İnsanlar neden evlilikten korkar, ben çok korkuyorum.
bir erkek için çok büyük sorumluluklar yüklendiğini düşünüyorum.sizin düşünceniz nedir bu konuda
bir erkek için çok büyük sorumluluklar yüklendiğini düşünüyorum.sizin düşünceniz nedir bu konuda
ben evlilkten korkmuyorum hiç korkmadım çnkü aşrı sabırlı aşırı anlayışlı bir insanım herkes öyle söylüyor genelde ve sözlümde aşırı sinirli asabi fevri biir insn sanırım biraz evlilikten korkuyor öyle görüyorum yani bilmiyorrum ama korkulmamalı yani çok saçma böyle ev işlerinden şikayet eden kadınları anlamıyorum evlendiğinde görücez sni falan diyenler var hatta ama şukadr söyleyeyim bu korkular sadece üşenmekten kaynaklanıyor ev işide yaparım eşimede bakarım çocukta yaparım gider çalışır paramıda kazanırım hepsine de yeterim bööyle olmamalı mı saten sevdiğim insan olduktan sonra nedn korkayım ki korkmam için sebep ne eğer fedakarlık yapamıosam sabırlı davranamıosam üzerime sorumluluk alamayacak kadar cesaretsizsm kendimden korkmalıyım böyle olmamalı biraz cesur olmlı evine ekmekte getirebilmeli o yuvada mutluda olabilmeli evlilik kadar güzel bişi var mı bir düşünün sevdiğiniz insanla aynı yatakta yatıyorsun ve her sabh ilk kalktığınızda ilk onu görüyorsunz eğer gerçkten böyl bakarsanız olaya ortada sorun kalmaz ki eğer zorluklarıysa geçim zorlukları falanda varsa el ele herşeyin üstesineden gelir insan yeterki sevdiğiyle olsun hrşy halledilir sadece sevebileck kadar onunla olabilecek kadr cesur olunsun
benze çoğu kişi evlılıkten değil evleneceği kişinin sorumsuzluğundan ve anlayışsızlığından korkuyor eğer kişi ruh ıkızını bulduguna ınanıyorsa,karşısındakı kısıye koşulsuz güveniyorsa evlilikten korkmaz
çok doğru bir tespit
evlilikten , erkekler, kadın dırdırı yemekten korkar. kadınlar dırdır yaparak, erkegin başının etini yer. b öyle büyük ve çekilmez düzeylere gelirse, adamı kanser eder, öbür tarafa gönderir.
anlayışsız kadın, Dırdır eden kadın, Cazgırlık yapan kadın , evde Huzur vermeyen kadın , evlilikten korkutur.
link
bu resimler, kızların ne yaptıgını anlatıyor. evlilikten niye korkuluyo anlatıyo.
korkaklar evlenmesin zaten... ama aptal cesaretiyle de evlenenler yok değil... evliliğin hakkını veremeyen binlerce evli, hak ettiği mutluluğu uzaktan seyreden binlerce bekar var...
Cevap
1Cevap
Hayatının sonuna kadar o insanla geçireceğine dair söz verip imza atıyorsun. Sonra evde ayni rahatlıkta olamayacağını da düşünüyorsun sonuçta 2 farklı birey bir evi paylaşıyor ... Anne baba baştayken halen daha ev geçindirme sorumluluğun yoktur dışarda işlesen bile harçlığın olur ama evlenince öyle mi?
artık kız-erkek farketmez herkese sorumluluk aynı anda yükleniyor ...
Örneğin benim evlenmeyi düşündüğüm adamda bu konuda çok pısırık ve korkaktı ve nitekim olmadı.
aslında sorumluluk almak kadar da güzel bir şey yok..insan hayata imzasını,aldığı sorumlulukların sonuçlarıyla atar...
banel ama:
birlikteliğin için onay almak istemek birey olmaya aykırıdır.birey olmanın düşüncesi de var hepimizde belli belirsiz.farklı olmak isteriz ya hani.
bunların hiçbiri korku değil üşengeçlik
yoksa azimle s... hesabı ama işimize gelmiyo işte
- geçmişte yaşadığı hayal kırıklığı
- sorumluluk almama
- kendine güvenmeme ( evliliği yürütebilme adına )
- kendine kurduğu düzene müdahale olarak görme
falan filan ...
evlilik sorumluluk demektir hazır hissetmeden evlenmemeli insan tek taraflı değil bu sorumluluk olayı kadına da erkeğe fazlasıyla düşüyor
ben geleneksel biri değilim,kendim gibi birini bulabileceğimi sanmıyorum.
sorumluluk almaktan korkarım
sorumluluk.Kendine güvenmemezlik vb..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar