2 yıllık üniversiteden 4 yıllığa geçiş hakkında bilgisi olan varmı?
.
.
2 yıllıktan sonra dgs sınavına giriyorsun kazanırsan 4 yıllığa tmamlıyorsun.Ben girdim kazandım sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin
nasıl bi sınav
sözel ve sayısal 80 soru var. yani 160 sözelin içinde sözel yetenek ve sözel mantık sayısalın içinde sayısal yetenek ve sayısal mantık bildiğimiz mat1 geo1 var.Türkçe paragrafları inanılmaz uzun bir sayfaya ancak 2 soru sığıyor snav çok kolay ama vakit kısıtlı
ama ben gsf düşünüyorum ondada aynımıdır böyle sınavamı girmek gereklidir
2 yıllıktan geçiş yapacaksan evet normalde güzel sanatlar yetenek sınavı ile alır ama 2 yıllıktan 4 yıllığa geçerken dgs sınavı ile alırlar
peki sınvın süresi nedir
3 saat
3 saat kaç soru
ama emınsın dimi 4 yıllağa geçerken tekrar yetenek sınavı olmadığına?
eminim canım tabiki girdim yani biliyorum değilmi 160 soru
yaa o zaman ben düşünüyorum da Şİmidi ben 4 yıllık kazanamazsam ygs de n 2yıllığa yerleşsem sonrada dgs ye girsem nasıl olur sence
kendine güveniyormusun okul puanı çok önemli ben bölüm birincisiydim.okul birincisine 80 puan geliyor.ve kontenjanlar az 5 kişi bilemedin 10 kişi alıyorlar.Birde sen 2 yıllıkta güzel sanatlara geçebileceğin bölüm okumalısın o var yani.
yaa şey anlamadım yani 2 yıllıktan gsf ye 4 yıllık gecemem mi?
sen gidip iki yıllıkta makina okuyup 4 yıllıkta güzel sanatlar fakültesi tekstile giremezsin mesela bölümleri var sen şimdi hangi bölüme geçiş yapmak istiyorsun gsfde
grafik tasarım entas iç mimarlık hangisi olursa olsun yeterki olsun
mesela iki yıllıkta basım ve yayın teknolojileri bölümü okursan grafik ve grafik tasarımı bölümlerine geçiş yapabilirsin dgs sınavı ile
peki 2 yıllık grafik entas yada iç mimarlık yok mu?
2 yıllık mimarlık bölümü olma ihtimali varmı sence
yaa gerçekten bilgim yok dalga geçmeyi bırakırmısınız lütfen?
dalga geçmiyorum gerçekten ama sen benle dalga geçiyorsun gibime geliyor ciddi anlamda iç mimarlığın 2 yıllığı varmı diye sormuş olamazsın herhalde.Ama grafik var sanırım 2 yıllık tam emin değilim ama
yaa cidden sordum inanki hiç bi bilgim yok :(
peki 2 yılllık grafik varsa ona girip ordan dgs ye girsem olurmudur?
olur tabiki neden olmasın
çok çok tesekkur ederım
rica ederim
İki yılın sonunda dikey geçiş sınavı oluyor onagir 4 yıllığa geç
o sınav hakkında bilgin varmı kolaylık dercesı nedir nasıl bi sınav
peki lys den falan daha mı zor
tama tesekkurler yinede sağol
evet :)
yani hiç olmadı düşündüm bu sene 4 yıllık kazanamazsam 2 yıllığa giri sonra da 4 yıllağa geçmek :)
güzel sanaatlar fakultesi denıcem
bu sene 4 yıllık kazanırsın kontejanlar boş. tabi tercihlerde akıllı davransıysan :)
bu sene değil önumüzdeki sene
seneye gireceksen, şimdiden çalış. 4 yıllığı kazanması o kadar zor değil.
ee tabi önce nu denıcem olmazsalarıda düşünüyorum
hayır tesekkurr
Cevap
1Cevap
açıktan tamamla
açık harici olmaz mı?
var, sınava giriyorsun
kolaymı?
zor diye biliyorum, benim tanıdığım biri baya bi çalıştı, ıspartayı kazandı 3. sınıftan devam etti
ygs-lys den daha mı zor?
hiç sormadım orasını, o kadar vardır yine, çünkü üniversiteye giriyorsun. google den araştırabilirsin
tesekkurler yınede :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar