soruyorum çünkü geneli saygı diyerek ayrı bi katagori acmış oysaki ben cok sınırlandırdım
çünkü benim için ikisinden biri seçilmek zorunda cogunlugun fikrini bu yüzden merak ettim zaten
Evlililiği hayatta tutar, kişilerin "hayatı paylaşabilmesi"dir
Ki bu, ne tek sevgi, ne de tek cinsellikle olur.
Sevgiyi canlı tutmak için emek gerekir, birlikte canlılığa su olmak gerekir
cinselliği canlı tutmak için monotonloğu yenmek, yeniliklere yol almak gerekir.
O kişiye her gün yeniden heyecanla bakmak için, her sabah yeniden doğmak gerekir.
Ne tek bir uyumla, ne tek tarafın cabasıyla.
Birlikte adım atılınca, birlikte aynı yolda yürüyünce sonsuzluğa varılır.
Sevgi ruhu yatıştırmak, cinsellik bedeni yatıştırmak içindir. Bunlar evliliğin asıl temelidir. Biri olmazsa evlilik çöker.
zaten birbirine tutkulu gönülden bağlı iki insansa cinsellik olunca daha da güzel olur
İkisi de bir süre sonra bitiyor geriye kalan saygı oluyor.
bu yorumu yapmış olmak için evli mi olmuş olmak gerekiyor.
yok değilim ama çevremde fazlasıyla örnek var.
Cevap
24Cevap
Sevgidir bence,ama tabiki cinsellikde bir ihtiyactır, 60 70 yaşındaki çiftler gayet mutlu olabiliyorlar.
aralarında cinsellik bittiği halde bile mutlular yani..
ama evliği diri tutan sadece sevgi değil.Saygı,Güven,Fedakarlık Ve Paylaşım olunca o evlilik sapasağlam olur bence..
ikisinden de ucun ucun olucakta sevgi olmadan cinsellikte olmaz bu yüzden genel olarak sevgi ama neden sonuca bakacak olursak O2(hava) olmazsa da sevgi olmaz bilemedim şimdi iki rada bi derede kaldım -_-
Çok sınırlandırmışsın evliliği, evlilik geriye kalan hayatı paylaşmaktır. sevgi de olur seks de olur huzurda olur saygıda haa birde şu var kavgada olur küsmekte . önemli olan diri tutmak değil hayatı paylaşabilmektir.
sevgi muhakkak olmalı ama cinselliğin de şart olduğu düşüncesindeyim. evli değilim ama cinsellik şarttır. sonucunda o da bi ihtiyaç. cinsel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilerin evlilik dışı beraberliklerinden dolayı evliliklerin bittiğini görüyoruz
sevgidir derim ben, sonuçta cinsellik bir gün bitecek kaçınılmaz bir şekilde o zaman sevgi yoksa hemen dağılırdı yuvalar. Zaten evlilikte sevgi varsa cinsellik olur o da bir gerçek. Çok önemli olmasına rağmen bir sevginin yerini tutamaz
ALLAH kolaylık versin cinsellik insan oglunun dogasında var eger birbirinize cinsel açıdan yetmiyorsanız cinsel açıdan daha baskın olanın gözü ister istemez dışarda olur sanıyorum
birbirine gerçek bir aşkla bağlı olan çiftler için önemli olan sevgidir.
diğerleri içinse mükemmel veya mükemmele yakın bir cinsel hayat olmazsa olmazdır
herşeyi yerine göre yaşamaktır bence sevgi,saygı ve güven cinsellik sevdikten sonra önemli değil bence bana göre .
sevgi cinselliğe ev sahipliği yapar, cinsellik sevgiye minnettar olur
eşinin tercihlerine saygı duymayı becerebilmektir evliliği ayakta tutan aslında
bir ömür sevebilirsin bir ömür sevişemezsin sevgi ana konu cinsellik teferruat tır
sevgi saygıdır sevgi saygı oldugu sürece cinsellik olur sevgi saygı yoksa cinsellik olsada evlilik yürümez
Sevgi ...
Eğer grçekten seviosa zaten onu eşinde düşünmez ...
Ben sevdiğim kızda o işi düşünmem zaten..
cinsellik olmadan bir evliliği yürütemem ama sevgi olmadan bir şekilde yürür saygı varsa.
bilemiyorum çok karmaşık.önce evlenmem lazım galiba
sevgiyle yapılan bir cinsellik..
sevgi oldumu cinsellikte olur
Evliliği, monotonluktan kurtarmaktır.
bence sevgi saygı ve cinsellikte gerekli birşey
sevgi saygı cinsellik hepsi lazım
"cinsellik" kelimesinden utandım şimdi. :p
ikisi de ve daha nicelerii...
Saygi ve sevgidir.
İkisi de lazım
cinsellik daha önemli
Saygı