ya demin düğünden geldim ordaki izlenimim bu olduki evlilik çağı gelmiş kızlar bi köşede hanım hanımcık oturuyolar:D
Görücü bekliyorlar demi :D
Valla ben öyle güzelde döktürdümki :D
Görücü bekliyorlar demi :D
Valla ben öyle güzelde döktürdümki :D
Düğünden sıkılan bunalan birisi olarak
kalabalığı sevmeyen biris olarak
danstan analamyan birisi olarak
düğünde ne işim var bilmeyen ben olarak
arkada oturup pastamı yer ortalığa bakarım. görücü beklemem, kız kesmem. Sıkılıyordur ya o tayfa. Kendini begendirmek isteyen pistten inmez, kendini gösterme çabasına girer.
Bence eş dost düğününe gelmiş sıkılan bir hanımkızımızdır kendisi. Arkadaşının düğünü olsa deliler gibi oynar yerinde durmazdı.
evet öyle sanıyorum,ama bana düğünde kız begenmek cok aptalca gelıyor,cunku kızın en ıyı en suslu en mukemmel halını goruyorsun
yok bence onunla bir iligisi yok kimileri oynamayi sevmez bende bundan hemen hemen iki sene öncesine kadar cok onyardim durmak bilmezdim simdi eskisi kadar cok sevmiyorum ablam hele hic sevmez onu zorla kaldirirdim ben yinede oynarim ama eskisi kadar deyil. demek istedigim kimileri sevmiyor oynamayi
Ne alaka diye düşünüyorum bende bugün gittim en arkaya oturdum pencere önüne yerimden bile kalkmadım çok sıcaktı anca orada rahat edebildim. ama görücü beklemedim beklemiyorumda
Cevap
18Cevap
...
Onları bilemem de,düğün olsada giyinip, süslenip, gidip oynasak mantığında kızlar var.Düğün esnasında bunları kuşların göçleri gibi toplu görürsün.Lavobaya bile toplu giderler.Genelde düğün sonrası ayaklarını vuran topuklular ellerinde salonu terk ederler.İnsan kendine böyle bir eziyet niye yapar anlamam.
=)) herkez oynamayı sevmez bazıları da beceremez kendisine sorsan çok iyi oynar ama bi bilse ne kadar kazulet olduğunu oynamaz bile bırak oynamayı düğüne bile gitmez kiminede çok yakışır hakkını verir=)
trakyalımısın?
alla alla=)) ilk defa yanıldım
düğüne gidiyorsa şayet pist benimdir , oturmaya gitmiyorum neticede :) otururken zaman geçmiyor zaten tabi sonra bir kilo nazar alıyorum oda ayrı bir olay :D
düğünler, hamamlar, hanımların günleri gibi organizasyonların yan amacı hep budur zaten.. oğlan anası görür beğenir sonra da oğlanı çağırır gösterir.. onay alınırsa işlemlere başlanır
yani o düsüncede olanlar illaki vardir... ama hepsi o düsüncede oldugu icinde hanim hanimcik oturmuyordur :) kimisi cekinir kimisini ortam sarmaz :)
düğünleri sevmem...belki orda oturan kızlarda oraya zorla götürülmüş eli kolu mahkum düğünnün bitmesini bekliyen sahıslar olamazlarmı..oynanmadan cıkılmaz diye bi ibare varsa ben gormedim:)
Trakya tarafında çok meşhurdur o. Önce hünerini gösterirler gobecikler atılır sonra validesinin yanında eteğini ikide bir düzelterek otururlar
aynen öyle sen iyi yapmışsın bütün kurtların dökülmüştür
edeplice oturuyorlardır ne var yani bunda :) sana görücü gelmez bu kız oynak derler :D
arkada mahsum mahsum oturanlardan korkucaksın arkadaşım :)
Ortaya geçip sallayinca da herkes baksın çok mu beğensin ? Otururum ben genelde (=
Merak etme dokturenlerede gorucu gelıyor ıcın raat olsun
yok tam tersi valla benim büyükannem evlilik çağıncaki kuzenime git halay çekte millet seni görsün diye dürtüp dururdu :D
Oynamayı sevmiyorlardır belki, tam tersine kız bakan anneler genelde oynayan kızlara bakıyor :)
Eski türk fimlerindeki köy çeşme sahnesini anımsattın bana
benım bildiğim tam tersi ortada hanım hanımcık dökttürenler görücü beklerler :)
düğünlerde ki kızlara daha iyi bakayım o zaman yoksa evde kalacağım erkekler oynasın mı yoksa otursun mu
Mahallenin gençleride sıralanmış onları izliyordur :D
onlar satlık kumaş efem.
vitrin mahiyetinde :)
Hee beni bekliyolar evlenme teklif etmem icin xD
döktür döktür çalkala :=))
Seni alan oldu mu peki ? :D
düğüne en son 13 yasinda gitmisimdir herhalde
oynamayı bılmeyenlerde oturuyor ızıyor oynayanları
sıra sende
darisi basina :-D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar