Engelli grubundan bir insan ile aşk yaşayıp hayatı paylaşır mısınız? Artı engellilerle cinsel birlikteliğe nasıl bakıyorsunuz?
Cevabın nedir?
Aslına bakarsan ciddi anlamda haklısın bu soru sorulduğunda empati kurmak yerine seni anlıyorum asıl beyinlerde engel olmasın çok güzel bir yüreğin var Allah benden daha iyileri ile tanışmayı sana nasip etsin aaa hayata nekadar bağlısın falan gibi saçmasapan geyikler dönüyor malesef insanların kalbi ve düşüncesi önemlidir vs vs vs vs diyen bayanlar söylevde ve ugulamada çok farklı davranış sergiliyorlar tabiki iyi olan örneklerde mevcut ama istisnalar kaideyi bozmuyor malesef bedensel engeli olup her işini kendi gören insanları kastediyorum daha ileri seviyedeki ağır özür durumlarında tabiki böyle bir talep sözkonusu olamaz ama insanların bilmedikleri şeyler var bunlardan ilki her tekerlekli sandalyede gördüğünüz insanın engel durumu bir değildir ! Altını çizerek söylüyorumki bunu ona göre değerlendirin bende bir trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyede yaşayan bir bireyim ama bacaklarımda his ve haraket var sadece ayağa kalkıp yürüyemiyorum evim 2.katta çıkıyorum evimde bütün işlerimi yapıyorum ymek vs temizlik falan gibi sosyal hayat olarak bara gidiyorum sinemaya gidiyorum tiyatro ve operaya gidiyorumki çok severim artı meslek olarak tiyatro oyuncusu ve organizatörüm fox tv nin işlerini yapıyorum casting temin ediyorum bunun yanı sıra seslendirme dublaj yapıyorum türkiyenin yarısını turneler ve çalışmalarım dolayısı ile gezdim ve tek başıma gezdim birilerinin yardımıyla değil ! helhasılı arkdaşlar biz kaldığımız yerden devam edebiliyoruz ve sosyal toplum içerisinde normal bir birey gibi yaşama çabasındayız ama malesef ortalıkta dolaşan dangalak dernek vakıf başkanları bizim durumumuzu kullanarak hem maddi prim sağlıyorlar hemde toplumun üzerindeki bize bakış açılarını zedeliyor ve ajite ediyorlar anlıyacağınız bunun benimle yada diğer arkadaşlarla ilgilisi yok helhasılı benim derneklerle ve vakıflarlada işim yok bu sebeple bende sizler gibi sorumlu bir birey olarak yardım edilmesi gereken insanlara cebimden ediyorum anlıyacağınız acınacak bir durum söz konusu değil zira aylık 8000 bin tl kazanan ve özgürce işini icra edip türkiyeyi dolaşan biriyim sanmıyorum acınacak bir durumda olduğumu teşekkürler... Hakan arici
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
canım kardeşim engelli demek sadece kolu bacagı olmayıp (uzuv eksikliği diyelim) değildir, bu şemsiye çok geniştir, elinin parmakları olmazsa %56 engellisindir, şeker hastası olursan %52 engellisindir, kalp hastası olursan %70 engellisindir sara hastasının engel oranı %90 dır (oranlar bu şekilde sanırım) ve hiç kimse yarın ne olacağını bilemez, keisn konuşmamakla beraber eğer bir kız-erkek beni iyi yönlerim için seviyorsa yarın iyi yönlerim gidince beni ortada bırakmazmı? diye düşünmüşümdür hep.
20 Yorumla
+1 yılİnsanların bedensel engelleri olabilir, önemli olan dusuncesel engellerin olmaması...
Bu tarz düşünen insanlar her daim olacaktır, kimse kimseyi bunlar icin hakir görmemeli.
Ben engelli degilim ama yarın icin hepimiz engelli adayıyız. Bazı durumları yargılarken bunu da goz önünde bulundurmalıyız...310 Yorumla- +1 yıl
Engelli cok sevdiğim bur arkadasim var, erkek.
Kendini o kadar geliştirmiş, insan dostu, hümanist önyargısiz bir insan...
Cok da iyi niyetli simdi bu tarz birinin sevilmemeli icin hicbir sebep yok gözümde. Kendinizi asla 2. Sınıf gibi görmeyin. Cunku değilsiniz...
Beyinden yoksun onca insan dolaşırken çevremizde Allah'tan gelen minicik bir bedensel durum mu cok olacak? - +1 yıl
Evet aynen katılıyorum ancak bende arkadasınız gibi yeterince gelişltirdim egitim v.s ancak ulkemizde egitim alabilen engelli sayısı malesef cok az. Anayasal hak olmasına ragmen sartlar ok yetersiz. İstisna olan bizler kendi imkanlarımızla bir cok seyi astıp elde ettik. Ama su bir gercek engelimizi diger verimli tarafımız kapatıyor.
Yuregine, dusuncene ve bakış sekline hayran kaldım. - +1 yıl
Tesekkur ederim. Sizi motive etmek degil amacım gercekleri söylemek sadece. Bu gercek fikrim. Emin olabilirsiniz, kendinize güveniniz tam olsun.
Arkadasim oyle cunku. Kendine güveni tam. Neden olmasın ki? Pek cok kisiye pek cok fikriyle 10 basar. Bunu hep söylerim kendisine... - +1 yıl
Bilemiyorum... Belki de taniyorsunuzdur. Olabilir...
Yalniz size izin verirseniz bir eleştirim olacak, rumuzunuz...
Neden engelli? Bence hoş degil bu rumuz. Kendinizi asagiliyorsunuz boş yere. Halbuki sebebi bile yokken...
- +1 yıl
Peki... :)
- +1 yıl
Olur, nasil isterseniz. Ben araştırmaları severim.
+1 yılengelli dediğin nedir ki, ben uçamıyorsam uçma engelli miyim? engeller sadece zihnimizde. arada aşk varsa engel bazen bacaklarının olmaması olur bazen toplumsal baskı bazen de aillenin etkisi. engel tanımayan aşkın vuku bulan hali.
21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
16Cevap
+1 yılBende kısmı engelliyim. Boynumda oluşan tümörden dolayı kemik eğriliği var. Tümörün gelişti bölge riskli olduğu için alıması gerekti .Sol kolumda ses tellerimde ve gözümde kısmi felç oldu. Bakışlar davranışlar değişti. Bu insanın en üzen şey umarım kimse yaşamaz.
Ama burda söylemek inanın kolay ama yaşaması zordur. engelli arkadaşlarımızın bir çoğu ifade zorluğu çektiği için çevreden soyutluyor kendini mümkün olduğunca bakışlarınızda farklılık yapmayın. Mutlulu gibi görülseler de içlerinde yaşadıkları tarifi zor...10 YorumlaBirgun bızımde engellı olmayacagımız ne belli? eger bı kısıyı engellı dıye sevmıyorsan yada bu engellı ben bunla çıkmam dıye kınıyorsan elbet senınde bırgun başına gelır. hayat bu.trafık kazası gecırırsın bacagını kaybedersın.normal ınsan gıbı dogdun dıye engellı olmayacak mısın.Rabbım hakkımızda hayırlısını gostersın nasıp etsn ıns
11 Yorumlahayır hiç engelli bir insanla birlikte olmadım ama seversem evlenebilirim.onların sağlam insandan bir farkı yok bence.bedensel özür hiç önemli değil insanın kalbi özürlü olmasın yeter ki.cinselliğe gelince onların da sağlam erkeklerden bir farkı olduğunu düşünmüyorum ;)
27 YorumlaNeden olmasın o da insan. Bazı uzuvlarını kullanmıyor diye aşık olup bir birliktelik kurmayacak mıyım. Hatta geçen sene hoşlandığım bi engelli vardı. Çok hoş hayat dolu bi kızdı. Taşındılar bi daha da göremedim. Sonuç olarak engel değil. Ben neysem o da o :)
10 Yorumla
+1 yılyaşanmaması için bir sebep yok , ama sitede geçen gün bir engelli beni çok azarladı bencil pislik rol için böyle konuşuyorsun dedi bir soruda çok üzülldüm
44 Yorumla- +1 yıl
canm benimm :(
Engelli var engelli var. Her ne kadar millet polyanna gibi birlikte olurum dese de kimsenin cesareti olmaz. Aileleri sorun cikarir. Onlarin birlikte olurum dedigi engelliler basta normal olup sonradan engelli olanlar. Bir engelliyi sevmekten daha kolaydir sevdiginin engelli olup onu sevmeye devam etmen.
03 Yorumla- +1 yıl
12 yıldır engelliyim bana normal davranan kişiler parmakla göstericek kadar dışarda gezerken ufo görmüş gibiler bide allah yardımcın olsun geçmiş olsun gibi konuşmalar çok sıkıyor ümitsiz vaka aşk ise :)
Hepimiz birer engelli adayıyız!Engelliler hayata bizden daha bağlı hayattan zevk almayı bizlerden daha iyi biliyorlar böyle bir kadınla aşk ve sevgi ile bağlandım mı aşılamayacak engel tanımam yeter ki insanın düşünceleri engelli olmasın!
10 Yorumlaask engel tanimaz :-) sonucta ne olursa olsun önemli olan sevgi saygi
20 YorumlaYaşanabilir neden yaşanmasın ki? Onları diğer insanlardan farklılaştıracak bir şey yok.
15 Yorumla
+1 yılfarketmez canım.. Cinsellik de sorun değl. Yeter ki gonuller bir olsun. Ayrıca hepimiz bir engelli adayıyız
411 Yorumla- +1 yıl
geçen gün metroda 2 çift gördüm. İkisi de akulu sandalyedeydi. Asansor bekliyorlardı. Ve boyları da 1 metre falandı.. Adam kadının saçlarını okşadı.. Kadın da gülümsedi.. Çok güzeldi.. İmrendim ..
- +1 yıl
ayrıca babam da engelli. Anneme herkes evlenme napcan bunla demiş. Annem de benim gibi düşünmüş karşı çıkmış. Her evlilikte olduğu kadar sorunlar peydah olsa da mutlu.. Toplumdaki ''napcaksın sakat adamı, git denginle evlen, gençliğini bunla mı heba ediceksin'' diktesini anlayamıyorum.. Dullara, engellilere, fakirlere vb insanlara hep bu muamele..
- +1 yıl
Biz bunlara cehalet diyoruz... Ama inan bana toplumun bir kısmı belki cogu bu sekilde dusunuyor. Coguda dusuncelerinde samimi degil. yuzune farklı diyor ama dusunce farklı. İlişki ciddi ve cinsellik boyutuna gelince işin rengi oldugu gibi degişiyor. defalarca denenmiştir. Ama istisnayi durumlar olabiliyor baban ve metrodu insanlar sanslı insanlar... Ki toplm baskısını unutmamak lazım...
- +1 yıl
telefondan giriyodum. Cook uzun bi yorum yazdım. Gitmedi. Sayfa otomatik yenilendı ve yazı silindi. Tekrar yazdm yine aynısı oldu 500karakteri geçtğm içn. Sinir oldumben de yattım uyudum =)
- +1 yıl
yahu yazdgmın yarısını unuttm .s
Aşk İlişkileri konusunda 350 cevap paylaştı. Yaşayabilirim. Yeter ki insani yönü engelli olmasın...
14 YorumlaEngellilerde insan bu soruyu sorarak onları ayırma:(
11 Yorumlabu soruyu sorman çok yanlış ve hatalı.. böyle bir ayrıma hiç ama hiç gerek yok engelli bir kardeşimin benden ne farkı olabilir ki.. lütfen böyle ayrımlar yapıp onların kalbini kırmayalım..
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldr house dizisini izledin mi ? o adam gelsin bana her türlü kabulüm :D
21 Yorumlazaten tom cruise de ayrılmıs :( kızıl sacı napım ben
01 YorumlaMüsadenizle bu soruyu protesto ediyorum..sinirli similey
10 YorumlaEngelli bir bayan ile hayatını birleştirecek erkekte mangal gibi yürek olması lazım.Çevresindeki insanların (aile dahil) etkisinde kalmadan karar verebilen adam.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılİyi anlasırsak neden olmasın.Sonucta bende engelli olabilirdim..Önemli olan kalbi.
01 Yorumla blmem olmasa dha ii ama hayatın ne göstericeini asla blemeyz
00 YorumlaEngelli bir kişiye aşık olabilirim.Aşık olduğum ya da evli olduğum kişi ile de birşeyler yaşamak istemek gayet normal bir durum.
00 Yorumla
+1 yılkafasına aşık olursam yanından ayrılmam.
11 Yorumlayüreğinde değilse engeli onunla her engeli aşarım.
20 Yorumla
+1 yılo kişide herhangi bir engel göremiyorsan, olmuşsun demektir.
10 YorumlaTabiki aşk yaşarım . Cinsellikte ona zarar vermezsem olur
00 Yorumla
+1 yılZihinsel engelliyle mi tabiki hayır
00 Yorumla
+1 yılhiç farketmez yeterki hanım hanımcık bi kız olsun
00 Yorumlayaşarım ama onla uzaklara giderdim toplum baskısı
00 Yorumla
+1 yılkızların sözü ancak sözde kalıyor.
00 Yorumla
+1 yılaşk engel tanımaz
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKalbi olmayan birini sevmekten çok çok daha kolay
12 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!