Bankacılık ve sigortacılık, dış ticaret düşündüm ama bilemiyorum. Sizin bildiğiniz bölümler var mı ve yazdığım bu 2 bölüm sizce nasıl? 2 yıllık önü açık bölümler nelerdir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bankacılık ve sigortacılık, dış ticaret düşündüm ama bilemiyorum. Sizin bildiğiniz bölümler var mı ve yazdığım bu 2 bölüm sizce nasıl? 2 yıllık önü açık bölümler nelerdir?

Adalet
Sosyal Hizmet
Bankacılık
Anestezi
Lojistik
Aklıma geldikçe yazıcam bitanem.
Canımsın ya :) İnşallah önü açık bi bölümde okıcaksın balım benim. :)
canım aşağıya yazdım bak.
Teşekkür ederiiiiimmm :))
İstek attım
Selamlar.
Üniversite eğitimi olarak ön lisans yani 2 yıllık üniversiteleri tercih edenlerin dikkat ettiği ilk şey önü açık bir bölüm olması ve kariyer yapma kendilerini geliştirebilme imkanı bulacak bir sektör olması.
4 yıllık bölümler 2 yıllık bölümlere göre daha fazla ciddiye alınıyor ve 2 yıllık bölümleri okuyanların kariyer yapma imkanı olmadığı düşünülüyor. Ancak bu yanlış bir düşünce. Önü açık olan ve kariyer yapabileceğiniz birçok 2 yıllık bölüm mevcut. Aşağıda 2 yıllık önü açık bölümler listesini görebilirsiniz.

2 yıllık en iyi bölümler arasında Adalet bulunuyor. Adalet, yasaları ve hukuku inceleyen bir bilimdir. Hukukun temel ilkelerini bilen bireyler yetiştirilmek için oluşturulmuş bir programdır. Mahkemelerin yazı işleri, icra memurluğu veya yardımcılığı, infaz kurumlarında, resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşları, özel hukuk büroları, noter büroları gibi yerlerde iş imkanı bulup kariyer yapabilirler. Aynı zamanda Adalet bölümünü okuyanlar DGS ile Hukuk Fakültelerine geçiş yaparak kendilerini bir üst seviyeye çıkarabilirler.

2 yıllık en popüler bölümlerden bir diğeri ise Bankacılık ve Sigortacılık programıdır. Ticari bankaların risk yönetimi bölümlerinde, yatırım bankaları ve sigorta şirketlerinde,
yatırım ve sigorta ürünleri satımı gibi iş imkanlarına sahiptirler. Banka ve sigortacılık sektörü dışında da birçok sektörde çalışma imkanı bulabilirler. Örneğin, üretim, emlak faaliyetleri, eğitim, konaklama sektörü, inşaat sektörü, sosyal hizmetler, kamu hizmetleri gibi alanlarda çalışma imkanları da vardır.

Biliyorsunuz ki dil bilmek altın bileziktir. Dil bildiğiniz taktirde birçok sektörde, farklı iş alanlarında çalışma imkanı bulabilirsiniz. Dışişleri Bakanlığı gibi kamu kurumlarında, eğitim sektöründe, çeviri bürolarında, gazete ve dergilerde, ajanslarda, turizm sektöründe, birçok özel şirkette iş bulma imkanı var. Ayrıca freelance olarak da çalışabilirler. Ders verebilirler ya da çeviri yapabilirler.

Eğer mutfağa ve yemek pişirmeye merakınız varsa kendinizi geliştirebileceğiniz 2 yıllık bir diğer bölüm aşçılık. Aşçılık okuduktan sonra otellerde, kafelerde, restoranlarda çalışabilirsiniz. Hatta bir süre sonra kendi işinizi dahi kurabilirsiniz. Ayrıca online olarak yemek satışı da yapabilirsiniz. İnsanlar artık sosyal medya profillerinden kendi adlarına marka oluşturarak kendi işlerini kuruyorlar. Aşçılık da bunun için uygun bir meslek.

Çocuk gelişimi bölümü 2 yıllık okunabilecek en güzel bölümlerden biridir. Hastaneler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim kurumlarında, aile sağlığı merkezlerinde, üniversitelerde, sosyal hizmetlerde, özel eğitim kurumları gibi yerlerde çalışma imkanı bulurlar. Aynı zamanda 2 yıllık okuduktan sonra geçiş yaparak eğitimlerini lisans olarak da tamamlayabilirler. Böylece formasyon alarak öğretmen olma imkanları da bulunur.

2 yıllık sivil havacılık ve kabin hizmetleri okuyan biri kabin memuru sıfatı ile mezun olur. VE havacılık sektöründe iş bulma imkanı bulur. Bu mesleği okuyanların dil bilme zorunluluğu olduğunu da vurgulamakta fayda var. Bu bölümü okursanız Türk Hava Yolları gibi saygın bir kurumda çalışma imkanı bulabilirsiniz.

2 yıllık Bilgisayar programcılığı bölümü okuduktan sonra isterseniz 4 yıllık bölüme geçiş yapabilirsiniz. Ancak 2 yıllık bölüm ile kariyer yapmak da mümkün. Artık tüm sektörler dijital çağa ayak uydurmak için bilgisayar teknolojilerinden yararlanıyor bu yüzden bilgisayar programcılığı okuyan birinin birçok farklı sektörde iş bulma imkanı mevcut.

Bu bölümde bilgisayar programcılığı gibi son yılların mesleklerinden. Mimarlık, peyzaj mimarlığı ve iç mimarlık bürolarında, endüstri ürünleri tasarımında, mühendislik sektöründe, televizyon, sinema ve reklamcılık sektöründe ve birçok kamu kurumunda çalışma imkanı bulabilirler.
Adalet-Aşçılık-iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı-Eczane hizmetleri-Çocuk gelişimi (atama olmuyor tavsiye etmem yalnız)-Gıda kalite kontrolü ve analizi-İnsan kaynakları yönetimi-Lojistik-Türk dili ve edebiyatı. Bu bölümleri okuduğunda bu alanlarda ve benzeri sektörlerde çalışabilirsin rahatlıkla.
Cevap
11Cevap
Kesinlikle bir lojistik ögrencisi olarak lojistik birde ingilizceye artı yabanci dil koyarsan üstüne krallar gibi yasasrsın yada kraliceler
Suan aynı zamanda calısıyorumda lojistikde dersler bazen ezber bazen sorun cözme cünkü lojistik tamamen sorun cözme anlasmadır. Belge işlerini halleden stajerler alt elemanlar olup hem. Sadece insanlarla ugrastıgın ve sorun cözdügün bi iş asla tek düzeye binmez o yuzden. Ve gezmeyi seviyosan sansında yüksek. ama dil cok önemli ingilizce sayılmıyo bile artık ekstra bi dil ögrenmen lazım
Lojistik ya da dış ticaret seç. Hoca bugün bize bi konustu lojistik ile ilgili tıp okuyan duysa tıpı bırakıp gelip lojistik okurdu o derece:))
İyi iyi 2 yıllıksan havadan hop diye girersin:)
Bişey sorucam çok merak ettim sen de bu bölümü okuyosun sanırım.Tam olarak ne demek lojistik ne taşıyosunuz yani nasıl bi bölüm :))(cahilim bu konuda k.bakma.)
Evet okuyuroyum ve birçok dalı var. Denizyolu loj. , havayolu , karayolu, demiryolu , boru hattı loj. denizyolunu seçersen gümrükde çalışabiliyorsun mesela:) Kargo şirketlerinde çalışabiliyorsun. Kargonun daha büyümüş haline lojistik denir.. Mal gidip geliyor işte..
Ha anladım Kargonun büyüğü gibi :) Güzelmiş ya iyi okumalar mı desem ne desem bilemedim:)
Canım ben özel ünideyim %50 burslu sende %50 rahatlıkla girersin okan ünisindeyim kadıköyde beklerimmm :)
hayırlısı gel yani beklerim güzel bi üni:)
Ya özel falan ama hocalar harika birde çok güzel 10 dkda bi mola verdirtiyorlar sıkıldım hadi eve gidin falan öğrenciyide sıkmıyorlar. Persembe günü okul yok mesela :) yarın 1 dersimiz var bugün 2 tane vardı çok güzel yaa :))))
Harita kadastro güzel bölüm. Adalet, lojistik, bilgisayar ve programlama.
eyvallah ne demek.
bak kimse yazmamış ama sağlık da olabilir. Bir bak istersen. Sağlık da boş kalma imkanın yok ayrıca kpss puanı da düşük. :)
Eğer 4 yıllığa tamamlama gibi bir imkanın ve güvenin varsa gir oku derim. Ama bak harita bölümünde 2 yıllık mezunlar çok rahat iş buluyor ayrıca parası da iyi yani.
Hmm. Daha çok hangi bölümleri isityorsun sen?
Sigortacılık ve lojistik yazabilirsin başlara.
sağlıkla ilgli bölümler havacılıkla ilgili bölümler varsa demiryolu ile ilgli bölümler raylı sistemler çok eleman ihitiyacı olacak sadece bir okulda lise bölümü var
sağlık bölümleri şuanda bir numara adalet bölümü var oda fena değil araştırmak lazım:)
İtfaiye meslek yüksek okulunu bitir git itfaiyeci ol 3 milyar maaşını al 1 gün çalış 2 gün yat daha iyi bir iş varsada bizi aydınlat...
bankacılık ve sigortacılık mezunuyum seçme bence böööö geldi bana :S
çok sıkıcı çok bunaldım ben
iş imkanı çok diye sevmediğin bi meseleği yapma bence.. yani senin görüşünü bilmem ama bence çok sıkıcı
is imkani var mi
İyi günler ben tercih yapacam da önerdiğiniz önü açık olan bölümler hakkında bilginiz var mı sağlık bölümleri dışında kafam çok karışık yardım edebilir misiniz🙏
lojistik derim çok iş var onda:)
Dış ticaretten başkası yalaaan :)
sağlık kurumları işletmeciliği
Lise son sınıf öğrencisiyim ve çok kararsızım lütfen önü açık 2 yıllık bölüm söylemiştiniz?
adalet, anestezi,bankacılık, muhasebe ..
2 yıllıkta onun tek acik olacak yer ailenin evinin kapasıdır . ufkun açık olsun
Nickin ve yorumun çok uyumlu
sağlık sektörü dyalz ftr tıbbı grntleme ws
adalet
Neresi oldu? bende şu an seninle aynı durumdayım
Hani Gemi İnşaatı?
puanin kac
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?