Ben kuranı anlamıyla bilen yani tefsir fıkıh gibi ilimlere hakim hurafelerden uzak hiç bir cemaate mensup olmayan sadece müslüman olan biriyle evlenmek istiyorum fakat istemeye gelenler çok farklı kişilikler oluyor reddediyorum... kendim arayım diyorum ama helal çerçeveler içinde olmasını istiyorum ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
+1 yılAradığın şey zor gibi. Çünkü memlekette genellikle dindarlık bireysel olarak gelişmiyor. Belli cemaatler ve tarikatler altında kitlelerin dindarlığı oluyor, kişilerin değil. Anladığım kadarıyla sen genel duruşa biraz karşısın.
Tefsir ve fıkıha hakim olması için o alanda ihtisas yapması lazım. O da akademik bir süreç. Yaşı ilerlemiş ve evlenmiş oluyor haliyle. Fakat sen (günümüz tabiriyle) modern müslüman arıyorsan, o zaman başka. Hurafelerden uzak duracak, bilime sıcak bakacak ve dini iyi bilecek. Ayrıca dindar olacak. Sayı az gibi :(
[modern müslüman tabiri filan hoşuma gitmiyor pek; lakin kullanılıyor. Protestan bile diyen var]
Neyse, sonuç olarak: böyle birini nerede bulabilirsin?
Ufak tefek islami hareketler var. Belli topluluklar var. Onlar da cemaat olma yolunda sanki, ama cemaat değil ve cemaatçiliğe karşı. Öyle topluluklara intisabı bulunan biri senin isterlerini karşılayabilir. Onlardan da çok mal çıkıyor tabi. Orası ayrı.
Bulursun, ümitsiz olma. Ha bir de hepsinin üstüne bir de biskolata erkeği gibi olsun diyorsan zor.01 Yorumla
Soran+1 yılBen bu 25 yaş üstü abilerimin olgun görmüş geçirmiş görüşleri ve konuşmalarına bayılıyor ve ilgiyle dinliyorum. Tecrübeleriniz çok değerli ve tavsiyem burada bolca bilgilendirmeler yapmanız. Dediğiniz gibi çok cemaat için bulundum... Ordaki insanlar karşılarındaki hoca abla abi ne anlatırsa sorgusuz itat ediyorlar. Hurafeler hikayeler şirkler... ha şunuda söyleyim kuranı baştan sona okuyon meal okuyan tefsir okuyan kişilerin yüksek ihtisas yapmış olması gibi şart yok. Kuranı okumak anlamak ve yaşamak her müslümana farzdır ! ve bunun için yıllarını vermek niye önce ailede anne ve babayla başlayan kitaplarla desteklenen bu gibi konferanslara katılan genç birey bunlara gayetde hakim olabilir. Yakışıklılık para bunlar gelip geçiçi ben bilmiyorsam o öğretsin o bilmiyorsa ben öğretiyim olursada çocuklarımızıda Allah yolunda yetiştirelim var mı bundan başka gerçek mutluluk :)
En İyi Cevaplar
ulan biz neler gördük ya bir insana güvenmek istersen güvenirsin
ben üniversitede okuyorum okulda gezerken türbanlıların öpüştünü ya da herhangi bir cemaate üye olan namazını kılan orucunu tutan ama kopya çeken baskasının yerine sınava giren kul hakkı yiyen
cumaya giden bir sonraki gün iddaa kuponu yapan insanları görüyorum
yani gerçek dindar müslüman birini bulamazsınn zaten bosuna arama oyle biri yok yok yok
sen dindar diye arıyacağına iyi insan olsun kumarı olmasın içkisi olmasın ailesine sahip çıksın tarzında düşün o zaman şans kapını çalar01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum bende çok şahit oldum böyle şeylere... ama bu gördüklerimden hep ders alıp kınamadan kendimi düzeltmeye çalışıyorum ki ömrümün sonuna kadar olcak bu olgunlaşma. Her insan hata yapar önemli olan tövbe edip yapmamak... kınamayalım kınadığımız başımıza gelmedikçe ölmeyiz belki bunlar çocuklarımız yapar. Biz bunların yanlış olduğunu bilip müslümanlığı layığıyla yaşalım. Allah bizi yarattıysa kulluk görevimizi yerine getirmeliyiz. teşekkür ederim görüşleriniz için :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSamimi olun ve dualarınızda hayırlısını isteyin olacaktır. Siz Allah'a sığının ve güvenin O'nun hazinesi geniştir... Ve kesinlikle cemaatlerden uzak durun... Unutmayın O'na yakın olduğunuz an secdeye kapandığınız andır , içinizden geliği gibi dua edin, yağmur yağarken, farz namazları akibinde ve selayla cuma arası...
21 Yorumla
Soran+1 yılİnşaallah ablacım :)
+1 yılHicbir cemaatte olmayan birini bulman zor, aslinda cemaatte olan kisilerde gayet uygun sana, aradigini genellikle öyle yerlerde bulursun, arkadas cevrende senin gibi olanlar varsa onlara arastirt.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
53Cevap
+1 yılNasil yasarsan onu hak edersin neyi ararsan onu bulursun. Evlilik dunyada ve ahirette huzurun olmazsa olmazidir boyle bir istekte bulunman arzu etmen en tabi hakkindir bunun icin bolca dua etmen gerekir islam kadinla erkegin birbirlerini incelemesine tartmasina es olarak uygun olup olmadigini arastirmasina musade eder buna en buyuk ornek hz. Hatice validemizdir siz dogru olum niyetiniz sahih olsun ve tevekkul edin Allah kalbinize gore birini insallah karsiniza cikaracaktir
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşaallah :)
Bu işler ilk ince nasip daha sonrada rabbine dua ile gerçekleşir arkadaşım, o tarzda bir insanla hayatını birleştirmek istiyorsan, bu ve bunun gibi cemaatlerde katılmak veya katılan insanlarla içli dışlı olan gerekir ki onlarında sana bir yardımı olsun.
Rabbim gönlüne gire versin inşallah dualarımiz seninle.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.02 Yorumla
Soran+1 yılAmin teşşekür ederim görüşleriniz için :)
+1 yılbu zamanda 5 vakit namaz kılıp cemaat mensubu olmayan az kişi var. camide görünce hemen soruyorlar hangi cemaattesin diye. bende bir cemaat mensubu değilim. kendi çabamla arapça öğrenip Kuran'ı anlamaya hayata uygulamaya çalışıyorum. Fakat dindar bir kız istiyorsam eğer bir cemaatten almam gerekecek gibi. çünkü senin gibi kızlara da pek rastlamadım.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel bol bol tefsir okuyup bu yönde yazılan kitapları takip ederek ve böyle dernekler var giderek tefsirlere katılmak seni geliştirir ve hayatına uygulamak en güzeli :)
- +1 yıl
Sadece tefsir okumakta yetmez Kanımca. Fizik matematik felsefe konularında bilgi sahibi biri Kuran ı daha derinlemesine anlayabilir diye düşünüyorum. Elbette yayınları takip etmek diğer fikirleri dinlemek gerekli ve faydalı fakat kişi asıl çabayı kendi göstermeli :) bende senin gibi düşünüyordum acaba var mı benim gibi Düşünen kız diye senin gibilerini gördükçe mutlu oluyorum :) Allah hepimize iki Cihan içinde maksimum faydayı sağlayabileceğimiz imkanlar versin ve insanlarla tanıştırsın. Saygılar selamlar.
Soran+1 yılTabiki aynen bende öyle düşümüyorum fiziktir çoğrafyadır sosyolojidir bu alanlardada kendini geliştirmelidir insanlıpa faydalı olmalıdır müslüman sürekli öğrenen kendini geliştiren bireylerdir :) aleyküm selam ve rahmetüllah ve berekatü :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeni anlıyorum tesfir ve fıkık ilmini bilen biri mi olması lazım illa allahın yolunda. Giden ve seven bir kul daima yapıcı ve iyi bir eş olur diye düşünüyorum kendinizi şartlandırmayın bazı kıterlere zor biraz ama insallh bulursun allahın rahmeti üzerine olsun
06 Yorumla
Soran+1 yılBana kalırsa zor değil ev araba yakışıklılık makam gibi şeyler istememek zorsa nediyim... Allah ne güzel vekildir o bize yeter desek gerçekten yeter :)
Cevap sahibi+1 yılZor demekten kastım bulamassın demedim yani öyle algılama tabi de ki : allah bana yeter allah bizlere hayırlı kapılarından açar inşallah ama kapıyı çalmasını bilene açar😊
Soran+1 yılNasıl çalınıyormuş o kapı :)
Cevap sahibi+1 yılKonuşursam cok uzu soluklu bir konusma olur ve burası hersyin yeri degil çünkü şöyle diyim sende bilioyorsundur aslın rabbimize yarabbi diyen samimi bir dilek ve af ile yaklaşırsa bu namaz ilim bil farketmez allahın rahmetini yürekten istersen verir ben demiyorum peygamber efedimiz diyor umarım anlatabilmişimdir:)
Soran+1 yılAllah hayırşısı ne ise onu versin :)
Cevap sahibi+1 yılAmin
Ev yok iş yok araba yok mal yok mülk yok para yok , alkol var sigara var kumar var iddaa var kaçakçılık var pek de dindarlıkla da aram yok gel biz evlenelim bence :))
05 Yorumla
Soran+1 yılNiye biz tutkumuyuz yani bisküvi birtarafı beyaz birtarafı siyah? :D Allahım ya
Soran+1 yılArtık iddaadan kazandığın paralarla eve alışveriş yapar iki dublede içersin... bende helal değil diye yemem hiç bişey açlık tan geberirim ibadet etmek için içki kokmayan bir odaya geçerim... ay şakası bile kötüüüüü
Soran+1 yılKalsın
+1 yılBulursan banada haber ver lütfen, en azından umudumu kesmeyeyim 😊
13 Yorumla
Soran+1 yılKız benimkide kesiliyor valla :)
- +1 yıl
Herşeyin hayırlısı..
İnşallah O'nu sevene sevdirir Rabbim bizi
O kadar bilgiye sahip olanlar genelde 35 yaşlarında olur bu 1. 2. Bu kadar çıta koyucağına hayırlısı dini düzgün şekilde yaşıyabilen veya birlikte yaşıyabiliceğiö biri olsun diye dua etmen daha mantıklı olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılYahu kuranla ilgili bilgi öğrenmeyi niye yaşı üstün kişilerde olsun bende 21yaşındayım ama 600 sayfalık bir kitabı 1haftada bitiriyorum kuran dersşerine katılıyorum 1senedir ve çok şey öğrendim ve sürekli ilgili kitaplar bulup okuyorum içinde istek ve iman olurda ailende bu yönde eğitirsee olur yani niye olmasın...
Kritere bağlama.. o dediğin eskidendi senin. Çağımız yaşantısına göre en iyi müslüman aday kimse ona evet de. Madem böyle birşey arıyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1. cemaatlere neden olumsuz bakıyorsun?
2. bir erkek olarakta aynı problemi yaşamaktayım hem anlaşabileceğim hemde dinibütün birini bulmak gerçekten zor şu anda.02 Yorumla
Soran+1 yılİstemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılPeki.
ya bende bekliyorum bulursan kuzeni falan varsa soyle ahajsjx
04 Yorumla
Soran+1 yılTamam söyleyeceğim :)
Soran+1 yılAsdghjllş
Gel gel bana gel bence gel bu konuyu bir konuşalım :D
02 Yorumla
Soran+1 yılCiddi bir şey sormuştum ama...
Hayırlısını isteyin. Önce hayırlısı olsun. O vakit Allah kalbinize nakşeder hayırlı bir insanı.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKatılıyorum. .
Müslüman, müslüman gibi değil tam olarak öyle olmalıdır. öyle oldugu vakit her şey daha güzel uygun düşecektir sana ama biraz da Kısmet biliyorsun ki bu zamanda öylesi çok az00 Yorumla Neden dindar birini arıyosun ki dindar olmayan ama dürst iyi bir insanla evlen sevapa girersin hem onada dini öğretirsin daha iyi olmaz mı
02 Yorumla
Soran+1 yılHıımm hep öyle olur evlendikten sonra değiştirim dersin ama olmazzzz
Nereden bileceksin dindar olacağını?
Beyninin içinden geçecekleri nereden bileceksin? Bu sorunun cevabını beyninde bulabiliyor musun?00 YorumlaBence iyi taniman gerek taniman icinde sevgili gibi bisey olman lazim ki iyi taniyasin öyle onun bunun dediyle bu dindar su boyle demeklede olmaz derim
00 Yorumla
+1 yılAblacim ya evde kaldin ya da kendinden epey buyuk birini ariyon. O yasta o ilimlere hakim adam imam rabbani olsa gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılNe yazık günümüz gençletinin böyle düşünmesi ! Küçük yaşta türlü sanatçıları şarkıları türküleri bilen akıllı telefon bilgisayar tableti ustaca kullanabilen dini şeylere gelince biz bileöeyiz canı yaşı geçmişler bilen diyen...
kurandada diyor.. cemaatleşinn.. cemaate mensup olması şart.. hatta bunun bölümleri var aslında kafana göre gidip bir cemaate üye olamıyosun...
05 Yorumla
Soran+1 yılCemaat kavramı nedir biliyor musun? Bölümleri varmış neymiş acaba bu bölümler , ? Peygamber efendimiz zamanında niye yokmuş? Herşey kuranda kardeşim biraz igra (oku) emrine uyun şu kuranı arapça okuyup anlamadan kapamayın meal okyun tefsir okyun Allah sana söylediklerine göndermiş bir kitapla oku okuda anla...
- +1 yıl
Siyasete karışan cemaatleri kastetmiyorum ama insan tek başına değil de bir cemaatle olursa hem ibadet edenlerle birlikte ibadet şevki artar, birlikte dini sohbetler yapılır, bu sayede hem gıybetten uzak durmuş olur hem de yeni şeyler öğrenmiş olur. Cemaat kavramı koptu bir kavram değil kardeş, soğutanlar utansın
Soran+1 yılAynen katılıyorum bir araya gelmek sohbet etmek herkesin birbirini eğitmesi güzel... ama şeyhim uçuyo hoca itat et gibi kişi ve şahıs gibi şeylere karşıyımm. Allah kuran sahih hadis olmalı... kendilerine bir ad vermemeli ayrıştırmamalı ben sadece müslümanım demelilerrr..
+1 yılKendinde öyleyse çevrede biri çıkar mutlaka belirt biraz laf aralarında sonrası gelir ;)
00 YorumlaNamazla oruçla aram pek yok son yıllarda ama İslamiyet konusunda benim gibi düşünen birisiyle karşılaştım sanırım..
00 YorumlaTevhid'i Tağut'u bilip kurallarına uyuyorsan, görüşelim :p
013 Yorumla
Soran+1 yılİkiside çok önemli kavramlardır zaten kelime i şehadet bu ikisini işler bir kişi tevhid inancını benimsiyorsa ve bütün tağutları reddediyorsa o kişi müslümanlığı kabul etmiş demektir... yani günümüzdeki sözde ağzımızla söyleyim yaşantımıza geçiremediğimiz iki kavramdır peygamberin ilkönce bunu tebliğ etmesi çok önemlidir bir müslüman tevhid inancını bilmeli ve tüm tağutları yıkmalıdır...
Soran+1 yılİnşaallah öyleyizdir öyleysek Allah bizi dosdoğruların yoluna iletsin gazaba uğramışların değil...
Soran+1 yılBende mealdeyim öğretecek biri olmalı işte :)
Soran+1 yılOda olur :)
Soran+1 yılAngara:)
Soran+1 yılİnternetten kimseyle tanışmıyorum
Soran+1 yılİnşallah :)
+1 yılgüzel söylediklerin ama bunların hepsini bilenler ya hoca olur ya da belli bir cemaatttedir.
00 Yorumla
+1 yılNasip kısmetse olur. Bunlar öğrenilir zamanla yeterki kişinin içi temiz olsun
00 Yorumla
+1 yılannen bulur sana. allah korkusu olan hella süt emmiş bir damat. düşünme sen
02 Yorumla
Soran+1 yılHe alırım çiçeğimi çikolatamı gider isteriz :)
- +1 yıl
ee bu devirde işler değişti biraz:D
+1 yılO ilim dediğin şeyleri bilen biri istediğin gibi biri olamayacak kadar yozlaşmıştır. Sen bence dini ve bilimi bilen mantıklı birilerini ara
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMahallenin imamına bir danış bildiği biri vardır illa
00 Yorumlafarklı kişilikler derken tipten ve boydan mı bahsediyosun? bunun için bile tip arıyolar yaa
00 Yorumlaİnsanın kalbi temiz olmalı bırak bu işleri kalbi temizi buldumu kçrma din olması şart koyma kendine
00 YorumlaBende pece taktirabilecegim biriyle evlenmek istiyorum kimse kabul etmiyor. :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden illa peçe taktırcan takanı bulman daha kolay değil mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSizinle irtibata gecebilirmiyiz sormak istediğim bir kaç soru var yardimci olur musunuz mesaj atarsanız mutlu olurum
00 Yorumlabekle hersey nasıp burdan soru sorman sacma ıstersen ulas bana acıklayayım
00 Yorumlaşimdi hak cemaatler var feto gibi kafir cemaatçiler var bunlar bir değil
01 YorumlaÇevrene bak bence seni taniyanlar senin istediğin karakterde mi eğer çevrende senin istediğin karakterde insanlar varsa elbet biri karşına çıkar
00 Yorumla
+1 yılsen o zaman ilahiyatçılara bak. ben varım istersen :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldindar beş vakit namazını kılsın ama yobaz olmasın diyorsun yani
03 Yorumla
Soran+1 yılBöyle bir zihniyetle tartışmayavağım... 5 vakit kılıyorum inşaallah ee ozaman sana göre yobazım bitti nokta.
Cevap sahibi+1 yıltartışma değil ki yobazlık başka bişey demek istediğimi anlamadın neyse :)
Soran+1 yılAnladım ama 5 vakit namaz kılsın tobaz olmasın demek çoğu öyle ama olmayanda vardır demek. Yobaz ilme bilme karşı gelenekçi yasakçı baskıcı demek halbuki bir müslüman bunların tam tersidir
Gizli Üye(36-45)+1 yılal abdesti ser namazlayı içten bir dua yolla allaha hayırlı bir eş nasip et allahım de
00 YorumlaKS Yerine Müftülüğe Doğru Yola Çık Derim Bence :D
11 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi kar kış uğraştırma beni :P
+1 yılÖyle birini bulursan haber ver olurmu :)
13 Yorumla
Soran+1 yılDimi ya akşam oturalım yanına çay hamur işi başlasın ayetleri açıklamaya güzel güzel tane tane :) sonra çocuklarımız olsu sabah namazına kalkalım duralım arkasına kılalım namazlarımızı :)
- +1 yıl
İşte :/
+1 yılokuma yazmasını biliyor musn?
06 Yorumla
Soran+1 yılNiye nolduda böyle birşey söyledin şimdi?
- +1 yıl
merak ettim ben okuyamıyorum ama anlarım sen okuyabiliyorsan bana da öğretir misin?
Soran+1 yılEvet orta derecede arapçada konuşabiliyorum bir süre yurtdışında kalmıştım
- +1 yıl
bana okuma yazmasını öğretebilir misin?
Soran+1 yılMüslüman bir bayan olarak namahremim birine bunu yapamam fakat camiye ya da bu konuda dernekler var açılmış müraacat ettiğinizde mutlaka öğreteceklerdir hangi ildesiniz?
- +1 yıl
ama senin öğretmeni tercih ederim
+1 yılCv ni gönder işim bitince arıycam :)
10 YorumlaÖyle birini bulursam bende evlenmeyi düşü üyorum.☺
00 Yorumlanasip kismet
fazla kasma kendini.00 YorumlaÖyle bir arkadaşım var benim. ciddiyim.
04 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel arkadaşının değerini bil :)
Soran+1 yılNediyim nasipde varsa rabbim karşılaştırsın :^)
Zaten kendi gelir merak etme :D
00 YorumlaBol bol dua et ve sabırla bekle
00 YorumlaÜniversite de okudun mu?
08 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum
Soran+1 yılYani pek muhattab olmuyorum. Konuşmak isteyen oluyor tabikide ben flört istemediğimden reddediyorum
Soran+1 yılOnunda sonu flörte gidiyor
Soran+1 yıl21 yaşındayım
Burada çok.
12 Yorumla
Soran+1 yılBurada derken :)
+1 yılnasipten öteye geçilmez...
00 Yorumla
+1 yılNeden cematten olmasn
00 Yorumla
+1 yılHelal Shoplara bir bak derim.
00 YorumlaDua et başka yapacak bir şey yoq
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılgel evlenelim ama cemaate karşı olmak yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafa kafa, kafa yoksa kafa, koy tasa kaldır rafa.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Tanıman lazım
00 Yorumlailginç
01 Yorumla
Soran+1 yılİlginç olan nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılsahih bir cemaate mensup olmayan hurafededir...
00 Yorumla
+1 yılcemaate takıl
10 Yorumlaişin zor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTesettürlü müsün?
010 Yorumla
Soran+1 yılEvet örtülüyüm
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşındasın? burcun nedir?
Soran+1 yılNe yapcann? Soruma soruyla karşılık veriyorsun
Cevap sahibi+1 yılSeninle evlenilmez kızım daha sohpetin nereye varacağını bilmeden infaz yaptın hemen
Soran+1 yılEvet bazı yorumlara bende gülüyorum :D
Cevap sahibi+1 yılBomba sınız? hani dindarlık zar veya kapanmakla olmuyordu? veya sadece inançla alakalıydı? her şeyi göz önününde bulundurarak soruyorum anlamadan yorum yapmayın.
Soran+1 yılYa bir tersin bişeyleri söylemek kusmak derdindesin ama kusura bakma ben seviyemi koruyacağım
Cevap sahibi+1 yılSeviye ile ne alakası var bunun? açık kızlara laf atılınca nasıl savunma şekilleri inançlı olmak örtünme ile olmaz diyorlarsa , seninde açık olup ama inançlı olabileceğini düşündüm bence önce anlamaya çalışın burada asla bir yadırgama yok olamazda , ben sevdikten sonra kapalı ile de evlenirim açıkla da yeterki sadakatine güvenim olsun, tabi çok açık olmamak kaidesi ile ki evlenince büyük olasılıkla da kapanmasını isterim.
Soran+1 yıltamam
+1 yılBen varım (:
01 Yorumla- +1 yıl
annene babana söyle istiyelim seni ((:
- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!