AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
ya bir hadi ordan git sorduğu soruya bak ben neden bu sitedeyim ki işim gücüm mü yok
yakışıklı olsun dindar da olur zamanla öğretirim ben ona. hem imanın kimde olduğu belliolmaz tipi modern kalbi iman dolu olsun
O zaman dininize hakim birisiniz
bilgi olarak evet öyleyim en iyi bildiğim de din kulla rabbi arasındadır dindar geçinmek görünmeye çalışmak ihlası öldürür. Allah sevgisi O'nun yarattıklarına duyulan sevgi ve hoşgörüden Rabbin kaderine gösterilen rızadan sezilir.
Dine bilgi olarak hakimaeniz kesin tüm tefsiri okumuşsunuzdur
Ulan ne kadar cok din düşmanı varmış ha. O 4 köşe mezara girdiğinizde görürsünüz :))
Sen gordun mu
i*ne
Dinini bilen, onun nuruna sahip bir erkek...
Peki karşınızdakinde nur olup olmadığını nasıl anlarsınız
:)) o manevi bişeydir yaptığı ibadetlerin ve Allah aşkının nişanesi gibi düşün... Hiç rastlamadınız mı mesela yüzüne nur inmiş derler falan hani örnek olsun diye dedim :))
Yüzünde bir insanın nur olup olmadığını nasıl anlıyorsunuzki
Diyorum ya manevi bişey diye tamam ona takılma dinini bilen yaşayan olsun.
Bu zamanda öyle nurlu insanlar var mı peki
Sayıları azalsada var
Siz insanın içini veya ne düşündüğünü veya kafasında ne tilkiler gezsiğini bilirmisiniz
Bilmiyorum beyefendi bende sizin gibi bir insanım bahsettiğim şey maneviyatla ilgiliydi, takıldığınız tama olarak nedir söylerseniz böyle uzamamış olur konu. İbadetlerini yapan kalbinde Allah inancı ve korkusu olan insandı anlatmaya çalıştığım halen anlaşılmayan birşey var mı acaba?
Peki o unsurları taşıyan kişinin son nefesinde kaybetme imkanı var mı
İmansız ölmekten mi bahsediyorsunuz?
Aynen öyle.. kimin garantisi var?
Tabiki kimsenin garantisi yok. Bütün ömrünü dini gereklere göre geçirmiş biriminde garantisi yok. Fakat garantisi yok diye de ibadet yapmayalım mı ben müslümanım kendi inancıma göre konuşuyorum farzlar yapmakla zorunlu olduğumuz ibadetler borcumuz ya da şöyle birşey var Allah inancı sevgisi yaptığın ibadet ve huzurunda olmakla artar insan o zaman yaşam amacına ulaşılır. Sizin söylediğiniz mantık şuna çıkar madem öleceğiz neden yaşıyoruz gibi... Hep deriz Rabbim şaşırtmasın doğru yoldan ayırmasın... Bu sorulardaki amacınız nedir merak ettim?
ALLAH korkuşumu yoksa ALLAH sevgisimi?
Beyefendi ben Allah tan hem korkar hemde severim. Korku derken kötü manada değil kuvvet ve kudretine saygı... İyi geceler size konuyu da burada kapatalım amacınızı anlamadım çünkü.
Kuvvet ve kudretine saygımı korkudur yoksa ona layık bir kul olamamıdır korku?
insan olsun be kaçtane müslüman tecavüzcü var burada bu konuşmayı yapıyosunuz utanın azcık
adam olsun kadına saygısı olsun sevmeyi erkek olmayı bilsin. din falan filan aramam
İslam dini kadına saygılı olmayı emretmyor mu? Bu dediklerinizi zaten emretmiyor mu?
her namaz kılan kadına saygı duymaz.! öyle olsa dedelerimiz duyardı
Ben gerçek manada dinine düşkün olan namazlarını huşu içinde kılanlardan bahsediyorum
Hocam bunu hala düşünüyor musun? Tabiki yakışıklılık ve para. Bakma sen kızlara. Ha arada salakları çıkıyor onlarıda Allahtan ana babası engelliyor.
İman varsa her şey var!
Çok tipsizde olur yani
Öncelikle Allah'ın her sanatı harikadır ve özeldir. Sen de Allah'ın bir sanatısın hamd olsun. Ve emin ol ki o kalpte ki iman aşkı yüzüne nur olarak vurmuştur.
Yani benim evleneceğim kişi dindar olsun gerisi beniim için önemli değil diyorsunuz
Öyle 'dindar' demekle olmaz. Tahkiki iman olmalı taklidi iman değil. Yani neye iman ettiğini iyice araştırmalı bilmeli. Bu tamamsa her şey tamam :) Harika!
İlim bilmesi yeterli mi yani?
Evet :) ve temizlik imandan gelir. Temiz de olsun!
Yani ilim biilsin temiz olsun.. amel etmesi değil diyorsunuz
Kısacası tahkiki imanlı :)
Biraz açarmısınız?
Uzun kollu gömlek uzun pantalon elinde kitap çok bilgili hafif sünnet sakalı ve temiz. Görünüşten sadece bu :) İçini zaten anlattım gerçek iman etmeli yani ilimli.
Dış görünüş olarak şuanki halimi özetlediniz.. lakin ben çok günahkar biriyim.. hemde çok büyükgünahkar.. mesela bakın dıştan iyi gibi duruyorum ama içe baktınız mı günahlarım göğe değer..
Ama eğer pişmansanız korkmayın nolur Allah affedicidir. Af dileyin
Valla günde ne kadar günah işlediğimi inanın sayamıyorum bile.. bu konuda da çok ciddiyim.. benim durum gerçekten çok vahim..
İşlediğin günahlardan pişmansın belli işte demek ki af dilemeye hazırsın. Hem aynı hatayı bir daha yapma nolur. Hem imanlısın değil mi o yüzden günahların ne olabilir ki
Benim için ALLAH ı dil ile değilde kalpten zikretmeden geçirdğim her saniye günahtır..
Tabi ki öyle ama lütfen düzelin ve iman edin kalpten! Huzur ve yardım istiyorsan abileri dinle Sözler Köşkü yazın Youtube'da izleyin lütfen. İnsana tahkiki iman veriyor. https://m.youtube.com/watch?v=Smht2RQa1Sg
Öncelikle bunu dinleyin :)
Ne için yaşamak lazım bu hayatta?
Adalet sağlamak için. İyileri kötülerle bilmek, kötüleri de iyilerle bilmektir asıl amaç. Ben profesor degilim. Her sorunun cevabını Dr. Zaik Naik'te.
Siz kranı keeim tefsiri okudunuz mu.. o dediklerinizde amaç lakin yan araçlardan.. ana amacı soruyorum ben..
Hamd olsun öğretmeni Allah olan kitabı anlayarak okudum tabi ki. Bu birinci emirdir herkes yapmalı :) Peki siz söyleyin o halde asıl amaç nedir? Boşa burada değiliz değil mi, sınavlanıyoruz.
Her işte olayda durumda.. vb ALLAH ın rızasını kazanmaya çalışmaktır amaç.. peki tersir okumanız, okumadan önceki halinizle arasında fark oldu mu
Yani kısacası iman etmek. İman etmek güvenmek demektir. Yani yanlış olanları zararlı diye uzak durmak ve emir edilenleri de fayda diye yapmaktır asıl amaç. Böylece Allah'ın rızasını kazanmış oluyorsunuz :) Tabi ki de bütün kitaplar bir yana öğretmeni Allah olan kitap ilim ile dolu olan kitap en büyük derstir sana. Ben okuduktan sonra ve taklidi imanı birakıp tahkiki iman etmeye başladıgımda her şeye farklı bakıyorum. Bildiginiz her şeye :) Ve bu insana büyük bir huzur veriyor.
Mesela farklı şekilde bakıyorum derken, birkaç örnek verirmisiniz?
Mesela kahvaltı da bal yerken hamd olsun diyorum küçücük bir arının yaptıgına bak diyorum. Rengi altın gibi tadı da şeker gibi. Bu da bir arıdan çıkıyorsa Allah'ın sanatına şükür olsun diyorum. Sonra elmaya bakıyorum diyorum tatsız odun parçasından bu kadar güzel bir elma nasıl çıkıyor. Tadı agzına göre, kokusu burnuna göre, rengi de gözüne göre. Bu uyumluk varsa demek ki elmayı yaratan aynı zamanda da bizi yaratmıştır. Yani her şeyde büyük bir uyum varsa demek ki bu iki şeyleri yaratan Bir'dir. Çünkü o bizi de biliyor ve kainatta olan her şeyi de biliyor :) Kısacası her şeye daha ilim yönünden bakıyorum şükür ediyorum.
Çok güzel.. peki imtihanların farkında oluyormusunuz..
Tabi ki de imtihanda sabır etmeyi öğreniyorum. Ve her şeye rağmen şükür. Çünkü elinde ki olan güzel şeylerin daha alçağını ve az'ını düşünüp şükür etmek ve başına gelen her huzursuz olayda ve ya hastalıkta daha fecisini daha fazlasını düşünerek yine şükür etmektir asıl olması gereken :)
Asıl olması gereken musibet başlar başlamaz bunun ALLAHın merhameti olsuğunu bilip mutlu olmakç şükretmek ve sabır etmek.. eğer mutlu sevinçli bişey gelirse bunun kendisi için hayır mı şer mi olduğunu bilemediği için temkinli yaklaşmak ve ALLAHa yönelmektir..
Öyle :)
Peki ilk görüşte elektrik alamadıysanız veya etkilenmesiyseniz, hemen olmaz dermişiniz yoksa birkaç defa daha görüşürmüsünüz?
bunun kız versiyonunu düşünürsek karakterli dinini öğrenmeye hevesli bir bayan
Yakisikli olmayan ve ALLAHtan korkan bir erkek
ALLAH tan korkan derken?
Arkadasim senin amacin ne? Neden bir cevap veren insana bin tane soru soruyorsun? Neden insanlari sıkıyorsun?
Dindar birini isterim diyene neden demişsin yakışıklı istyene siz ne için yaşıyosunuz denişsin bundaki amaç ne
Açıklayım: yakışıklı diyen dinini çok önemsemiyordur, onları kendilerini sorgulamalarını sağlamak... dinini seçen için iseyine kendilerini sorgulamalrını ve dinini iyice öğrenmeye teşvik etmek...
Şeytandan zarar gelmez dost. Onu tanı sadece göreceksin ki özgürlüğün ta kendisidir
Yakışıklı olup dinini bilen erkek.
Az tipli dinini bilen olmaz yani?
yakışıklı dinini bilmeyen öğretirim ben ona evde.
O size öğretmesin?
yok canım
Bu işin garantisimi var.. nefis ve şeytanı tek başına yenebilirmisin?
dınlerı bılen bı dınsız olsa? :D :D
Dinsizlerin çoğu dinleri az çok biliyordur zatwn
cahıl dınsız hıc cekılmıyorum zıra bılse ıyı olur
Neyi bilse iyi olur?
dınlerı bılse ıyı olur
Yani sadece islamı bilse yetmez diyorsunuz
Dinlerin yakışıklılığını bilen erkek?
Biraz açarmısınız
Elimizden geldiğince deneyelim neticede önemli bir mevzu. Evet efendim dinlerin yakışıklılığı diye bir kavram var. bu ilk ne zaman kullanıldı bilmiyorum ama dinde estetik arayışları hep olmuştur olacaktır. Tabi dinlerin bir de öteki yüzü var çelişkiler mantıksız olaylar, uygulamadaki çirkinlikler ama bunlara rağmen dinlerdeki yakışıklılığı görebilen erkek zaten tanrıdan torpilli olacak ve yakışıklılığı kendinde bulacaktır o bulduktan sonra da bir zahmet biz de onu bulalım.
Tanrıdan torpilli derken?
Demeyedebilirim. :) en iyisi demeyeyim.
Düzgün kelimeleri kullanmakta fayda var diye düşünüyorum
Dinini bilen fakat baskıcı olmayan erkek
Baskıcı derken?
dinini bilen ama yobaz olmayan biriyle
Yobaz derken?
yobazın anlamını bilmiyosan https://yobaz.nedir.com/
Peki bir kişinin dinini bilip bilmediğini nasıl anlarsınız?
Hem yakışıklı hemde dinini bilen ^^
O zaman sizinde çok güzel ve dinini iyi bilen biri olmanız lazım.. öylemisiniz?
yakışıklı ve bilgili olsun gerisi teferruat
Bilgili olsun derken hangi konuda?
kültürlü
Peki sizin yaşama amacınız nedir?
Yakisikli olmayan dinini bilen tabi
Peki dinini bilip bilmediğini nasıl anlıyacaksınız?
İnsanları dinine göre ayırmıyorum..
İnsanları neye göre ayırıyorsunuz peki?
Ateistim yakışıklı olan diyorum :P
Yani hersey tesadüf diyorsunuz..
Yav he he
Yani dünyadaki 8milyar insanında ses tonlarının, yüzlerinin, parmak izlerinin, dil izlerinin.. vs birbirinden tamamen farklı olması... beynin yapısındaki trilyonlarca hücrenin hepsinin birbiriyle bağlantılı olması.. bu gördüğünüz sonsuz diye tabir edilen devasa evrenin aynısının, mikroskopla anca görülebilen insanın bir hücresinin içinde olduğunu biliyormuydunuz
Evet biliyorum. Parmak izleri genlere, ses tonu ses tellerine yani genlere, beynin yapısındaki hücrelerin bağlantılı olması ise mitoz bölünmede homolog kromozomların mayoz 1 in metafaz evrensindeki gibi yanyana dizilmemesi yüzünden kromozom sayısının değişmemesinden ve mitozda crossing over olmamasından, vücudumuzda hücrelerin boyutlarının en fazla 10 mikron olmasından sadece mikroskopla değil elektron mikroskobu ile görülebilir.
Peki bu dedikleriniz kendilerinden mi oldu:)
Sebeplerini açıkladım ya nerenle okuyosun
Peki bir heykel görseniz veya bir resim görseniz, ben size bunların kendi kendine olduğunu söylesem bana inanırmısınız?
Hep aynı örnekler geliştirin kendinizi. Ben kendi kendinemi oluyor dedim sebeplerini saydım.
Peki size göre ölümden sonra ne olacak?
Çürüyüp toprağa karışacaksın.
Peki sen niye uyuyorsun ve niye-nasıl uyanıyorsun?
Bedenimiz çok yorgun düşdüğü için dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bu yüzden uyuruz. Uyuma olayıda vücudun salgıladığı çeşitli hormonlar sayesinde olur. Ve uyurken kalp, mide, akciğer, beyin en düşük modda çalışır. Örneğin mide normalde bir tabak yemeği 3.5-4 saatte sindiriyorsa uykudan önce bir tabak yiyip yatarsan 5.5-6 saatte sindirilir. Yeterince dinlendiğinde kendiliğinden uyanırsın zaten.
Peki sen uykuda geçen vaktin farkındamısın.. sanki birkaç saniye önce yatmış gibi hissetmiyomusun.. halbuki aradan kaç saat geçmiş.. bide şunuda sorayım sen uykudayken bedenine hakimmisin..
Bak şimdi ünlü bir amerikan film repliği vardır "sevişirken 1 saat 5 dk gibi gelir, ama savaşta 5 dk 1 saat gibi gelir". Ordan düşün. Beynimiz algılarımızla çok oynuyor fakat farkında değiliz. Diğer soruya gelince uykudayken bildiğim kadarıyla beyin pasif durumdadır yani istemsizce hareketler yapar. Mesela sağa sola dönmek üstündeki yorganı atmak. Yani vücudu beynin yönetiyor kısmen
Şunu söyleyim hanfendi.. benim amacım asla sizi kınamak yermek veya zorlamak değil.. aksine size çok fazla saygı duyuyorum.. verdiğiniz cevaplarlar gayet mqntıklı.. belli ki baya araştırma yapmışsınız bu gwnç yaşınıza rağmen..
Evet çeşitli nedenlerim var ateist olmak için. Öyle özenti ergenlerden değilim. Teşekkür ederim. Bu arada bu kadar nak ve saygı duyan bir müslümanla ilk defa karşılaşıyorum.
*Nazik yazamamışım :)
Bence asıl kibar ve nazik olan sizsiniz.. hanfendi ben sizinle başka platformlarda da yazışmak isterim.. çünkü sizinle baya bilgi-fikir paylaşımı yapabileceğimizi düşünüyorum
Adamın hası, dinini bilen erkek
Dinini bildiğini nasıl anlarsınız peki
Yakışıklı olmayan dinini bilen biri 🙏
Öyle biriyle evlenirsiniz yani
Evet Allah nasip ederse inşAllah.
Gerçekten ciddi mi söylüyorsunuz dış görünüş önemli değil yani
Asla önmli değil dinini bilmesi ailesini eşini kendisini bilmesi yeter benim için öyle biri olsun ki tesettüre girmemide sağlasın yani. İki çirkin geçinirik inşAllah :)
Peki böyle kişiyi nerden bulacaksınız?
Aşlah büyüktür kader kısmet bunlar kısmetim bir anda çıkar önüme.
Peki hiç çıkmazsa?
Beklerim ki eğer kaderimde varsa beklerim yani :)
Yaşınız oldu 40 mesela hala çıkmadı.. şikayetçi olur musunuz peki?
O kadr da değil canım yani demekki kadrrimde yokmuş öyle biri der önüme bakarım.
ALLAH size o kadar çok dua etmenize rağmen hayırlı bir eş vermezse veya hiç vermezse şikayetçi değilsiniz yani
Amacın ne?
Amacım sadece acizane bildiğin az bilgiyi başkalarına aktarmak..
Yakışıklı olmayan ve dinli
Çok şiişman ve tipsiz olsada mı?
Dini bilmeyen yuz ustu birakir mutlu olamazsin
yakışıklı olmayan dinini bilen
Peki dinini bilmekten kastınız nedir?
namazında niyazında bilinçli bir birey olsun
Peki sadece namaz niyaz yetiyor mu?
yetmez tabiki bilinçli diğer şeyleri kapsıyordu
Peki şunu sorayım, siz ne için yaşıyorsunuz yani yaşama amacınız nedir
Zor bı soru oldu bu
zor veya kolay cevabınızı bekliyorum
Kulluk ıcın yasamam gerekırdı ama oyle yasamıyorum
Nasıl yaşıyorsunuz peki
Nıye bu kadar sorguluyosun? Dunyalık yasıyoruz
Benim haddime değil tabiki sizi sorgulamak lakin insanın heran kendini sorgulaması lazım değil mi?
Haklısın
Yoksa diğer türlü düşmanlar çok güçlü.. nefis ve şeytan çok ciddi düşmanlar
Ben senı sorgulıyım bıraz neden boyle bı soru sordun
İnsanız beşeriz ve dünya Hayatına çok kapılıyoruz.. ALLAHı anmayı unutıyoruz.. anca böyle sorgulayınca hatırlıyoruz
hayır ben yakısıklı dınene baglı falan o soruyu neden sordugunuzu sordum
İnsanların düşüncelerini merak ettim diyebiliriz
Hmmm
Peki kuran tefsirini baştan sona okudunuz mu?
Bastan sona okumadım ılgımı ceken konularda falan acıp okumusumdur
İlginizi çeken konuşar derken.. diğerleri ilginizi çwkmiyormu?
Gercekten sıktın he merak ettıgım bı konuya acıp bakarım bu yanı bu kadar
Bakın hanfendi o kitabın hepsi sizinnbenim herkesin kurtuluşa ermesi için indi.. yani tamamen ALLAH bizw karşı olan sonsuztan öte olan rahmetinden merhametinden dolayı... mesela sen veya ben ilgimizi çeken kısmını okuyup ilgimizi çekmeyen kısımları okumazsak, ALLAHın indirdiği ayetlerin ne için indiğini, hangi olay üzerine indiğini, ayetlerle bize ne anlatmak istediğini, ayetler hakkında inen hadisleei, ayetleri yorumlayan büyük müfessirlerin yorumlarını görüşleeini öğrenmezsek bilmezsek... soruyorum sizi sizce kurtuluşa erebilme imkanımız varmı?
Sen neyın kafasını yasıyosun ben sana okumamamız lazım sadece ılgımı cekenlerı okur gerısını sallarım mı dedım her seyı neden cekıyosun ıstedıgın yere de ona gore acıklama yapıyosun bana 1 haftadır neyın sorgulaması bu yanı bızde bılınclı ınsanlarız tek sen mı bılınclısın ya da tefsır okudun dıye basımıza bılınclı mı kesıldın? Benve sadece kendını tıpsız bulan komplekslı ınsanın tekısın bu sorundanda evde kalır mıyım acaba korkunu tatmın etmeye calısıyosun otur sımdı bu dedıklerımı dusun ve soru sorarkenkenkı amacını sorgula ılk
Bence gülüşü güzel olan kazansın :)
Sadece gülüşümü önemli yani
Büyük etken :)
İster kafir olsun ister insan öldüren bir cani olsun gülüşü en büyük etken diyorsunuz
İnsan öldüreni çıkaralım yok yok kalsın vazgeçtim kalbi kararan İnsan güzel gülemez bundan eminim :)
O zaman gülüş en büyük etken değilmiş dimi
Yakışıklı olsun mümkünse :D
Din sizin için önemli değil yani...
Satanist değilse :D sorun yok
Kafir ve münafık olsa olur ama satanist olmaz diyorsunuz yani
Seni alakadar etmez cevabını aldın yorum yapma
Peki eğer uzun yaşarsanız (uzun yaşayıp yaşamayacağınız bile belli değil) eninde sonunda yakışıklılık veya güzellik gitmeyecek mi?
Ben öğretirim ona dini imanı.
Çok büyük bir imanınız var sanırım
İmanım büyük değildir. Ama bu konuda çok bilgiliyim ve her bir zerre de bana Allah'ı kanıtlar.
Peki o zaman sizin yaşama amacınız nedir?
Üzerinde pek düşünmediğim bir konu.
Siz ne için yaratıldınız? Bu soru en başta düşünmeniz gereken sorudur
Paradır para... ne din ne karizma...
Karşındaki kişiyle mi evlenceksin onun diniyle mi?
Aslında dinini bilen erkek olsa
Yokmudur dinini bilen erkek sizce
Gercek dindar olan. karakterlide olur
yakışıklı ve ateist der susarım.
Hayatımda bu kadar. Saçma bir soru görmedim
%85 i dinini bilmeyeni seçer :D
Ya ne kullanıyorsunuz siz
Ortası yok mu onun
Soruyu sorduk artık.. bir tanesi seçilecek veya konu hakkında yorum yapabilirainiz..
zor bir soru gerçekten belki genç yaşımdan ve deneyimsizliğimden dolayı ama erkeklerin görüntüsünü çok önemsiyorum çok fazla hemde..
Dış görünüşte en çok neyi önemsiyorsunuz peki.. yani inanmayan veya hristiyanda olsa farketmez diyorsunuz
1. Şık
Yani çok tipsizde olsa dinine bağlıysa kabulüm diyorsunuz
Şimdi çok tipsiz de olsa demiyorum da.. Onu sen dedin:D
O zaman siz dini 1. sıraya koymuyosunuz demektir
Tabii ki hayır. Her neyse kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değiliz nihayetinde.
Peki siz ne iiçin yaşıyorsunuz?
Dünya'ya gönderilme amacım için.
Dünyaya gönderilme amacınız nedir peki
Allah'a layıkıyla inanan ve iyiliği emredip kötülükten alıkoyan bir nesil olmak / yetiştirmek.
Güzel bir cevap.. şunu sormak istiyorum, kuranı kerim in tefsirini okudunuz mu?
Yalnızca bazı surelerin diyelim. Ama çok az.
Peki bundan daha önemlivbişey var mı bu hayatta?
Haklı olabilirsiniz; insani eksikler de olabilir, keşke olmasa ama...
İslamın ilk emri okudur.. mesela siz ders kitabını okumadan o dersi geçebilirmisiniz?
Öyle de siz Tefsirden bahsetmiştiniz. Tefsirini çok fazla okumamam demek, Kur'an-ı Kerim'i ve mealini de okumadığım anlamına gelmez. Ama onun dışında söylediklerinize katılıyorum.
Siz mealden kuranın hepsini anlıyormusunuz?
Maalesef hayır.
O yüzden diyorum meal okuyacaksanız hiç okumayın.. tefsirini okumadan anlıyamazsınız çünkü,,
Sürekli haklısınız mı diyeyim yani. Haklısınız işte.
Sizinle iyi anlaşacağımızı düşünüyorum sayın cevaplayan
Olabilir, genelde uyumlu biriyimdir zaten sayın soran.
Bişey sorcam, siz internetten tanıştığınız dinini iyi bilwn birini tanımak istermiydiniz?
Böyle piç olsun piç :D
Biraz açarmısınız?
Nefes Alsın Yeter :D
Dinsiz veya başka dine mensup olsada mı?
Hayır tabiki de dini olsun yani müslüman olsun yeter
Tipsiz olsada kabulüm diyorsunuz yani
Aynen oyle
Ben çok tipsizim desem:)
Sorum yok
Şaka diyorumda dininize önem veren birisiniz sanırım
Ewet öyleyim
Eğer önem veren biriyseniz.. kuran tefsirini baştan sona okumuşsunuzdur..
Hatim indirdim şükürler olsun
Peki handendi şöyle sorayım.. siz ne için yaratıldınız yani yaşama amacınız nedir?
Allah'ın emirlerini yerine getirmek için
ALLAH ın emirleri nelerdir peki?
Namaz kılmak oruç tutmak hac ziyaret vakit niyet istikbal i Kıble dua yeter iste
Zekat yok mu😊 bu arada 54 farz vardır islamda
Dinini bilmiyorsa nasıl o dine mensup oluyor ki
Muslüman olup dinini bilmeyen o kadar çok insan varki
Her dinde var bahsettiğin insanlar ama ben onları o dine mensup gibi görmüyorum doğdukları gibi yaşıyolar inandıkları şeyi bilmiyorlar daha kendi kitaplarını açıp okumaktan acizler
Peki siz inançlı birimisiniz
Hayır
Neye inanıyorsunuz peki.. nasıl yaratıldığımıza inanıyorsunuz
Ben dinlere inanmıyorum dedim yaratıcıya inanıyorum demedim
Yani size göre bir yaratıcı var ama din yok
Evet
Hmm.. peki okudunuz mu kuranın tüm tefsirini?
Evet halada arştırıyorum
Tüm tefsiri okumadıysanız okuyun derim çünkü ben aradığım tüm soruların cevabını buldum.. eğer tüm tefsiri okuduysanız kafanıza yatmayan şeyi veya şeylerin neler olduğunu merak ediyorum
İslam ve kadın? Kölelik? Bunların hiç biri kafama yatmadı sonra cennet ve cehennem var ama burada ceza kesmekte var şeriat var cihad var
Tek tek gidwlim.. bana sadece bir konu aöyleyin şimdi.. onun hakında konuşalım.. sonra diğerlerine geçirelim..
Tamam hadi şurdan başlayalım Kuranda zina yapan kadını ölene kadar eve kilitleyin der ya da erkekle kadına yüz sopa vurun vs. cennet cehennem ceza ya da ödülse neden cezayı bu dünyada biz veriyoruz kendimizi yaradan yerine koymuş olmuyor muyuz?
Siz bence tefsiri çok detaylı okumamışsınız.. dikat ederseniz o ayetlerden sonra tevbe ederleese ALLAH çok bağışlayandır diye geçee... ALLAH insanlara o kadar çok acıyorki.. insan ALLAHın yasaklarını çiğnese bile günah ne olursa olsun isterseniz sünyanın en kötü insanı olun.. bir tevbeyle (bidaha yapmamak kaydıyla) tüm günahlarınız bağışlanıyor.. ALLAH kuralları koymuş.. insan o kuralı aşarsa ALLAH dünyada ceza verin diyor çünkü onun aldığı o ceza o kişinin günahlarına kefaret oluyor.. yani günahının cezasını dünyada çekiyor.. ahirete kalmıyor... ALLAHın insanlara merhameti sizin benim ve tüm insanların beynimizin algılayamayacağı düzeyde;)
Dışarda dövün ahirete kalmasın ne kadar doğru tatlrtışırız ama ondan önce merak ettiğim şeyler var Hz. Muhammedin Ayşeyle evlenme yaşını bana bir anlatsana nasıl olmuş o
Bu arada yazdığın uzun yazı için sadece maide suresi 33 ayeti oku derim bakalım burada çeken öbür dünyada çekmiyormuymuş
Bu söylediğin konuların hepsi başlı başına kitap yazılacak kadar teferruatlı konular.. bir konudan diğerine geçersen konu darmadağın olur.. sırayla gitcez tamam
Tamam sırayla gidelim ben sana cevabını ayetle verdim ve bir soru sordum
Şimdi bana sadece bir soru sorun yani bir konı belirleyin hanfendi
Ne fark eder anlamadım evet bir soru sordum ve cevap istedim ben senin açıklamana cevabı mı verdim sende benim soruma mantıklı bir cevap verirsen daha sonra bu soruyu aşınca diğer merak ettiğim konularla ilgili konuşabiliriz
Hanfendi konu dünyada ve ahirette azap çekm mi, kadınlar mı yoksa peygamberimizin eşlerimi? Bana burdan bir tanesini söyleyin
Benim yazdıkları mı oku muyorsun sanırım Hz. Muhammed ve Ayşeyle ilgili bir soru sordum
Şimdi seni dinden uzaklaştıran konu hz aişe nin yaşımı peki?
Tek tek gidelim demedim mi tek tek aklıma takılanları soruyorum bende birine yalnış cevap aldım diğerine ise cevap dahi alamadım
Hanfendi yanlış cevap alıyorum diyorsunuz sonra maide suresindeki ayeti söylüyorsunuz.. sonra peygamber eşine geçiyorsunuz.. bakın konu 1-peygamber eşlerimi 2-maide suresi 33ayet mi... burdan bana ya 1yada 2deyin... ben size tüm cevapları vericem..1 mi 2mi konu?
Uzatmayalım konu Hz. Muhameedle Ayşenin evlenme yaşı evliliği buyrun
Kimi rivayetlere göre 17 kimi rivayetlere göre daha küçük.. gerçek evlenme yaşı. kesin olarak bilinmwmekle birlikte 17den büyük değil..
Sadece işine geleni yazmışsın
Konuya daha yeni başladık:) şimdi peki madem herseyi araştırmışsınız peygamberimizin kaç tane eşi olmuştur?
Muhammedin evlilikleri hakkında kesin bir sayı yok öncelikle bazı isimler Kuranda geçer bazıları hadis ve siyerlerde vs. hatta bazı kaynaklarda muta nikahlı , esir , cariye vs. bir sürü eşinin olduğunu yazar ama 11 ila 13 evlilik yaptığı bilinmekte
Peki peygamberimizin eşlerinden kaç tanesi kendinden küçük?
Eşlerinin sayısı bile daha belli değilken kaç tanesi küçük kesin bir bilgi olmaz söylerim kaynaklardakini ama ne alaka anlamadım neden soruyosun
Tüm kaynakları araştırın isterseniz... soruma cevap bekliyorum
Şimdiki dindarlar Kindar olmuş
dindar olmalı herşeyden önce
2sinide barındıranları niye eklemedin kanka
birincisi <3
3 nedir?
1. si daha mantikli
Mantıklı derken.. tipsizde olsa dinini biliyorsa tamam mıdır
Evey
Yani dinini bilsin yeter diyorsunuz ve o kişiyle evlenirim diyorsunuz
Tabi
Peki dinini iyi bildiğini nasıl anlarsınız
Hareketlerinden falan
Nasıl hareketlermiş bunlar?
Ya iste davranislarindan belli eder
İnsan davranışlarından dinini nasıl belli ederki?
Dindar olmasın
İşinize mi gelmiyor dindar olması veya siz inanmıyormusunuz?
Kafa yapısı, yaşam tarzı, ailesi, çevresi vb bana uygun değil
Size uygun olan ne peki
Benim gibi olan
Dindar olmasının istememenizin asıl bir nedeni var mı acaba
Saydığım şeyler yeterli nedenler
Siz peki çok günah işleyen birimisinizdir
Sanmam
Sanmam derken.. sevaplarım günahlarımdan daha fazladır mı diyorsunuz
Evet
Bugun sevap olarak ne yaptınız mesela.. şöyle bir düşünün isterseniz.
Enteresan sorularınıza sabırla cevap verdim mesela :) bugünlük yeter
Demekki bugun herhangi bir sevap işlememişsiniz😊
Günah da işlemedim
ALLAH ı hersaniye dil ile demiyorumda kalpten zikrettinz mi peki?
Bence Pikachu abi.
Sonuncusu mümkünse.
Siz hiç ölmeyeceksiniz sanırım
Dinsiz olsun hiç sıkıntı değil.
Beni aldatsın kalbimi kırsın insanların hakkını yesin sıkıntı değil diyorsunuz yani
Bu dediklerinizi dinsizler mi yapiyor?
Ben ciddi anlamda dindar olanlardan bahsediyorum görünüşte dindarlar bir nevi dinsizdir zaten
ikiside değil
Ne peki😊
islamı tamamen uygularsa bu kez kadını ezer diğer türlüsü zaten ezer.. ben ikisi de işe yaramaz diyorum
İslamı uygularsa kadını ezer derken?
tamam müslümanım ama islam kadına değer vermez
Kadına değer vermediği nerde yazıyor?
verdiği nerde yazıyor?
Kuranın tefsirini okudunuz mu hanfendi?
evet beyfendi
Peki ALLAHkuranda hiçbir bayanı övmüyor mu veya çok önemsediğine belirten hiç ayet yok mu?
hiç görmedim
Hz Meryem i okumadınız mı kuranda?
bir hz meryem var zaten nur süresinde bayağı köleleştirilmiş
Hz asiye yi okumadınız mı kuranda?
neyse uzatmak istemiyorum normalde kapalıyım ama iyiden iyiye soğudum açıkcası
Ayrıca mücadele suresinin tefsirini okudunuz mu.. yaşayan bir kadın için inen ayetleri ve onansıkıntı veren erkeğin ve onun durumuna düşen diğer kadınlara eziyet veren erkeklerin cezalandırılması gerektiğini? Bence siz tefsirin hepsini okumamışsınız:)
din afyondur