Sevdiğim çocuk Whatsapp durumuna böyle yazmış
Ne demek istemiş
Anlayamadım. Stabil nedir?
Ne demek istemiş
Anlayamadım. Stabil nedir?
Genellikle doktor içerikli dizilerin artması ile beraber birçok kavram da artık halk arasında daha kolay kullanılır oldu. Öyle ki bu kavramlardan biri de stabil ve birçok kişi de artık belli belirsiz her durum için stabil kelimesini kullanmakta ve adeta bu kelime dillerine pelesenk etmiş durumdalar.
Bu pek kötü değil esasında ama işte bir şeyin suyunu çıkarmak bazı durumlar o durumun ne olduğuna dair kanıyı da ortadan kaldırır. Yani şöyle ki stabil kelimesi çok yüzeysel kaldığında misalen bir hastanın durumu sanıldığından dahi iyi zannedilebilir. Bu da elbette kötü sonuçlara yol açar. Üstelik doktorların da bunu böyle bilmeler oldukça kötü olur çünkü gereken ilgi gösterilmez bu sefer.

Öncelikle Stabil kelimesinin köklerine inmeli ve nereden geldiğini daha sonra ise ne anlama geldiğini öğrenmek daha doğru olacaktır. Stabil kelimesi esasında latince kökenlidir ve stare, stat gibi eylemlerden türetilmiştir. Türk Dil Kurumuna göre ise dayanıklı ve sağlam, dengeli gibi anlamlara sahiptir. Göründüğü gibi stabil kelimesi yabancı kökenlidir ve pek çok anlamada sahiptir dilimizde. En sık kullanıldığı yer ise bilindiği üzere hastanelerdir. Çünkü burada ki hastaların durumları genellikle bu sözcükle ifade edilir.

Bilindiği üzere daha önce de söyledik ki stabil sözcüğü genellikle hastanelerde hastaların durumları için söylenir ve esasında bu söz de hastanın o an ve hatta ilerisi için durumuna dair bir tahmin içerir. Çok iyi bir söz olmakla beraber pek çok durumu da oldukça iyi açıklayan bir sözdür bu sözcük. Kültür ve ilerleyen teknoloji de göz önüne alındığında kullanımı baya bir yayılacak ve birçok kişi tarafından benimsenecektir.
Stabil Fransız köknelı bir sözcüktür. Hasara karşı direnç gösteren ve normal yapısını sürdüren bir kimyasal madde ya da bileşik." olarak açıklanır. Tabi bu sağlık terimi gibin. Senın adam bunu biraz kinayeli bir şekilde dikkat çekici durum olarak imgelemiş. dsada kısaca anlamını bile bilmediği bir kelımeyı empoze etmıiş başlığında.
Cevap
20Cevap
bazen öylesine yazarız ilginçlik olsun diye herşeyimizi takip edinoyunz la kız milleti olarak bu takip sistemi CIA yok -.-
Ne pozitifim sana karşı ne de negaifim diyor gel beni allll diye bağırıyor :D
Bana tam anlamyla negatif uzerime alinmamistim sadece merak
bir tıp terimi olmasına karşın ergenlerin saglam dayanıklı demeye çalışmasıyla eşdeger bir kelime olarak türemiş
bana sorsaydın ya neden buradakilere soruyorsun kendine güven biraz
Aaa abdullmuttalip ne ariyon burdaaaa :)
dolanıyordum öyle bu sorunu gördüm watsapptan yazardımda telefonumda internet yok beni sevdiğini biliyorum zaten kasma kendini bana sor ne varsa merak ettiğin
Iphone 5
Faturali hat
Onkadar paran var
Paketin yok
Ilginccc
Suresi doldu internetin o yuzden internet hakki ypamiyorum yoksa tabi ki param var paramla herkesi ezerim
tıp dilinde bir kelime durumu aynı değişiklik yok değerlerinde demek
değişen bir şey yok sabit
sabit standart ne iyi ne kötü orta halli
Yani durağan, aynı seyirde, değişme yok...
Herhangi bir hareket yok
Ne iyi ne kötü
stabilin ne iyi ne kötü ile ne alakası var? stabil en son hali nasıl ise o sekılde devam ettiğnii belirtir.
Adamın kalbimi kırılmışta böyle demiş,
şimdilik sorun yok gibi gibi... :D
Seni sevdiğini sölemiş..
Eminim öyledir
Anladimmm kesinnn :D
Senin keko çok doktorlar izlemiş ahahha
Olabilir bu gercekten cok mantikli
Değişen birşey yok yani -,-
değişen bişey yok yani aynı gibisinden
değişen bişey yok, aynı tas aynı hamam :))
Ot geldim saban gidiyom demiş
Yok o öküz geldi öküz gidiyo :)
Durum stabil demek istemiş knk
bir numara yok olduğum yerde sayıyorum demek
googleye yazaydın ya stabil dıye :)
Hayati tehlike devam ediyor
Tipta hastanin hayati tehlikesi devam ediyor demek
aynı devan ediyo demk sanırım :)
değişim yok aynı.
daha ölmedim
Sabit= stabil
Aynı herşey demek