yani savaş neden çıkıcak kimler menfaate bulunca ağıt yakanlar kürtçe türkçe ve arapça yapcak peki gülenler ? ingilizce ve ibrahimce :) Belgeseli izleyebilirsiniz 18 yaş üstü izlese iyi olur 10. bölmü bu : link
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İlluminati 18. Yüzyılda Almanya Bavyera'da kuruldu. Kurucusunun adı 'Adam Weıshaupt' katolik hukuk profesörü. Topluluğa ilk isim olarak Perfectibilists adını verdi Mükemmelliyetçi anlamına geliyor. İllüminatinin İlk üyeleri Hukukçular, Bilim adamları ve Askerlerdi. Topluluğun bir çok üyesi de aynı zamanda mason localarına üyeydi. İllüminatinin amacı Avrupa'da çok yaygın olan batıl inançlar ve dini ön yargılarla Mücadele etmekti. Eyalet hükümetinin ve Kilisenin sosyal hayata müdahale etmesini engellemeyi istediler. Sayıları giderek artığı için Bavyera eyaleti illüminatinin faaliyetlerine son verdi. şu an Günümüzde İllüminatinin olduğuna dair hiç bir somut kanıt yok. Ancak bir çok önemli isimin topluluğa üye olduğu öne sürülüyor. Topluluk kurulduğunda çalışmalarını bir dernek gibi yürütüyordu hiç bir gizlilik yoktu. İllüminati Özellikle Türkiye'de Komple teorilerinin baş aktörü. Tek bir sözle ülkenin kaderini belirlemeler. gizli toplantılar. Suikast girişimleri. faili meçhul cinayetler, vs. Varlığı bile net olmayan bu varsayımsal toplum Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada gündem maddesi haline gelmişti. Fakat 18. yy. Almanya'da ve Avrupa'da hıza popüler olan illüminati örgütü kapatılınca insanlar tarafından efsaneleştirildi. Pramit, üçgen içindeki göz, dolardaki pramit bu simgelerin hiç birinin illüminatiye ait olduğu kanıtlanamadı Çünkü illüminati fiilen kaldırılmadan önce 18. yy. da Simgesi piramitin içerisine gizlenmiş her şeyi gören göz değil, Bir kitabın üzerine oturmuş baykuş'du ve baykuş aslında Bilgelik tanrıçası Minervayı simgeliyordu. Karanlıkta görebilen baykuş ve üstünde durduğu kitapla birlikte yorumlandığında Bilgelik, içgörü ve öğrenmeyi temsil ediyordu. Sonra toplulukla ilgili şehir efsaneleri çoğaldıkça ona Ad veren simgelerde çeşitlendi.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
İlluminati nedir? Çoğu insan bunu bilmiyor, bilenlerin de bir kısmı yanlış biliyor. Bunu anlatan siteler var fakat bir makalede herşeyi anlatmaya çalışmışlar, bu daha fazla kafa karışıklığına sebep olur. Size bu makalemizde Türkçe karşılığı aydınlatılmış olan illuminatinin temel amacını anlatacağız.
İlluminatinin tarihi çok eskidir. 1 Mayıs 1776 da kurulmuştur. 1785 te Baveryan hükümeti tarafından dağıtılan grubun tüm dökümanları yayınlanmıştır. O tarihten sonraki illuminati topluluğu sürekli gizli kalmıştır. Hala topluluğun kesin varlığı hakkında bir bilgi yoktur. Örgütün temel amacı yeni dünya düzenini kurmaktır. Yeni dünya düzeni bütün dünyayı tek dil, din, devlet altında toplamaktır.(Bunu 3D olarak aklınızda tutabilirsiniz.) Örgüt amacını istediği kadar (yani çok az) anlatmıştır. Ve Örgüte ait simgeleri her yere yaymaya çalışır. Bu onları güçlü gösterecektir.
Şimdi ise illuminati örgütünün başında 10 kişi olduğu ve bu 10 kişinin tüm dünyaya hükmettiği düşünülmektedir. Amerikan başkanlarının da illuminatiye hizmet ettikleri sağlam görüşlerdendir. Önceki makalelerimiz de anlattığımız Subliminal mesaj, Backmasking, 25. kare tekniği bu örgütün vazgeçilmez silahlarıdır. Diğer makalelerimiz de bu yollarla anlatılan bilgilin ne kadar etkli olduğununu anlatmıştık. Bu yollarla amaçlarını yaymaktadırlar.20 Yorumla
İlluminati gizli olmasına gerek duymayan dünyayı yöneten, para akışını sağlayan , devletleri kontrolü altında tutan Masonların oluşturduğu "Büyük İSrail" projesine büyük bir umutla bağlanmış oluşum.
1995 yılında çıkan İlluminati kartlarına bak. Bir kart oyunu tesadüfen bunları bilemez. Herşey planlı sürüp gidiyor. Ekonomik krizler bunların işi. Devletleri zayıflatmaya uğraşıyorlar. Dünyayı dinlerden arındırıp tek bir devlet kurmayı istiyorlar. Çıkan karmaşalar bu yüzden10 Yorumla
+1 yılBenim bildiğim kadarıyla güçlü ve zengin insanlardan oluşan pek çok kişinin peşinden sürüklendiği bir tür tarikat. Dünyada tek söz sahibi olmaya çaılşıyorlarmış. Rihanna,Beyonce,Lady Gaga gibi oldukça ünlü insanlar varmış aralarında. Hatta Michael Jackson nın ölümünü bu tarikata bağlayanlar var. Şu sıralar Eminem e takmışlar sanırım. Doğru mu değil mi bilmem. Bir ara adını çok duyar olmuştum araştırmıştım. Çokta olmayacak bir şey değil gibi geliyor bana. İzlediğim videolar beni tam olarak ikna etmese de şüphelendirmişti.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
82Cevap
Latince kökenli bir kelimedir illuminati. Türkçesi aydınlaşmışlar demektir. Illuminat kelimesinden türemiştir bu sözcük.
Aydınlanma çağında yani 17. yüzyılda o dönemin aydın kişileri tarafından kurulmuştur. Bir çok söylenti vardır. Bu gruptakiler Masonlardan daha güçlüdür ve amaçları insanlığa yol göstermek olmuştur ama yeni dünya düzeninde bu değişti.
Uzun uzun anlatma gereği duymuyorum özet geçtim.
Devamını burdan okuyabilirsin:
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lluminati
Aydınlanma çağı:
tr.wikipedia.org/.../Ayd%C4%B1nlanma_%C3%87a%C4%9F%C4%B110 YorumlaYenisi çıktı bilmiyomusun
link02 Yorumla
+1 yılorta cagda din adamlarının baskısından dolayı bilim adamlarının gizli kurdugu bır kardeşlik. yani kotu amaclı kurulmus birşey değil son birkaç yuzdıldır yoklar. illuminati sanıldıgı gibi teror orgutu değildir. siyaset ve ekonomiyle dunyanın en guclu konumlarına gelmişerdir- akıllarıyla yanı. yeni dünya düzeni dedikleri de amerikanın yani milletlerin olmadıgı veya tek mılletın oldugu din birliğ de olmayan bir düzen. yani dünya tek bir ulke olması ama kotu amacla değil savasların anlasmzlıkların bıtmesı gıbı. dan brownun melekler ve seytanlar kitabını oku hem kardeşlikler ilgili cok doğru bilgiler var hem de hikaye olarak muhtesem bır kutap
10 Yorumla
+1 yılwww.google.com.tr/search bakınız burada var
00 Yorumla
+1 yılilluminati çok eskidir. gerçek adı ibrani-sümer-vril kan kardeşliğidir
illuminati aydınlanmış olanlardır. asıl amaçları kiliseye karşı mücadele edip cehaleti yenmek olarak gözükür ama asıl amaçları dünyaya hüküm etmektir ve görüşleri şunlardır
dünyayı tek bir devlet altında toplamak ve gerçek tanrının inancını yok edip başka bir tanrıya taptırmak bizi
bu tanrı kimdir?
yahudi gizli kaynaklarında bu varlığın adı ''yahve'' veya ''yehova'' olarak geçer.10 Yorumla
+1 yılAlmanyada 1400 lü yıllarda maden işçileri tarafından kurulmuş bir topluluktur zamanla dünyaya yayılmış ve tek amacı başkenti kudüs olan tek kıta dünyası yaratmaktır ve çok büyük güçleri vardır özellikle medyayı kullanıralr ünlü isimler üye olduğu zaman şeytanla anlaşma yapmış olur ve geri dönüş yoktur, üyelikten çıkmak isteyene işkence yaparlar bunlar sevdiği kişileri öldürmekte dahildir
21 Yorumla- +1 yıl
ve ayrıca sloganları new world order kelimesidir
+1 yılŞöyle açıklıyım. İzlediğin yabancı çizgifilmlerden tut flmlere kadar bir çoğunda gösterilen ama senin farketmediğin deişik yazı ve simgelerle beynine yani düşncelerine şifrelenen bazı şeyler. Bunu sen farketmıyosun fakat gözün görüyo yani istemsiz okuyosun görüyosun fakat bunu fark etmyosun. Buna verilen bir isim vardı ama unuttum. Amaç ise bu kodlanan şeylerle bişeyleri insanlara kabul ettirmek. İnt. Yaz Illimunati videoları diye çıkacaktır
00 YorumlaCesitli rivaystlere gore birkac farkli kurulus tarihi olan gizli bir orguttur. Hos artik gizli degildir. Oldukca nüfuzlular ve unluleri aralarina dahil edip hayalleri olan yeni dünya duzenini (new world order) getirebilmek icin ozellikle gorsel medyada bu unlulere bilincalti mesajlar vermelerini isteyen ve yaygin inanisa gore seytana tapan orgut.
00 Yorumla
+1 yılciddi anlamda dünyayı yöneten bir tarikat hani abartı gözde büyütme alan değil googlden araştırırsan malesef ki çoğu insanın farkında olmadığı ya da inanmadığı bir gerçek.. yüzlerce yıldır varolan dini inançları olan her türlü dinden insana karşı kurulmuş insanlardaki dini-insani-olumlu her türlü insani duyguları parçalamaya yönelik kurulmuş bir grup inançsız ama insan olmayan varlıkların kurduğu bir tarikat googledan araştırırsan tam olarak öğrenirsin
00 Yorumla
+1 yılinsanlar üzerinde korku yaşatıp kendilerini güçlü ve tehlikeli göstermek isteyen, kendini beğenmiş iç duyguları kabarık ve bu tür haberler sayesinde insanları etkisi altına almayı başaran bir grup senden benden daha iyi imkanlara sahip olan insanlar topluluğu.
00 Yorumlaİlluminati diye bir şey yok, "çarkları çevirenler" illuminati gibi hayali örgütler değil, gözünüzün önündeki NATO, BM, IMF, Dünya Bankası, CIA, Rus mafyası, Kolombiyalı uyuşturucu kartelleri, Çin, İran, sizin hükümetiniz, yargınız, TÜSİAD'ınız, MÜSİAD'ınız, herkes işin içinde... Böyle uyduruk çocuk masallarını ve de anti-semitizmi bırakmanız dileğiyle. Soner Yalçın'ları ve Dan Brown'ları fazla okumayın
01 Yorumla
+1 yılbir çok alanda insanların bilinç altına mesajlar vermeye yönelik yapılan tüm çalışmaların tek çatı altında toplanıp oluşturulan genel işim yahudilerin alt dallara bile ayırmıyorum hemen hemen hepsi bu gurubun mensubudur sublimal mesajdan tutunda 25 kare teknıgı bılınç altı mesajları hipnozlar ilizyonlar beyin yıkama aklınıza gelebilen hemen hemen her şey in anacı bir misyon çerçevesşnde kullanılan araç
00 YorumlaDünyanın kaderine hükmettiklerine inanılan büyük derin yapıların meşur adı... Bunlar paraya hükmeden büyük ailelerin bir araya gelmesinden oluşurlar. Dünya siyasetine ve ülkelerin kaderine tesir edebilecek devasa sermaya ve basın gücü sahiptirler...
muhabbetle00 Yorumlaodern İlluminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket ettiği iddia edilen, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni alt üst etmeyi planladığı öne sürülen; ancak faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir yapılanmadır. [1] Bazı komplo teorisyenleri, İlluminati üyelerini ışığın insanları ya da aydınlanmışlar olarak addetmektedirler.
00 Yorumlaşeytana tapanlardan oluşan bir kurul. flimlerde, dizilerde, kliplerde hatta çizgi filmlerde bize gizli mesaj vermeye çalışırlar. önek olarak;
https://www.youtube.com/watch?v=3GgiTJT4dhUburda bazı izli yazılar vardır. ayrıca şarkı sözlerinin tersine bakıldığında gizli bir anlamlar oluşur. o yüzden bunlardan uzak durulması gerekiyor.
01 Yorumla
+1 yılbatıl inanca, ön yargıya, dinin sosyal hayat üzerindeki etkisine, iktidarın kötüye kullanımına karşı Aydınlanma Çağı döneminde 1 Mayıs 1776'da kurulmuş bir topluluktur benim bildiğim bu
20 Yorumlaalmanyada yaşayan kuzenimin kayınpederinin adı illu imiş karısının adı minati bunları uzaktan görenler illu ve minati geçiyor diyorlarmış zaman içinde kayınpederin sülalesi illüminati diye anılmaya başlanmış moda olmuş böyle
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yıl:D :D
+1 yılİki üç hastalıklı insan müsfettesinin kafalarında uydurduğu ve akıllarının almadığı her şeyi yıktığı bir hayal ürünüdür.
İnsan her şeyin ardına bir bilinmez gizem takar.20 Yorumla
+1 yılArkadaşlar illuminati google dan araştırılıp öğrenilmez bu kadar güçlü bi tarikat medya ve adı bilinen bütün herkes onların elindeyken google da onların elindedir ve kendileri hakkında komplo teorileri yazarlar adla gerçeği ifade etmez etmeyen çalışan olursa eğer suikast ile cezasını çeker
00 Yorumladünyanın kntrolünü ele geçirip baskentinin kudüs oldugu tek bir devlet kurmak istiyorlar monarşiyi dini inançları vatanseverliği yok etmek istiyorlar.
01 YorumlaKısaca...
Dünyada ekonomik, askeri, siyasi yönden söz sahibi ülkelerde yüksek mevkilerde üyeleri bulunan eski ve güçlü bir oluşum...00 Yorumla
+1 yılParavan şirket. Asıl adı illuminati olmasada, bu sistemin başında olan örgüt
20 YorumlaHala bunu merak edenlerde mi var. Git başka şeyler arastir bunun yerine bence
00 Yorumla
+1 yılGoogle diye bişey var bir kullan boşuna yapmamışlar
00 YorumlaDünyanın kaderinin ellerinde olduğuna inanan bir örgütten başka birşey değiller. Ama faaliyetlerini son derece gizli yapan bir örgüt.
00 Yorumla
+1 yılBoş bir html sayfasına geriye doğru sayan bir sayaç koymaları şu ana kadar gördüğüm en büyük eylemleriydi.
20 Yorumlaçok uzun hikaye ben çok araştırdım aklının alamayacağı bilgilere kitaplara ulaştım ufak bir bilgi arıyorsan youtube ye gir rockefeller yaz izle belgeseli
00 Yorumla
+1 yılGizli bir tarikat. Tapınak şövalyeleriyle alakaları oldukları söylenir.
00 Yorumla
+1 yılLanet olasica dünya düzeni...
Gündemi belirliyorlar tüm dünyada00 Yorumla
+1 yıldünyayı yöneten bir grup olduğu söyleniyor. büyük ihtimal yahudiler.
00 YorumlaLisede bir hocamız ders işlemiyodu illumiati hakkında bilgi veriyodu şimdi yazmaya kalksam bitirene kadar konu yok olur :D
01 Yorumla- 00 Yorumla
+1 yılOhooo illuminati yüzyıllar önce olan birşeyy şmdide var ama yani yeni bir örgüt değil
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılÇok ilginç
batıl inanca, ön yargıya, dinin sosyal hayat üzerindeki etkisine, iktidarın kötüye kullanımına karşı aydınlanmadır
10 YorumlaBen duymuştum galiba hatta gökçenin bir şarkısında illuminati arıyorlardı.:S ama detaylı bilgim yok...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe boka yaradığı bilinmeyen bazı ünlüler kliplerinde işaretini yaptığı için bazı cahil kesimde merak uyandıran kısacası dinsiz imansız bir sistem
00 Yorumla
+1 yılİnternette bu konuda detaylı bilgi bulabilirsin. Ben Dan Brown kitaplarından biliyorum sadece.
00 Yorumla
+1 yılBilinçli olarak kendini ele verip dünyaya hükmeden zümre algısı oluşturmaya çalışan para babaları
00 YorumlaTek dünya devletini kurmaya çalışan küresel sermayeyi elinde tutan patronlar klubü.
00 YorumlaYeni dünya düzeni dünyayı yöneten güçler adına ne dersen de işte.
00 Yorumlabütün bölümlerini izledim arrivals ın. yararlı bir belgesel.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 406 cevap paylaştı. Kıyamet 2012 de kopacakmış dediklerinde zaten inandırıcı degillerdi...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 951 cevap paylaştı.
+1 yıldunyayi tek devlet altinda toplamayi calisiyorlarmiymista neymis hep soyletin herifler desifre oldu bir numaralari kalmadi
00 Yorumla
+1 yılTek dil, tek din, tek ırkı oluşturmaya çalışan bir örgüttür. İlluminatı aydınlatma anlamına da gelir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldünyayı yönettiğini sana bir kaç ahmağın uydurduğu birşey insanlar fantastik hikayeleri sever eminim burdaki garibanlardan da vardır üye olduğunu sanan gelir sıkalanız buna yetmez business olmanız lazım :)
00 Yorumla
+1 yılinsanların beyinlerini yıkayan kendi amaçları doğrultusunda toplamaya çalışan ve hiçbir yararlı amacı olmayıp köleleştirmeye çalışan düzen, topluluk.
00 Yorumla- 00 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal in cocuklariyiz bos islerle ugrasmayiz... bizene Illuminatiden nur cemaati olabilir belki...
00 Yorumlaillocular kendi soylarından başkasıyla evlenmezmiş yakın akraba evlilikleri filan, soylarına yabancı kimseyi katmazlar imiş duyumlarıma göre
00 YorumlaKıyamete yakın Deccal gelecek ve alnında tek göz olacak ölüyü bile diriltecek ve ona iman etmenizi isteyecek imanı zayıf olan ona kanacak ve helak olacak
00 Yorumlailluminati kökleri çok derin bir tarikat, ortaçağda kilise tarafından öldürülen bilimadamlarından geri kalanlarca kurulup daha sonra intikam için bu örgütü kurdukları bilinir.
00 Yorumla
+1 yılBu yazdigini google yazarsan o sana yardimci olacaktir
00 Yorumla
+1 yılDeli birinin ortaya bir laf atması sonucu bin akıllının çözemediği durumdur.
21 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAsdasd:D:D
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında bir çeşit iskambil kağıtlarına benzeyen bir çeşit oyuncak bazı komplo teorisi üretmeyi sevenler böyle bir topluluk olduğunu anlatıyor
00 Yorumla
+1 yıltek göz televizyonlarda internette görürsün deccal alametı olabilir.
00 YorumlaMevzu derin, kısa tanımlamak gerekirse 'dünyayı yöneten gizli güçler'dir.
00 Yorumla
+1 yılÇok uzun bee. Yüzyıllık güç bu kadar basit kolay anlatılmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlluminati Deccal için çalışan ve Deccale zemin hazırlayan bir örgüttür
00 Yorumlaİlluminati bir tarikattır kiliseye karsı olusturulmus bilimin ilimin dindden üstün olduklarını savunurlar
00 Yorumla
+1 yılIlluminati burdaaaaaaaa !
10 Yorumla- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri