Yani siyaset ile bu pkk ile felan hiç alakam yok hiçte olmadı sadece annem ve babam kürt dogal olrk bende Kürt oluyorm bir kız var çok hoşlanıyrm knşryorduk felan işte gittim kıza seni seviyrm dedm kız iyisin hoşsun yanında eglenyrm ama şeyyy işte yanlış anlama ama Kürt biriyle yapamam ben ya ailemde izn vermez buna dedi :/
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen çok üzülüyorum bu duruma. Artık normalleşmesi lazım. Lafının bile edilmemesi lazım ama kime neyi nasıl anlatacaksın ki. Benim de şu an kürt bir arkadaşım var, erkek.(Kendi cümlemden bile utanıyorum 'kürt arkadaşım' dediğim için.)1 aydır tanışıyoruz bu kısacık zaman dilimine rağmen inanılmaz güzel anlaşıyoruz 21 yıllık hayatımda kalbi kalbime değen tek insan diyebilirim. Milliyetçiliğe karşı benim gibi, liberal bir insan. Telefonda konuşurken ikimiz de sussak bile içimizden sanki konuşuyormuşuz gibi hissediyorum. O bir konu hakkında yorum yaptığında hayranlıkla dinliyorum, içim dolu dolu dinliyorum onu. Keza, o da bana öyle diyor. Kısacık bir zaman diliminde olsa da tanışıklığımız, ben senin fikirlerine, konuşmana, düşüncene hayranım diyor. İlk kez bu denli anlaşıldıgımı hissediyorum. Aşk meşk yok içimde ona karşı ama evlenme ihtimalimizi düşünecek olursam benlik hiçbir sorun olmaz. Farklı bir kültürü öğrenicem, belki kürtçe öğrenirim diye seviniyorum. Sonuçta ben ne kadar Türksem o da o kadar Kürt. Ve çocuğumuza da kürtçe öğretmesine kızmam, aksine destek olurum. Aileme gelince, karşı çıkarlar eminim. Sadece annem-babam değil dedem, dayım, anneannem vs. Velhasılı kelam, benim için zerre sorun değil ırkı.
61 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benim sevgilim Kürt onu çoğu Türk erkekten daha adam buluyorum. ve cok seviyorum bunun ırkla hiç bir ilgisi yok ailem vermem desede ben sonuna kadar savaşmya hazırım.
102 Yorumla
+1 yılvah vahhh herkese acımaya başladım ya, herkesin beyn, m, yanmış ne.. bir asarım keserim demedigi kalmış resmen.
insan ırka bakarak aşıkmı olur l*n
o zaman aşıgım diyen yalan söylüyordur çünkü aşık olan gavur da olsa bir yolunu bulup tüm engelleri görmezden gelir..
ama evlenmem zşık olmam diya büyük konuşup atıp tutanlar belliki şimdiye kadar aşkı tanımamış ve sadece gönül eglendirmişler..
birde 21. yüz yıldayız diye akıllı ayagına yatıyonuz, akılllı olsanız ırkçılık bile yapmazdınız
( sadece kürtler hakkında fazla atıp tutan ve büyük konuşanlara bu cevap ım)
ben kız olsam evlenirim abi. kim tutar beni :)20 Yorumla
Saygı duymak lazım onada kırmadan söylemiş haberlerdeki üç kuruşluk adamlar yüzünden kürt insanlara karşı ön yargı oluşturulmaya çalışılıyor devlet bile hala ayıramadı pkk ile kürt halkı arasındaki farkı. Bu örgütü tesil edenlerin siyasette yer alması zaten içler acısı bir durum, komple bu insanları kapsamıyor sonuçta bakma onlarda işsiz güçsüz insanlar ailesi olan bir insanın evinde ekmek bekliyen karısı çocuğu olan bir insanın sokaklarda işi ne baksana oraya yol bile yaptırmıyorlar iş makinalarını yakıyorlar ticaret yapılmasın ki sokaklardan bu gençler eksilmesin.
26 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
70
Cevap
50Cevap
+1 yılAileler bu konuda tepkili olabiliyor. Benim annem de izin vermedi ayrıldım. Mecburen. İki üç sene geçti beraber aynı okuldaydik. Sonra baktım ki annemin bana dediklerini görüyorum onda ierde mutsuz olcam. Bazı şeylerin geç farkına varıyorsun. Çok iyi bin insandı. Bana çok kızdı ayrılınca hatta başka ilişkim olunca ama ben onu hâlâ seviyorum bir insan olarak o beni sevmese de. Aileme gelince, bir kere genelde belli bir kültür yaşam tarzınız var. İlla yanlış ya da doğru olmak zorunda değil. Ama insan insana uymayabiliyor. Bir de çevrede gerçekten kötü örnekler var. Bizim komşumuz sevip kaçmışti adam ailesiyle görüştürmuyordu bir de üstüne 17 yaşında kuma getirdi koca adam ve kadın zamanla beyin tümöründen öldü, üzüntüden.. bu örnek. Çevrede çok görünce aileler de istemiyor. Çünkü kızı için uygun bulduğu kültür ya da ne bileyim yaşam tarzı bu değil. Annem mesela hep seni kislanacak eve kapatacak derdi ve bir baktım ki benim üç senelik üniversite hayatimda bir tek arkadaşım yok.. kız arkadaşım bile yok. Bana sevgisini vermiş ama hayatım tamamen elimden alınmış.
33 Yorumla- +1 yıl
Bak benim için bir kriter değil açıkçası benim için tek olmazsa olmazi müslüman olmasi. Ben sadece sana insanların ne düşündüğünü aktarmaya çalıştım. Sizin erkekler daha otoriter dha erkek egemen görünüyor. Ben sana bir tecrübemi ve insanların nasıl baktığını aktarmaya çalıştım.
+1 yılAraştırmalara göre Kürt'le evlenmem diyen Türk'lerin oranı % 24'tür. kürtlerde türklerle evlenmem diyenlerin oranı ise sadece % 3.3'tür.
ayrıca ankette partililerin kürtlere karşı bakış açısı da değerlendirilmiş ve buna göre, ak partililerin % 18.5'i, chp'lilerin % 26'sı, mhp'lilerin ise % 32'sinin bir kürt ile evlenmeyi problem olarak gördüğü sonucuna varılmıştır.
-Hani bir et tırnak vardı ne oldu ona
-Hani kız alıp kız vermiştik
Yani sözün özü brüder Irkçılık doğuştan değildir.
Sonradan gelişir.. Böylesi tiplerden uzak durman senin hayrına olur..31 YorumlaAynısı başıma geldi ama benimki ayrılmadı benimle olcaksan kürtlüğü unutcaksın bir yerde kürtçe konuştuğunu duyarsam kötü olur falan ben türklükle ilgili bişey söyleyyince mesela Atatürkü övünce sizin önderiniz Apo değilmi gibi gibi çok saçmaladı çok yadırgadı şükür vatanımıza bağlı insanlarız aksi olsa anlardım böyle bişey yokken bana böyle şeyler söyledi çok yadırgadı beni çoookk sürekli kürtlüğümle ilgili aşşağıladı bende dedim ki asla bir daha kürt olmayan biriyle olmam şimdi sevdiğim insan kürt çok şükür böyle sorunlarımız yok. Yinede kürt türk ayrımı yapmıyorum cahillik diyelim onunkine kızmadım herkes mantıklı düşünemez.
84 Yorumla- +1 yıl
Yazını çok beğendim çok duygulandım. Ömür boyu mutluluklar :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılE ne bekliyordun bu güne kadar toplum birbirini ötekileştirsin diye çabalandı. Sonucu da bu. İnsanlar birbirini tvden tanıyınca bu tepki normal maalesef. Benim aile akraba ortamımda hiç sıcak bakmaz ama kendi ailem o kadar dar değil. En yakın arkadaşlarımdan biri Kürt. 4 seneyi aynı evde bitirdik. Son sene bizi yeni tanıyanlar siz kardeş misiniz diye soruyorlardı? Artık ne kadar baktıksak birbirimize. :) Ben sempatizan olanları sevmedim sadece. Kızın dediği gibi Türk ailelerin çoğu bunu kabullenmez. Hele kız Karadenizliyse tamam. Daha çok sıkıntı yapıyorlar.
31 YorumlaKardesim kürtde olsan yahudide olsan aslını inkar eden bizden değildir demiş peygamberimiz bunu sadece müslümanlık için söylememiş ki
Sonucta bu ülke osmanlı topragıydı ve hala öyle türkler tek basına savasıpta kazanmadı bu ülkeyi kürtüde vardı çerkezi de lazıda o yüzden dar bakma hiçbirzaman biz birlikte kazandık bu topragı saygılar sevgiler iyi forumlar:-)
(ks bu cevabımıda silersen seni mahkemeye şikayet ederim) ırkcılık yapıyosunuz diye...33 Yorumla
+1 yılkız dğeilim ama cevap vereyim :) Pkk yanlısı biri ile anlaşabilmem için benim de ynalısı olmam lazım ALLAH KORUSUN onun harici neden olmasın
https://www.youtube.com/watch?v=JzX16VG6Gn8Kürt olmuş Türk olmuş sevdanın dili yok ki sevmişem ben seni aşkın günahı yok kı.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYıl 2014 ve hala insanlar insanlığı öğrenemedi. Sevinmelisin böyle biri ile olmadığın için. Uzak durmak lazım zehirli beyinlerden.
91 YorumlaŞu an kürt bir kızla sevgiliyim evlenmeyi de düşünüyorum gençler bakın büyüklerimiz zamanında cahilce davranmis sizde aynı şeyi yapmak zorunda değilsiniz siz sevin yeter ki annen baban kabullenmek zo run da o kadar diyorum kardeşim senin de işin hayırlı olur inşallah :)
32 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlla sevgilimiz mi olması gerekiyor. İkinci ben insanları dil, ırk olarak kesinlikle ayırmam. İnsan olsun dürüst olsun. Hele ki bu devirde bunlara çok ihtiyaç duyar olduk kardeşim. Siyaset olarakta kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazıyor. Yani kürtte olsa lazda olsa çerkezde olsa bu vatanın ekmeğini hep beraber yiyoruz. İnsan olan yemek yediği tabağa afedersin pislemez. Susuzluğunu giderdiği kuyuya taş atmaz. Laz da kürtte Çerkezde aynı çatı altında insan gibi yaşadığımız sürece hepimiz kardeşiz. . .
10 Yorumla
+1 yılSaçmalık. b*k gibi parası olsa anan baban havada karada kabul eder. Irk ayrımı yapanlar utansın. O kızdan hayır gelmez sana. * et
21 Yorumla
+1 yılPkk yanlisi degilse evlenirim
Basta sıkıntı cikabilir ama seviyorsam ve karsimdaki ADAMsa neden olmasin21 YorumlaHarbiden bu nasıl bir dar kafalilik ya. Karşına çıkan insanları kürt türk ingiliz arap erkek kadın diye ayırt etmeyi bıraktığın gün gerçekten insan olursun bu arada yanlış anlama bunu böyle düşünen insanlar için söyledim ve sakın kafana takma böyle tipleri devam et yoluna başka kız mı yok mk
13 Yorumla- Diğer konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılBu işin bir de millet kriteri mi kaldı? Beğenmişsem beğenmişimdir, Kürt olması sorun değil. Fakat olur da evlenirsek öyle çoluk-çocuk ana baba evime doluşamazlar, kalabalık ailelerden nefret ederim. Bir sorun olursa bu olur, olmazsa da Kürt olması önemli değil.
15 Yorumla- +1 yıl
walla çogu ırkçılık yapıyor baksana yorumlara :D Hem siz Kürdü niye hep 30-40 yıl önceki haliyle tanıyorsnz ben biriyle evlensem ailemle mi yaşıycaz sanıyorsun tabi ki ayrı ev tutacaz 2 den fazlada çocuk yapmam herkes bakabilecegi kadar çocuk yapmalı ya da baksada 3 den fazla yapmamalı bunun Kürtlükle alakası yok benm Kuzenim var adamdaki Kültür iddia ediyrm birçok Türkte yarısı bile yoktur...
- +1 yıl
Aileyle yaşamak demedim, eve doluşmaları dedim. Kürtlerde sık sık ziyaret var. Cidden inanılmaz derecede nefret ediyorum. Öyle ayda bir birkaç günlüğüne falan gelemezler. Bayramdan bayrama olur sınırı olması lazım. Kürtlerde en çok gördüğüm şey bu. Habire bir iletişim-ziyaret halindeler, bana gelmez bu mesela, çok sinirlenirim. En başından anlaşırız.
Onun dışında Kürt çirkin-kültürsüz zart zurt önyargım yoktur. Her millette her telden var, anlaşabiliyorsak benim için fark etmez. - +1 yıl
O zaman siz iyi kürtlerdensiniz :D Sevmiyorum o durumları, tek çekincem de bu olur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstemem acikcasi. Genel anlamda hepsi apaci tarzinda ve edepsizlikte sinir tanimiyolar yolda gidiyosun laf atiyolar. Laf atmaninda bir edebi vardir. O zihniyette degiller. Ha tabi aralarinda farkli olanlar yok mudur vardir elbet. Ama diyorum ya kurt deyince tanidik olmayanlar cahil tore kan davasi silah bu gibi kavramlari anliyolar. Keske bu sekilde irkcilik yapmamis olsaydik buna bende dahil ama bizi sen turksun sen kurtsun sen alevisin fiye ayiranlar utansin
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTabiki. Aralarinda elbetki iyileri var ama iste onyargilarimizi yikmadikca cok zor
- +1 yıl
Hic sanmam
+1 yılOlabilir, ben insanları ırklarına göre ayırt edebilecek en son insan bile olamam😊 zira annem yarı italyan yarı grit göçmeni babam ise alman 😊 böyle düşünen biriyle zaten olma sende
21 YorumlaOlmasını tercih etmem niye aşırı kalabalık ve birlik olan bir yaşam biçimleri var hani kültür olarak zorlanırım. Ancak aşık olursam da ve karşımdakine güvenirsemde hani bunu dert etmem gibi geliyor büyük konuşmak istemiyorum o zamanki duygular kişiler ve şartlar önemli... Zaten hicbir zaman aptal aşık olup mantığımı atmadım ama seversemde çok güvenirsemde sadece kürt diye bırakmak bilemedim şu an biraz manasız geliyor ama tabi hmm kesin konuşmak istemiyorum...
10 Yorumla
+1 yılHer yerin iyisi kötüsü vardır. Ama tabi paradigma önemli. Derin düşünüp geniş bakmak, empati kurup ona göre davranmak gerek. Ben ofluyum yani hakiki laz. Malatyalı sevdim bir tane 4 sene çıktık. Seven insan böyle ayrıntılara takılmaz. Zaten bir insan böyle şeylere takılıyorsa onunla aynı seviyede değilizdir. Rahatlıkla onu küçük görebilirim. Ama tabi bu da bana yakışmaz. Bir şey daha o sevgilimin yaptığı yemekleri unutamiyorum. Ah canım içli köfte çekti bak yine şimdi. Ve tabi en sevdiğim bol tarçınlı Sütlaç
00 Yorumla
+1 yılKültür farkı falan hikaye. İnsanın kültürü yaşadığı toplumda gelişir ve ya değişir. Hakkari'de yaşayan birini al getir İstanbul'a 2-3 yılda değişecektir. Yani kültür farkı hikaye. Ama ben milliyetçi bir aileden geliyorum. Ailem böyle olmasaydı benim için bir problem olmazdı.
23 Yorumla- +1 yıl
Aksanın varsa anlarlar. Doğuda biraz Kürt aksanı var. Onu belli etmezsen kolay kolay anlamazlar.
+1 yılArkadaşım kürt değilde başka bir milletten olsa ingiliz, alman tamam derler neden ırkçılık yapıyorlar, bende karadenizliyim fakat burada en iyi arkadaşlarım kürt
24 Yorumla- +1 yıl
Gavurun şeyi onlara tatlı geliyor kardeş
- +1 yıl
Önce aileler ne istediğini bilmeli sonra taleplerini çocuklarına söylemeliler bence
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu kürtler de olmasaydı konuşacak konunuz olmayacaktı yeterrr. ben kürdüm kürt kızıyım ve bir çanakkaleliyle evliyim çokta mutluyum kocamda mutlu hatta ona kürtçe kelimeler de öğretiyorum... kapak olsun faşist ırkçılara
112 Yorumla- +1 yıl
Seni - leyen kiz utansin
Cevap sahibi+1 yıl? what
+1 yılEvet ırkçılık yapmam. Hatta ya angaraliya ya kurde gitmek istiyorum cigkofteyi severim halaydir bilmem nedir hele asiretse yerim ya düğünde altinlari tasiyamam artik :D
22 Yorumla- +1 yıl
ah spyle tatli kızlarım benim :-)
- +1 yıl
Anlamadim :D
Evlenirim Bile
Çok Saçma
Mühim Olan
Insan Olmak33 Yorumla- +1 yıl
ah şöyle canım kardeşim :-)
Şu kürtlere karşı olan zihniyete anlam veremiyorum.
Insanlara anlatıyoruz ama anlamıyorlar, Kürdistan devleti kurmaya çalışan, ülkeyi bölmek isteyen, şehitlerimizi öldürenler teröristlerdir, Pkk'lılardır. Kürt denildiğinde insanlara önyargı ile yaklaşıyorlar. Ben de doğuluyum. Bana kimse çıkıp diyemez ki, sen neden doğulusun diye. Irkçılık yapan insanlar sağ olsun! Laf anlatılmıyor böylelerine.00 YorumlaBen de Karlı bir Kürt kızıyla ciddi bir ilişki için görüşüyorduk.. Kedisi Iğdır'da öğretmendi bir kaç gün görüştük ama bazı fikirlerimiz uyuşmayınca bitirdik.. Sonuçta pkk ve benzerine sempati duymadığın sürece olabilir bir şey.. Yeter ki kafalar uyuşsun..
22 Yorumla- +1 yıl
Hepsinin kafasında bir kürdistan sevdası vardır.
gelip sana kurtmusun turkmusun diye sorabiliyo bide? ben hic bizaman kimseye bu soruyu sormadim. yeri geldiginde 2014 te yasiyoruz diyorlar boyle dar kafalilarin cani cehenneme yeter be
45 Yorumla- +1 yıl
Iste bu :)
+1 yılbirincisi hepimiz insaniz ve ırk ayrimimi yapmamiz gerek k seversem gözümü kırpmadan evlenirim tabi evlenecemde çünkü kürt kızı kurdummmmm bunu herkes bilsinnnnn
22 Yorumla- +1 yıl
bana bak l*n insanligini bil soylediklerini burnundan getirtecek çok insan var soyliyim haddini bil asabimi bozma bumu lqn kqrdesliginiz insanliginiz
+1 yılBen Kürdüm, eşim Arap. Mutlu muyuz? Çoook.
Ben Kürt olunca ablam da haliyle Kürt oluyor, eşi Türk. Mutlular mı? Çoook.
Buradaki Hitler kırmalarına duyurulur. (:32 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürtle evlenmem ama asıl kürtle sevgili olurum zaten. benim bu zamana kadar iki kürt sevgilim oldu ve ikiside fiiiiuuu yani fena uçuruyolar insanı ya bayılıyorum kürt erkeklerine ama evlenemem kültürlerimiz farklı ve ailem milliyetçidirr müsade etmezlerr ama kaçamaklar için kürt erkekleri tercih ederim yani seksiler bence serlerr
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılya ben bunu bilir bunu söylerim valla kürt erkekleri kadar cihanda seksi erkek yokturr. test edildi onaylandı. bayılıyorum ya bayılıyorum. hass erkek. esmer benizli tüylü güçlü kuvvetli sert asi ama aslında içten çok hassas... harika insanlar.. kötü bişey mi söyledim ne yaa
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim için kurt olması sorun olmaz ama kıza bakarsan haklı ailesinin izin vermemesi normal biliyoruz değil mi nedenlerini millet korkuyor bende sorun olmaz dediysem keko ordu tipler değil eli yüzü düzgün karakteri düzgün bir kurt ile beraber olurum diğerleriyle olmaz. Maalesef kardeşim soydaslarinizda öyle insanlar var ki sizde arada kayniyorsunuz onlar yüzünden keşke böyle olmasa ama ışte iş işten geçti artık
10 YorumlaKardeşim dil, din, ırk hiçbir zaman sorun olmamalı. Tabi ki sen yanlış düşüncelere, fikirlere ve olaylara karışmadıktan sonra.
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim ailemde in vermez ben o kadar önyagılı değilim tamam belki bir ilişki değil ama şu an en yakın arkadaşım kürt mesela gayette iyiyiz yani yeni nesil değil de eskiler çok katı bu konuda.
benim için sorun olmazdı aileme söylemezdim o kadar (en azından bir süreliğine)
ve gerçekten seven bunu bahane etmezdi02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılne yani ilk günden aileme bırak kurt olmasini kim olsa söylemem zaten bak orada parantez içinde bir süreliğine dedim
Asla bir Kürt gibi yetişmedim ailem de aynı şekilde doktorlar mühendisler okuyan kültürlü bir aile olmamıza rağmen 3 senelk ilişkimizi ailesini bahane edip bu sebepten bitirdi o zaman kadar hiç milliyetçilik yapmamıştım ama çok zoruma gitti bu muameleyi görünce eğer insanlarımız bu zhniyetlerinden vazgeçmeyip ötekileştirmeye devam ederse bu ülkenin de otekileşmesi çok doğal gözüyor şu zihniyetlerimizi değiştirip ümmetçi bir anlayışa burunmenin zamanı geldi de geçiyor bile...
00 YorumlaKurunun yanında yaş da yanıyor. Siz sizi kullananlara somut tepkiler vermezseniz olacağı bu... Bu örgüt en çok kürtlere zarar veriyor ama farkında değilsiniz herhalde...
07 Yorumla- +1 yıl
Türkiye Cumhuriyeti indiremiyor değil. İndirmiyor, yoksa indirilmeyecek bir örgüt değil. Çoğu korkaklardan oluşan bir topluluk. Beyinlerinin yıkandığı aşikar. Yakalanan pkklılar Türkler tarafından canlı canlı yeneceklerini bile sanıyorlardı bir aralar. Bu kadar aptallar. Zaten birey olarak değil, toplanıp darbe vurmanız lazım. Biz kürdüz ama pkklı değiliz demeniz lazım. Sokakta gezen bir adam nasıl ayırt etsin bu kürt pkklı mı değil mi diye? Pkk yandaşları nasıl toplanıyorsa, pkk yandaşı olmayanlar da toplansın!
kanka Allah'a büyük konusmamak lazım da. yani ayıp etmiş.
12 YorumlaIrk ayrımı yapmak pek hoş değil ama ülkemizde kürtlere pek iyi gözle bakılmadığını hepimiz biliyoruz. Her milletin iyisi kötüsü var bişey diyemem tanımak lazım.
30 Yorumla
+1 yılIrkçılıktan nefret ederim. Hayat görüşlerim ve inancım uyuşuyorsa evlenirim de. Kürt, Çerkes, Boşnak vb ayrımım yoktur. İnsanlık % 'sidir önemli olan / olmalıdır.
10 YorumlaDostum hic takma kafana bunda sakin diyim kendine pay cikarayimda deme karsina cikan bu tur insanlarin dar kafaliliklarina ver
14 YorumlaEvlenenler var kardeş takılma böyle şeylere. Irkına önem veren dar beyinliler olucaktır. Onlar bir kenara atıp hayatına devam et.
12 Yorumlakürt milliyetçiliği yapmadığı müddetçe olurum tabiiki ne fark eder. Okuduğum kadarıyla da sen öyle bir tip değilmişsin iyi anlaşsaydık ilgilenirdim ben seninle.
00 Yorumla
+1 yılBirader sen burada kendini düşürmekten başka birşey yapmıyorsun bende kürtüm şahsen kız bana sen kürtsün senle olmaz felan diyecek kıza daha selam bile vermem kürtlüğü böyle düşük bir ırk gibi görmenide anlayamadım
01 Yorumla
+1 yılTurk-Kurt ayrimi yapmam. iyi kotu diye ayirim yaparim
11 Yorumlahep medya geneldede teröristler kürt ya :D tüm kürtleri terörist yanlısı sanıyorlar. D
18 Yorumla
+1 yılben olurum sorun olmaz , terörist olmadığı surece yani.
38 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum sana @Mine T
- +1 yıl
çoğunluk neyse ona gore yargılanıyor maalesef yanı kurunun yanında yaşta yanıyor ben size terorıst demedim zaten hatta sevgılım kürt olsa dahı sorun olmaz dedım sadece dedıgım gıbı çoğunluk bu sekılde olduğu ıcın...
- +1 yıl
her toplumda kötü vardır sizin gibiler tabiiki varlar ben bunu biliyorum eger bırgun biriyle bırlıkte olursam sizin gibi kürt biride olur türk kürt ayrım yok cunku alevıde olur sünnide insan olması önemlı aynı düşüncelere sahıp olmak önemlı :)
- +1 yıl
Her kürdün içinde kürdistan vardır demek oluyorki sen olamazzsın :D
+1 yılben ayrım yapmam seversem hıc farketmez ama ailem çok milliyetcı bır keresinde ''eve bıle almaz baban''demıstı annem./
41 Yorumla- +1 yıl
oo beyaz türk alıyorum bir dal
Kardeşim ben kurt değilim ama babam Diyarbakırda doğduğu için ben de babama benziyorum tabi millet kurt zannediyor beni
00 Yorumlakultur farkı zor olur ama seviyosan herşeye rağmen kabul edlilir
12 Yorumla- +1 yıl
KÜRT DEGILM.
Kültür farkı mı? Aynı kültürün insanlarıyız biz. Bazı kesimlerin kendine has adetları olablr o da Karadenize de gitsen vardır ege ye de doğu ya da.
Ben de Kürd'üm ama konu ırk değil, zaten milliyetçi bir yapısı yoksa sorun olmaz bu. Ama soruya bakarsak senin kendine güvenin yok. Baştan kaybediyorsun
10 Yorumla
+1 yılinsan olduktan sonra adam olduktan sonra fark etmezz ki
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsla asla asla asla askindan ölsem bile (ki bir kürde asik olmam imkansiz) asla evlenmem mumkun diiil
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKonusurum mumkun diil imkansiz.
- +1 yıl
ahahah yarin kürtle evlenir bu mal :D
Cevap sahibi+1 yılMumkun degil istemiyorum yaa
Gizli Üye(36-45)+1 yılOldum bir kere ama kültürlerimiz uyuşmadığı için kısa sürede bitti zaten. Üstelik ailem de olumlu bakmamıştı.
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKişiden kişiye değişir. Benim okumami calismami istemedi, bize ters dedi. Böyle düşünen erkek de bana ters. Ayrıca eksilemene gerek yok madem sordun farklı görüşlere saygın olmasi gerekirdi.
Cevap sahibi+1 yılOhoo daha neler dedi de şimdi burada demiyim, afedersin hayvandı.
Genelleme yapmak doğru değil tabiki, kürt arkadaşlarım da var insan olan, bu tamamen kişilikle ilgili birşey. Ama ben travma yaşadığım için sanıyorum önyargı oluştu bende
Tamamen. Kızın ailesinin siyasi görüşüyle alakalı bır durum bnce
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVAy Anasını yaa Ümmet ne hale Geldi '' Kürtsün yaa ''da ne demek... Cahiliye Devrine dönüyoz resmen :XXX
20 Yorumla
+1 yılsıkma canını dostum malesf türkiyede cogu iyiv bir imaj bırakmadı ülkenin anasını aglatdılar seviyorum ayagına..
14 Yorumla- +1 yıl
sen kafanı yorma cogu böle malesf dışlamamk elden degil..
- +1 yıl
sen iyiysen sorun yok dostum bn genelleme yapmadım zaten..
benim kızım olsun gidip bir kürtle evlensin onu evlatlıktan red ederim :D
70 Yorumla
+1 yılBen kürt bir kızla sevgili oldum benden büyüktü ama
20 YorumlaOlmazdım, olmadım şu zamana kadar. şu an içinde hiç olmam.
42 YorumlaCok üzüldüm ya evde kalcaklar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer memlekette iyi de var kotude var bu sadece kürtlere özel b yaklaşım olmamalı. Kurt laz çerkez olarak doğmak bizim tercihimiz değil. Kimseyi otekilestirmeye kmsenn hakki yok.
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNiye öyle diyorsun. Oda Allahın bir kulu. Onemli olan insan olmayı becerebilmek değil mi. Ben karadenizliym kürt değilim ama bir sürü kürt arkadasm var. Bu onlari assaglama otekilestrme hakkını vermez bana. Kalp kirmak kabe yikmak gbidir. Ben Türküm bunla elbette gurur duyuyorm ama başkalarını assaglamak ikinci sınıf insan muamelesi yapmak insanlığa yakismaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende istemezdim. bilmiyorum ne kadar haklıyız ama durum böyle. ailenin kurbanısın.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldar kafalık değil. Düşünce ayrıçığı diyelim. ben kendi fikrimi söylüyorum : bende bir Türkle bir Kürt olamaz. neden dersen bir kere zaten amaçlar farklı? siyasete gimek istemiyorum fikrimi söyledim bu kadar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt erkekleri ile sevgili olan yığınla Türk kızı var.
Ben olmam şahsen23 Yorumla- +1 yıl
Süper.
- +1 yıl
Yaaaa :( ama ewde kalcaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılTercihlerim arasinda degil acikcasi ama cok iyi kürt arkadaslarim da var. Ailem bana herkesi kabul edecegini ama bir Kürtle gelmememi soyledi. Ailem istemez ee mecburen olmaz :S
20 Yorumla- Devamını Gör (60)
Devamını Gör(105)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem