Ben 20 yaşındayım ve 8 senelik bir ilişkim var (biliyorum şaka gibi çocukluk aşkı 2004'den beri) ve sevgilim yunan. Onu çok seviyorum ve oda beni. Onun ailesi beni tanıyor ve hepsi çok seviyor. Benim sadece annem biliyor, babama söylemeye asla cesaretim olmadı şimdiye kadar, çünkü babamın yunanlar hakkındaki düşüncesini çok iyi biliyorum. Fakat şimdiki sorun şu, biz evlenmek istiyoruz ama babam asla kabul etmez diye korkuyoruz. Babama bir ara sormuştum farz et ki birgün yabancı ve müslüman birine aşık olursam ve evlenmek istersem ne olur diye, oda bana 'ben müslüman olmayana kız vermem' dedi. Ama ben sevgilimi çok seviyorum ondan asla vazgeçmem! Sadece babamında kabul etmesini istiyorum. Sizce nasıl hallederim? Diğer sorunum ise şu; biz şimdi evlenirsek imam nikahı kabul olmuyor çünkü sevgilim müslüman değil, e imam nikahsız bir evlilikte hergün zina gibi birşey. Bunun hakkında daha fazla bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılkendi toplumu ile anlaşamayan yunanlı ile hiç anlaşamaz asla aynı kültürde değiliz, savasta atalarımzızın kızlarına karılarına tevacüz eden ve hala kendilerini haklı gören türklerden nefret eden katolik bir toplum yunanlılar, sıradan hristiyan değiller. yarın anlaşamadığında baba evine hangi yüzle döneceksin, aşık olacak adam gibi temiz bir türk delikanlısı bulamadınızmı, yunan damadın yaptığı rezillikleri duymadınızmı nikah masasında. bu zihniyetle yapılan evlilikler hep hüsran oluyor, baban haklı onurlu bir türk kızı yunanla aile bağı kurmaz, toysun daha, kendi insanı ile anlaşamayan toplum bireyi herseyi farklı türk düşmanı yunanla hiç anlaşamaz toz pembe hayaller yazık. o olmasa ailesi cevresi türk düşmanı fikirlerle ezecek seni, kültürünü dikte edecek hatta vaftiz olmanı isteyecek, iyi araştırma yapmamışsın,örneği çok fazla, hiçmi efendi kıro olmayan düzgün bir türk krdşm çıkmadı karşına.. hiçmi gururun yok kızım senin. neyse istediğini yapmakta özgürsün sen babanı iplemiosun burdaki fikirlermi önemli sanki.. yıllar sonra keşke ailemi dinleseydim diyerek lanet yunanlılara okuyarak geri dönersin.. yıllar çabuk geciyo
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSchengen Ab vizesi para için evleniyorsunuz. Bırakın bu işleri. Çocukluk aşkıymış. ne zamandir türkiye'de yunanlılar yaşar oldu da çocukluk aşkı filan. Para için sülalenizin poponu satacaksiniz. Sonrada brn milliyetçiyim. Hadi oradan. Milliyetcilermiş.. Eğer ermeni ol cebin para dolu olsun. Müslüman türk kızlarınin alayıyla evlenirsiniz. Müslüman oldum deyin. Göstermelik sunnet olun musluman olmaniz yeterli. Sünnet olmak cok da önemli değil hristiyanlar için diğer gavurlar için. bizim çoğunluğu Müslüman olmayan atatürkçülerse zaten müslüman degil. Sülalesini satin alırsınız... bir kaç senedir şunu ogrendim. Milliyetcilik vatanseverlik hikaye. Paranız varsa cok da yakisikliysaniz ülkenin alayını kizlarini elden gecirirsiniz. Sen cok mu iyisin diyenler olacak. Gavurla evlenseydim mecburen türk kültürüne göre hareket eder asimike olup türk olurdu. Bayanlarda kocasina benzer. Kendini turke layik görmeyenler var. Türkler hanzo gavurlar elit diye... S... olup gideceksin o halde ulkeden. Ama şöyle bişey var. ulkenin bayanları erkekleri aynı kafa. O halde alayinizin...
31 Yorumla
dinimizce müslüman bir kadının gayrimüslim ile evlenmesi kesinlikle yasaklanmıştır ( nur suresinde hepsi yazıyor kaynak soranlar için )
53 Yorumla
Soran+1 yılOyleymiss :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılpsikolojide alıştırma yöntemini kullanmalısın bunu deneyen birçok arkadaşım başarılı oldu öncelikle babanın yanında çok belli etmeden yunanlıların aslında iyi insanlar oldukları vb video haber konuşmalar vs izlet dinlet arada bir sende bu konulardan bahset azar azar yap daha sonra insanın evliliğinde mutlu olması için din millet ayrımı olmasının gereksiz olduğu gibi konularda çevrendekilerle anlaş onlarda bu konulardan bahsetsinler ayrıca bir uzamn görüşünden de faydalanabilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
tabi mesela yunanlıların istiklal harbinde atalareımızın anaları bacıları karılarna nasıl tecavüz ettiklerini hala yüzsüzce hakliymış gibi aşırı milliyetci hislerle türklere nasıl düşman olduklarını, yunan damadın nikah masasında nasıl rezillk cıkardığını, geklinin ailesine küfür ettiğini sonra o yüzsüz onursuz türk kızının nasıl o pisliği affettiğini (yunan subayıymış birde damat) siz hala dünya barışı insan olsun yeter mavraları okumaya devam edin, yunanlılar sıradan bir hristiyan toplumu değildir. katoliktir onlar.. tarih bilmiosunuz gecmisi bilmiosunuz torunlarını nasıl eğitiyorlar bilmiosunuz, okul kitaplarında türkleri nasıl anlatıolar bilmiosunuz, bu evliliklerin örneği çok.. kendi türk nsanı ile anlasamayan kültürü farklı herseyi farklı üstelik düşman bir milletin bireyi ile hiç anlaşamaz.. toz pembe hayaller ve toyluk.. bunun dinle imanla alakası yok.. bu örneğin aksi bir durum söz konusu değil.. türklere kız veren yunanlı çıkmaz. asimile olmanın başlangıcı günümüz türkiyesindeki dünya hoşgörü dünya barışı safsataları ile kendini kandıran bir toplum ile start verdi. dünyada bizim kadar ecnebi düşkünü yabancı yalakası bir toplum cıkmaz. dünyada benzeri yok, adamlar şaşaırıyo türkler niye zorla iyilik yapma peşinde diye, dünyanın hiçbir ülkesinde kendi vatandaşını ezip elin gavuruna yolda zorla yardım etmeye kalkan çay ısmarlamaya kalkan insanları göremezsiniz.. bu erkek içinde kadın içinde aynıdır.. emin olun dinle alakası yok, bende dinlere inanan biri değilim zaten.. türklük bilinci nereye gidiyo.. gecen haberlerde yunan ile evlenen bir kadının kız çocuğunu alma çabası hukuk mücadelesi anlatıldı.. adam psikopot bir türk düşmanı oda asker kökenliymiş.. zaten natoda orda burda görevli yunan subayları türk kızlarına iş atıyo adalarda türkiyede vs de. o toy aptal aklı bir karış havada cahil kızda atlıo kucağına..
Damat seni çok seviyorsa müslüman olur zaten benim tanıdığım kıza çok aşıktı müslüman oldu evlendiler sende sevgilini kurtarmış olursun cehennem ateşinden bence islamı tanımaya yönlendir onu zaten seni seviyorsa kabul eder
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
17Cevap
Başka bir dine mensup kişiyle evlenmen doğru değil.!
Eğer onu kendi dinine mensup edip öyle evlenirsen sana büyük bir mükafat var.! Aksini yaparsan o kadarda günah var.Şu var,islam dininden başka bir dine bilerek geçtikten sonra dönüşü zordur.
Bence dünyan için ahiretinden vazgeçme...Sen onunla evlenmyi karar verdiğin an müslümanlıkla bağarın zayıflamıştır demek33 Yorumla
Soran+1 yılZaten benim icin kesinlikle Islam her seyden once gelir, bunun lafi bile olmaz. Once Islam sonra o! Ama acikcasi onun dinine ne kadar bagli oldugunu bilmiyorum. 'Benim icin Musluman olur musun?' diye de soramamki... :(
- +1 yıl
onlar katolik, önce mensubu olduğun din ve hristiyan mezheplerini bir araştır.. çoğu zaten içlerindeki kötülüğü kusmak dökmek için türk kızlarının peşine düşüyo.. toysunuz daha krdşm toy, bir ortodoks bir protestan gibi değillerdir.. o ve ailesi olmasa bile çevresinden ne davranışlar göreceksiniz bilmiosunuz daha, yeni nesil gençler bu mavralara nasıl inanıo anlamıorum.
Biz burdan ne söylersek söyleyelim babanın fikrini değiştiremeyiz. İmam nikahına gelince, ya sen dininden vazgeçeceksin ya da sevdiğin senin için müslüman olacak. Tuğçe kazaz mı ne öyle biri bi adam için dininden vazgeçti sonra evlendi hevesi kaçtı boşandı..
21 Yorumla
Soran+1 yılBen ne sevgilimden nede dinimden vazgecerim ve dinimi asla degistirmem. Ama eger bir cozum yolu bulamazsam ondan ayrilirim.
+1 yılaslına bakarsan babanın karışmaya hakkı yok babannın ideoljisi ne göre mi kendine hayat arkadaşı sececeksin böyle filtre olur mu hiç ? eğer sence müslüman olmaması sorun değilse başka bi problem kalmamış demektir. öncelikle kendinde bitir olayı çevrendekiler teferruat.
04 Yorumla
Soran+1 yılAilemin onaylamadigi biri ile asla evlenemem, evliligim bozulabilir, cok gordum etrafimda.. Acikcasi Musluman olmamasi beni ilgilendiriyor, her gun gunah islemek istemiyorum bile bile. Baba korkusundan once Allah korkusu var bende.
- +1 yıl
bir türk kızına da bu yakışır zaten, daha gençler denk gelir çıkar karşına çık bir gez, dolaş her türk genci hanzo kıro değildir güzel krdşm.. emin ol dini bir kişilik değilim, dinleimanla alakası yok, türklük bilinci yavaş yavaş yok oluyor ülkemizde, asimile oluyoruz resmen.. bizim kadar yabancı hayranı kendi insanını düşman yetişen bir millet yok.. peşine her takılan genci efendi her takılan gencide sersderi hanzo kıro gözüyle görme.. ne efendi türk delikanlıları çıkar karşına ya, eğtiim düzeyini bilmiorum, aile eğitiminide, ama belliki inancına sadık bağlı birisin.. yunanlılarda ne var, ya onların kızları bizim erkeklerimizin peşinde koşsun bırakın boşverin.. ne var bu yunanlı erkeklerde, bu ülke değilmi iki tane dünya modeli yakışıklı erkek çıkaran 2 tane dünya güzeli çıkartan.. e hani türk insanı bir italyana bir yunana bir fransıza benzemezdi, niye onların dünya arenasında böyle fiziksel bir başarıları yok.. gecmişimizi unutmayalım, tarihimizi unutmayalım, biz onlara düşman olmasakta onlar bize düşman bunu asla unutmayın
+1 yıldamat sünnet olacak önce, ondan sonra kabul eder baban:)
13 Yorumla
Soran+1 yılSunnet olmasi icin Musluman olmasi gerekmiyor mu? :)
- +1 yıl
müslüman olmanın yolu sünnetten geçiyo:) seven ne yapmaz di mi:)
- +1 yıl
sunnetle ne alakası var ya yanlış bilgi vermeyin bugün hristyan musevi çoğu kişi zaten sünnet oluyor ıslamda yeri suneettir sunnette mecburi değildir müslüman olupta sunnetszde olabilir ama sünnet hem kadın hem erkek icin sağlık açısından çok faydalıdır. müslüman olması şart yoksa evliliğimiz sahih yani geçerli olmaz gunahida büyüktür tabiki seçim yinede sizin insallah sevdiğine kavusursun
İmanlı kadınların kafirlerle evli kalmaları helal değildir.( Mümtehine 10 )
yeterince açıklıyor bence...sünnetsiz olan biriyle zaten olmaz.70 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZor bir durum cok detaylı araştırman gerek mesela yanlış bilmiyorsam firavunun karısı Müslümandı ama firavun Müslüman deyildi buna Raman firavunun karısı cenneti kazandı yani iyice araştırman gerekyo cok iyi düşünmelisin en önemlisi de şunu göze alman gerekecek bircok kişi sizi eleştirecek size ön yargılı davranıcak ayleniz bile size ön yargılı davranıcak hata size yüz cevirebilecek birbirinizin düşüncelerine fikirlerine saygı duymanız gerekecek en önemlisi de böyle bir evlilik yapacaksan onun seni gercekten sevdiğinden ve ne olursa olsun seni bırakmayacağından emin olmalısın yoksa ayrıldığında herkes size pek iyi bakmayacak hatta şöyle deyecek ler ben demiştim diyecekler buda yetmez miş gibi ayleniz size yüz cevirebilecek onun dışında ona dinimizi tanıtabilirsin onu gercekten sevdiğini ama inancın gereyi günah işlemek istemediğini onun Müslüman olursa birlikte olabileceğini söyleyebilirsin eyer seni gercekten sevyosa belki Müslüman olur ozaman ikiniz de cenneti kazanırsınız
00 Yorumlamüslüman bir kadın gayri müslim bir erkekle evlenemez. ilmihallere de bakabilirsin.
41 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaban seni seviyor mu? seviyorsa, senin sevdigin kişiyi de sevmek, sevemiyorsa mutlaka saymak zorunda, saymıyorsa o zaman babanın bilcegi iş, kendi kaybeder.
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin! Babam beni cok sever, keske Yunanlarida sevse :(
Cevap sahibi+1 yılbence zamanla aşılcak bir konu. yeterki sen ve sevgilin, baban sevgilini sevmiyor diye , babanı terslemeyin, tavır almayın, hep sakinliginizi saygınızı ve kibarlıgınızı koruyun ki baban" ben sanırım hata yapmısım , bu çocuk cok efendi, kızımı da mutlu ediyor, bana da saygıda kusur etmiyor" diye düşünerek razı olsun. ama zamanla.
birbirinizi sevmeniz aşık olmanız normal bişey sevgilin yabancı da olsa. fakat bu işin birde dini boyutu var. müslüman bir kızın hrstyan bir erkekle evlenmesi ne kadar doğru bilemiyorum.
00 Yorumlasevgilin gercekten seni seviyorsa eğer senin onun eşin olmanı yürekten istiyosa bi fedakarlık yapıp müslüman olucak baska care yok...
00 Yorumla
+1 yılAŞK sınır tanımaz...
"Yabancı Damat" dizisini izlemeni tavsiye ederim:
Senin hikayene çok yakın...
01 Yorumla- +1 yıl
tabi hayat dizilerden ibaret sizin gibilere
Namusdu Nefsin Adı
Ahlaktı Rabbin Aslı
Aşktı İnsanın Dalı
Siz Ne cabuk Tanımadığınız Carsaflarda Harmanlandınız?
Duyun Sesimi;01 Yorumla
+1 yılMusluman bir bayanin Hristiyan bir erkekle evlenmesi dogru degil.
00 Yorumlaen güzel aşk zor olandır :(
11 Yorumla
Soran+1 yılDemii :)
Okudum. Ne yaptini cok merak ediyorum
EvlenDin mi ayrildin mi?00 Yorumla
+1 yılmüslüman yunan var mı ki
02 Yorumla- +1 yıl
turk olup hristiyan olan yok mu sanıyorsun ?
Soran+1 yılSonradan olanlar varmiss
Damadı Müslüman Yapın olsun bitsin : )
02 Yorumla
Soran+1 yılInsallah o dedigin olur! :D
+1 yılyabancı damat hesabı
12 Yorumla
Soran+1 yılZaten cok severdim o diziyi Allah basima verdi :(
- +1 yıl
türkler yunanlılara düşman değilki onlar türklere düşman.. o yüzden baban haklı. sırf düşmanlık yapmak için türk kızlarının peşinde koşan yunanlar çakılı adalarda
+1 yıl12 yaşında mı başladı ilişkiniz nasıl oluyor o :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHaha evet cocukluk aski iste :) O 12'ye girmisti, ben 11'dim, 12'ye az kalmisti. Ikimizde 92'liyiz. O sene (2004) eirovision yarismasinda yunanistani sakis rouvas temsil ediyordu ve ben ona hayrandim, sevgilimde zaten ona cok benzer ismi bile sakis :D Beraber bakiyorduk eurovisiona ve yunanistanin sarkisi ciktiginda bana cikma teklifi etmisti :D Unutulmaz!
- +1 yıl
iyiymiş evlen istiyorsan seviyorsan
+1 yılNe yazık ki aşılamadı hala bu sorunlar
00 Yorumla
+1 yılSeni cok seviyorsa belki musluman olur
21 Yorumla- +1 yıl
polyanna gıbı bır kızsın ana sen :)
aman 2.bir tugçe kazaz vakası yaşanmasın.
10 Yorumla
+1 yılDonla kalan Şener Hristiyan Diyor!
00 Yorumlatamamen akp zihniyetindesin yazık üzüldüm .
211 Yorumla
Soran+1 yılBende 92liyim, yazik, yasitlarimin daha zeki olduklarini dusunurdum. Sen bu dunya ile ahiretin arasindaki farki anlamayacak kadar salaksin! Ha bide isi akp'ye vurarak salakligina salaklik katiyorsun. Bende sana uzuldum valla :(
- +1 yıl
tabu siyasetle alakası ne akp den nefret ederim ben inancımda öyle kuvvetli değildir.. inancına bağlı olanlara saygı duyarım.. zaten dinle imanla değil türklük bilinci soy bilinci ile alakalı.. bir türk yunanla evlenirse ona türk denmez.. savaşta atalarımızın namusuna göz diken şerefsizlerin torunları nasıl yetişio bilionmusun sen..
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih