Bu sözu bir filmde duymustum ve beni cok etkiledi..
Sizce dogru bir söz müdür? :)
Sizce dogru bir söz müdür? :)
Aslında iyi olan sonradan karısının kumar borcu yüzünden gözünü oyuyolar bunun için ameliyat paraları yokdu karısı hiç gülmediği için buna dayanamayan joker karısını gülerken görmek istiyodu dış görünüşünü umursamadıgını görmesini istiyodu jokerde bunun üzerine agzına jileti sokup iki yanından kesip suratını gülücük yaptı ama karısı onu korkunç buldugu için terketmesinden sonra kötü olan jokerin bir sözü geldi :
https://i.hizliresim.com/89EXRQ.png
Cok guzel bir aciklama :)
Ben tsk ederim :)
Hedefler olmalı.
Strectcching, Measurable, Achievable, Related to aim, Time to repeted
SMART olacak.
Yani Sınırlanabilir, ölçülebilir. ulaşılabilir, bir amaca yönelik, zamanla sınırlı.
Uzun, orta ve kısa vadeli palanlarda olmalı.
çok da doğru. acı bir şekilde bunu yaşayarak öğrendim. kesinlikle planlar hayaller boş. olmuyo sen üzüldüğünle kalıyosun gerçekten:(
Ne kadar hayal kurarsak o kadar kötü oluyoruz malesef..
Cevap
7Cevap
plan yapmazsan mal gibi kalırsın ortada herzaman bir planın bir amacın olacak amacına ulaşmak için elinden geleni yapacaksın sonrasını allaha bırakacaksın
Haklisin ama bidr su gözle bak mesela ben ne planlar yaptm ama olmadi bir laf vardir her serde bir hayir vardir derler.. bu lafa inananda bence plan yapmamali evet kafasina bir hedef koymali yoksa hayat cekilecek gibi degil ama hayatin seninle bir plani vardir unutma cunki kaderinde ne yaziliysa onu yasarsn.. anlata bildmmi :)?
yanlış anlama ama kader-kaza konusunda biraz bilgi eksikliğin var senin bunları biraz araştırırsan daha iyi anlayacağını umuyorum. atıyorum ankaradan istanbula gideceğin kaderinde yazıyo ama hagi yoldan gideceksin otobandan mı çevre yolundan mı bunun kararı sana kalmış bu senin planın buna sen karar verirsin yani allah gideceğini yazıyor ama direksiyonuda sana bırakıyor ister doğru yoldan git ister yanlış yoldan git ben bunu anlatacak bilgiye sahip olmaya bilirim ama yanlış düşündüğünden eminim youtube da çok değerli hocaların görüşleri var bu konuyla ilgili onları izleyebilirsin
Haklisin kaderin sana yazili gelir ama o kaderi degistirmekde senin elinde allah sana 2 yol sunar secimde sana kalmistr. Biliyorum. Ama ben naptiysam hep planlarm hayalerim hedeflerim suya batti hatam ise iyi niyetmdi yardm sever iyi niyetli oldugum icin hep kendi hedeflermden vazgectm. Ve artik plan falan yapmiyorum hayati oyle yasiyorm. Olacagi varsa goruruz artk :)
hayır arkadaşım hiç bir zaman umudunu kesmeyeceksin sen gene planını yap daha öncekilerin kaçında allaha dua ettin gerçekten istedin ben bu güne kadar şükür ne istediysem aldım alamadıklarım için biraz daha istemem gerekiyor. hadislerde derki 'ayakkabı bağcığınıza kadar allahtan isteyin' basit bişey gibi gözüküyo ne gerek var der çoğu insan öyle değil işte bir şey istediğinde onda kararlı olacaksın bir arabamı istiyosun arabanın rengine hatta lastik markasına kadar allahtan iste geri çevrilmeyeceksin ettiğin her dua kabul olur takii benim duam kabul olmadı diyene kadar onu dedikten sonra olacağı varsada olmaz ha ben çok istedim ama olmadı dediğin şeylerde olmaması senin için daha hayırlıymış demekki ya da istemeninde bir usulu var onu yapamamışsın
Bilmem bana kaderimizi kendimiz yazıyoruz gibi geliyo :)
Bence kaderimiz yazili, ama kaderimizi degistormekde bizim elimizde :) allah hepimize 2 yol sunar sen hangisini secersen onu yasarsn :)
Ben naparsam yapim hic bir b*k oldugu yok sansiz grlmisim dünyaya :) sen degistr ben seni desteklerm :))
Yarn buyuk bir adim atacam ama bundanda bir b*k olmaz indanda cok eminim :) sansizim ben ya sansi aha yakaladm derim kayar duserm o sans elimden ucar gidrr :)
Insallah o sansi bikere yakalaya bilsem o gun bayram ederm :)
Bence aptallar plansız yaşar. ideallere ulasmanin yolu planlardan geçer
Hedeflerden gecer
Doğrudur zaten ne alan plan yaptikta olmadiki
Ya biz sacma plan yapiyorz ya da hayat bizimle dalga geciyor hep planlarm suya batiyor :)
Yok bizim planlarimiz plan değilde ondan
Hep dünyevi işlerle paln yaptigimiz için ondan olmuyor dur ahireti unuttuk gittik
Haklisin yaptigimz planlar hayalde kaliyor
Evet ole oluyor biraz
Gunce filminde duydum bende 😀
hayat ıle ılgılı bır planım yok monoton bır hayat
Valla ben ne planlar yaptiysam hepsi suya batti oy yuzden bu soze katiliyorum :)
teşekkür ederim beni destekleyen biri cıktı be sonunda :D
:D :D
Paran varsa güzel plan, paran yoksa boş hayal...
Bence doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar