Neden benimle göz göze gelmiyor?

okuldan bir kızdan hoşlanıyordum ama öyle böyle değil, arayı da kurdum gayet samimiydik tabii kanka değildik ama iyiydi aramız yani. doğum gününü tesadüfen öğrendim ve ona sık bi hediye aldım ''doğum günün kutlu olsun çikolatası''.ilk hoşuna gitmiş gibiydi kızın ama bunun üstüne konuşamadık bi türlü.en son fırsatını bulup konuştum bana şaşırdığını söyledi ama hediyemi çok beğenmiş.aslında onu sadece biraz daha yakından tanımak istediğimi söyledim.ama o böyle şeyleri kesinlikle düşünmediğini düşünmenin bile ona kötü hissettirdiğini söyledi,kendisinin gerekmedikçe bir erkekle konuşmadığını söyledi.kız çok dindar bir müslüman.sonra bi düşüneceğini ve bana mail atacağını söyledi mailde aynı cümleleri yazmıştı.bu arada ben onu çok seviyorum ve gerçekten sanki o benim eksik parçam gibi.bunu onada söyledim.

şimdi bana hiç bakmıyor ona saatlerce bakıyorum ama gözünü bana çevirmiyor mecburen karşı karşıya kalsak derste göz teması kurmadan başka bir şeye odaklanıyor.onun bu tavrı yüzünden yanına sokulamıyorum birtürlü.işte durum böyle ne yaparsam onunla daha düzgün bir diyalog sağlayabilirim bilmiyorum bana karşı hiç taviz vermiyor ben bir yere girince hemen çıkıyor ordan...hayatımda sadece bir kişiyi sevdim o da bu zat-ı muhterem...hiç öyle aşk meşk çıkma falan filanla işi olan bi adam değilimdir ne yapayım... neden böyle birşey yapmıştır sizce neden benle gözgöze gelmiyor,yakınımda olmamaya gayret ediyor? elbette bazı fikirlerim var ama doğru bir akıl yürütemiyorum sizlerde fikirlerinizi yazsanız, bazı arkadaşlar evlenme teklif et diyorlar... neden böyle bir tavır yapıyor ve ne yapmalıyım sizce?

biraz daha bekle derken 3 haftadır bu şekilde gidiyor yani...bi ara onun arkadaş grubuda bana tavır aldı ama sonra onlar geçenlerde konuşmaya başladılar benle... ikimizin de yaşı 23 üniversite 5.sınıftayız...seneye mezun olcaz... kızın arkadaşları böyle bana sanki çok büyük suç işlemişim gibi kötü kötü bakıyolardı, bide konuşmaya gayret edince geçiştiriyolardı sonra bende bigün onlara ters ters baktım benle tekrardan konuşmaya başladı bi tanesi kızın arkadaşlarından... soruyu tekrar yolladım lütfen cevap fikir verin? a) evlenme teklif et b)kıza fırsat ver bunu seçen lütfen fırsatı açsın ç) vazgeç