bikaç yıllık elektirik faturasını karşılar.00 Yorumla
kaç geldi?
Isıtıcılar, fırınlar, saç kurutma makinası, Bulaşık makinası, Çamaşır makinası, kettle, ütü vs
Akıllı sayaç kullanıyoruz biz ve düz sayaç kullananlara göre her ay zarardayız.. Çünkü Eşyaları saat 10 dan sonra kullanmak çok zor. Herkesin evde olduğu saat ise akşam saatleri.
Tasarruf yapmak istiyorsan elektrik tüketimini şu saatlere göre ayarlayabilirsinz
düz sayaç = 21X ise
akıllı sayaç için
sabah 6 - akşam 5 arası = 21X
akşam 5 - gece 10 = 36X
gece 10- sabah 6 = 10X
yani Yaptığın elektrik tüketimi akşam 6da 36X tutuyorsa, gece 10'dan sonra 10X tutacak..
Çamaşır ve bulaşık için gece 10'u bekleyebilirsiz. Süpürgeyi de gündüz kullan.03 Yorumla
Elektrik süpürgeleri ortalama 1500 watt bir enerji kullanır. Sizinkinin değeri üzerinde yazar zaten. Bu ciddi bir rakam sayılır. Ayrıca bilgisayarlar 350 watt la çalışır maksimum. Ortalama 200 watt harcasa saatte, 10 saat 2000 watt demektir. Isıtmada kullanılan elektrik yüklü fatura gelmesine neden olur. Ütü, ızgara, klima, elektrikli ocak, elektrikli sofben gibi ısı kaynakları bunlara örnektir. Sayacınız akıllı sayaçsa akşam saat 5 ile 10 arasında yüksek elektrik çekecek aletleri kullanmamaya dikkat etmeniz elektrik yükünüzü azaltacaktır.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
+1 yılEvdeki elektirikli eşyaların, nekadar elektirik tükettigini anlamak için Watt miktarına bakmak yeterlidir. Watt miktarı yükseldik sonra elektirik tüketimi artar. Bilgisayar bir ütünün ancak 20 de biri kadar elektirik tüketir. Örnegin 2000 Watt bir elektirikli süpürge saatte 2 Kw elektirik tüketir, faturayı kabartan elektirikli aletler; elektirikli sobalar, ütü, süpürge, klima, elektirikli şofben, elektirikli fırın, büyük hacimli derin dondurucu v.s Elektirikten tasarruf için; öncelikle evdeki elektirikli eşyaların A ve A+ sınıfı olması gerekir, örnegin tropikal bir buzdolabı yılda 950 KW elektirik tüketirken A+ sınıfı bir buzdolabı 350 KW elektirik tüketir. Tasarruf ampüllerinin kullanılması, ütüyü ve süpürgeyi hergün degilde gerektiginde 3-4 günde veya haftada bir kullanma, lambaları gereksiz yere açık tutmama gibi basit önlemlerle tasarruf yapılabilir. Saygılar
00 Yorumla
+1 yılburda kendi kendimize yorumlayıp sitem ve isyan etmek yerine ilgili siteye şikayetlerimizi yazarsak daha faydalı olur,artık bu faturalardan gınaa geldi ve günden güne hile ile faturaları kabartıyorlar 1 ay ödemezsen hemen ihbar geliyor ve ceza kesiyorlar açma kapama bedeli alıyorlar 15 tl,bunlar resmen dolandırıcı,yok ütü kullanma yok buz dolabı kullanma,yok elektirikli süpürge kullanma bu ne lan kölemiyiz biz milleti faturalara boğdular valla her yere şikayetlerinizi bildirinki acele önlem alsınlar,tedaş türlü türlü hileler yapıyor bence devletin bilgisi yok uyanmasıda zaman alır bir an önce uyandırmak lazım
04 Yorumla- +1 yıl
ama en kısa zamanda yapmamız lazım,yapamıyorsakta tanıdıklarımızı bilinçlendirsek o bile yeter,dilden dile dolaşa dolaşa amacına ulaşır
- +1 yıl
yanılıyorsun devletin bilgisi var,dağıtım şirketlerinin hırsızlığına göz yumuyor.bir fatura ödeme hemen kesiyor,ihbarname yollması gerekir ,yolladım diyor ama yollamıyor aslında
- +1 yıl
hakkımızı aramazsak hakkıyla kayıyorlar valla:))
+1 yılsabah 9 ile akşam 6 arasında kullanılan elektiriğin watt ücreti yüksektir. Elektirikli işlerini sabah 9 öncesinde ve akşam 6 sonrasında yaparsan ödiyceğin fatura daha az olur. Bilgisayarın kasası ve monitörün 12 saatte yaktığı elektiriği televizyon 1 saatte yakar. Bunun için pc kasasında güç kaynağı var watt değerini düşürüyor. Tv ve şarjlı alatleri fişten çıkartmıyorsan Stand By durumunda olursa açık gibi elektirik yakarlar. Bide kaçak elektirik bedelinin tüketiciye kesilmeside var.
00 YorumlaBilgisayar eğer masaüstü ise , iki - üç ampüllük güç tüketir . Laptop ise bir .
Yani bilgisayarı listeden çıkaralım baştan , öte yandan elektrik süpürgesi ise 30 hatta daha fazla ampüle değer güç tüketir . Sık sık kullanırsanız etkisini hissedersiniz .00 YorumlaAkıllı sayaç kavramı tam bir kandırmaca. Bir kere akıllılığı nerede? tamamiyle insanların bilinç altıyla oynanmasından dolayı bile akıllı sayaç denmiştir. Elektronik sayaç bu neden kullanmadılar bunu? çünkü insanları bu şekilde daha kolay kandırıp aynı kW/h e daha fazla para almaktır amaç. gece gündüz tarifesine geçmeyin, geçirtmeyin.
00 Yorumla
+1 yılçok yüklenirsen yüklü gelir tabiii :)...fırın ciddi elektrik tüketir cok kullanıyormusun ayrıca her evde kullanılan ama ufak bir şeymiş gibi duran elektrik canavarı ketıl ,elektrik süpürgeside tüketir tabii ..ütü bu cihazlar watı yüksek cihazlar ...buzdolabı A++ olmasa o akadar yüklü tüketim yapmaz
00 Yorumlaİlk olarak kompakt florosan kullanmanızı öneririm. Elektrikli ısıtıcılar da (fırın, su ıstıcısı, ütü) 2kW enerji çekerler. Çamaşır ve bulaşık makineleri de yaklaşık olarak 2,5kW enerji harcarlar. Bir evde en fazla güç çeken makineler bunlardır. Elektrik süpürgesi, bilgisayar, televizyon fazla harcamaz. Bununla birlikte elektrik artık inanılmaz yüksek fiyatlara geliyor. Yani sadece sizden kaynaklı sorun değil bu.
00 YorumlaBilgisayar atla deve bir elektirik çekmez. Elektirik süpürgesi hakkında bilgim yok ama şöyle ki elektirik süpürgeleri 1000 watt gücünden başlıyor. Bunu evlerde standart kullandığımız 60 watt lık ampullerle kıyasladığında farazi bir fikir üretmiş olursun elektirik tüketimi ile ilgili.
Eğer elektrikli termosifon kullanıyorsan, onu hemen kapa :) senin ayarladığın sıcaklıkta suyu muhafaza etmek için devamlı çalışıyor. Ben, kışın gündüzleri kapayarak elektirik faturamı 80 TL azalttım.00 Yorumla
+1 yılEn çok ısıtıcılar (fırın, kettle, ütü) tüketse de, elektrik süpürgesinin de 2000 W dolayında olduğu düşünülürse ısıtıcı kadar elektrik yakacağı aşikar.
Tv, bilgisayar desen bir kaç yüz watt olduğu için 2bin watt ile arasında epey fark olduğu göze çarpar.00 Yorumlahanımefendı cok bısey calıstırmanıza gerek yok. yuzde 48 vergısı olan bır seydır elektrık. yanı soylekı 100 lıralık faturanın 52 lırası elektrıge 48 lırası da vergılere kesıntılere gıder. sen 100 lıralık elektrık yakarsan devlette senden 200 lıra alır ok?
00 Yorumla
+1 yılvallahi bizim bu ayki faturamız 130 tl geldi benden onu anlamış değilin arkadaşım bir bilsem ama buzdolabı fırın camasır makinesi bu fiyatı getrirmi getiri buzdolabı ilk harekette şebekeden 220 ila 230 volt akım ceker ilk akımda ve harekette ortalamada bir 1,5 kilovat yük ceker
01 Yorumla- +1 yıl
hocam tüm elektrik yasalarını alt üst ettiniz...akımı çeken amperdir.220 cihazın çalısma voltajıdır ve önemi yoktur.ilk harekette çekilen akımın adı anma akımıdır.kendi yükünün 2 katı bi akım çeker ama bu evdeki cihazlarda önem teşkil etmez.trifaze dediğimiz saniyi şartlarında önemlidir.yıldız-üçgen kavramını nette arastırırsanız cevabı alırsınız.saygılarımla
ben elek. tek. yim öncelikle yüksek elektrik yakacak seyler içinde resistans ve motor taşıyanlardır.bunlar;şohben 3000watt yani 3kw demektir frırın 3000 kw saç kurutma 3000kw seklınde cogunun uzzerınde yazar.elektrık supurgesınde de motor vardır ve yaklasık 3000kwdır.evdekı tasarruflu ampuller ve buzdolab tv eger ki a sınıfıysa birşey yakmaz..bu arada gece elektrık ucuz degıldır.egerki tedaşa ayrı 3 tarıfelı sozlesme yapmadıysanız...
12 Yorumla
+1 yıl1 Bilgisayarın Sabahtan Aksama Kadar Takılı Olması Yeterlidir Süpürgeyle Hic Bir Alakası Yok Bu Kanıta Nasıl Vardın Diceksinn Ben Sabahtan Aksama Kadar Kullanıyorlar Ayriyetten Aksam Gelip Sabaha Kadar Ben Uyuya Kaldığım İcin Acık Kalıyor Bu Ay Farketti 50 Falandı Bu Ay 90'a Cıktı Nedenide Bilgisayar :)
00 Yorumlasaclarinizi o duzlestirmeye yarayan tost makinesi gibi sey bu saydiklarinin her birinden en az 2 kat fazla elektrik harcar.hatta utu bu saydiklarinin 4 kati falan elektrik harcayan bisey.Yani ozet isiticilar en cok elektrik harcayan seylerdir ketil,utu,elektrikli sohben,iste elektrikli soba falan
10 Yorumlaütü,ısıtıcılar,şohben,sac kurutma makınası,banada zamanında cok gelıyordu bırkac onlemle duzelttım mesela aksam 22:00 dan sonra ütü yapıyorum çamasırları 22:00 den sonra yıkamaya verıyorum ve baya faturada dusus oldu bır deneyın derım cok faydasını gordum
03 Yorumla- +1 yıl
tamam doğruda bu anlattyıkların akıllı sayaç kullananlar iöçin geçerli... normal saatlarda fark etmiyor..:)
+1 yılsu ısıtıcı,fırın,ve elektrikli ısıtıcılar baya saati döndürüyomuş..
bir de tabki
zam zam zam
ve şöyle bir uyguluma var haberin vardır sanırım..
kaçak elektrik kullananlarında faturalarını bize sokuyolar..02 Yorumla- +1 yıl
Rabbim fitil fitil getirsin burunlarından..
haram yiyip kaçak elektrik kullanıp haca gideni tanıyorum ben.. şuan kadına felç geldi zor yürüyo konuşamıyo vücudunu kullanamıyo..
çıkıyo işte böyle
- Ev & Yaşam konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılBir evde en çok elektrik harcayan ürün buzdolabıdır. Buzdolabı çok büyük ekstra özellikli ise harcadığı miktar da katlanarak artıyor. Buzdolabının ekstra özellikli olması dışında sağlamlığından emin misiniz ?
02 Yorumla- +1 yıl
evde kullanılan aletlerin detayların bakmak lazım. Elektrik süpürgesi de etkiler ama o kadar çok değil ki sade mutfağı süpürüyorum diyorsun çok çok az yakar o zaman
+1 yıl1. Digital sayaç her zaman fazla sayar.
Elektriğe sürekli zam geliyor.
Prizlerden sürekli enerji kaybı oluyordur. Prizlerinizi bir baktırın...
Elektrik süpürgesi Max 2200 W elektrik yakar. Ortalama 50 TL gelmesi lazım faturanın..00 Yorumla
+1 yılÇok elektirik tükettiğiniz için :D :D ayrıca elektirikle çalışan ve çok elektirik yakan cihazların çoğunun A++ olmaması, tasarruflu daha doğru yüksek verimli lamba kullanılmaması...
00 Yorumlabizim de aynı şekil çalışan bi buzdolabı akşamları bi tv arada sırada bilgisayar haftada 1 çamaşır ütü bu şekil her ay 120 tl elektrik ödüyoruz kattle bile yok soruyoruz napalım harcıyosunuz demekki diyolar ya ne kadar saçma bi durum.
00 Yorumla
+1 yılen çok o lanet olası ütü yakar.çay makinesi kettle fırın fön makineleri/düzleştirici/maşa bunlar en çok yakanlar.
buzdolabı çamaşır makinesi v.s çok yakmaz.00 Yorumla
+1 yılBizede 100 kusur gelmis goren evde pikachu besliyoruz sanicak :))
31 Yorumla- +1 yıl
Piiikaaaaaçuuuuuu:-D
- Ev & Yaşam konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar zam yaparlarsa her türlü gelir. Ivır zıvır vergisinden dolayı kullanmadığın elektiriği de ödüyorsun. Bir türlü düzenleyemediler şu işleri.
00 Yorumla elektrık supurgesı kac wat + kac saat calısıyor ıslak tıpmı kuru mu bunları soruyorum elektrık supurgesınden suphe duyyosunuz egerkı bana kalsa dırek kıracımı ewsahıbımısınız derdım
00 Yorumla
+1 yılFaturayı etkileyen ütü saç kurutma makinası vb araçlar sonra soba sofben banyoda süpürge olabilir kaç watt ıle çalışıyor ise yani çünkü bunlar direk çok tüketim yapar ayrıca fırın gibi
00 Yorumlafanlı olan hemen her şey faturayı şişiriyor
evindeki cihaz bilgilerinden tahmin edebilirsin aslında
klima, aspiratör, vantilatör, fırın, mikrodalga vs vs00 YorumlaBilgisayardan dolayı gelebilir. Televzyonun kac watt harcadıgına göre degişir. Bir de son zamanlarda zam oldu galiba.
00 YorumlaBilgisayardan sorun olmaz da kullandığınız lambalar nasıl ? Bir de ütü ve çamaşır makinesi faturaların yüklü gelmesinde iyi rol oynarlar.
01 Yorumlageçen ay elektrik çok geliyor diye elekktrik süpürgesini katı meyve sıkacağını blendrı falan hiç bir elektrikli alet kullanmadık.ve fatura 88 geldi bu ayda umursamadık çok büyütmeden ihtiyacım kadarını kullandım ve 71 geldi nedir bu alakasızlık ?
00 Yorumlafotoğrafta arkanda duran aletten varsa sebebi kesinlikle odur :))))
10 Yorumla
+1 yılElektrik süpürgen kaç watt? Bir de elektriğe şu sıralar zam geldi onunda etkisi olabilir.
01 Yorumlabızım su faturasına gorede su sporu var bızım evde :) rafting falan takılıyorz
210 Yorumla- +1 yıl
sen yaparsın inanırım... yalnız şu suyu azıcık az kullanın :) +1
Ev & Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. benim 35-40 civarı gelir fazla değil yani ama bu ay 85 gelmiş ne oluyo lan dedimmm okumaya gelen cocuğa abi saatler değiştiya hımm saatleri taksitle geri ödetiyolarmış bize hımmmmm dedim :))
00 Yorumlakullandığın her cihazın gücü bellidir süpürge kaç wat ise örneğin 1500w ise bir saat çalışması halinde 1,5X0,35=0,525TL (elek fiyatını 35 kuruş olarak varsaydık) yani bir saatte yaklaşık 50 kuruş tüketirsin. gerisinide sen hesapla:))))
00 Yorumlaartık zam üstüne zam oldugu için alısmak gerekir ama neyse bak aklı elektirk sigortaları var artık sabah aksam öglen ona göre elektrik ulaştıyo eve baya bir ucuzlatıyo tek süpürgeye baglama buzdolabı vs herşey elektirli evde
00 Yorumlakesinlikle bilgisayardan kaynaklı. sadece akşam açsanız faturanız yarıya iner öyle diyim.
00 Yorumlaelektirik kullanım saatleri vardır kullandıgınız tarifeyi kont edin gece 10 sabah 6 tarifesimi yoksa 24 saat tarifesimi bunu kontrol edin
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBana özel teşekkür edilmesini isterdim :) Neyse sağol :)
02 Yorumla- +1 yıl
Öylesine şakasına diyorum :)
Sormaaaa bende 270 Lira ödedim geçen , sebeb ne bi bulabilsem :(
00 Yorumlaöğrenciyim temizlik falan hak getire 210 tl ödedik sanki evde pikachu besliyoruz, şikayet ettim tedaşa gelip incelediler alttaki şerefsiz kaçak çekmiş.
00 Yorumla
+1 yılprize takılı ev eşyası varsa takılı kalmaması gerekir mesela standby da televizyon müzik seti gibi. sonra varsa bilgisayar modemini kapatmalısın kullanmadığın zaman.
00 Yorumlanormal gelıyorda sıze hanı su kacak elektrık kullanılıo ya onund apaarsını sen oduyon artı wergıler bıde ustune zmnlar devlet donuna kdaaar alır odmezsen ama kacaak elektrık serbest ;)
00 Yorumlaelektrik süpürgesi torbalı ise torbanın çok dolu olması çok elektrik çeker ona dikkat et.
sonra fön makinası,
fırın
ketıl,
elektrikli battaniye çok çekenler arasında :)00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılen fazla çamaşır makinesi,fırın,elektrik süpürgesi harcar.
10 Yorumla temizlik yaparken elektirik süpürgesi elektirigide icinemi cekiyor :):) fatura kabarmasi pc ve isiticilardan tasarruf etmeyi dene bence.
00 Yorumla
+1 yıle.süpürgesi ve bütün beyaz eşyalar çok yakar.ve çaresi ne yazıkki yok.aslında var ama biraz tuzlu...o da solar enerji.
00 Yorumlabiri senin hat üzerinden kaçak elektrik bağlamış benden söylemesi :))
02 Yorumlayakılan elektrik tamamda artı kdv, + kaçak bedeli + trt payı + bilmemne vergisi + şu + bu... sanırım yeterince açıklaycı...bide kaçak bedelinin hakkıyla elektrik kullananlardan alınması ayıp.. toplumun bişekilde buna dur demesi gerek
00 Yorumla
+1 yılDoğudaki elektrik faturasını ödemeyen o... çocuklarının elektirk faturalarını biz ödediğimiz için
10 YorumlaSabahtan akşama kadar kızlarsoruyor.com da yazı yazıcam diye açıyorsun bilgisayarı elektirik faturası neden fazla gelir diyede soruyorsun aaaaa:D
00 Yorumlaprofil resminde gördüm arkada cayır cayır ufo çalışıyo ondan :D
10 YorumlaÇünkü kaçak elektriğin bedelini de gizlice senden kesiyorlar.Kaçak da her zaman değişiyor.
00 Yorumla
+1 yılütü , düzleştirici , şofben gibi şeyler elektriği çok yakar :) mesela bu yüzden bize 130 altı gelmez :(
00 Yorumla
+1 yılElektrigi asiri kullandigin icin gelir:) baska bi aciklamasi yok sanirim:)
00 Yorumla
+1 yılBaşkalarının kaçak elek..kulanımını bize iteledikleri için
00 Yorumla
+1 yılElektrik hattınıza kaynak yapılmasıda ayrı bi ihtimal.
00 YorumlaÖdediğin faturanın yarısı vergi bunu biliyosun dimi?Aslında o kadar elektrik kullanmadın asla.
00 Yorumla
+1 yılyüklü derken ne kadar?
dündü sanırım haberlerde hatalı birçok sayaç olduğu tespit edilmiş.00 Yorumla
+1 yılBilgisayar çok fazla elektrik tüketir özellikle monitör
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 313 cevap paylaştı. elektrik canavarları ; ani su ısıtıcıları , elekreıklı şohben ütü
00 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat