3 yıldır sevdiğim kıza açılamadım?

24 yaşındayım, bugüne kadar hiç sevgilim olmadı. Bunun başlıca nedeni de bana tanısı konulan sosyal fobi (sosyal anksiyete bozukluğu) denen hastalık. Bilmeyenler için söyleyim sosyal fobisi olanlar her türlü sosyal ilişkide, topluluk önünde, yeni insanlarla tanışırken vs. aşırı kaygı duyar ve kaygı duyduğu durumlardan kaçınır. Bu da toplumdan izole bir hayat sürmesine neden olur. Sosyal fobinin en çok hayatı kısıtladığı alanların basinda karşı cinsle ilişkiler geliyor. Sosyal fobikler karşı cinsle iletişim kuramaz romantik bir ilişki amacıyla yaklasmayi beceremez bir çoğu da hayatlari boyuyalniz yaşarlar. Ben lise yıllarında sosyal fobiyi şiddetli yaşadım. 19 yaşında kazandığım üniversiteyi ilk dönemde terketmek zorunda kaldım. 21 yaşında yeni bir üniversiteye başlarken sosyal fobinin üzerine gitmeye kara verdim.

Üniversite başında sosyal fobinin üzerine giderken yıllardır gizlediğim gerçek karakterimi de göstermeye başladım. O sırada beni ilgincbir çocuk olarak bulduğundan olsa gerek bana arkadaşça, sevecen yaklaşan bir kız vardı. Ona aşık oldum. Ne yapacagimi bilemedigim icin onunla arkadaşlik kurmaya karar verdim. Ama bir türlü hislerimi soyleyemedim. 5-6 ay sonra bana eskisi kadar sıcak sevecen yaklaşmamaya başladı. Biraz yakinken önceleri sıradan bir arkadaşlik olarak devam etti arkadasligimiz.

Derken üç yil geçti... ben zaman zaman duygularımı bastırmaya, vazgeçmeye, unutmaya calistim. Ama onun ayda yılda bir gülüşünü görsem resetleniyorum tekrar en başa dönüyorum, kendimi onun peşinde buluyorum. Onu gunboyu düşünmekten kendimi alamıyorum.

Artık bu yükle yasayamayacagima dair bir kanaat oluştu su siralar. Ona acilsam mi diye düşünüyorum. Ama kafama takilan bazi noktalar var.

Üç yıl sonra ona açılmama nasıl mantıklı bir açıklama getirebilirim? Bana neler söylemem gerektiğine dair önerilerde bulunur musunuz?

Bir de özellikle kızlara sormak istiyorum. Bir erkek size üç yıl sonra gelip acilsa ve bunları anlatsa ne hisseder ne cevap verirdiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen yorum yazın :(
Güncellemeler
+1 yıl
Erkeklerden ses çıkmadı :(
Güncellemeler
+1 yıl
Onu düşünürken anksiyete ataklari geciriyorum artik.
3 yıldır sevdiğim kıza açılamadım?