Yakın arkadaş bulamıyorum

merhaba arkadaşlar.. şimdi, mesele şu.. eğitimli, kültürlü, orta direğin üstünde bir ailenin tek çocuğuyum. kendim de pek başarısız bir insan sayılmam. sosyal bir insanım ve her konu hakkında söyleyecek bir kaç cümlem vardır. insanlar muhabbetimin iyi olduğunu düşünürler. hem kızlarla hem erkeklerle kısa süreli ve yüzeysel arkadaşlıklar kuruyorum. dürüst olmak gerekirse biraz tahammülsüz bir insanım ama insanları taciz etmem kendi içimde sinirlenirim genelde. meseleye gelince, çevremde insan var elbette ama kendime benzer birini bir türlü bulamıyorum. kendimi beğendiğimden değil, uyuşamıyorum pek. gazi üniversitesindeyim ve etrafımdaki insanlar genel olarak muhafazakar, cahil, boş. genel olarak baskı görmüş, oturmayı kalkmayı bilmeyen, ders dışında muhabbet edemeyen insanlar çok fazla. lisede de aynı sıkıntıyı yaşadım ama 1 2 samimi arkadaşım vardı yine de. şu anda da bir arkadaş grubum var ama ne muhabbetleri sarıyor, ne yaşam tarzımız benziyor.

çevremdeki insalara bakınca ya taşra kültürü yerleşmiş, baskı görmüş, muhafazakar, cahil bir imaj; ya rahat yetişmiş, dejenere, parayla herşeyi satın alabileceğini düşünen ve yine cahil; ya baskıdan dolayı istediği gibi yaşayamamış, ailesinden uzaklaşır uzaklaşmaz dejenere, rahat yaşamaya başlamış gossip girl hayatına özenen ve yine cahil lümpenler görüyorum sadece.

bilmiyorum hem edebiyat, hem sinema, hem ekonomi, hem aşk konuşabileceğim; dedikodu yapabileceğim, rahat rahat gezip dolaşabileceğim, saatlerce muhabbet etsem de sıkılmayacağım insan bulmak bu kadar zor mu? çok mu ukalayım, yoksa insanlar cidden çok mu salak? her konuda bilmeden atıp tutan insanlardan da hiç bişeyden anlamayan insanlardan da çok sıkıldım. 24 saat eski sevgili muhabbeti yapanlardan da. herkes benim yaşadıklarımı yaşıyor mu acaba?
Yakın arkadaş bulamıyorum