• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Alevi arkadaşlar sizce bu doğru mu?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Ben aleviyim erkek arkadaşım sunni ailem alevi birisyle evlenmemi söylüyor yoksa çok ayrım yaşarmışım doğrumu acaba?
Alevi arkadaşlar sizce bu doğru mu?
Evlilik Soruları Erkek Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• maviherşeydir
    maviherşeydir Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 85%
    +1 yıl

Sana şunu söyleyeyim herkes aynı değil ancak zaten bu ülkede alevilere ayrımcılık var. En ufak bir şeyde aleviliğine laf ederler. Yok dinsiz, yok solcu, yok namaz, oruç bilmez derler. Ya şimdi doğru konuşmak gerek. Sünniler kendinden olmayanı sevmezler. Hadi sevgilin neyse o düşüncelidir ama ya ailesi sülalesi. Artık yaşını başını almış insanlar oluyorlar. Sevdiğin laf ettirmeyecekse evlen ama yok oda onlara itibar edecek biri ise ben evlenmeni tavsiye etmem. Bir din birde para adamı bambaşka biri yapıyor.

Bu zamana kadar alevilerin aldıkları kızlara baskı yaptıklarını görmedim açıkcası ama alevi kız alan sünnilerin bir çok kez laf ettiklerini gördüm. Tekrar söylüyorum genelleme değil bu ama görünen bu.

Ben deistim insana insan gözü ile bakarım. Benim için din ya da mezhep önemli değildir ama dediklerimi yavana atma. Nacizane fikrim evlenmemen doğrultusunda.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• oceane
    oceane Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

Aynen bende aleviyim erkek arkadaşım Sünniydi ailem istemedi ve bende ayrıldım mecburen aslında ailem karsı değil sadece mesela babam dedi ok evlen ama iste orucu var namazı var oyle acık acık giyinmek yok eğer yapabilirsen evlen dedi ama ben yapamicagıma göre biraktım

0
    4 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

En doğrusunu yapmışsın.Aslında kişinin köken olarak ne olduğu önemli değil, kafa yapısı önemli.Dinsel inançları ön planda olan kişiyi, inançlarıyla baş başa bırakıp, çekip gitmek en iyisi.Kiminle evlenirseniz evlenin, ama sizi asimile edecek, başınıza örtü takacak, hayalini kurduğu cennetine sizi zorla götürmeye çalışacak, zorla namaz, niyaz derken, kendi inancını size dayatacak, fanatik-yobaz birisi ile asla ve asla evlenmeyin.Kısacası sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen birisinin, sevgisi köprüyü geçene kadardır.

Yorumla
    • oceane
      oceane
      +1 yıl

Evet ama karsı değilim ailemin en yakın dosları Sünni beraber ekmek paylaştık sen sunnisin ben aleviyim diye asla oyle düşünmedik hala devam ediyoruz yani yasak değil ama iste yapabilmek gerek hani oruç namaz falan ben ara mesela kuranı öğrenmek istiyorum yani hem merak hemde öğrenmek

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Bu güne kadar Kuranı anlayarak okuyanların hepsi, ateist olmuştur.Anlamadan okuyanlarsa, fanatik dinci olmuştur.Senin öyle, benim yakın arkadaşlarımın en az yarısı, dindar-müslüman aile çocukları ama, onların dindarlığı yobazlık derecesinde değil ve çocukları hiç bir dini ritüeli yerine getirmediği gibi, inanmıyor.Ama çocuklarına baskı yapmıyorlar, ender bulunan dindarlar yani.

Yorumla
    • oceane
      oceane
      +1 yıl

Anladım

Yorumla
  • Hymmm
    Hymmm Takip Et
    Xper 2 Yaş: 43
    +1 yıl

Bazı alevilerle evlenirsin, bazı sünniler ile evlenmezsin, bazı sünniler ile evlenirsin, bazı alevilerle evlenmezsin. Neymiş? İnsanları yaşam biçim ve kültürlerine göre seçmeyiniz. Alevilik ayrı bir din değil zaten islamiyetin içinde farklı bir yaşam kültürüdür. Alevi ya da diğer mezhepleri yahudi gibi görüp evlendirmeye, konuşturmayan veya yaklaştırmayan zihniyetlerden korkun ve çekinin. İnsana insan olduğu için değer verin, seviyorsan ne olduğunun önemi yok. Ne demiş şair;

hava, martılar, ışıklı şehir
    sarhoş ediyor beni yosun kokusu
    hilesiz kucaklamak istiyorum
    dünyayı, şehri ve seni
    dünyayı güzellik kurtaracak
    bir insanı sevmekle başlayacak herşey

(z.livaneli)

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Bak kardeşim, sana şu kadarını söyleyim:Kişinin kökeni önemli değil.Düşüncesi önemli.Ama, madem alevisin sana tavsiyem şu:Kafası ortaçağ karanlığında yaşayan, sana kendi inanç ve ritüellerini dayatacak bir Müslümanla asla evlenme, o sana zorla namaz da kıldırır, sana çarşafta giydirir, bakarsın dörde kadar yolu var deyip, üstüne kuma da getirir.Ama yok, sadece köken olarak herhangi bir inançtan geliyor, kendisi aydın düşünceli, medeni ve ilerici biriyse kim olursa olsun, onunla evlenmende bir sakınca olmaz.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

13

Cevap

51

Cevap

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

arkadaşım benim kız arkadaşımda sünni idi.
    ben sevdim ailem kabul etti
    onun aileside beni kabul etti
    ben ilk baslarda namaz falan üsteledim sonra baktım gercekten karısmamak gerek saygı duydum
    aramıza baska sorunlar gırdı.
    şu an ayrıldık ama bellı olmaz belkı gerı barısısız

ama suvarkı eger bırbırınıze ayrımcılık yapmaz her konuda destek olur ve sahıp cıkarsanız sureklı yok sen alevısın sen sunnısın olayı gutmezsenız.

hıcbır sorun olmaz dıye dusunuyorum
    sonucta evlılık bu oldugu gıbı kabul etme.
    bır yuva kurmak, kim esinle sana karıssın karıstırmayın kımseyi.

sevıyorsan devam et ama allah tan hayırlısını dıle.

inşallah olur ama olmazsa da üzülme..

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

düzeltiyorum kız arkadaşım alevi idi..pardon yanlıs yazmısım

Yorumla
  • Amaçsızçocuk
    Amaçsızçocuk Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

benim babam alevi annem ise yörük (sunni işte) evet pek sağlıklı olmuyor evlilik.anne tarafı dine çok daha bağlı kültürler çok farklı dedm zaten annemi vermeyecek olmuş alevyie kız vermem diye babamda kaçırmış öyle evlenmişler zaten.aileler sıkıntı yapmasa evlenilir aslında ama genel olarak gelin içinde , damat içinde sıkıntılı bir durum oluyor.
    ben kendimi daha çok alevi olarak görüyorum babamdan ötürü dine bağlı değilimdir (kandiliniz kutlu olsun bu arada) sunni biriyle evlenmek istemem açıkçası çünkü babamdan, kendimden biliyorum baskı yapıyor sunniler.annem alevi olsa babam sunni olsa çok daha kötü olabilirdi.
    birde babamın babasıda dışladı babamı sunni ile niye evleniyorsun diye bizim memlekette sunniler bir tarafta, aleviler bir tarafta yaşar ve çok nadir görülür alevi-sunni evliliği.

0
    1 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Muhtemelen Ege, Akdeniz ve ya Güney Marmara (Balıkesir, Çanakkale) bölgesidir.Belki inanmayacaksın, şu da bir gerçek 15.yy kadar Anadolu coğrafyasında yaşayanların en az %75-80 Alevi idi, neredeyse bütün Türkmen-Yörükler Alevi inancında idi.Çaldıran savaşından sonra artan baskı, zulüm, katliam ve akabinde din adamlarının gönderilmesi ve misyoner faaliyetleri ile sonuç bu güne geldi.Mesela Yörükler son 250-300 yıldır büyük çoğunluğu asimile edilerek, Sünni-Müslüman inancını kabul etmek zorunda kaldı.Anadolu da hala azımsanmayacak derecede Alevi Yörükler var, daha az da olsalar bir hayli var.Mesela İran da hala göçebe yaşayan ve sayıları 4-5 milyon civarında olan Karakoyun ve Kaşkay göçerleri de Türkmen-Yörük tür.Kıl çadırlarda yaşarlar ve İran'ın Şiileştiremediği, Alevi inancında olan insanlardır.Oysa ki, Toros dağlarında yaşayan kimi Karakoyunlu Yörükler, Alevi geçmişlerini bile unutmuş.Yani hikaye o kadar basit değil.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

genelde doğru yani aleviyle evlenirsen daha rahat edersin ama bazıları da gerçekten ileri görüşlü olup sorun etmiyor. evleneceğin kişi sorun etmeyebilir ama aileler arası çatışmayı engellemeniz zor olabilir. en kötü ihtimalle ikinizin ailesinden de uzak bir yere yerleşip mutlu mesut yaşarsınız. benim kuzenimin de kocası aşırı dindar biriydi ama evlendikten sonra geldi bizim ailenin içine girdi bizle beraber yaşadı ve o kadar benimsedi ki anlatamam sana. adeta bizden biri oldu ve şimdi ailede en sevilen üyelerden biri eniştem.

0
    0 Yorumla
  • himene
    himene Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46
    +1 yıl

palavralara inanma. zaten ben alevi, ben suni , şafi vs dediğin zaman müşriksin. sen kimseye bakma. dinlrini bilmezler işkembelerinden hurefe uydururlar. bak ayeti dikkatli oku. bu hayırlı gecede rum 31 O'na (Allah'a) yönelin (Allah'a ulaşmayı dileyin) ve O'na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.
    hemen rum 32 ye geciyoruz ne diyor dikkatli bak (O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar. iyi geceler :)

0
    0 Yorumla
  • AyşeHazal
    AyşeHazal Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

gelin gittiğin aileye bağlı canım. bütün sünniler aynı değil bunu bilmekte yarar var. benim anneanneme sorsan yok alevi aileden kız almak olmaz onlara kız vermek de olmaz ama anneme sorsan der alevi aileden kız alınır da onlara kız verilir de. yeter ki insan olsun. ki bende bu görüşe katılıyorum. insan olmayı bildikten sonra hangi mezhep hangi din hangi ırk olmuş ne fark eder.

1
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

anlatamıyorm canm bızımkılere aılesı yobaz cocugun bıraz tutucu ama

Yorumla
    • AyşeHazal
      AyşeHazal
      +1 yıl

ona yobaz demesek seviinirim. cok tutucularsa senin alevi olman sorunsa annen hakli olabilir. ama kisilige de bagli biraz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

canım sızın gıbı ınsanlara dıyecek sozum yok ama yobazlık oluyor gercekten kadın kapanıcak oruc tutucak yoksa ızın vermem dıyor :S

Yorumla
    • AyşeHazal
      AyşeHazal
      +1 yıl

sizin oruc tuttugunuzu bilmio iste haklisin ne diim. bazilari kendilerine laf getrtiyorlar boyle. :-/ uzldum Allah yardimcin olsun.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

saol canım

Yorumla
  • Fransuva
    Fransuva Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

Ne farkedermiş? Ailen Hz.Aliyi seviyorda erkek arkadaşın sevmez mi sanki? Millet hristiyanla bile evleniyor sen erkek arkadaşın müslümanla evleneceksin sende oda aynısınız.Her sünni Hz.Alinin yolundadır.Hz.Ali peygamberin sünnetindedir (sünnet davranış yolu demektir) yani her müslüman Hz.Aliyi sever onun yolundadır.Hz.aliyi sevmeyen müslüman veya sünni göremessin.Artık ailenin bunları aşması lazım.Gereksiz korkular.

1
    0 Yorumla
  • HirnJäger
    HirnJäger Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 32%
    +1 yıl

Tamamen yanlis bir dsnce, inanmayin böyle seylere, ozaman hristiyan kadinla müslüman bir erkegin evlenmeside ters düserdi ki , hic böyle birseyle karsilasmadim, inan insan lar nekadar birbirinden uzak olursa bir iliski okadar saglam oluyor güven bana

Saygilar

0
    0 Yorumla
  • selcuk-06
    selcuk-06 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

karşındaki insan alevi sunni ayrımı yapıyorsa evet çok ayrım yaşarsın fakat ben bu ayrımı yapan insanlardan nefret ederin. insan olsunda alevi sunni laz çerkez kürt türk fark etmez ama önce insan olmayı bilecek bu ayrımı benim ailem bile yapıcak olsun emin ol ben aileme sırtımı dönerim yapılmaması gereken bir ayrım bu. çok gaddarca bence. insanlar geçmişleriyle yargılanmamalı.

0
    0 Yorumla
  • YalnızlığaAşık
    YalnızlığaAşık Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

Ben kendim bir Alevi olarak şunu söyleyebilirim ki

İnsanlar
    Hangi Dine ve mezhebe inanıyorlarsa saygı duymak en doğrusudur
    Müslüman veya başka bir Dine mensup olduklarını iddaa ettikleri halde yapmadıkları eziyet ve işlemedikleri günah kalmamıştır

Onun için
    İnsan olmadıktan sonra
    Ne Dini
    Nede Mezhebi önemlidir

1
    0 Yorumla
  • Juann
    Juann Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

bnmde sunni sevgilim var bizde ciddi düşünüyoruz hatta böyle sorunlarda olacagını bılıyoruz sımdıden bıle bu sorunlar cıktı. genellikle hep büyükler böyle söyler ama siz siz olun nasıl istiyorsanız öyle davranın kımsenın lafına bakmayın sen onu tanıyon oda senı aranızda konusun anlasın evlenınce bırbırınızın dınıne sorun cıkartırmısınız saygı gösterirmisiniz

0
    2 Yorumla
    • orhan81
      orhan81
      +1 yıl

niye sizin dininiz farklımıki?

Yorumla
    • Juann
      Juann
      +1 yıl

ben aleviyim o sünni ben çok seviyorum oda beni tabikide cok iyide anlaşıyoruz cokda samimiyiz ileriyi düşünüyoruz güveniyoruz birbirimize böyle sorunların çözümünü smdiden saglayın ılerde sorun cıkmasın

Yorumla
  • goldenm75
    goldenm75 Takip Et
    Yoda Yaş: 50
    +1 yıl

kuzum put perestle yahudi evleniyor önemli olan 2 tarafında insan olması hala alevi sünni ayrımı yaparakilk ayrımı sizinkiler yapıyor işte aynen söyle ailene bence nedir bu saçma salak ayrımcılık benim eniştem alevi biz sünniymişiz bunu 24 yaşında ögrendim yine alevi bir arkadaşımın ben aleviyim siz ayrım yaparsınız diye yanımızdan uzaklaşmasıyla demekki ayrımı aleviler yapıyor artık sadece insan olmayı ögrenelim ne olur şunu yazmak için harcadığın zamana yazık

0
    1 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Çok yanlış düşünüyorsunuz, ayrımı Aleviler yapmıyor.Ben çok Alevi-Sünni evlilikleri biliyorum, aslında çok normal bir şey.Fakat şu var;Karşındaki kişinin düşüncesine, dünya görüşüne bağlı.Yani Aleviler, şunu istemiyor:Kızlarına çarşaf giydirip, kendi inançlarını zorla dayatıp, baskı uygulayacak yobaz zihniyetli insanlarla evlenmesini istemiyor ve bunda da haklılar.Yoksa, bir çok Alevi aile, kızlarının tercihine karışmıyor, bildiğim için söylüyorum.Peki karışan yok mu? Elbette var, kimse Alevileri klonlamadı ki.Yani kişinin geldiği köken önemli değil, bakış açısı önemli.

Yorumla
  • sirkeyavrusu
    sirkeyavrusu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

bazı inançsızlar onlar ortalıkta aleviyim diye geziyor. bunlar yüzünden pek çok sunni alevilere karşı ön yargılı. nasıl hanefiler ile şafiler anlaşabiliyorsa bence alevi ile bir sunni de rahatlıkla anlaşabilir. ailesi eğer görmüş geçirmiş cahil olmayan bir aile ise ayrım yaşayacağını düşünmüyorum. hepimiz Müslümanız sonuçta... Allah mutlu mesut etsin sizi...

yalnız soruda alevilere sormuşsun ama ben de belki bir sunninin gözünden görmek istersin diye yazdım

0
    0 Yorumla
  • laserrr
    laserrr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

insanların inançları ırkları önemli değildir sorun olan kişilik vb şeyler yani sizin elinizde olan birşey bu alevilik ya da sunnilikle ilgili değil önemli olan eşinin seni olduğun şeklinle kabullenmesi senin d e onu ve buna ailelerinizi inandırmanız...

0
    0 Yorumla
  • sabib
    sabib Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

sizi emsal alarak konuşmuyorum ben kendim sunniyim büyük konuşmak istemiyorum ama aleviyle evlenmezdim tabii her şey kısmet ne olur olmaz bunu bilemem ama çevremizde suni olupta aleviyle evlenende çok var ama her şey zamanla orantılı şu an kesin konuşmak saçma olur

0
    0 Yorumla
  • Anonymous90
    Anonymous90 Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

sen kizsin diye problem yapio olablrler. bizler kiz aliriz ama vermeyiz normalde. ama sunni aileenin nekdr aydin oldugu onemli. senin aklini karistirmiosa saygi duyuyosa problem yok

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

cok tutucu canım bunlar yobaz denebılır

Yorumla
    • Anonymous90
      Anonymous90
      +1 yıl

baya problem olur bence ne yaziki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

off ne yapıcam ben :S

Yorumla
    • Anonymous90
      Anonymous90
      +1 yıl

baksana insanlar aleviler hakkinda neler yaziyor. yok musluman degiler yok ibadetimizle dalga gecenler. kendini bilmez sunniler iste bunlar. ben sen olsam erkek onemlidir o ne dusunuyor. seni tum bu yobazlik icinde uzak tutma sozunu verebilir ve saygi dduyarmi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ailemi dinlemekk en guzelı olacak canım ya karar verdımm

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Bak eğer ki gerçekten yobaz bir aile ise ve bahsettiğin çocukta, düşünce ve inanç olarak aynı ise, inan ki hayatın cehenneme döner.Ya hiç kimse yok mu, git bir ateist, deist, bir hristiyan, bir alevi ile evlen ama asla asla bir yobaz la evlenme.

Yorumla
  • Taita
    Taita Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

bizimkilerde öyle ama sülalede ki alevi-sünni evliliklerden de memnunlar..hem memnunlar hem hala ille de bizden olsun kafasındalar tuhaf işte. çoğu aile bunu sorun etmiyor artık ama nasıl bir aile senin oğlanın ki o önemli işte...

0
    6 Yorumla
    • Taita
      Taita
      +1 yıl

eğer seni kapatmak istiyorlarsa bu aileni elbet tedirgin eder

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

evet kadın resmen degıstırmek ıstıyor onlar gıbı olmamı ıstıyor

Yorumla
    • Taita
      Taita
      +1 yıl

elavilerin en büyük korkusu asimile olmak zaten... benim gözlemlediğim, bişey yapıyorlarsa ya da inanıyorlarsa bazen inadına yapıyorlar gibi

Yorumla
    • Taita
      Taita
      +1 yıl

sen ne düşünüyorsun bu iş hakkında senin için problem değil mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

cok kararsızım :S

Yorumla
    • Taita
      Taita
      +1 yıl

genelde bizimkiler karışmıyorlar çünkü yaşam tarzları rahat, ama sunni ailelere de hak ver. adam dinini yaşıyor dikkat etmek lazım yani doğal olarak bazen tavsiye bazen teşvik bazen de zorlama ile doğru bildiği yola getirmeye çalışıyor seni.. o yüzden bizimkiler kız alırken problem etmez ama kız verirken böyle tereddüt eder yani. bak aşağıdaki gizli karısı için ailesine rest çekmiş senin ki böyle birşey yapabilir mi? aslına bakarsan ben problem etmezdim seviyorsam, tek sorun aileler anlaşamayınca bunun bizim evimizdeki huzuru bozup bozmayacağı olurdu, eşim anlayışlıysa bu sorunu hallederdik o yüzden senin ki nasıl bir düşün

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ben sunniyim (gerci hic deoyle degilim ama :D ) esim de alevi. İkimiz arasında bir sorun yok ama ialeler bir yerden sonra cakısıyorlar. Bu dogru... Ben su an esimin ailesiyle birlikte gul gibi yasıyorum. Kendi ailemle de gorusmuyorum...

0
    3 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Kardeş zaten, kişinin hangi kökenden geldiği önemli değil.İnsanlar zaten şu anda, farklı inanç kökeninden gelen kişilerle evlilik yapıyorlar, bu da çok normal.Önemli olan, kişinin zihniyeti anlıyormusun? Zaten sadece Aleviler değil, Sünni kökenli bile olsa, hiç bir medeni aile yobaz, aptal ve cahil birisiyle kızlarının evlenmesini istemez.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

neden gorusmuyorsun

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Neden görüşmüyorsun? Demek ki, aidiyet duyguları karşılık gelmiyor.Bu da normaldir.

Yorumla
  • adimi_sen_koy
    adimi_sen_koy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38 , eic 31%
    +1 yıl

Ya bırakın şunları alevi sunnindiye bir kavram yok dinimizde kimse poposundan element uydurmasin kardeşim sen git sevgilimle evlen hiçbirşey olmaz allahın izniyle

0
    0 Yorumla
  • 06TeskilatıMahsusa
    06TeskilatıMahsusa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 38%
    +1 yıl

Yok kardeş öyle birşey.Herkes birbirinin dinine veya din görüşlerine saygı duyarsa neden problem çıksın ki?
    Seviyorsan meshep önemli değil sonuna kadar git.

0
    0 Yorumla
  • pekiamaneden
    pekiamaneden Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Olaya öyle bakmamak lazım.Bende aleviyim bence önemli olan insan olabilmek.Herkesin iyisi kötüsü vardır.Ayrım yapmamak lazım alevi suni türk kürt laz vs diye

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

annesı kapanmazsa namaz kılmazsa olmaz demıss

Yorumla
    • pekiamaneden
      pekiamaneden
      +1 yıl

Bak şimdi işler değişti.Alevilik sunilikden öte kadın seni bir kalıba sokmak istiyor.Hiç bir hakkı yok senin özgür iradene karşı çıkıyor.Oğluylan evlenmen için şart koşuyor.Kapanacaksın namaz kılacaksın suni olsaydın da sana kalkıp böyle bir şey demeye hakkı yoktur.Sen evlensen her şeyine karışır.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ya canım gerçekten kafam o kadar karısıkkı 3 yıllık ılıskımız var sılemıyorumda :S

Yorumla
    • pekiamaneden
      pekiamaneden
      +1 yıl

Ömrüne bedel olacak bir şey yapma seni değiştirmek isteyen bir aileye gelin gitme.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ızmırde mı yasıyorsun tatlım sen?

Yorumla
    • pekiamaneden
      pekiamaneden
      +1 yıl

Evet :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bende ızmırde yasıyorum tatlım takıp edıyorum senı mesaj at bana

Yorumla
    • pekiamaneden
      pekiamaneden
      +1 yıl

Attım canım

Yorumla
  • başkentpoyraz
    başkentpoyraz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45
    +1 yıl

bir müslüman kadın müslüman erkekle
    ve müslüman erkek müslüman kadınla evlenmesi şarttır
    allaha-peygamberi hz.muhammede inanıyorsa meshebi önemli değil

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

öyleee haklısın ama gel kı anlat bızımkılere erkek arkadasımın annesı kapanmazsa olmaz demıs

Yorumla
    • başkentpoyraz
      başkentpoyraz
      +1 yıl

e yuh erkek arkadaşının annesinden onlara ne,
      herkes kendinden mesuldür
      erkek arkadaşınla ilgili şart koşsalar hadi neyse

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

aılemde bu yuzden ıstemıyor ıste

Yorumla
    • başkentpoyraz
      başkentpoyraz
      +1 yıl

evlenene kadar kapanıp evlendikten sonra açılsam daha iyimi olur diye sor onlara

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

yapamam onu

Yorumla
    • başkentpoyraz
      başkentpoyraz
      +1 yıl

yani bende onu diyorum, hem islamda zorlama yoktur, ve baş örtüsüyle edep olmaz

Yorumla
  • Kajuuu
    Kajuuu Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38
    +1 yıl

alevi var alevi var.. dine bakıs acıları nasıl. bazıları ozellkle cuma gunu ıcer. oruc tutmaz boy almaz pıs pıs kokarlar degısık huyları vardır. ama bazıları adı alevıdır herkstn ıı muslumandr senın kı nasıl?

1
    8 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Senin gibiler alevilerin tırnağı bile etmez.Şunu iyi bil, senin gibi zihniyete sahip olanlar, alevilerden bir kaç asır geride yaşıyor.Çünkü senin zihniyetin ortaçağ karanlığında yaşıyor.Bir de şunu unutma, hiç kimse senin inancına inanmak, senin gibi olmak zorunda değil.Hiç kimse oruç tutmak, camiye gitmek zorunda mı? Aleviler, senin gibi beynini peynir ekmekle yiyenlerin asla olamayacağı kadar, temiz ve hijyeniktir.Tanımadığın bilmediğin insanlar hakkında rast gele konuşursan, bunun bedelinide ödemek zorundasın, cahil cühale herif.

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Bir de şunu unutma, senin inancından, senin kutsalından başkasına ne? Herkes senin gibi olmak zorunda mı? İnsanlara neler yaptıklarınızı iyi biliyoruz, sadece buram buram vahşet ve cehalet kokuyorsunuz.İnsanlıkla alakanız yok.

Yorumla
    • Kajuuu
      Kajuuu
      +1 yıl

yuru gıt dogrular zoruna gıtmıs senın. bılmedenmıs traktore bak. komsu koyumz bızım alevı. ıslam dınıne gore oruc tutucaksın namaz kılıcaksın. boy abdestı alıcaksın. komsu koye gıttıgımde bıle koy kokuo pıs pıs. ama bırde komsularımz var onlarda alevı ımrenıorm. pırıl pırıl yasantıalrı sureklı camıde oruclular kımseye kotuluk yok. ben 1 degıl 14 asır gerıdeyım peygamberımızın cagındayım gerıyım anladın mı. sen boyle demekle yahudıden hrıstıyandan farkn ne. namaza oruca laf edıosan. ama sunu ıyı bılın Hz Ali r a bu durumunuza uzuluyor..

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Sen kuş beyinli aptal ve cahil bir yobazsın.Yazdığım yazı da "Aleviler müslümandır" gibi bir şey geçiyor mu? Olmak zorunda değil.Dünya da bilim, sanat, edebiyat ve teknoloji, insan ve kadın haklarında en geri ülkeler hangi ülkeler bir araştır bakalım.Sebep, senin zihniyetinde olanların çok olması.Doğrular zoruma gitmiş öyle mi? Senin zihniyetinde olanların, ne kadar doğru insanlar olduğunuzu bütün dünya biliyor, herkes yanlış bir tek siz yobazlar doğrusunuz.Aptallık, cehalet ve vahşette dünya birincisisiniz.

Yorumla
    • Kajuuu
      Kajuuu
      +1 yıl

he homero he senın beynın hemoroid olmus :d doktora gorn. Allah katında tek din İslamdır. baska dınlere saygı falan duymam. cenabet herıfler. konusma benmle

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Geri zekalı, sanki Allah'ın katına gitmiş, onunla konuşmuş gibi söylüyorsun.Hasta ruhlu yobaz.Elinde kanıtın var mı? Biliyorum hemen "aha la kitap var" diyeceksin.

Yorumla
    • Kajuuu
      Kajuuu
      +1 yıl

Allah senin gibileri ıslah eylesin. senin için yok tamam devam et. sana yok bunlar. ben inançlıyım bana var. Allahım sana yardım etsin. senin gibi insanlarla karşılaştıgımda dinimizi anlatmnaya zman mekan kelıme bulamıyorm dıye de bana yardm etsın. hayırlı gunler

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Neden benim için dua ediyorsun da, kendin için etmiyorsun? Sana da akıl, fikir ve zeka versin.

Yorumla
  • lllkardinalll
    lllkardinalll Takip Et
    Xper 7 Yaş: 44 , eic 56%
    +1 yıl

Kesinlikle yaşarsınız. Çünkü anlattığınız ve yorumlardan anladıgım kadarıyla erkek arkadasınızın ailesi tutucu.. Sizi çok zor günler bekliyor..

0
    0 Yorumla
  • Bollinger
    Bollinger Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

sanki hristiyanla-müslünan evlenecek aynı dinin 2 farklı mezhebinde yaşanan saçmalığa bak evlenin kardeşim kimseyide takmayın zaten sana mezhebinden dolayı ayrım yapacak olan insan insan değildir

2
    1 Yorumla
    • Sorad
      Sorad
      +1 yıl

Aynen katılıyorum +1

Yorumla
  • isimmisimyok
    isimmisimyok Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl

eğer bir bireyseniz ve siz anlaşıyor iseniz ve size kimsenin karışmasına izin vermez iseniz..
    hiç bişi olmaz...
    bunun haricinde ayrılın

0
    0 Yorumla
  • 1080p
    1080p Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl

Herzaman söylerim bende aleviyim bizim kızlar suni lere eş olarak gidemiyor çünkü bizdeki rahatlığı orda kol gibi girer kaldıramazlar ama onlar dan kız aldığmızda biz inançlarımıza zorlamıyorum kendi canı keyfi ne istiyorsa onu yapar.

0
    2 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Zaten aleviler, farklı bir inançtan insanla evlenmişse, genel olarak asla ona baskı yapmazlar, kendilerine karışılmadığı sürece, eşinin inancına karışmaz, yanlış bile bulsa, müdehale etmez.Alevilerin kültür olarak en eğitimsiz olanları bile, o konuda, çok ilerdedir.Ama sen gel de bunu bazılarına anlat.Bir çoğu bilmeden, bilgi sahibi olmadan, tanımadan cahilce ve aptalca yorumlar yazıyor.Aleviler, başta insani özleri olmak üzere, sosyal, kültürel anlamda, toplumun genel yapısından, en az 1-2 asır ilerde yaşıyor.

Yorumla
    • 1080p
      1080p
      +1 yıl

Aynen dediğin gibi kardeşim Alevi insanlar her yerde anlayışlı ve insana insan gibi değer veren kişiliklere sahiptirler, Ben yolda o kadar hoca görüyorum 15 ve 16 yaşındaki bir kızın arkasından g*tüne baktığnı gördm burada kimseyi yargılamak veya küçümsemek değil derdim ama gerçek bu. bizim kültürümüze bakarsak biz kendi eşlermze ve ailemize o kadar çok bağlıyız ki hep duygusal açıdan bakıyoruz. Çarşaflı kadınları görüyorum mesela sadce gözleri açık hatta bazen gözlük takanları bile görüyorum kardeşim iyi tamam eşindir sahiplenme duyguların farklı ama gece geç saatlerde karton, kağıt toplamak için marketlerin önünde olanlara ne demeli üstelik kocanda yok yanında bunu da geçtim dilenci sayıları hızla artıyor ülkede her kadın çarşafa dolansın mk. bu zihnyetle hiç bir yere varamayız toplumsal baskı tr de var bariz belli ama dünyadaki özgürlüklerinde içine etmeyin kadınlara çok baskı yapılıyor bu ülkede sanki köpekmiş gibi muamele görüyorlar konuyu baya saptırdım nyse.

Yorumla
  • tuğcebalım
    tuğcebalım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

evet doğru zorluk çekersin... benim erkek arkadaşımla 8 yıl çıktık sonra ayrıldık alevi diye ailem istemedi

1
    1 Yorumla
    • Agnitor
      Agnitor
      +1 yıl

lan yaşın olsun 22 23 dür en fazla sen 8 sene çıksan ne olur :D

Yorumla
  • seviyosevmiyor
    seviyosevmiyor Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 36%
    +1 yıl

Evet yaşarsın benim ailemde öyle sevgilim aleviydi ama

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

ben aleviler sünnilere kiz vermez diye biliyorum hep ve yasadigim sehirde cok alevi var hic sünniye kiz vermediler erkek arkadasinin ailesine bagli hakkinizda hayirlisi olsun

0
    0 Yorumla
  • PederZickler
    PederZickler Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Bağnaz bir aile yapısı varsa çocuğun sıkıntı olabilir. Ama farklılıklar güzeldir, hoştur. Önemli olan sevgi, birbirinize ne kadar bağlı olduğunuz. Sorun olmayacaktır. Ben de melezim:)

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

doğru.sorunlar olur.ama katlana da bilirsin.ben katlanırım diyosan umursama hiçbir şeyi.bence katlanmalısın

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen alevimisin canım

Yorumla
  • rimelll
    rimelll Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Sen insanları Alevi Sünni diye ayırırsan tabii ki ayrım yaşarsın. Ya şu insanlara sadece insan olarak bakmayı öğrenin arkadaşım artık!

0
    7 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Öyle bakılmıyor maalesef.Dinler ortaya çıktığından bu yana, özellikle de İslamiyet ortaya çıktığından bu yana, insan olarak bakılmıyor.Başına çarşaf, önüne seccade ve başka bir yığın şey dayatılıyor.Biz de uyarıyoruz, seni farklılıklarınla, olduğun gibi kabul etmeyecek kişiyle olan ilişkini bitir diyoruz.

Yorumla
    • rimelll
      rimelll
      +1 yıl

Seni de anlıyorum çünkü aynı şeyi bende yaşıyorum. Ben Sünniyim sevgilimse Alevi. Ama bu böyle geldi diye böyle gidecek gibi bir kural da yok. Reddedebilirsin. Reddetmelisin de.

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Benim en iyi ve en çok sevdiğim arkadaşlarımın en az yarısı, dindar aile çocukları.Ama ben nasılsam onlar da öyle.Kendilerini de müslüman olarak görmezler.Önemli olan köken değil.

Yorumla
    • rimelll
      rimelll
      +1 yıl

Köken diyecek olursan ikisi de Müslüman sonuçta. Kusura bakmayın ama din zaten saçma üzerine bir de mezhep tuz biber yani.

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Bende öyle sanıyordum, ancak yıllardır yapmış olduğum araştırmalar şunu gösterdi:Alevilik İslamın bir parçası değildir.Her şeyiyle, İslamla zıttır.Bu çok farklı bir tartışma konusu.Alevilik sadece bir inançta değildir, bir yaşam felsefesidir.Dinlerin saçma olduğu konusunda, sizinle hem fikirim, imzamı atarım.Masal kitapları, bana semavi dinlerin kutsal kitaplarından, daha mantıklı geliyor.

Yorumla
    • rimelll
      rimelll
      +1 yıl

Kesinlikle Alevilik sadece bir inanç değil. Özellikle de baskı gördükleri için her ne kadar kendim inanmasam veya önemsemesem de Alevilere saygım çok büyüktür. Zaten inanan biri için bile şunu sormaması hata, ulan bilmem kaç bin sene önce "yazılmış" şey bugün nasıl doğru olsun. Misal, sevgili inanan arkadaşlar peygamberin 15 yaşında biriyle evlenmiş olmasını sorgulamıyor, o zaman o gerekmiş diyor. E sene olmuş 2014, hala çocuk gelinler had safada, hala mı lazım bu arkadaşım. Benim kafam mı almıyor insanlar mı çok anlayışsız ben çözemedim.

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

15 yaşında birisiyle değil, daha küçüğüyle evlenmiş.İslamın peygamberi kendisi 54 yaşında iken,9 yaşındaki Ayşe ile evlenip, onunla gerdek yaşamıştır.Hiç bir şey, Ayşe'nin 9 yaşında bir çocuk olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yorumla
  • betulcihangir
    betulcihangir Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Canim aleviler kapanirlarda namazda kilarlar oructa tutarlar bunlar sizede farz sonuçta. Bunlar sorun olmamali o çocuk bunlatri yapmani istiyorsa sünni birinde de isteyecek.

0
    11 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Sana farz olanlar Alevilere farz değil.Bunu böyle bil.Hiç bir şey bilmeden, araştırmadan lütfen yorum yazmayın.Senin İslamiyetin 1500 yıllık tarihi olan bir din, ama Alevilik en az 11 bin yıllık bir geçmişe sahip, kültür, yaşam felsefesi ve kadim bir inançtır.Orjinal Alevilik te, hiç bir İslami öğe yoktur.Ehlibeyt meselesi, artan baskılardan dolayı, Aleviliğin içine girmiştir, maalesef.Yoksa, ne ehlibeyt, ne de 12 imamlar Aleviliğin kutsalı değildir.Çünkü Alevilik te imamlık gibi bir sıfat yoktur.Ayrıyeten,12 imamların hangisi cem yapmıştır, semah dönmüştür, saz çalmıştır, hangisi dem almış? Alevilik ve İslamiyet, bir birine çok zıttır.Alevilik te kadın-erkek eşittir, eşit haklara sahiptir ve Alevilik te tek eşlilik vardır.İkinci bir eş almak, Alevi inancında, Ahlaksızlık ve düşkünlük gerekçesidir.İkinci evlilik yapanlar, Aleviler de asla topluma alınmaz, sadakatsizlik yapanlar da öyle.Şimdi söyle, İslam bunun neresinde?

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

İalamiyette bu durumlara zaruriyet halinde musade edilmiştir. Ben bu sene din sosyolojisi dersi gördüm ve araştırmadan konusmadik herhalde.

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Nasıl yani zaruriyet? İslamın peygamberi kendisi 54 yaşında iken ve yığınla eşi varken 9 yaşındaki Ayşe ile, zaruriyetten mi evlenmiştir? Geç bunları...

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

Benim inancim yerinde ben gecerimde sen gecememssn anlasilan. Asil arastrmasi gereken snsin canm arastrda gel. İste siizn gibi ayrimci nefret dili kullanma insanlar yüzünden bu kiz burada bu soruyu soruyor.

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Nefret dilimi dedin? Kafanı çevir de bir dünyaya bak istersen.İslamiyet var olduğu günden bu yana, baskı, zulüm, katliam ve vahşetle var olmuştur.Bu günde aynı, gözlerini açarsan bunu çok rahat görebilirsin.Örnek istersen, sana yığınla örnek verebilirim.

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

İslamiyet geldiğin beri.) örneklere ihtiyacim yok dinlerin varligi din karsiti insanlari her zaman rahatsız etmiştir bu sdece islamiytde degildir

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Bu gün dünya üzerinde ateistlere idam cezası veren, kaç tane ülke varsa, hepsi İslam ülkesi.Dinsel inancını değiştirdi diye, idam cezası veren ülkelerin, hepside gene İslam ülkesi.Kadınların hiç bir hakkının olmadığı ve köle muamelesi gördüğü, bütün ülkeler de gene İslam ülkesi.Bilim ve sanatta en geri olan, ama aptallık, cehalet ve vahşetin en yüksek olduğu, yoksulluğun ve yolsuzluğun en fazla olduğu ülkeler gene İslam ülkeleri.Kadın cinayetlerinin en fazla, kadın haklarının en az ve ya hiç olmadığı, eğitim ve kültür ve sosyalitenin en düşük olduğu, tecavüz ve tacizin en yüksek olduğu gene aynı.Hiç birisi başka inanca mensup değil.Sana kızmıyorum, ama beni yargılamak yerine, birazcık kafanı kullanda inancını yargıla.Dünya da neden adalet yok, neden açlık ve sefalet, haksızlık ve zulüm var, onu yargıla.

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

Anlattigin bu İslam ülkelerinin baslarindakilerin bir çoğu amerikanin özellikle ingilterenin o koltuğa oturttuğu gizli Yahudilerdir. O hükümdarlar gercekten müslüman değil olsalrdi bu şekilde çirkin gorunmezdi islam

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Ama bu, İslamiyet var olduğu günden beri aynı.Sadece İslam değil, Hristiyanlık ta benzer yöntemler, haçlı seferleri falan yayıldı.Ama onlar,16.YY dan başlayarak, yapmış oldukları reformlarla bundan vazgeçtiler.Daha önce, engizisyon papazlarının vermiş oldukları emirlerle, bilim adamları, sanatçılar ve aydınlar cadı ilan edilip yakılıyordu.Kilise şu anda, dünyevi hiç bir şeye karışmıyor.Ancak İslamiyette, bir reform olmadığı için ve söz konusuda olmadığı için, var olduğu günden bu yana, olduğu gibi devam ediyor.Emevi soykırımcılar ve katliamcıların yapmış oldukları, aynen bu yüzyılda devam ediyor.Konuya şahsi bir mesele gibi bakıpta, beni de düşman ilan etmezsen, daha iyi anlarsın.Ben boş yere yazmıyorum.

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Ayrıca konumuz, alevi birisinin evliliği.Sana alevileri ve aleviliği çok iyi tanıyan ve bir hayli ne olduğunu bilen birisi olarak şu kadarını söyleyim.Dinsel inançları ön planda olan birisi, Alevi bir erkekle evlense, asla onun inancına ve inanç ritüellerine müdehale etmediği gibi, bir kadın olarak kendi alesinin, vermediği hakları ona veriyor, kendisiyle eşit tutuyor.Onun inancını yanlış bulsa bile, kendisine karışılmadığı sürece asla eşinin inancına karışmıyor, onu hiç bir şey için zorlamıyor.Ayrıca Aleviler de, evlilik çok kutsaldır ve değil, ikinci bir eş almak, her türden sadakatsizlik, ahlak dışı sayıldığı için, toplumdan dışlanıyor.Alevilik insanı temel alan, barışçıl ve insancıl bir inanç ve bu yönüyle, dünya da en önde diyebilirim.Her halka eşit yaklaşan, ırkçılıktan ve ayrımcılıktan uzak, zulme, zalimliğe karşı, insanlığı savunan bir öğreti.Tabii ki, alevilerin içinde de olumsuz kişiler olabilir, ama genel olarak bu böyle.

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

Anlattigin gibi genel olarak baktimizdada İslamda evlilik denilince ayni seyler akla geliyor. Ama emin ol benim 2 seneye kadar cevrem hep aleviydi ve ben bu saygidir sudur budur hiçte göremedim. O insanin kendisiyle alakali birşey.

Yorumla
  • NoDetail
    NoDetail Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45
    +1 yıl

bu tamamen evleneceğin kişinin ailesinin olaylara bakış açısıyla alakalı bir durum, hiç sorun yaşamayabilirsin de çok sorun yaşayabilirsin de buna genelleme yapılmaz

0
    0 Yorumla
  • mete2010
    mete2010 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

annen haklı çok ayrım yaşamazsanda zaman zaman aradaki farklılıklar sorun olacaktır ve buda evliliğinizi olumsuz etkileycektir evlenip mutlu olalım derken kendini mutsuzluğun içinde bulabilirsin

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

aleviler dini açıdan daha hoşgörülü ve baskıdan uzaklar. fakat sunnilerde bu baskı biraz fazladır. ister istemez bazı sıkıntılar yaşarsınız. iyi düşün derim ben.

0
    0 Yorumla
  • Yasin89
    Yasin89 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

Seviyorsanız önemi yok.Bizim burada da alevi arkadaşlarımız çok, sünniyle aleviler evlenebiliyor.Sevgi olduktan sonra önemi olmuyor bazen.

0
    0 Yorumla
  • vaneo
    vaneo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 52
    +1 yıl

Her ikinizde müslüman değilmisiniz mezhepin ne önemi var siz birbirinizi seviyorsanız mesele yok demektir.Hayat sizin ailelerinizin değil.

1
    0 Yorumla
  • browngentleman00
    browngentleman00 Takip Et
    +1 yıl

Erkek arkadasinin ailesi kapanmani istiyor eger seni bu sekilde zorlarlarsa erkek arkadasina durumu anlat ve bu isin olmayacagini soyle

0
    0 Yorumla
  • PrensAbraham
    PrensAbraham Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

yok ya millet bir yerlerinde element uyduruyor.seviyorsanız evlenin ne sorun olacak. aynı ümmetin torununuyuz.

0
    0 Yorumla
  • garfield5
    garfield5 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34
    +1 yıl

Alevi sunni nedir ya su sacma mezheplere karsiyim
    Muslumansin iste

1
    1 Yorumla
    • YalnızlığaAşık
      YalnızlığaAşık
      +1 yıl

Gene karşılaştık :)
      Kardeşim Seni düşünemediğin kadar destekliyorum <3 :)

Yorumla
  • dokuz8
    dokuz8 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

alevilerde bu durum cok sorun ediliyor kızlarını sunnilere vermek istemiyorlar ama cok sacma bir durum seviyorsan sevdiğinin peşinden git derim

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Gereksiz alevi sünni müslüman hristiyan bunlar umurunuzda olmasın sizin birbirinizi seviyorsanız gerisinin önemi yok

0
    0 Yorumla
  • gerginveçirkin
    gerginveçirkin Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Bence evlen. Aleviye kiz vermezlerde alevi bir kiz sunniyle evlenebilir

0
    8 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Vay vay vay.Neden peki?

Yorumla
    • gerginveçirkin
      gerginveçirkin
      +1 yıl

:d konu sahibi sen değilsin bla bla bla

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Ama konu sahibi sen de değilsin, çünkü verecek yanıtın yok o nedenle bla bla bla.Yani ben değilim diye, senin yazdığın herşeye tamam demem mi gerek? Demek ki bazı şeyler, insanlık için aptallık ve cehalet kaynağı, bunu görmek için Arabistan, Afganistan, İran ve Pakistan ve son dönemlerde Suriye ve Irakta ki Selefilere bakmak yeterli.

Yorumla
    • gerginveçirkin
      gerginveçirkin
      +1 yıl

Bnce yeteri kadar bos ve karaktersizsin :)

Yorumla
    • gerginveçirkin
      gerginveçirkin
      +1 yıl

Ve itici :)

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Dİn insanların gözlerini kör eden, onları muhakeme ve sorgulama yeteneğinden mahrum bırakan bir olgudur.Sana bir soru sordum, sen aptal ve cahil birisi olmasan, yanıt vermeye çalışırdın.Hiç düşünüyormusun? Suriye de ki yobazlar, canlı canlı insan kesiyor, İslamiyet uğruna, gittikleri yerlerde kadınlara tecavüz ediyorlar,4-5 yaşındaki erkek ve kız çocukların kellesini kesiyorlar.Biz almayalım, İslamiyet bu şekilde var oldu, her zaman bir vahşet ve nefret kaynağı olarak, var olmaya da devam ediyor.

Yorumla
    • gerginveçirkin
      gerginveçirkin
      +1 yıl

Bak bak nasil dokturuyo sinirden :D ruh ve sinir hastaliklarina ni görün sen ya

Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Hayır hiç te sinirlenmedim.Çünkü bu dünya da, senin gibi olan, milyonlarca var.Ayrıca, senin inancın ve fikirlerin, senin kendi tercihindir.İnsanların tercihlerine karışmak ve müdehale etmek gibi, bir amacım hiç bir zaman olmadı.Kusura bakma ama, çok toysun ve öğreneceğin çok şey var.

Yorumla
  • Esmerboys
    Esmerboys Takip Et
    +1 yıl

Evet doğru söyluyo kesınlıkle evlenmeni tavsiye etmem

0
    3 Yorumla
    • Esmerboys
      Esmerboys
      +1 yıl

Bende aleviyim baba tarafindan. anne tarafim sunni emin ol iyi olmuo

Yorumla
    • Amaçsızçocuk
      Amaçsızçocuk
      +1 yıl

bak bu arkadaşta benim gibi.

Yorumla
    • Esmerboys
      Esmerboys
      +1 yıl

babamın köyüne gidiyorum hadi içki içelim hadi şunu yapalım flaan ayrıntıya girmicem ayrica din e bakiş açılarıda yanlış gelir bana. anne tarafina gıdıorm çok farklı bakiş açıları. ve mesela nasıl diyim dişlamasalarda herzaman arkandan bişyler konustuklarını bılırsın bunu sana yansıtırlar yanı emın ol cocukların aççısından kötu olur tavsıye etmem

Yorumla
  • 4g150w
    4g150w Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

ulan gören tüm yaşantınız din temelli olacak, bence hiçbir zararını görmeyeceksin

0
    0 Yorumla
  • abercrom
    abercrom Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42
    +1 yıl

birbirinizin düşünce ve görüşlerinize saygı duyarsanız sorun yok

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

o kadaar ilginç yorumlar varki.. biri demiş namaz oruç kapanmak zor geldi ayrıldım.. demekki alevilerin islamla hiç bir alakası yok namazı oruçu inkar eden bir inanış nasıl müslüman olabilirki

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Erkek arkadaşının ailesiyle alakalı. Onlar sorun etmezse hoş bakıyolarsa hiç sorun olmaz. Ama dudak bükerek bakıyolarsa ilerde çok sorun olur.

0
    0 Yorumla
  • ayn1299
    ayn1299 Takip Et
    Guru Yaş: 46
    +1 yıl

sünnilerde sıkıntı yok ama
    aleviler sünnilere kız vermiyor
    sebebini de anlamadım

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Alakası yok tanıştıktan sonra bunlar hiç önemsenmiyor, bu konulara dahi girilmiyor, göründüğü gibi değil, evet, evlilik olur...

0
    0 Yorumla
  • tatlı46
    tatlı46 Takip Et
    Bilge Yaş: 46
    +1 yıl

neden olsun mecburen eşine uyacan suçta.onlar ayrım yapmak istiyor.ne farkı var meshepte

0
    2 Yorumla
    • Homeros34
      Homeros34
      +1 yıl

Kusura bakmayın, Alevilik islamın bir parçası ve onun bir mezhebi değildir.Çünkü İslamiyet, şunun şurasında 1500 yıllık bir geçmişi var, ama Alevilik en az 11 bin yıllık bir yaşam biçimi, inanç ve felsefedir.Ehlibeyt meselesi, baskı ve katliamlardan dolayı bir kaç asırdır, Aleviliğin içine bizzat dedeler tarafından sokulmuştur.Sana bir kaç örnek veriyim:İslamda kadın-erkek eşit değildir, ama alevilikte hayatın her alanında eşittir.Sonra Alevilik çok eşlilik bir ahlaksızlık ve düşkünlük gerekçesidir, yani tek eşlilik vardır.Ama islamiyet 4 ve hatta daha fazlasına müsade eder.Alevilik te inanç uğruna cana kıyma yoktur, ama İslamiyet var olduğu günden bu yana, hep kan dökerek, katliamlar ve soykırımlar yaparak, savaşlarla var olmuştur.Aleviler hiç bir inanca düşman değildir, hiç kimseye kafir demezler.Daha sayacağım yüzlerce şey var.Bu nedenle Aleviliğin, İslamiyet ile uzaktan, yakında hiç bir alaksı yok.Olmak zorunda da değildir.Alevilik insanı temel alan bir inançtır.

Yorumla
    • tatlı46
      tatlı46
      +1 yıl

ne güzel anlattın diline saglık.tşk.onlar dediğim ailesi.

Yorumla
  • emreface
    emreface Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46
    +1 yıl

alakasi yok ama manyaklara denk gelirsen havva olsan fayda etmez

0
    0 Yorumla
  • bloodmurat
    bloodmurat Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

şüpesiz yaşarsın ilerde çok başın ağrır

0
    0 Yorumla
  • zor_md
    zor_md Takip Et
    +1 yıl

Evet toplumuzda bu ayrım çok bariz belli.

0
    0 Yorumla
  • patriot37
    patriot37 Takip Et
    Guru Yaş: 55
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 454 cevap paylaştı.

gul gıbı gecınıyorlar asagı yukarı on sene oldu

0
    0 Yorumla
  • mertcans
    mertcans Takip Et
    +1 yıl

İş gönülde bitiyor bende alevim.hiç sorun etmeyin

0
    0 Yorumla
  • Soundless
    Soundless Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

Erkek arkadaşının ailesine bağlı ,

0
    0 Yorumla
  • gripin3434
    gripin3434 Takip Et
    Bilge Yaş: 41
    +1 yıl

yalan inanma sevgilim sunni:)

0
    0 Yorumla
  • MasumiyetKarinesi
    MasumiyetKarinesi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Ezgi sen mısın

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Alevi arkadaşlar sizce bu doğru mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce de doğru mu? 17 cevap verildi
Bu doğru mu sizce? 22 cevap verildi
Sizce de doğru mu bu? 18 cevap verildi
Sizce bu doğru ni? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • El örgüsü çoraplar kullanır mısınız hoşunuza gider mi?
  • Şeytan , Melek, cin gibi kavramlara inanıyor musunuz?
  • En çok neli dondurma yiyorsunuz?
  • Adeta bir papatya tanesi kadar masum görünüyor muyum 😄?
  • Evinizde el emeği dantel masa örtüsü kullanıyormusunuz?
  • Güzelliğinizin baki kalmasını ister miydiniz?
  • "İlişkimizi gözden geçirelim." diyen sevgili/ eşe tahammül eder misiniz?
  • Duş alırken yüzününe kese yapıyor musunuz?
  • Kadınların daha çok erkeklerde baktığı olay nedir, Bu adam hayatımı rahatlatır mı, yoksa zorlaştırır mı?
  • Gözlerini beğeniyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨