30 yaşındayım, son sınavı geçtiysem liseye başlayacağım. Lakin liseden önce bir başka sınava tabi tutulmayacak mıyım ve o puan dahilinde bir lise mi seçeceğim bilgim yok. Artı hangi meslekler edinilebilir bu yaştan sonra açık öğretimden? Öğrenmeye açığım yaşımı göstermiyorum. Şuan alt yapı oluşturmak için yardım alıyorum deneyimli bir eğitimciden. Açık öğretim hakkında bilgisi olanlar bu konuda beni aydınlatırsa çok sevinirim. Açık öğretim lisesi mezunları hangi meslekler var?açık liseden hangi meslekler olunur?
Açık öğretim lisesi mezunları için hangi meslekler var?
Selamlar. Açık öğretim lisesi, uzaktan lise eğitimi veren bir sistemdir. Öğrenciler dersleri kitaplardan, notlardan, online imkanlardan takip ederler. Ve sınav zamanında sınav merkezine giderek sınav olurlar. Açık lise öğrenim hayatında zorluk yaşamış bir çok kişi için şanstır. Açık öğretim lisesini bitirmek için öncelikle orta okul sınavlarının hepsini vermiş olmanız gerekiyor. Açık liseye başvurmak için ortaokul mezunu olmalısınız. Ortaokul mezunu olduğunuz taktirde başka bir sınava girmeden açık liseye kaydolabilirsiniz. Açık öğretim lisesi mezunları hangi meslekler var olduğunu fazlasıyla merak ediyor.
Açık Lise Mezunları Hangi Meslekleri Yapabilir?
açık lise meslekleri
Açık öğretim lisesi mezunlarının meslek tercih etmek için bir çok yolu var. Bunlardan birincisi üniversiteye hazırlanarak herhangi bir ön lisans veya lisans bölümü okuyarak meslek sahibi olabilirler. Üniversite okumayı tercih etmeyenler KPSS ortaöğretim sınavına hazırlanarak ve iyi bir puan alarak KPSS ortaöğretim puanı ile alım yapan kurumlara başvurabilirler. Ya da üniversite ya da KPSS'ye girmeden puan veya diploma gerektirmeyen meslekleri yapabilirler. Çok fazla seçenek var bu yüzden size burada binlerce açık öğretim meslekleri yazabilirim. Ama sadece üniversite okumaya gerek kalmadan hangi meslekleri yapabileceğinizden bahsetmek istiyorum.
Teknisyen (KPSS puanı ile ortaöğretim.)
Sağlık çalışanı/ Hemşire (KPSS ortaöğretim puanı ile.)
Düz memur (KPSS ortaöğretim puanı ile.)
Veteriner yardımcısı (KPSS ortaöğretim puanı ile.)
Şoför (KPSS ortaöğretim puanı ile veya sadece lise mezunu. Çalışacağınız yere bağlı.)
Çocuk bakıcısı (KPSS ortaöğretim puanı ile veya sadece lise mezunu. Çalıştığınız yere bağlı.)
Hizmetli (KPSS ortaöğretim puanı ile veya sadece lise mezunu. Çalıştığınız yere bağlı.)
Zabıta memuru (KPSS puanı ile ortaöğretim.)
İtfaiye eri (KPSS puanı ile ortaöğretim.)
Garson
Satış elemanı
Çağrı merkezi elemanı
Hatırlatmakta fayda var. Açık liseden mezun olanlar da diğer liselerden mezun olanlarla aynı imkana sahiptir. Üniversite sınavına çalışıp güzel bir puan aldıktan sonra tıp bile okuyabilirsiniz. Ancak sadece lise mezunu olarak kalırsanız yapabileceğiniz en popüler meslekleri yukarıda belirttim. Bu mesleklerden bazılarını KPSS ortaöğretim sınavına girerek bazılarını ise sınava girmeden yapabilirsiniz. Açık liseden hangi meslekler olunur sorusuna açıklayıcı bir cevap verebilmişimdir umarım.
birincisi okumanın ve öğrenmenin yaşının olmadığı barizdir hoş yaşı olsada kimin umurunda ardından açık öğretimde merak edilecek bir kısım yok... açıköğretim bölümlerinden pek kpss de alım olmaz hatta hiç olmaz ama sen yinede eğitim seviyem üniversiteye kada rulaşsın diyorsan o senin keyfine kalmış olur... 30 una kadar meslek sahibi olamadıysan zaten eğer 30 undan sonrada bulman ve sonrasında kariyer yapabilmen imkansız gibi birşey o halde sen okumayı meslek bulmaktan ziyade bir hobi açısıyla devam ettirmelisin bence...
Keşke daha önce başlasaymışım açıköğretime...Gönlümde harb okulu vardı hala o var ama en fazla 20 yaş olmalıymış geç kalmışım...Araşştrdm netten öğrendim doğrumu acaba özel harekat veya sivil polis olmak istyrdum...Tam benlik meslek hem karakter hem yapı hem düşünce olarak...
Ne demek..Bence mutlaka oku ama..Benim annemin arkadaşı ilkokul mezunuydu.Önce açıktan ortaokulu bitirdi,şimdi de liseyi bitirmek üzere..Annem de lise mezunuydu,açık öğretim sosyoloji ve sosyal hizmet okudu..Geliştir kendini bence çok iyi gelicek sana..
Lise mezunuyum ama nerelerden başvuru yapacağım kamu işlerine instada takip ettiğim bir sayfa var ama sadece haber içerikli sayfasına yönlendiriyor var mı bildigin yerler kardeşim
merhaba 22 yaşındayım ve okumayı çok istiyorum Acik öğretimden başlarsam liseye başlayacan inşallah. Giden var mı nasıl oluyor 1 ayda bir sınava mı giriyoruz bir yardımcı olun olun lütfen
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
4
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
çocuk gelişimi okuu :) bende açıktan lise okuyorum 19 yaşındayım liseyi zamanında bitirseydim üniversite okuyor olucaktım :( açıktan okuyan büyükler çok 30 yaşında abla var çocuk gelişim okuyor. çocuklu kadınlar dahi var. okumanın yaşı yoktur. mesela benim bölümümde fotoğraf ve grafik bölümünde 28 yaşında abla var liseyi daha yeni okuyo bizimle beraber
Merhaba acık ögretim kolay Eğer kolay mezun olup 1 2 senede belge alabilmek istiyorsan ders seçiminde ana derslere yönel ufak ve gereksiz seçmeli ders seçme ana dersleri bitirirsen çolay mezun olursun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sınavını geçtiysen liseye ekstra sınav olmadan geçersin. mesleki lisede okursan orda birçok meslek var. onu bitirip fakülteye geçersin.