Bir erkek neden sürekli kız arkadaşından bahseder?

Bir kaç ay önce bir erkekle tanıştım muhabbetimiz güzel ve çabucak arkadaş olduk.. Çok iyi anlaşıyoruz onun 2 yıllık bir ilişkisi var kızı gerçekten seviyor ve ciddi düşünüyor ben de destekliyorum.. Konuşmamızın birinde eğer önceden karşılaşsaydık seninle arkadaştan öte olmak isterdim o zamanki ben için gerçekten mükemmelsin ama şu an böyle bir şey söz konusu olamaz falan dedi ben de öyle bir şeyin benim için de söz konusu olmadığını ve olmayacağını söyledim.. Benimle arkadaşlığında aramızda ince bir duvara ihtiyacı varmış. bütün arkadaşlıklarda duvar gerekli olabilir dediğimde, hayır diğer arkadaşlıklarımda buna gerek yok dedi sanırım bana karşı elinde olmadan bir şeyler hissetmekten korkuyor ve böyle bir salaklık yapacak kadar karaktersiz değil sevgilisinin kıymetini gerçekten biliyor.. benim de kıymetimi biliyor arkadaş olarak. Ama anlamıyorum neden her muhabbette illahi sevgilisinden bahsediyor illahi onu da sokuşturuyor anlamıyorum.. yapısal desem sanmıyorum herkese böyle yapacağını.. çekilir bir şey değil çünkü değer vermesem terslerdim. nedir ki bu erkek psikolojisinde?
Bir erkek neden sürekli kız arkadaşından bahseder?