Trabzonlu olmama rağmen açık bir lokanta bulamıyorum.Açık lokanta bilen var mı? Yanlış anlamayın yoldan geldik bugün niyetli değiliz... Bulamayınca aklıma buraya yazmak geldi.
Acele Cevap
Acele Cevap
Laz aklı işte kendi oruçlu diye herkese zorla oruç tutturmaya kalkışır , bir de birine sormaya filan kalksan döverler haa, sen en iyisi gir bir markete şöyle iftariyelik alıyormuş gibi biraz peynir salam ve ekmek filan al bir de peyniri salamı dilimlettir.Sonra kenar kuytu bir yerde kimseye görünmeden ekmek arası yapıp doyurun karnınızı.Dikkat et kimseye görünme ama... :))))
Yoldan gecen birine falan sorayim deme doverler seni. Sehir sehir gezip Malzeme satisi yapan 2 arkadasim Ramazan ayinda trabzonda ayak ustu meyve suyu ve kek yerken bir dunya kufur yemisler. Eger iclerinden biri bayan olmasa saldiriya bile ugrayabilirlerdi.
Ne kadar bencilce bir uygulama.Herkes oruç tutmak zorunda değil sonuçta. Saçmalık ya
Gecen sene millet trabzonda her yerde yemek yiyodu nasıl bulamadın? Sasirdim...
Cevap
5Cevap
Bu saatte bulursun ya... Kunduracılarda vardır açık lokanta. Olmadı foruma, varlıbaş'a gidersin.
Eskiden buralarda oruç tutanlara saygı vardı, kimse dışarda yemezdi, lokantalar açılmazdı..
Şimdi kimse çekinmeden çarşıda soğuk suları, çayları içebiliyor; lokantalar mesai yapıyor, içeride rahatça etrafa bakarak yiyen insanlar var...
Burger yok mu Trabzon'da vardır mutlaka ve açıktır. Ayrıca hiç tutmuyor olsanız da yanlış anlayacak bir şey yok ibadet insanın kendini ilgilendirir
işte tranzon adama seferiymiş hristiyanmış felan fistan demez zorla oruç tuttulur :D:D:D cahil insanların yaşadığı bağnaz şehir
biz bağnaz ama siz inançlı, modern, entellektüel, kültürlü bilmem ne öyle mi.. Eğer öyleyse ben bağnaz kalayım. Ecdadımın gittiği yol bize kaynaktır. Şimdi burda ayrı bi tartışma başlatırdım ama boşver. Herkes istediğine inanmakta özgürdür. Oruç da tutmayabilirsin ama en azından tutanlara saygını göstermek adına göz önünde yiyip içme...
Evet eğer oruçtutmayanlara yönelik kısıtlamaysa bu bende diyorum ki bu değil müslümanlık kimse tutmak zorunda değil evet
zor işin gerçekten... fast foodn dışı bişey olması imkansız
varlıbaşa baktin mi ? ayrca soruyu sordgun kategori yanls :)
yanlış anlaşılacak ne var yanlış anlamayın demiş,ister tutarsın orucunu ister tutmazsın
Orası Trabzon ramazanda açık lokanta mı olurmuş? :)
Sadece yardım için mi kullanıyorsun burayı.Yenide katılmışsın aramıza.Başka şeyler düşüncem şimdi
trabzonun hiç sevmem insanları çok tutucu görüldüğü gibi
buyur kardeş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar