İşinizle ilgili, ilişkinizle ilgili, hayatınızda herhangi birşeyle ilgili
Risk almak iyi birşey midir sizce?
Risk almak iyi birşey midir sizce?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer risk almayı severim. zaten hayatta hiçbir şeyin garantisi yokturki . bence hayatta risk almayan birileri pek bir yere varamaz. ama şuda vardırki büyük oynayan büyük kaybeder. mesela bankaya para koydunuz 100000 dolar. 2 ihtimal var. ya her ay %2 sabit artıcak. yada %50 %50 şans ile ya hepsini kaybedeceksiniz yada 2 katını kazanacaksınız :) eğer 1.yolu seçerseniz kaybetme şansınız yok. risk almıyorsunuz demektir fakat ayda 2000 dolar gibi düşük bir rakam artar yani aşırı kazanç olmaz. ama 2.yolu seçerseniz 1 ayda 100000 dolarda kazanabilirsiniz 100000 dolarda kaybedebilirsiniz. işte bu riskdir.
Yani bu örnekdeki maksadım. risk almanın kişiden kişiye göre değişeceğidir. eğer pek paranız yoksa bu örnekte olduğu gibi 1.yolu seçmek mantıklıdır. ama adam zaten milyoner ise 2.yolu seçer muhtemelen. yani risk iyi birşeymidir kötü birşeymi o, riski alacak insanın durumuna bağlıdır diyebiliriz :)
Coelho'nun Şeytan Ve Genç Kadın'ında yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir laf vardı:
"Korkaklar asla kaybetmez asla da kazanamazlar."
Risk almak iyi midir? En kötü sonuca bile eyvallah diyebiliyorsan iyidir ama seni pişman edebilecek bir riski almak gerçekten yürek işi.
Risk almayı sevmem..
Bardağın boş tarafı beni endişelendirir..
Risk almayı sevmem ama aklıma yatıyorsa yaparım ...
Cevap
9Cevap
İşin sonu önemli olan yani sen sonuçlarını her yönüyle düşünüp tutarsan en kötü ihtimali göze alabilirsen risk alabilirsin.Unutma ki "Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan, yeni okyanuslar keşfedemez. "
ilişkiyi bilmem ama iş konusunda risk almak iyi olabilir. Ama risk almak diyorum, kumar oynamak değil.
hayatın kendisi risktir o yüzden risksiz hayat ruhsuz bedene benzer... aldıgın her risk senn için bir tecrübedir..
Hayatta herşeyi riske atarım 2 şey hariç biri ailem biri evliliğim
Yerine göre risk almak duruma göre risk almak mecburiyettir bir bakıma.
Risk almazsan kazanamazsın.
Risk çoğu zaman akıllı insan için iyidir.Büyük başarılar kazandırır.
Kafama yatan birşeyse risk alırım kaçınmam..
risk almayı sevmem çünkü korkak bir yapım var :S
Korkanın çocuğu olmaz..
birşeyleri değiştirmek için bence elzemdir.
hayatın kendisi bir risk sadece parasal değil.
Riski sevmem. Ben okeyde bile dönmem.
riske ediceğen şeye bağlı ...
gerek yoksa deneme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar