aranızda yeniyim arkadaşlar size şöyle bir sorum olacak.. aranızda muta ni̇kahini bilen ve yapan var mı? =))))
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılMuta nikahı geçici nikah anlamındadır.
Hz. Peygamber efendimiz savaş sırasında izin verdiyse de sonradan bunu kaldırmıştır.
Eğer cinsel ilişki yaşamak isteyen ama günah işlemekten korkan var ise kıyanlar vardır.
Bende Muta Nikahının olması taraftarıyım.
Ve özellikle eski kız arkadaşım ile birlikteliğim de dini nikah kıyıyorduk.
Amacımız Muta Nikahı değil.
Dini nikahtı.
Bunun için hacıya hocaya da gerek yok.
Yanınızda iki kişi olsun.
Erkek kıza " seni karılığa kabul ettim " desin. Yanındakilerde şahit olsunlar.
O senin dinen karındır.
Helalindir.
Bir çoklarına bu saçma gelebilir ama inançlı biri olarak kız arkadaşım ile oynaştığımızda, cinselliği yaşadığımızda hissettiğim maneviyattan eser yok.
O maneviyat gitti diye üzülüyordum çok.
Ama seviyorum yapacak bir şeyde yok.
Onu karılığa kabul ettim.
Ve o manevi boşluk olmadı.
Yani neticede ben onu sevmiştim.
Her şeyi yaşıyorsam imam nikahı da şart.
Şu an yalnızım.
Arkadaşça konuştuğum bir hatun var.
Evlilik vs düşünmüyorum.
Onunla da cinsellik yaşayacağız gibi görünüyor.
Bir şekilde günah işlememek için onu karılığa kabul edeceğim.
Ve cinselliği öyle yaşayacağım.
Şimdi Hz. Peygamber efendimiz bunu yasaklamış.
Ama önümde iki seçenek var.
Ya zina edip günaha gireceğim ya da günah işlemeden yasaklanan bu nikahı kıyacağım.
Yani muta nikahı ister istemez yapmam gerekiyor.
Bunun için de yanınızda sadece iki şahit olması lazım.
Bu da yetiyor.16 Yorumla- +1 yıl
Bu nikah yasaklanmamıştır. İnceleme için bakabilirsiniz:
ve
Ancak inşallah evlendiğinizde, nikahın kurallarına daha fazla dikkat edebilirsiniz.
Şöyle ki, yenge mehir belirlemelidir, illa ki maddi olacak diye birşey yoktur. Ben sure ezberlemenin mehir olarak belirlendiği nikahlar duydum. Her neyse.
İkincisi bu nikahta geçici evlilik süresi belirlenir ve bu süre boyunca taraflar birbirine sadık olmalıdır. Fiziksel ilişki mümkün olsa da şart da değildir. Ve süre bitiminde, taraflar onaylarsa evliliği yenileyip süresini tekrar tekrar uzatabilirler ve hatta daimi nikaha çevirebilirler.
Ancak Allah korusun süre bitiminde, taraflardan birinin veya ikisinin nikahı yenileme istemediğinde nikah bitmiş olur ve yenge Kur'an'da iddet diye belirtilen bir süre (sanırım 3-4 ay) (başka biriyle tanışmayıp) evliliğin yasını tutmalıdır.
gibi şeyler.
Cevap sahibi+1 yılYorum için teşekkürler :D
@Hüdayar.- +1 yıl
kardeşim muta nikahı haramdır. ceddim Hz. muhammed bu nikahı haram kıymıştır. Sen zina etmişsin tevbe et şüphesiz Allah tevbeleri kabul eyleyendir. Ve bidaha böyle pis şeyler yapma eğer seviyorsan imam nikahı kıy evlen. Allah seni korusun
- +1 yıl
[Nisâ Sûresi : âyet 24] : “... Bunların dışında kalanları, namusunuzu / iffetinizi korumak ve fuhşa / zinaya düşmemek kaydıyla, mallarınız karşılığında aramanız sizlere helâl kılındı. Dolayısıyla herhangi bir şey karşılığında onlarla ne zaman istimtâ ettinizse, ücretlerini kendilerine kararlaştırıldığı biçimde verin. Kararlaştırdıktan sonra (ücretin bir miktarını düşmek için) karşılıklı anlaşmanızda sizin için bir sakınca yok. Allah Alîm ve Hakîmdir.”
Allah Teâlâ bu âyetin[1] yukarı kısmında (âyet: 22, 23 ve 24’ün baş tarafı) kendileriyle evlenmemiz haram olan kadınların kimler olduğunu bir bir sıraladıktan sonra böyle bir açıklamada bulunuyor.
Birincisi , yukarı tarafta hangi kadınlarla evlenmenin ve cinsel ilişkide bulunmanın haram olduğu belirtildikten hemen sonra “Bunların dışında kalanları, ... mallarınız karşılığında aramanız sizlere helâl kılındı.” buyruluyor. Bu ifade, yukarıdakilerin dışında herhangi bir kadınla mal karşılığı evlenmenin ve onunla cinsel ilişkide bulunmanı - +1 yıl
@seyyidmehmet [Nisâ Sûresi : âyet 24] : “... Bunların dışında kalanları, namusunuzu / iffetinizi korumak ve fuhşa / zinaya düşmemek kaydıyla, mallarınız karşılığında aramanız sizlere helâl kılındı. Dolayısıyla herhangi bir şey karşılığında onlarla ne zaman istimtâ ettinizse, ücretlerini kendilerine kararlaştırıldığı biçimde verin. Kararlaştırdıktan sonra (ücretin bir miktarını düşmek için) karşılıklı anlaşmanızda sizin için bir sakınca yok. Allah Alîm ve Hakîmdir.”
Allah Teâlâ bu âyetin[1] yukarı kısmında (âyet: 22, 23 ve 24’ün baş tarafı) kendileriyle evlenmemiz haram olan kadınların kimler olduğunu bir bir sıraladıktan sonra böyle bir açıklamada bulunuyor.
Birincisi , yukarı tarafta hangi kadınlarla evlenmenin ve cinsel ilişkide bulunmanın haram olduğu belirtildikten hemen sonra “Bunların dışında kalanları, ... mallarınız karşılığında aramanız sizlere helâl kılındı.” buyruluyor. Bu ifade, yukarıdakilerin dışında herhangi bir kadınla mal karşılığı evlenmenin ve onunla cinsel ilişkide - +1 yıl
Tövbe yarabbi
En İyi Cevaplar
Biliyorum, ancak yapmadım. Direkt daimi olarak evlendim.
Ancak şunu söyleyim, "evli olsan da muta nikahı kıyabiliyormuşsun" varsayımı tamamen doğru değildir.
1- Evli kadınlar başkasıyla evlenemez. Boşandıklarında bile hemen başkasıyla evlenemezler. İddet süresi denen bir süre (3-4 ay) beklemelilerdir.
2- Evli erkekler başkasıyla evlenebilir. Ancak ilk eş nikah senedinde bunu yasaklamamışsa.00 Yorumla
Ne gerek var arkadasim boyle islere.. o zaman herkes herkesle muta nikahi yapsin kimse evlenemesin herkes evde kalsin
017 Yorumla- +1 yıl
Zaten bu gidişle oraya doğru gider toplum =D
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok değişen dünyaya ayak uydurmak lazım =))
- +1 yıl
Yok canım daha neler olur mu öyle şey =D ben kendimi garanti altına alırım da milleti bilemeyeceğim =D
- +1 yıl
Ne oyunbozanlığını annem evlenmek mi? =) Benden uzak dursun mümkünse =)) siz kaderinize terkedilin ben kendimi bir şekilde garantiye alırım mutasız =D
- +1 yıl
Ahahaha gökten kız yağsa bana erkek düşer haklısın =D =D
- +1 yıl
Sana da gökten erkek yağsa kız mı düşer =D
- +1 yıl
ahahah düşsünler sana düşsünler iyi olur sanki =D
- +1 yıl
Aşk olsun ne kıştı =))
- +1 yıl
Yok hoşt deli ya =D
- Aşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılulan onu yaptıracağıma yaşarım gider. hayır kim kimi kandırıyor anlamadım
19 Yorumla- +1 yıl
Aaaa olur mu öyle şey=)) İslama cok önem veren, derin düşünen, kendini dine adamış insanların bunca zaman uğraşıp günah olmasın diye kılııfna uydurdukları muta varken durduk yere yaşanır mı bu =D
- +1 yıl
valla kimi kandırıyoruz tanrıyı mı :D
bildiğin kadın kiralamak bu. tanrım bak ben bunla yatacam sonra bırakacam ama bak nikahlı heee...
din hakikaten kolaylık diniymiş de haberimiz yokmuş :D - +1 yıl
Ahahah videoları bile var =)) izlersen onları kendine ilk diyeceğin şey şu ben bu kafaya erişemedim kendini dine bu kadar cok adamış insanlar neyin kafasını yaşıyor anlayamıyorum dersin hayran kalırsın yani o derece zekice bir yaklaşım =D
- +1 yıl
biliyorum duymuştum da dinde tam yeri ne bilmiyorum, zaten her halükarda beni ilgilendirmiyor :D
- +1 yıl
Mutaya gerek yok diyorsun yani =D
- +1 yıl
para istesem daha saygı uyandırıcı bu tekliften :D
- +1 yıl
Daha saygı uyandırmaz bir kere daha cok kendi cıkarın doğrultusunda olur öyle ve icin rahat etmez belki =P =D
- +1 yıl
yani mutadan daha saygın değil mi? günlük nikahı demek yerine günlük parasıyla demek?
- +1 yıl
Tabi bu da daha saygın olabilir haklısın =)) Ama günahı olur o kişilere göre =)) Şahsen ben böyle bir şeyin arkasına gizlenmem =D
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
11Cevap
kısa ve net olarak bir o.. spu ile ilişkiye girmebilemk için iranın uydurduğu nikah türüdür. Cenabı Allah'ımı kandırıyorlar akılları sıra töbe töbee ya..
karaköye zürafa sokağa gidiyorsun bir karı beğeniyorsun sik. şmeden önce nikah kıyıyorsun işini bitirince paranı verip boş ol diyorsun... olay bu...11 Yorumla- +1 yıl
[Nisâ Sûresi : âyet 24] : “... Bunların dışında kalanları, namusunuzu / iffetinizi korumak ve fuhşa / zinaya düşmemek kaydıyla, mallarınız karşılığında aramanız sizlere helâl kılındı. Dolayısıyla herhangi bir şey karşılığında onlarla ne zaman istimtâ ettinizse, ücretlerini kendilerine kararlaştırıldığı biçimde verin. Kararlaştırdıktan sonra (ücretin bir miktarını düşmek için) karşılıklı anlaşmanızda sizin için bir sakınca yok. Allah Alîm ve Hakîmdir.”
Birincisi , yukarı tarafta hangi kadınlarla evlenmenin ve cinsel ilişkide bulunmanın haram olduğu belirtildikten hemen sonra “Bunların dışında kalanları, ... mallarınız karşılığında aramanız sizlere helâl kılındı.” buyruluyor. Bu ifade, yukarıdakilerin dışında herhangi bir kadınla mal karşılığı evlenmenin ve onunla cinsel ilişkide bulunmanın hel
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBurada muta yapıp ilişki yaşamak isteyenler var mı? Muta tamamen kaldırılmıştır diyemeyiz o şartlar oluşmuşsa geçici bir süre bundan yararlanılabilir. Aslında muta'ya bizim alimler bu kadar kötü bakmazlardı ama, İran buna sahip çıktığı için, kabak muta'nın başına patladı. Yazık. Muta yaptırmak isteyen var mı burada?
00 Yorumla
+1 yılkimi kandırıyoruz ki sacmalık madem niyetin var nikah yapmadan yaparsın tövbe Yarabbim neler cıkıyor :D
09 Yorumla- +1 yıl
İnsanın belki icini rahatlatır neden öyle diyorsun =D
- +1 yıl
ben dinde hiç böyle bir ayet falan göremedim bunlar nerelerinden uydurupta içini rahatlatıyor
- +1 yıl
Valla bende bilemiyorum rahatlatanlara sormak lazım =D
- +1 yıl
sen takma böyle şeyleri kafana :D
- +1 yıl
Yok ya ne takacağım ben mutaya falan bakmam =D
- +1 yıl
ilgini çektiğine göre var bseyler :D
- +1 yıl
Hayır insanlar ne derece duymuş öğrenmiş onu merak ettim ondan sordum =D
- +1 yıl
oldu o zaman hayırlısı ::)
- +1 yıl
Bencede hayırlısı =D
+1 yılYA MUTA YA LAF EDIYOSUNUZDA EVDE BILGISAYARDA PIS PIS SEYLER IZLEYIP HER HALTI YIYOSUNUZ. O ZAMAN SOYLE DIYELIM MUTA HARAMSA YAPANIN ALLAH BELASINI VERSIN p*rno HARAMSA ONU IZLEYENIN ALLAH BELASINI VERSIN
10 Yorumla
+1 yılBiliyorum ama günümüzde pek olacağını zannetmiyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Muta nikahı sağolsun sırtımız yere gelmiyor asdfg =D
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın ve erkeğin anlaşarak ücretli olarak yaptığı geçici evlilikten bahsediyorsun sanırım.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen o ama sanırım erkekler biliyor kadınlar pek bilmiyor bu durumu =D
Cevap sahibi+1 yılBende 1 yıla kadar bilmiyordum birisi konuşurken duydum merak edip sormuştum. Genelde cinsellik için yapılıyor bazı şii bölgelerde :D
+1 yılehlisunnetim hanefiyim muta caizdir muta gecici bir nigahdir
20 YorumlaAllah'ı kandırmaya çalışmak
33 Yorumla- +1 yıl
Doğru denebilir =)
- +1 yıl
kafir
- +1 yıl
Birincisi , yukarı tarafta hangi kadınlarla evlenmenin ve cinsel ilişkide bulunmanın haram olduğu belirtildikten hemen sonra “Bunların dışında kalanları, ... mallarınız karşılığında aramanız sizlere helâl kılındı.” buyruluyor. Bu ifade, yukarıdakilerin dışında herhangi bir kadınla mal karşılığı evlenmenin ve onunla cinsel ilişkide bulunmanın hel
Hayir ama neymis? Begenirsem belki yaptrabilrm
18 Yorumla- +1 yıl
kimle
- +1 yıl
Ahaha bence bir kere daha düşün bernocuk kadınlar icin biraz sıkıntılı duruyor =D
- +1 yıl
Belli bir süresi var mesela sen bir ihtiyacını söylüyorsun diyelim ki sakız =)) o kişi sana bunu alıyor ve aranızda ne kadar süre anlaştıysanız evli bile olsan gidip karşındaki kişiyle birliktelik yaşayabiliyorsun böyle bir şey işte
- +1 yıl
Valla ne olursa olsun zekice bir düşünce olmuş =D ama bu tip insanlar afedersin ama kendi kıclarından ayet uydurup annelerine bile göz dikerler yani o derece !
- +1 yıl
+1 yılNedir tam olarak nasıl yapılıyor?
018 Yorumla- +1 yıl
Evliysen bile biriyle birlikte olmak istiyorsan karşındaki kişiye ihtiyacın olan bir şey aldırıyorsun ve diyelim ki 2 ay onla birlikte olmak istiyorsun ve nikah kıymış oluyorsun sözde günah olmuyormuş nasıl olmuyorsa =))))
- +1 yıl
Hmm anladım çok saçma ama bilmiyordum :)
- +1 yıl
Sacma macma millet işi götürüyor =D
- +1 yıl
Evet götürüyormus :))
- +1 yıl
Bir biz mi kaldık ne =P
- +1 yıl
Sanırım kaldik :)
- +1 yıl
Topluma ayak uydurmak lazım =D Kalmasak daha iyi =P
- +1 yıl
Yok artik aklimiz başımizda ne gerek var böyle boş şeylerr.
- +1 yıl
Ama ne dersek diyelim zekice kabul etmek gerek =))
- +1 yıl
Erkeklerin zekiligi :)
- +1 yıl
Kadınlarda kendince günahtan kurtulmuş oluyorlar ama =))
- +1 yıl
Sadece kendilerince :)
- +1 yıl
Deme öyle iclerrine kuşku düşürüyorsun yakışıyor mu sana =D =D
- +1 yıl
Düşsün valla öyle bir hayat yok :)
- +1 yıl
Umutlarını kırıyorsun insanların ama oluyor mu şimdi bu =)
- +1 yıl
Valla dost acı söyler :)))
- +1 yıl
Peki peki demiyorum bir şey =D
- +1 yıl
:))))))
+1 yılİlk merak ettiğin şey bu mu :D
01 Yorumla- +1 yıl
Hayır tabikide ilgi cekici soru olsun istedim =D
Nasıl yapıldığını mı öğrenmek istiyorsun?
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır ben biliyorum da sadece toplumda ne kadar insan biliyor öyle bir nabız yoklamak istedim =))
+1 yılyemek yediğin kaba tuvaletini yapmak gibi birşey.
21 Yorumla- +1 yıl
öyle bir nikah yok uydurma
02 Yorumla- +1 yıl
kafir
- +1 yıl
muta?
11 Yorumla- +1 yıl
Cinselliğin kılıfı =D
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın kiralamak gibi birşey :D
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın =D
+1 yılneymiş ki o
01 Yorumla- +1 yıl
Yorumlardan okursan sevinirim =)
+1 yıldobre veçer. muta yapıp geçer :D
00 YorumlaBilmiyorum.
05 Yorumla- +1 yıl
Öğrenmede bence =D
- +1 yıl
Diyelim ki bir ihtiyacın var karşındaki kişiden onu istiyorsun ve evli bile olsan aranızda belli bir süre anlaşıp muta nikahı kıyabiliyorsun yani cinselliği yaşamanın ileri gelen din adamlarına göre kılıfı =D
- +1 yıl
+1 yılHayır o ney
02 Yorumla- +1 yıl
Muta nikahı yapıp cinsellik yaşarsan günah olmuyormuş =D
- +1 yıl
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam