var arkadaş var gerçeğide vaar çakmasıda var yorumların çoguna göz gezdirdim herkes resmen ya dalga geçmiş ya da umutsuzlar sen bakma onlara gerçekten sevmeyi bilmeyen ya da aşk = cinsellik olarak algılar onlar halbu ki bilmezler gerçek aşkı buldun mu vuruldun mu bir anda hersey değişir bir yandan çok mutlu olurken aynı anda mutsuzluktan kalbine agırılar girer kalbin göğüs kafesini delip dısarı çıkacakmış gibi hissedersin onu göremediğin zamanlarda hasretinin verdiği acıdan bir çocuk gibi ağlarsın ya da ağlamamak için kendini tutarsın geceleri kendini karanlık sokaklara vurursun bir gülüşüyle dünyalar senin olur sesi onun sesinden daha güzeli yoktur bütün yalanlarını bilirsin ama hep ona inanırsın ona bütn hayatını adamak ve sadece onun için yasamak istersin ve bir sürüsey bunları hissetmeye basladıgınızda gerçek aşka denk gelmişsinizidir birde karşılıklı oldumu o zman sormayın gitsin tadını
13 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılgerçek aşka inanıyorum çünkü bizzat yaşadım ama platonik olarak kaldı malesef. ilerde birgün tekrar aynı şekilde aşık olabilirim neden olmasın rüyasını da gördüm zaten:) kendi yazımdan alıntı yapayım "üyamda ilerde karım olacak bir bayanla karşılaştığımı ve boğazda düğünümüz olduğunu gördüm. kızın yüzün hatırlamıyorum ama rüyamda kızdan o kadar çok etkilenmiştim ki rüyadayken kalbim yerinden çıkacak gibi atıyordu. rüyadan uyanınca tekrar uyuyup devamını görmek istedim ama olmadı. "
135 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler eic için:) dahada uzun yazardım ama okumaya üşenirsiniz dedim:)
- +1 yıl
inşallah kısmet:) benimkide sarışındı ama yüzünü hatırlamıyorum:)
- +1 yıl
şöyle söyliyim bir erkeğe göre fazla duygusal biriyim. o yüzden iş dünyasında da sıkıntı yaşıyorum. şuana kadar hiç sevgilim olmadı. hayatımda 1 kez o da ortaokulda bir kıza aşık olmuştum 2 yıl peşinde koştum hep sevdiğimi söyledim hediyeler çiçekler aldım şiirler mektuplar yazdıydım. kapısının önünden ayrılmadım ama o hep reddettiydi.
- +1 yıl
hatta aşık olmadan önceki sene okul birincisiydim ama aşık olduktan sonra ders notlarım çalışmadığım ve sadece onu düşündüğüm için aşağıya indi iyice. herneyse okul bitince yollarımız ayrıldı açıkcası o kadar reddedildikten sonra bende artık yorulmuştum ve peşini bıraktım. tabi depresyona da bu dönemde girdim. lise hayatım depresyonda geçti doğru dürüst ders çalışmadım. anadolu lisesinde okuyodum o zamanlar nerdeyse okul sonuncusu olacaktım ders çalışma hevesim resmen bittiydi. tabi üniversite kazanma mevzuları da sıkıntıya girdi. yani o kadar çok sevmiştim ki 2 sene peşinde koştum 6 sene etkisi sürdü. daha sonraları 3er yıl arayla 2 kıza daha çıkma teklif ettim
- +1 yıl
ama o kızlara aşık olduğumu söyleyemem. sadece hoşlandıydım. zaten onlar da reddedince tamamen bıraktım hayatı akışına. bu zaman zarfında rüyalarımda 3 kez aşık olduğum karım olacağına inandığım birini gördüm rüyalarımda. ama her seferinde yüzünü görmek nasip olmadı. sonuç olarak aşırı duygusal ve romantizmi seven biri olarak beynimin bana bir oyunu da olabilir rüyalar. zaman zaman tek kalmanın verdiği huzursuzlukla psikolojim bozuluyor. yaş gelmiş 26ya hala aradığımı bulamadım. ben gençken sevdiğimle yapacağım o kadar çok şeyim var ki. yaşlandıkça zaman kaybediyorum:(
- +1 yıl
yalnız olduğum hissine kendimi inandırmama gerek yokki zaten yalnızım:(
- +1 yıl
tabikide önerebilirsiniz.
- +1 yıl
Kitabı özelden yazıyım ismi komik çünkü :D Önce neye inanırsınız onu söylüyüm ben size Yalnız olduğunuz hissine kapılırsanız hayatınıza size o hissi yaşatacak insanları çekersiniz. İnanmak önemli. Kuranda bile olumlu düşünün deniyor. Bol bol dua edin dilek dileyin içten olsun Allah neyi ne zaman yapcağını çok iyi bilir siz hep isteyin inanın olucak
- +1 yıl
çok saol düşüncelerin için. dediklerin doğru ama karamsarlık bir kez içime çöktü mü çıkarması zor oluyor. sabırla bekliyorum birgün değişecek diye. umarım dediğin gibi olur.
- +1 yıl
Bak sana spiritüel yaşam danışmanı dualarla felanda ilgileniyor. Bu kadın çok kişiye yardımcı oluyor Tuğçe Işınsu inan ben bile iyi hissettim :)) kitaplarını okumalısın
Bilinçaltımıza işlenmiş inançlar, bu inançlara uygun kişileri yaşamlarımıza çeker. Değerli olmadığına gerçekten inanan bir kadın sürekli değersiz hissettirebilecek erkekleri çekebilir. Diğer yandan başkaları için yaşamaya programlı durumda olan bir erkek, onu sevmeyen sürekli birşeyler talep eden bir kadını yaşamına çekmiş olabilir. İç dünyanızdaki gerçek hisleriniz, dış dünyadaki bu hislerinizin karşılığı olan kişileri, olayları, konuları çeker size doğru… Dışarıda hiçbirşey yok, herşey içimizde. Aşk hayatınız yolunda gitmiyorsa, içerideki inanç sistemi mutlaka sorgulanmalı, hatta şifaya girmeli. - +1 yıl
tamam çok teşekkürler araştırıcam yazdıkların cidden güzel şeyler.
- +1 yıl
Birşeyin olmayacağını düşünmek “dirençtir” olmasın demek gibidir tuğçe ışınsu nun twitterında gördüğüm bir yazı:)
- +1 yıl
Bilinçaltı cansızdır. Siz nasıl söylerseniz öyle yapar. Siz ''ben aldatılmak istemiyorum '' deyince bilinç altı bunun olumlu ya da olumsuz bişey olduğunu anlayamaz. O yüzden korktuğum başıma geldi lafını çok kullanırız. Yanlızlığı işleyen biri tabiki yalnız kalır. Aldatılmaktan korkan biri tabiki aldatılır her şey sizsiniz der o :D
- +1 yıl
o zaman ben yalnız kalmayı haketmişim çünkü uzun süredir yalnızlık dışında hiçbişi işlemedim:)
- +1 yıl
valla bizzat kendime aşık ettirmem gereken biri yok:) tek istediğim ruh eşimi bulabilmek...
- +1 yıl
tamam çok saol irem. yardımların için çok teşekkürler.
- +1 yıl
sanada iyi günler he bu arada hep ben yazdım senin var mı böyle bir derdin. sonuçta asıl soru senden geldi.
- +1 yıl
bence senin güven problemin yok. çünkü günümüzde insanlara güvenebilmek cidden çok zor o açıdan onu bir problemmiş gibi görme bence.
- +1 yıl
erkeğine göre değişir. kiminden çok korkman gerek aldatmaya meyillidir ama kimisini kızların ortasına da atsan seni aldatmaz işte o adamdan kormayacaksın.1. örnekteki adamdan piyasada çok var o yüzden sana denk gelme oranı yüksektir.2. si ise bulunması biraz zor ama imkansız değildir. örneğin ben 26 yıldır gelecekteki sevdiceğimi aldatmadan kendimi tutuyorum yarın bigün onu bulsam bırak aldatmayı yanından asla ayrılmam. işte böyle insanlar var benim gibiler var biliyorum ama dediğim gibi sınırlı sayıda.
- +1 yıl
gülme komşuna gelir başına diyosun yani:)
- +1 yıl
evet başımız dik önümüze bakıp ilerleyeceğiz zaten taş çatlasa 50-60 yıl daha ömrümüz var ortalama
Öyle birsey yasadım ama buna ne aşk denilebilir nede sevmek. Birlikteyken hersey cok guzeldi ayrıldıktan sonra kabus. Yasadiķlarimiz anılarimiz tabiki hic birini unutamazsın ama zamanla öyle bir hissizlestim ki sanki sevdiğim adam hic olmamis gibi yanimdan geçtiğinde artk sadece sevdiğim adama benziyor diyebiliyorum onun sayesinde bütün hislerimden vazgectim, vazgecirdi. ayrıca askın gercegi sahtesi olmaz insan hayatinda sadece birkere gercekten sever o kadar geri kalanlarınıda sever ama ilkki gibi olmaz. Gel gelelim inanmak konusuna gercek aşkı gec aşka bile inanmıyorum.
12 Yorumla
+1 yılBen de her şeye rağmen olacağına inanıyorum, zaten kaç günlük dünya ki yaşayıp denesek de bir şey kaybetmeyiz, en azından fikir sahibi edinmiş olursun.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Aşk dediğin şey gelip geçici bir rahatsızlıktır. Ama sevgi ömür boyu sürebilir. Gerçek aşkım dedğin kişiyle aynı evde bir süre yaşa bak neler oluyor. Lavoboda çıkardığı sesler, sabah uyandığındaki hali, ya da beklemediğin bir hareket söz. bir anda biter yani. sonra rahatlıkla bir başkasına aşık olabilirsin.
12 Yorumla
+1 yılAldığım tüm darbelere rağmen.. Aldatılmama terk edilmeme rağmen.. Çok sevip güvenmeme ama bunların boşa çıkmasına rağmen evet inanıyorum.. Nedenmi?
Çünkü ben sevdiğimden hep emindim kendimi vererek kendimden geçerek yaşadım aşklarımı ve bu hep böyle olarak kalıcak..10 Yorumla
+1 yılGerçek aşka inanıyorum. Yalnızca gerçek aşkın bulunmasının kolay olduğuna inanmıyorum. Bu zorluktan geçemeyen insanlar, gerçek aşkı inkar ederler. Tam da ona öylesine yaklaşmışken..
11 Yorumla
+1 yılBen inanıyorum, ama başıma öyle bir, şey geleceğini düşünmüyorum
14 Yorumla- +1 yıl
Bilemiyorum, o kadar şanslı bir kız degilim
- +1 yıl
Benim gelmez
ilk önce aşk gerçekten vardır sadece burdaki soru ömür boyu olur mu olmaz mı? birde bu aşkı evlilikle öldürmek cinayetini işleyecek miyiz? aşka inan bence. güzeldir.
113 Yorumla- +1 yıl
tabiki bu olabilir. güzel vakitde geçirebilirler. güzel yıllarıda geçebilir bu ayrı birşey.
aşk ta kurallar ve sınırlar olmaz. evlik tamamen kurallar bütünüdür. özgürlük yoktur. türk medeni kanununa imza atmışsındır. artık evliliğin şeklini siz değil medeni kanun belirler vede akaraba ve arkadaşları unutmayalım. kurallar bütünde yaşarsın... ama şunu anlamnı istemem evlilik kötüdür demiyorum yanlış anlama. benim mutlu bir evliğim var mesela - +1 yıl
aslında bu monotonluk meselsi kişilerin elinde ama sonuçta ayn döngü içinde olacaksın biraz monotonluk var:) şimdi sıkılma meselesine de leyla ile mecnun gibi iki efsaneyievlendirseydik onlar bile sıkılabilirlerdi diye düşünüyorum ama bunu evlenmeden de sıkılmak gibi algıla. evlenmeden de sıkıla bilirsin:) evliliği sana çok karalamak istemiyorum.:)
- +1 yıl
her erkek aldatmaz. ama bizim toplumda aldatmayan erkek çok şeyi aşmış olmalı. kendini aşmış olmalı. hayat arkadaşı ile dost olmalı. şunu unutma bir kadında olanın aynsı her kadında var. ilişki iyi olursa vede erkek arkadaşımızın denge meselesi iyiolursa aldatmaz. bir de unutmaki aldat erkek bir kadınla birlikte yani kadında aldatır:)
sarılma meselesini anlayamadım dersem:) - +1 yıl
ben okuduklarımdan ve gördüklerimden şunuöğrendim uzun süre ve ilk günki sarılan insanaları biliyorum.
karekter dediğin şey yaşam içinde elde edilir. öyle doğarken verilmiş bir şey değildir. arkadşın yaşam şekline bir bak. buardan ben göremiyorum.:) yaş meseleside çok önemli. aslında gençlik temiz demektir benim için. insnalar büyüdükce daha değişiyorlar olumsuz anlamda.
sana diyeceğim şey zannedersem sen varsayım üzerinden düşünüyorsun. yaşaman gerek böyle şeyleri.
+1 yılevet inanıyorum
insanlar aşkı yanlış yerde arayıp buldukları için aşkları gerçek aşk olmuyor
sonra da aşkı kötülüyor
asla hayal değil gerçek aşk10 Yorumla
+1 yılVar ama okadar çok şerefsiz varki onların yüzünden ihtimaller azalıyor
10 Yorumla
+1 yılTabi ki inanıyorum ama bir şartla! İman varsa imkan da var.
10 YorumlaGerçek ask mi güldürme beni gerçek ask kelimesi yasaklandı senin haberin yok mu
10 Yorumlane aşkı allah aşkına aşk mı kaldı millet birbirine çıkar gözüyle bakıyor..
10 YorumlaBaşka bir dünyada varsa bilmem , bizim yaşadığımızda yok.
10 Yorumla
+1 yılFilmlerdeki ve kitaplardakilerden bahsediyosan evet.
10 Yorumlaaşk yaş ve yaşanmmışlıklarla alakalı...
23 Yorumla
+1 yılAşk yok sevgi yalan :D hayal hayal onlar aşk diye bişey olursa haber ver :D
10 Yorumla
+1 yılBende inanma taraftarıyım
ama bilmiyorum14 Yorumla- +1 yıl
kimi sevdiysem paramparça ettiler beni
- +1 yıl
ölümden dönen biri için basit değil bunlar artık
evet inanıyorum kendime aşığım ömür boyu..
11 YorumlaAsk yok millet rahatca sevismek ve iliskiye girmek icin adini ask koydular sonra bir birlerine koydular
00 Yorumla
+1 yılSuanlik aşkın olduğuna inanmiyorum.
14 Yorumla- +1 yıl
Insan bikereden sonra o güveni sağlayamıyor haklısın ama zaman :)
- +1 yıl
Hayatımı tek bir insana adamak isteyen biriyim. şu an için hayatıma doğru insan çıkana kadar kimseyi asla almayacağım. Ona sadık olucam ve hep sevicem. Ya karşıma senin gibi biri çıkarsa bana şans vermezse? Öyle düşündüm de şimdi :D Çok tanıyorum senin gibi kırılmış erkek. Hepsine aynı tavsiyeyi veriririm. Tanıdığım çook fazla iyi kız var. İnsan seninde tanıyacağın çok var. Hayatına giren insanlara şans ver. Üzülmezsin üzme kendini :)
- +1 yıl
Aslında sende derdimi anladın sadece guvenmiyorum kızlara yaşadığım birseyler için ama kader diyelim denerim :)
+1 yılEvt cogu insan bulmyor kimlerde beklyor
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılinanıyorum çünkü Allah var :)))
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben de onu demiyorum o en üst sırada bu ayrı bir konu. senin dediğine gelince evet Allah var ve Allah çıkaracak zaten karşına onu yeter ki sabretmeyi bil!
Cevap sahibi+1 yılestağfurullah kim olsa öyle anlardı:)
+1 yılnerdeyse banada haber ver :)
10 Yorumla
+1 yılevet inanıyorum
10 Yorumla
+1 yılİnanmıyorum
10 YorumlaInanmiyorum sahsen
00 Yorumlainanmıyom
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri