Harama günaha bulaşmadan derken mesela el ele tutuşmadan arada nadir de olsa sadece yüzyüze görüşerek veya mesajlaşarak ama bu saatten sonra bulacağım kızda evleneceğim birisi olacak flört falan değil.
Cevabın nedir?
+1 yıleskiden yani 14 yy.-15yy. da olsak görücüye razıydım ama şu an insanlar o kadar başkalaştı ki insan kendi hayatını tanımadığı bir insanla birleştirmek istemiyor ki bu doğal bir şey senin gibi düşşünen bir bayan kesin vardır Allah yardımcın olsun
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHocam oldu mu sınır cuzemezsin çok zor olur tenin tenine degmek isteyecek elini tutmak için can atacan... daha iki sene varmış okul bitmesine bence bekle... bir evlilik için altı ay yeterli sadece bekle
02 Yorumla- +1 yıl
erkek nefs olarak o dediklerini ister fakat çok şükür haramdan günahtan uzak duran birisiyim öyle birşey asla mahal vermem , benim istediğim şimdiden bir tanışıklık bir muhabbet olsun 6-8 ay sonra bir söz kesme olur 1 sene sonra nişan falan olur asker sonrasıda düğün olur ama gönül sevebileceği sevilebileceği birisini arıyor , beraber Allah adını anacak yoldaş arıyor.
- +1 yıl
hocam ben yine de erken diyorum.. hakkımızda hayırlısı
+1 yılGüzel bir düşünce bence doğru düşünüyorsun sen nasıl biri olursan karsındaki de öyle olacak ve bir ilişkiye evlilik için başlamak günah olmadıgndan öbür dünyanda kurtulacak
02 Yorumla- +1 yıl
ya işte benimde düşündüğüm o , fakat daha üniversite bitmedi 2 sene var fakat arada da olsa görüşüp tatlı duygular yaşıyabileceğim birisini arıyorum , 1 defa fesyten birisine üslubunca bir mesaj attım tanışmak isterim diye sonra geri çevrildim şimdi korkuyorum artık birisine yanaşmaya çünkü yanlış anlaşılmak beni yiyip bitiriyor.
- +1 yıl
günah değil mi?
+1 yılGüzel düşünce. Sevmek güzeldir. Sevdiğin insanın yüzüne rahmanın güzelliğinin yansımasını görürsün, onunla bir ömür düşünürsün. Allah gönlüne göre versin
02 Yorumla- +1 yıl
Amin.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
17Cevap
hakkınızda hayırlısı olur inşalla. İslam çizgisinden çıkmayacaksanız nedne olmasın
02 YorumlaEn dogrusu bu yanlis dusunmuyorsunuz. Sonucta dinimizde de boyle emrolunuyor. Sev ama helal yoldan..
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 511 cevap paylaştı. arkadaş vasıtasıylao labilir
anne baba tavsiye eder görüşebilirsin03 Yorumla- +1 yıl
yani bak tabi. Senin kızlara bakman demek günah anlamına gelmiyor. şehvetli gözle bakarsan günah. Bakarsın mesela birini beğenirsin sonra yakın markaja alırsın bir süre halini tavrını izlersin oturması kalkması hoşuna giderse gider tanışırsın. İllaki elini tutacaksın dudağından öpeceksin diye bir kaide yok.
Bu dusuncede boyle kal insaALLAH gonlune gore birini bulursun ;)
01 Yorumla
+1 yılSen , öyle düşünüyorsan, hiç sevgili mevgili düşünme, okulunu bitir, görücü usulü evlen. Benden demesi. Sana göre değil, flört gibi şeyler.
00 Yorumla
+1 yılDüşünceni beğendim inşallah böyle devam edersin. Allah seni temiz kaplı iyi insanlar la karsilastirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Insallah
Senle aynı fikirde olan bir kız bulursan evet neden olmasın ama öyle kızda çıkmazki senle öbür türlü de sorun yaşarsın
03 YorumlaAllah gönlüne göre versin belki zamani vardir bekle okulunu bitir sonra bulursun zaten
03 YorumlaSenin gibiler var mı hala şaşırdım inşallah kendin gibi birini bulursun
01 Yorumlabişey dicem harama bulaşmadan diyosunda sence haraa bulaşmadan bir kız arkadaş buldun başka haram işler yapmıcakmısın meseala yalan söylemek, birinin arkasından konuşmak bu kadar sıkma kendini
00 YorumlaBence senin için oldukça doğru bir düşünce. Allah hayırlısını nasip etsin.
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılCok güzel bir dusunce ve tavir.. umarım hakkinda hayırlısi olur
02 Yorumla- +1 yıl
Insallah
+1 yılaynı kafadayız kardeş.. Ama benden sana tavsiye bir kızla tanışır tanışmaz ciddi düşünyom deme ;)
06 Yorumla- +1 yıl
çnkü kızlar ciddi dşünemeyeck kadar cıvık.. onlara onları insan yerne koymayacak bri lazm..
- +1 yıl
valla benim gordklermi gorsydn bu kdar rahat olmazdn elbette muhakkak vardır iyisi ama kısmet bakalm :D RAbbm layık gorurse..
- +1 yıl
:) :)
Senin bu dediğin suna benziyor araba alayım ama para vermeyeyim gibi birsey
06 Yorumla- +1 yıl
Yani diyorum ki imkansız birseyden bahsediyorsun nefsin seni kandirmasina izin verme bence söylediğini anladım örnek alakasız olabilir... ya da şöyle diyeyim acı biber yiyeyim ama suç icmeyeyim gibi yani biri birinin sonucu olur... Kız arkadaşın olursa günah islem en kaçınılmaz olur... Araba alırsan para harcanan kaçınılmaz olur gibi oldu insaallah
- +1 yıl
:) biraz alakasız örnekler veriyorsun ama ben seni anladım , ya sonuçta ona bakarsan bugün üniversitede her ne kadar başımı eğip günaha girmemek için gezsemde sonuçta kızların seslerini duyuyorum o bile günah , fakat en azından arada da olsa kndini bilen temiz Rabbini bilen birisi ile sonu güzelliklere bağlanacak bir aşk-ı muhabbet başlatmayı istemem çok olmasa gerek.
+1 yılBul evlen işte besi anormal anlamadım evlenmek sünnettir evli olmadığın biriyle temasta bulunmak haramdır Flört uzun süre iyi bişey değil
04 Yorumla- +1 yıl
Bitir artık sen de okulu olur ya neden Olmasın kendini hazır görüyorsan
- +1 yıl
Sorun değil sen sağol
+1 yılcok dini olcak ama :D bir kızla göz göze gelmen bile göz zinası iken sevgılı meselesı sence dogrumu ama islami çerceve içinde ise doğru sonucta evlenmek istıyon
03 Yorumla- +1 yıl
gözgöze gelmek nasıl göz zinası oluyor onu anlıyamadım , sonuçta kadınların kapanması gerek mahrem yerleri belli tesettürün kaidesi kuralı belli bir kadının yüzüne bakmak günah değildir şehveti olmadığı sürece , ya benim duygularım tamamen saf , sadece gönlümde aşk muhabbet tohumları ekebileceğim birini arıyorum hepsi bu :)
- +1 yıl
öleymiş valla din hocamız söledi :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılSnn gbiler kldı mı keske real de karsıma cıksa snn gibiler
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRabbim gonlune kalbine gore birini karsına cıkarır insaallah
Nerde serseri piskopat varsa kizlar onlara asik olur ilgi gosterr kardesim senn gibileri gormezlrr bile
02 Yorumla
+1 yılYobazlığın son nooktası
el ele tutuşmak günah :)
git bir türbanlıyla evlen08 Yorumla- +1 yıl
el ele tutuşmak güünaah diyen yobazı ciddiye almıyorum bennce sen yorum yapma
- +1 yıl
@sparq çokmu evlenmek istiyon
al babanı git bir dindar aileden kurbanlık koyunn alır gibi bass parayı al karıyı - +1 yıl
@sparq başlatma hacıdan hocadan
- +1 yıl
@sparq kadınları sizin günah malzemesi olarak kullanmıyorum evet ben suçluyum
Hayırlısı kardeş neden bulamayasın güzel bir düşünce bence
01 Yorumla
+1 yılBende boyle bir erkek yok saniyodum dunyada
04 Yorumla- +1 yıl
Ya bende hic elimi bir erkege surmedim
Ondan diyorum hani
Tek ben boyleymisim gibi geldi bana etrafimdakilere bakinca - +1 yıl
Insallah ya :(
cok iy yapiyosun aferin
04 Yorumla- +1 yıl
haklisin kardesim. bak ben yurtdisinda yasiyorum buzamana kadar bir iliskim olmadi.
bn hep diyorum rabim karsima senin sevdigin bir kulu cikar. hic birimiz 4 dortluk olamayiz. hrrkez hata yapmisytir hayatinda iy bir kiz bulsan cidi niyeyle konusursun tanisirsin nasipse olur olmasa olmaz. el ele degmeden konusursaniz hicte gunahi olmaz.
Bu görücü usülü oluyor.
01 Yorumla
+1 yılGorucu usulu ile evlen
00 Yorumlaeveleneceksen sorun yok.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIslami evlilik siteleri var
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKardes dedigin gibi nasl bulcan nerden bulcan. Smdi bulsan evlenmek isticek. Iki yil bekle desen oynuyo diye dusuncek. Yok yani oyle bir kiz versiyonu
Cevap sahibi+1 yılAllah gonlune gore versin
Doğrusun düşüncen ne kadar temiz
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolabilir bulursun belki kısmet
01 Yorumla
+1 yılKiz arkadasin olursa gunaha bulasirsin ki
10 Yorumlabir ilişki için çok durustsun
012 Yorumla- +1 yıl
Eskiden görücü usülü evliliklerde mektup ile haber salınıyordu , sizce karşımdaki kişinin , kokusunu sesini , cemalini görmeden zina mı oluyor? bir kere göz zinası bir kadının mahrem yerlerini görmen demektir. yanlış anlamayın taştışmaya gitmesin bu yorumlarda burada keselim bence.
+1 yıldindar biriysen dua et ve bekle
14 Yorumla- +1 yıl
bende onu diyorum karsına çıkar bir gün nasipse
- +1 yıl
ins
+1 yılhiç upraşma iyibi eskort ayarla
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılFazla doğrusun.
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıltamam kardes bul bas nikahi olsun bitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGayet doğru düşünüyorsun kardeşim.
01 Yorumla
+1 yılNeresi yanlış bunun
01 Yorumlaçok iyi düşünüyorsun
01 Yorumladoğrusun birader
01 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Dindar birisiyim harama günaha bulaşmadan bir kız arkadaş edinmek istiyorum yanlışmı düşünüyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler