Madem kendi kaderimizi kendimiz çiziyorsak, karşımıza çıkan kişileri nasıl biz belirleyebiliriz?
Cevabın nedir?
+1 yılkader konusunu ulema bile tam idrak edemezken şöyle bir açıklama yapılabilir.
kader dediğimiz insanların seçimiyle aynı orantıda rastlantılara ( tevafuk ) taalluk etmesidir. tercihlerimiz bazen bizim irademizle değil içgüdüsel olarak ilerliyor. kendimizin tercih etmesi onun kesin olacağı anlamına gelmiyor. hani deriz ya '' çok uğraştım olmadı'' veya ''istedim oldu'' gibisinden bazen istediklerimiz oluyor bazen istemediklerimiz.. inancı olan kişinin hayırlısını dileyip inancı (maddi olur manevi olur) ölçüsünde hareket edip sonucuna razı olmasına teslimiyet yani islami değerlerin benimsenmesi ve boyun eğmesi olayıyla müslümanlık vazifesini getirmiş oluruz.. gayri-müslimler ise kendi iradeleri ile bunu kabul etmeseler de kader her daim tecelli eder..
isyan etme olayı ise hayır gördüğümüzün şer olabileceği, şer gördüğümüzün ise hayır olabileceği gerçeğini idrak edememesi veya kabullenememesinden ötürü olur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Görüyorum ki aramıza yeni cahiller katılmış :D Kader dediğimiz olay Allah'ın zaman kavramının dışında olduğu için zamanında yaratıcısı o olduğu için herşeyi bilmesidir. Biz bu dünyada olan biten herşeyi kendi özgür hür irademizle yaparız Allah bizim seçimlerimize müdahale etmez zaten etseydi cennet cehennem olması saçma olurdu. Yani Allah herşeyi bildiği için bizim kaderimizi yazıyor ama bizim yaşadıklarımız Allah yazdığı için değil bizim seçimlerimiz doğrultusunda yaşandığı için yazılmış oluyor. Yani kader var ama bizim elimizde gibi birşey diyebiliriz sonuç olarak :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkader ya da şans adına her ne dersen artık. Cizre' deyim... daha fazla kalabilmek için tayin iptali istedim, ki benim seneme kadar böyle bir talep seve kabul ediliyormuş. Neyse iptal olmadı, gittim istanbul' a. çalıştığım okul 4+4+4 olunca başka okula postalandım ve burada bir adamla tanıştım. Hayatımın en mutlu 9 ayını bu insanla yaşadım. yeniden aşık olurum ama böyle bir şey olmayacağını biliyorum. beni o adama götüren ayaklarım değil, kader/şanstı.
63 Yorumla- +1 yıl
hımmm yanii ama neden olmasınkiiii
- +1 yıl
Şanş yoktur o kaderinde olandır
- +1 yıl
Sonuç ne oldu merak ettim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin neyi sececegini allah bildiği için kaderine yazmış oluyir. Senim ne yapacağını daha sen dogmadan bildiği icin kaderinde yazıyor. Dolayisiyla sen bu dünyada kendin belirlemiş gibi oluyorsun. Kendi doğru bildiğin yolu seciyorsun. Ve allahin ilmi okadar geniştir ki biz anlamaya calissak okadarina gelemeyiz tek bildigimiz anladigimiz şey o herşeyi ve bizi bizden daha iyi biliyor.
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
51Cevap
Inan bir ara ben de bu soruya çok kafa kırdım çok aşık olmuş ve ayrılmıştım kaderi sorguluyordum sürekli. Sonra sorularıma nihayet cevap buldun. Kaderi şöyle düşüneceksin. Kendini bir öğrenci yerine koy yarın sınavın var. Yarın kı soruların ne olacağıını hoca bugunden belirlemiş artık ancak sen bilmiyorsun. Yani yüzde elli olay belirli bu günden hazır. Onu değiştiremezsin. Ve o soruların da yüzde ellisi normal zorlukta yüzde ellisi ise daha zor. Bu gün sen gece hiç bir şey hazırlanmayıp sınava girersen çok kolay olan soruları çözer sin ancak belki dersi geçemezsin. Ancak bu gece oturup çalışırsan o zor soruları bile yazabilirsin. Yani kader işte böyle yüzde ellisi belli ancak yüzde ellisini insanoğlu asla önceden bileöeyeck hep belirsiz.
10 YorumlaGeçenlerde bir akrabamın nişanına gittim orada ilk görüşte biri öylesine etkiledi ki gözüm hep onu aradı fakat göremedim bir daha.. Ona buna sordum yok kimse tanımıyor aradan bir iki gün geçti ümidimi kestiğim anda instagramda gezinirken karşıma çıktı inanamadım, tabii sonrası malum :) peki nedir bu; kader? şans? tesadüf?
24 Yorumla- +1 yıl
Evet neler oldu ozet gecmek ister misin? Belki bana da bir cesaret gelir :)
- +1 yıl
Ben de merak ettim
- +1 yıl
tabii ki hemen takip ettim oda geri takip etti ama bişeyler yapmasam bişey olacağı yoktu bende çoğu fotoğrafını beğenip dikkatini çekmeyi sağladım ve bana mesaj attı meğer oda nişanda farketmiş beğenmiş beni :) sonrasında detaylı tanışıp konuştuk numarasını verdi buluştuk bir kaç kez herşey çok güzel gidiyordu (sadece benim açımdan değil) sonra mı? olmaz dedi olmadı..
''Biz her insanın kaderini ; kendi
çabasına bağlı kıldık..."
*İsra 1374 Yorumla- +1 yıl
tabii
- +1 yıl
Yani bu demek oluyor ki senin cabaladigin seçtiğinn gittigin yolu biz biliyorduk ve kaderine yazdik.
- +1 yıl
Olur mu öyle şey. Allah sana akıl vermiş fikir vermiş. Irade vermiş. Seçim hakkini sana birakmis. Mesela Eğer yanlış bir evlilik yaptığını dusunuyorsan. Napalim kaderimde bu varmış diyip oturamazsin. Cabalaman lazım ve cabaladigin sectigin hersey senin kaderindir. Herseyi kadere atıp. Oturamazsin yerindr. Siyrilamazsin öyle. Allah sana seçtiğinin de hesabini soracak. Aklinin fikrinin iradenin hesabi sorulacak
- +1 yıl
Pardon yanlış byere yazmışım
Kader, örnek veriyim, çünkü ben aşık olabilceğim birini seçebilseydim aklımdaki özelliklere sahip birini seçerdim ki! Kader, çünkü bana hep hastalar, sorunlular denk geliyor ben seçmiyorum örneğin aynı yaşanan duruma kader denilir dünyada.
24 Yorumla- +1 yıl
başına 1 olay geldi onu bilinçli bir şekilde genelledin ve bilinçaltına ilettin sonrada tepki olarak hep öyle insanları çektin kendineee
- +1 yıl
bak bilinçaltı böyle birşey işte olumsuzluktan ve genellemeden beslenir direkt kabul eder ve uygular bilinçaltı bilincin gibi seçmez bazı şeyleri farkında olmassın yanii
- +1 yıl
bilinçaltı bazı resimleri goruyorda ;örneğin asla taciz edilmedim ama cinsel olarak accık çağırışım yapsa bir erkek ;hemen siliyorum onu kafamda hatta kavga da ederim kötü yere çekerim ama böyle birşey hiç yaşamadım belki duyduklarımızdır ya da kader işte kısaca kimse onu anlamıyor.
+1 yılbence ortaya karışık :D sonuçta herkesin belirli bir kişiliği var ve ona göre arkadaş çevresi oluyo ona göre bir yerde oturuyo ve genelde cevresinden sevgili falan buluyo karsımıza cıkan kişi secimlerimize baglı olarak cıkıyo kısaca kaderede baglı bizede :D
10 Yorumla
+1 yılBende rüyamda gördüğüm çocukla karşılaştığım dolmuscuydu hep bakışmalar gulumsemeler yol vermeler korna ya basmalar ne zaman hayırlı desem o karşıma cikti hep karşılaştık ama şimdi onu hiç görmüyorum onu çok özlüyorum ona bir türlü ulaşamıyorum bunlar hepsi tesadüf kaderlede alakası var bence
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 605 cevap paylaştı. İnsanoglu , kismetini secmekte serbest birakilmistir... karsina cikan insanlari Allah da karsina cikarabilir..
10 Yorumlane yaparsak yapalım alnında ne yazıyorsa odur senin kaderin. Allah karsımıza yanlış insanları cıkarıyorki dogru insanların degerini anlayalım diye.
13 Yorumladüşünce gücüde var bu işin içinde ama
- +1 yıl
Olur mu öyle şey. Allah sana akıl vermiş fikir vermiş. Irade vermiş. Seçim hakkini sana birakmis. Mesela Eğer yanlış bir evlilik yaptığını dusunuyorsan. Napalim kaderimde bu varmış diyip oturamazsin. Cabalaman lazım ve cabaladigin sectigin hersey senin kaderindir. Herseyi kadere atıp. Oturamazsin yerindr. Siyrilamazsin öyle. Allah sana seçtiğinin de hesabini soracak. Aklinin fikrinin iradenin hesabi sorulacak
+1 yılAslında ikisi de çok yakın ve benzer anlayışlar. Kader var evet , ama her şeyi kaderin üzerine atmak olmaz. Bazen en çok sevdiğinden ayrılırsin her gün İsyanda olursun kavuşmak istesen bile bir şeyler engeller (kader) . Ama sonra görürsün ki hayırlısı buymuş, iyiki de böyle olmuş dersin
10 Yorumla
+1 yılKader dediğin çok şeritli bir yoldur. Yolun belli, hersey yazılmış durumda. Ama hangi şeritte gideceğine sen karar verirsin. Yolumuz açık olur inşallah. hangi seritte gidip kimi yanımıza alacagimizi sadece biz seçiyoruz. Başkası değil. O yüzden beklememek lazım. Yola koyulmak lazım..
00 Yorumlakader çizgimiz belirlenmiş ancak o çizgi de yollar var irade ya kaderin belli ama iradene bağlı yaşarsın sonuçta imtihan dünyası iyi yol kötü yol = irade
10 YorumlaKader ezelde yazılmış olandır. Senin neleri tercih edeceğini Allah ezelde bildiği için olacakları en başından yazıp takdir etti.
Örneğin bir insanın kimi beğenip onunla evlenmek için tercih yapacağını bilip o kişiyi kaderine yazdı, tercih yapan ve yapılan ezelde takdir edilen kaderi böylece yaşamış oldu.
Bütün insanların kaderinde onu bekleyen bir eşi mutlaka vardır, evleneceği kişi asla değişmez, fakat kiminle evleneceğine kişinin kendisi karar veriyor, kaderi değil.10 YorumlaHer seçinin sana aittir... Allah onları yerine getirir... ister iyi iste ister kötü... Allah külli iradesi ile her şeyi bilir, sen ben cüzi irade ile bilemeyiz. zaten bizi eşrefi mahluk yapan ve diğer canlılardan ayıran özelliğimiz irade sahibi olmamızdır...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soru sonrasında bütün geçmişimi gözden geçirdiM Epey düşündüm. Tesaduf sonucu karsılasmalar ama yasanan seylerı dusunuyorum sonra yok bu benım kaderım olamaz dıyorum. Kader bu kadar hatayı desteklemez kader degılse ne işleri vardı benım hayatımda şimdiye bakıyorum hıcbırı yok ama pişmanlıklar var. Sonuc olarak neye ınanacagımı sasırdım benmı secıyorum onlar mı benı buluyor kader mı degıl mı bılemıyorum su an ıcın ayrıca bu soru yüzünden tavana mal mal bakıp düşünüyorum hala
02 Yorumla- +1 yıl
geleceğe bak bırak geçmişi...
Cevap sahibi+1 yılgecmıs bıttı zaten kader sorusu olunca ınsan gecmısıde dusunuyor
+1 yılKader kader kader deyince hep kendime kiziyorum 😃ama oyle yani kadeerrr
30 Yorumla
+1 yılOlacagi varsa zaten yasiyosun onun disinda karsina cikan secenekleri o anki duruma göre sen belirliyosun..
13 Yorumla- +1 yıl
kardeşim karşıma çıkan kişileri diyorum ben seçenekleri demiyorum yanii kişileri nereden bile bilrim yanii bunları ben seçememkii..
- +1 yıl
Mesela iki iş teklifi aliyosun sen birinden birine gitsen de ordaki insanlar zaten orda o işi sen belirliyosun bu yüzden kendin belirlemiş oluyosun umarim anlasildim?
- +1 yıl
kardeşim iş teklifi olarak değil tamam orası ayrı boyut ama ben oradaki insanların kötü insanlar olup olmadığını nasıl belirleyeceğimki?
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞans yoktur kader vardır öncelikle. Cenabi Allah ezelede ebede de muktedir olduğu için. Bizim cuz irademizle ne yapacagimizi nasil hareket edecegimizi bilir. Örneğin. Birini beklemszdir heo allah bize daha iyisini daha temizini nasip eder. Ama onumuze gelenlde cikmissak her seyi yapmışsak bizede oyle biri denk gelir.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kader seni karşılaştırıyor fakat tercih hakkını sana bırakıyor..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKader söyle birsey bence sana iki yol gösteriliyor Sağdan gidersen kaderine yazılanlar farklı soldan gidersen kaderine yazılanlar farklı sen hangi yolu secersen o secimin için yazılanları yaşarsın. Yani seçim senin olduğu için kaderini kendin belirlemiş olursun.
00 Yorumla
+1 yılGelecek her an değişebilir İnanıyorsan yani Allah'a bir onun belirlediği kaderin vardır birde kendi belirlediğin mesela kaderinde doktor olmak varsa evde oturup sınava girerek doktor olabilir misin? hayır. Allah Çalışmanı istiyor yani her şeyi doğru yaparsan alın yazında olan kadere ulaşmış olursun :)
00 Yorumla
+1 yılİnsan şu iki kavramın ayrımını yapamadığı sürece kader konusunda hep tökezleyecek ve yanlış manalar çıkaracak: cüz'i ve külli irade.
Cüz'i irade, insanın kendi iradesiyle yapabildiği iken Külli irade ise insanın gücünün yetmediği iradedir.
Düğmeye tıklarsan ışık gelir ve bu cüz'i iradedir ama o anda elektriğin olup olmaması da külli iradedir.
Anlataniliyor muyum?00 Yorumla
+1 yılKader demiyorum kaderinde üstünde bir kader vardır.
10 Yorumla
+1 yılBana göre biz belirliyoruz. Kendi inandığımız gerçekliğe göre geliyorlar. tabi bunun farkında değiliz...
12 Yorumla- +1 yıl
bilinçaltı
- +1 yıl
Evet bir nevi öyle diyebiliriz. ama biraz düşünürsek istemedigimiz olayların neden başımıza geldiğini bulabiliyoruz belki hepsini değil ama bir çoğu bulunabilir.
Cuzi ve kulli irade sonucu diyelim. Rabbim iki secenek verir hep sen sana en yakin olani secersin.
10 YorumlaValla ben sanssizim eğer seçenekleri sunan Allah ise bana sunduğu seçenekler hiç iç açıcı olmadı 😢
20 YorumlaNe yaparsak yapalım sonucunu değiştiremediğimiz şeyler kaderdir. Diğerleri kendi seçimlerimiz.
10 Yorumla
+1 yılKarşımıza çıkan kişiler durumlar önceden belirlenmiş olsaydı yaptıklarımızdan sorumlu olmazdık diye düşüüyorum. Durumları, olayları, kişileri biz seçiyoruz. Allah'ın da bunu önceden bilip yazması bizim kaderimiz oluyor.
00 YorumlaAbi herşey kader ki biz kimin spermiyle hangi rahme gideceğimizi belirleyemeyiz... ha surasida var işin kardeş akıl ermeye başladımı hesap farklı ki siz öğretmen olmuşsunuz akıl ise karışmış kaderiniz elinize gelmiş 9 aydan fazla olamaması ilişkinizin partner ve sizin hatanız azda hayatın cilvesi :)
00 Yorumla
+1 yılkarşımıza çıkması kader hayatımızda kalması tercihimizdir..
40 Yorumla
+1 yılBen şaşırdım artık. Artık hayırlısı olsun diyorum...
10 YorumlaArkadas ne bicim muslumansiniz bokunu cikardiniz artik daha. kaderin ne oldugunu bilmiyonuz. Arkadas bu dunyada ne yaparsan yap ister gotunu yirt ne degistirirsen degistir sonucunu Allah bilir o Allahin bildigi ve bize yyazdigi sey kaderdir. Hala cahil cahil salak salak kadermi diye soruyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadere inanırım olacak olacak😃 eskiden İstanbul'da yaşıyordum izmirde okumak istiyordum hep ve İstanbul'da aşık olduğum bir kız vardı oda benden hoşlanıyordu izmire gitmeye karar verdim ama dedim kızla konuşıyım kal derse gitmem dedim kızı her yerde aradım bulamadımda telefon numarasını değiştirmiş ulaşamadımda sonra izmire geldim karşıma yeni kişiler çıktı şimdi kader kısmet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkader ya da şans adına her ne dersen artık. Cizre' deyim... daha fazla kalabilmek için tayin iptali istedim, ki benim seneme kadar böyle bir talep seve kabul ediliyormuş. Neyse iptal olmadı, gittim istanbul' a. çalıştığım okul 4+4+4 olunca başka okula postalandım ve burada bir adamla tanıştım. Hayatımın en mutlu 9 ayını bu insanla yaşadım. yeniden aşık olurum ama böyle bir şey olmayacağını biliyorum. beni o adama götüren ayaklarım değil, kader/şanstı.
00 YorumlaBen kaderin öyle olacağına inanmıyorum. Her şey alnında yazılıysa, seçimlerin belliyse neden bir tiyatro gibi yaşayasın ki? Bunun bir anlamı yok. Bence din adamları bunun yeterince cvbını veremiyor.
00 YorumlaKader senin tercihlerinden ibaret dostum. Bunu bilen de bunu yazdığı içşn adına kader denmiş. Her şey senin elinde:)
10 YorumlaBaşına gelenler yani yaşadıkların kader ve senin seçimlerin sonucudur diyor Kuran
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. Sen sececegin icin kaderde olacaklar yazıyor.
+1 yılhic bir insan bosuna girmiyor hayatımıza kimileri bela kimileri ceza kimileri armagan kimileri imtihan.. evlat..
30 Yorumlagüzel bir soru. Biz böyle seçtiğimiz için karşımıza o kişiler çıkıyor. Onları ayıklanma yöntem ile seçiyoruz. Bireysel seleksiyonu.
00 Yorumla
+1 yılSen seçiyosun ama kader dediğin şey senin seçimlerin belli olduğu için var zaten.
10 Yorumla
+1 yılKarsimiza cikanlar kader bizim onlarin arasindan secmemiz irade
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 450 cevap paylaştı. Her sey kaderdir... şansin öteki adidir...
12 Yorumla- +1 yıl
ne gibi?
+1 yılBiraz şans, biraz da kendi seçimlerimiz...
15 YorumlaKendi seçimimiz ile karşımıza çıkan kişiyi nasıl belirleyebilirzki?
- +1 yıl
Mesela sen İstanbul Üniversitesini değil de Ege Üniversitesini seçiyorsun, otomatik olarak karşına çıkacak insanlar molotofçu oluyor
- +1 yıl
ne alakası var ege üniversitesinde öyle şeyler nadir olur gaziosmanpaşa değil orası
- +1 yıl
Ben öyle duydum, Ege'de molotofçu kesim kalabalıkmış
- +1 yıl
yok be kardeşimmm ege de o şekilde olay sayısı azdır doğu da olsa dediğin bir bakıma doğru
ege üni kaliteli üni. diye bilirim ben
+1 yılKendi secimlerimizin belirledigi birazcik sans birazcik kader derken gidiyor iste
00 Yorumlakaderin çizildiği ve kendimizin seçemediği kişilerden biri dir o evleneceğimiz kişi evleneceğimiz kişi önceden seçilmiş olup bir kişidir o ne olursa olsun değişmez
00 Yorumla
+1 yılBen rastlantiya inanmam her sey yazilmis bir kader bence. Sansa gelince o faktor gercekten varki cok sanssizim. bir insanin kuponlari hep 90 dkkada yatar mi lann ://
00 Yorumla
+1 yılBiz belirliyoruz herşeyi ve yaşadıklarmız kader oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence karsina cikan kisilr sans ama evlilik kader. meselaonlarin nasil oldugunu daha tanismadan ruyamda gorduysem ya da birileri beni uyardi ise bu kader diyorum cunku acayip tesadufler yasadomm
20 Yorumla
+1 yılbu dünyadakileri video kaydı olarak düşünürsen sorunun cevabıda açık olucaktır. sen sadece bir noktasın yani biz kullar olarak.
00 Yorumla
+1 yıl''Ve biz, her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık... ''
İsra / 1300 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkimle evlenecegin yazılıdır kaderindir dualarla o kişiyi değiştiremezsin sadece kötü istemediğin huyu kişiliği varsa onlar değişebilir ama kişi değişmez
00 Yorumla
+1 yılzamanı insanlar belirler... örnegin al makineliyi ve cık sokaga tara... sence bu onların kaderi miydi?
00 Yorumla
+1 yılinsan kaderinde yazılan neyse ona ulaşır. senin belirleme şansın yok olaylar, sebepler bizi ona doğru yönlendirir
00 YorumlaSen belirleyemezsin. Karşına çıkan insanlarla olan iletişimini sen belirlesin
00 Yorumla
+1 yılKader alın yazısı adına ne derseniz deyin evet var ve biz bunu kendimiz istediğimiz için yaşıyoruz
00 YorumlaBazen seçimlerimiz kaderimizi belirler bazende kaderimiz seçemediklerimizi belirler
00 Yorumla
+1 yılAvını sen secersin ve okunu atarsin bu cüzi irade.
Ok avı vurur veya vurmaz bu külli irade.00 Yorumlaaşk tesadüfleri sever. tanışmak kaderdir. arkadaş seçimdir. işte aşkA bişey diyemem :)
00 Yorumla
+1 yılSeçimlerimiz kaderimiz oluyor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyaptiklarin düsündüklerin isteklerin vs ile secimin/kaderin ortaya cikiyor..
dogrusunu Allah bilir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkiside ama bizim seçimlerimiz daha baskın oluyor bu konuda.
00 Yorumla- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Karşımıza çıkan kişileri kader mi belirliyor yoksa biz böyle seçtiğimiz için mi o kişiler karşımıza çıkıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler