"Birinci defa sûr'a üflenince, Allah'ın diledikleri müstesna olmak üzere, göklerde olanlarla yerde bulunan kimselerin hepsi düşüp ölecektir. Sonra ona bir daha üfürülecek. O anda görürsün ki ölüler diriltilip ayakta bakınıp duruyorlar." (Zümer, 39/68).
"...Artık sûra üfürülmüştür. Bu suretle hepsini mahşer'de toplamışızdır." (Kehf, 18/99).
"O gün (haşir günü) yer başka bir yere, gökler de (başka göklere) döndürülecektir. İnsanlar (kabirlerinden kalkıp) bir ve kahhâr olan Allah'ın huzurunda toplanacaklardır." (İbrahim 14/48).
"Kıyamet günü insanlar, halis undan yapılmış dümdüz ekmek gibi esmere yakın beyaz bir yer üzerinde toplanacaklardır."
Sur'a üfürüldü; böylece Allah'ın diledikleri dışında, göklerde ve yerde olanlar çarpılıp-yıkılıverdi. Sonra bir daha ona üfürüldü, artık onlar ayağa kalkmış durumda gözetliyorlar. Yer, Rabbi'nin nuruyla parıldadı; (orta yere) kitap kondu; peygamberler ve şahidler getirildi ve aralarında hak ile hüküm verildi, onlar haksızlığa uğratılmazlar. (Zümer Suresi, 68-69)
Sur'a İkinci Kez Üfleniş ve Ölülerin Diriltilmesi
Sur'a ilk olarak üflenmesiyle birlikte yer ve gök paramparça edilmiş ve maddesel evren ölmüştür. Canlı hiçbir varlık kalmamıştır. Ayetin ifadesiyle, "yer başka bir yere, gökler de başka göklere dönüştürülmüştür". (İbrahim Suresi, 48) Bu dönüşümden sonra mahşer günü için hazırlanan ortam şöyledir:
Sana dağlar hakkında soruyorlar. De ki: "Benim Rabbim, onları darmadağın edip savuracak"
"Yerlerini bomboş, çırçıplak bırakacaktır."
"Orada ne bir eğrilik göreceksin, ne de bir tümsek." (Taha Suresi, 105-107)
İşte hesap günü insanların üzerinde dirilip, biraraya gelip, hesaplarını ve akıbetlerini bekleyecekleri yer budur. Artık sıra insanların diriltilip tek olan, kahhar olan Allah'ın huzuruna çıkarılmalarına gelmiştir. Ve Sur'a ikinci kez üfürülür. Dünya hayatında ahireti ve yeniden dirilişi inkar eden insan bir daha uyanmayı hiç beklemediği kabrinin içinden dışarı atılır. Sur'a bu ikinci üfürülüş ve insanların dirilmesi Kuran'da şöyle geçer:
Sur'a üfürüldü; böylece Allah'ın diledikleri dışında, göklerde ve yerde olanlar çarpılıp-yıkılıverdi. Sonra bir daha ona üfürüldü, artık onlar ayağa kalkmış durumda gözetliyorlar. Yer, Rabbinin nuruyla parıldadı... (Zümer Suresi, 68-69)42 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler yorumun için
En İyi Cevaplar
Kıyâmet suresi
6. "Ne zamanmış o kıyamet günü?" diye alay eder.
7. Gözler kamaşıp karardığı,
8. Ayın ışığının büsbütün gittiği,
9. Güneş ile ay yan yana getirildiği zaman...
10. İşte o gün insan der: "Var mı kaçacak mekân?"
11. Hayır, sığınacak hiçbir yer yoktur.
12. O gün varılacak yer ancak Rabbinin huzurudur!
24. Ve nice suratlar vardır o gün asılır.
25. Belini kıran darbeyi yediğini hisseder.
26. Hayır, hayır! Ne zaman ki can boğaza gelir, işte o zaman can çekişenin yanındakiler:
36. İnsan başıboş bırakılacağını mı sanır?
37. Onun aslı, atılan bir meni damlası değil miydi?
38. Sonra ana rahmine tutunan yapışkan bir hücre oldu da, Rabbi onu yaratıp düzenledi.
39. Ondan erkek ve dişi olarak her iki cinsi yarattı.
40. Bütün bunları yapan, ölüleri diriltmeye kadir olmaz olur mu?
güzel kardeşim kıyamet filmlerdeki gibi değil göz acılıp kapanacak kadar saniyedir. iman edenler müstesna
bak kardeşim kıyamet günü bak ben bile yazarken ellerim titriyor oku oku oku (İKRA İKRA İKRA)
bebek annesinden süt emerken sacları birden beyazlasır ve annesi onu elinden atar ve kacar
işte kıyamet böyle bişey yani yazmakla anlatılmaz sana birisi anlatacak anlatabildim mi.186 Yorumla- +1 yıl
çok haklısın teşekkürler güzel yorumun ve sureyi paylaştığın için kardeşim
ALLAH hepimizin günahlarını bağışlasın Amin :( - +1 yıl
rica ederim :)
Aslında herkesin kıyameti ölünce kopacaktır...O kadar saçan şeylerle uğraşıyoruz ki cidden...Kendime kızıyorum ben nasıl bir insanım Suriye'de çocuklar katlediliyorken ben yatağımda rahat uyuyabiliyorum...Eksik çok, gayret yok...Ne aşk acısı, bir çocuğun annesiz kalmasının yanında aşk acısı ne büyük saçmalık...Değer yargılarımız bu kadar düştü...Bir tarafta katliamlar yapılırken biz konserlerde, sahte mutluluk saçan ortamlarda eğlenebiliyoruz...
Belki üzülüyoruz bunlara diyoruz sanal ortamda atıp kesebiliyoruz ama söylemimizle yaşam tarzımız örtüşmüyor...O zaman biz söylemlerimizde samimi değiliz...
Akıbetimiz Hayrola!24 Yorumla- +1 yıl
desteklediğin parti suriyeli multecilere hertürlü lojistik yardımı yaparsa çocuklar ölür tabi.sonra asgari ücretle geçinen adama enaz 3 çocuk yapın derse o çocuk ne konsere gidebilir nede senin kulandığın cep telefonunu alabilir.bence sorunları biraz yakınlarda ara hadi eyv.
- +1 yıl
şuanda ki olaylar hepsi Kıyametin alametleridir. bir tane söyleyeyim istersen senin yaptığın anneye ve babaya offf demen onları incitmen veya farkındaysan doğan cocukların %60 kız buda kıyamet alametlerinden birisidir
not: söylediğim ve yazdığım cümleleri kendi irademle yazıyorum...
not 1 : hadis ve ayetlerin yorumları bana ait değil. ayet yorumları islam alimleri yapar ben değil. bunu belirtmek isterim...
Çok güzeldi. Gerçekten haklısın. O kadar saçma sapan şeyleri bazen kafamıza takıyoruz ki.
O kadar çok insanları kırıyoruz bu fani dünyada. Sonu ölüm değil mi? Nedir bu kargaşa..13 Yorumla- +1 yıl
evet öncelikle ALLAH aşkı kaplasın hepimizin içini ve bu da insana öncelikle vicdan vericektir ve merhamet bunlar da günlük davranışlarımızı tamamen etkilicektir
yaradılanı sevmeliyiz YARADAN'DAN ötürü
yani bir nevi peygaberimiz hz.muhammetinde yaptığı gibi hoşgörü çok önemli
ALLAH hepimizin günahlarını bağışlasın Amin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
ALLAH müslümanların yardımcısı olsun. Hiç bir şeye inanmayıp, 50, 60 yıl sonra bir yatakta ''acaba var mı, allah gerçekten var mı? yok mu?'' diye tereddüt içinde öleceklerden değiliz inşallah. Ateistler bile, müslüanlardan daha çok korkar ALLAH'tan. Çünkü olup olmadığı ile ilgili her zaman kendileri ile çelişkiye düşerler. Tüm hamd ALLAH'a dır. Tüm güzel sözler onadır, kudret onda, güç onda dır. Yerde, gökte ve arasında ne varsa onundur. Mülk onundur, canlı veya cansız her şey ALLAH'ı kendince zikreder. ALLAH, ezeli ve ebedidir. O her şeye kadirdir. ALLAH'ı uyku tutmaz, uyuklama tutmaz. ALLAH'a hiç bir şey ağır gelmez. Her şey ALLAH'ın emrindedir. ALLAH, bir şeyin olmasını dilediği zaman sadece ona ''kün''der ve o hemen olu verir. ALLAH, alimdir ve buyurduğu her şey haktır. ALLAH, gafur ve rahmandır, o çok merhametlidir, çok zengindir, çok rahmetlidir. Bir insanı öldürmek ALLAH'a nasıl kolay geliyorsa, tüm insanları birden diriltmekte ALLAH'a o kadar kolaydır. Herkes beklesin, bizde bekleyenlerdiniz. Kimse merak etmesin, kıyamet var, hesap günü var, mahşer var ve sabredenlerdiniz. Bütün beygamberlere selam olsun, alemlerin rabbi olan ALLAH'a hamdolsun.
23 Yorumla- +1 yıl
ELHAMDÜLİLLAH
çok güzel konuşmuşsun teşekkür ederim
İnnem� emruh� iz� er�de şey’en en yek�le lehu kun fe yek�n(yek�nu).
O (Allah), bir şey irade ettiği (dilediği) zaman O'nun emri, sadece ona: "Ol!" demektir. O, hemen olur. - +1 yıl
tabi yazdıklarımda türkçe karakterler olduğundan kabul edilmedi tekrar yazayım :)
İnnema emruhu iza erade şey’en en yekule lehu kun fe yekun(yekunu).
O (Allah), bir şey irade ettiği (dilediği) zaman O'nun emri, sadece ona: "Ol!" demektir. O, hemen olur.
+1 yıl"Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır:
- Adil devlet başkanı,
- Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç,
- Kalbi mescitlere bağlı Müslüman,
- Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan,
- Güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine "Ben Allah'tan korkarım" diye yaklaşmayan yiğit,
-Sağ elinin verdiğini sol elinin bilemeyeceği kadar gizli sadaka veren kimse,
- Tenhada Allah'ı anıp göz yaşı döken kişi."31 Yorumla- +1 yıl
çok güzel bilgiler bunlar
Kıyamet. Kopsun! Ondan mı korkacağız? Ne zaman kopacağı zaten belli değil. İnşallah ben görmem. Kopsun da kalkalım yattığımız yerden. Zaten sırtlarım hepi ağrımız olur...
Burası bir hayal, rüya ülkesi. Ölünce uyanacağız. Ama uyanana kadar dünyadan da nasibimizi unutmayacağız. Bu dünyadan vaz geçip ahiret için çalışmak hristiyanlarda vardır (ki Kur'an bunu kendilerinin çıkarttığını, ona da layığınca saygı göstermediklerini söyler).
O yüzden, aşk acısı ile üzüleceğiz de, saçma sebeplerden ötürü ağlayacağızda. Ne var bunda? İnsan olmak ağır mı geldi yoksa?23 Yorumla- +1 yıl
Mukemmel bir yorum eline saglik abi
+1 yılCennet ucuz değil, cehennem dahi lüzumsuz değil.
link
herkes yaptığı ile sorguya çekilecek ,öyle bir zamandayız ki Allah taksiratımızı affetsin . ora gidip de gelen yok. bir gün her canlı gibi toprak olacağız.
"MAL SAHiBi MÜLK SAHiBi
HANi BUNUN iLK SAHiBi
MAL DA YALAN MÜLK DE YALAN
VAR BiRAZ DA SEN OYALAN."
YUNUS EMRE10 YorumlaBu video insanları korkutmak korkutarak dine yöneltmek adına yapılmış basit bir yapıt. Sözde video'da en son yaradanın kibirli bir şekilde benim tek kral diye bağırması bir kere indirilen kitaba aykırı bir durum :)
Yaradan merhametli affeden diye geçerken karşımıza kibirli bir tanrı mı çıkacak. Ayrıca şu olacak o bunu unutacak şunu bu kapacak cak cak cak ? Biri bunu görmüş de sanki daha önce bu kadar emin konuşuyor. Kıyameti yaratan insanlardır oturup yaradanın bir senaryo hazırlayacağına inanmak çok saçma.13 Yorumla- +1 yıl
yok vuslatim oyle degil, sen simdi yanlis anlamissin, biz ateistler bu dunyada siz iman sahiplerinin imanini sinamak icin variz, Allah bizi boyle yaratmis, yani biz cehenneme falan gitmeyecegiz, ancak siz inandirilmissiniz buna, ancaaakk, sen olur da bize uyarsan cehennemi boylarsin, orada sonsuza kadar iskence gorursun (Ebu Garip cezaevi tatil yeri gibi kalir). Biz gorevimizi yapiyoruz, aman bize inanma, bak su anda da imanini siniyorum, nitekim Allah bize bu gorevi vermis, yapmak zorundayiz.
+1 yılAşk acısı basit mi ? Ne yapalım üzülmeyelim mi ? Kendi hayatımızı hiç mi düşünmeyelim ?
Asıl basit düşünenler sizin gibi insanlar.Ne yapalım sevgililerimizden ayrıldığımızda üzülmeyelim mi ya da işimizi, gücümüzü, geleceğimizi düşünmeyelim mi ? Ona bakarsan öleceksin hiç uğraşma bu dünya için. Sadece diğer taraf için uğraş nasılsa öleceksin.
Bazıları da yazmış yok yanı başında insanlar ölüyor, katliamlar yapılıyor. Ne yapabilirsin ? Onlara üzülünce bir şey mi değişecek. Hadi yardım ettin durdu o savaşlar bu sefer başka savaşlar başlayacak. Boş yere üzülmeyeceksin ondan. İnsanın var olduğu bir yerde kan daima akacaktır. İnsanların hırs, şöhret, para, cinsel tutkuları, zevkleri, bencillikleri asla yok olmayacak kan daima akacak.
Biz insanlar yok edilmesi gerekilen bir türüz. En vahşi ve en pis yaratıklarız. Sadece yok etmeye gelmişiz bu dünyaya. Yaşamak için bile yok ediyoruz.12 Yorumla- +1 yıl
yahuu ne alakası var ben orda küçük bir örnek verdim
yoksa aşk acılarını en derinimde hissertmişimdir ben zamanında yani
tamamen yanlış algılamışsın konuyu ve yanlış yerden bakmışsın - +1 yıl
Sonu düşünmeden yaşa. Yok etmek için yaratılan bir türüz sonuçta. Bizim türümüz yüzünden Azazil bile iblis oldu.
kıyamet gününü allahın izniyle hiç bir Müslüman iman eden görmezmiş öyle yazıyor kur-anda yani sen ibadetini yaptıktan sonra allaha sirk koşmadıktan görevlerini yerine getirip allaha itaat ettikten sonra o hiç bir kulunu yalnız bırakmaz o mahşer meydanında gönlün rahat olsun
20 Yorumla
+1 yılağladım resmen düşünmek bile istemiyorum çok korkunç ya :( tüylerim diken diken oldu çok etkileniyorum böyle videolardan ya :(
11 Yorumla- +1 yıl
aynen bende ağladım hatta her izlemem de burnumun direği sızlıyor yaa :(
çok seviyorum ALLAHIMI napacağız bilmem ona layık kul olamıyoruz işte :'(
Bende her baktığımda hep tüğlerim diken diken olur. Her seferinde. Ben çok etkileniyorum
24 Yorumla- +1 yıl
benimde aynen her seferinde etkileniyorum izlediğim de:(
Ulan delinin biri kuyuya tas atmis resmen. Amerikan filmi bu ya! Siz kiyameti Irak'ta gorun: Amerikan ordusu orada masum milyonlarca muslumana zaten kiyameti yasatiyor! Allah nerede hani! Kor gozler gormez tabi. Kral ciplak! Dunyanin sonu bir zaman gelecek zaten - en iyi ihtimalle zaten birkac milyar yil sonra bitecek. Boyle moral bozucu, gereksiz. farazi seylerle ilgileneceginize insanlari mutlu edecek seylerle ilgilenin. Farkinda degilsiniz ama kendi ellerinizle Islam dinini yok ediyorsunuz.
01 Yorumla
+1 yılO gün geldiğinde çoğumuz hapı yutmuş olacak. Yalan dolan hile hurda kaba saba şiddet kul hakkı yol hakkı vergi kaçırma odur şudur budur gidiyor. ALLAH belamızı verecek valla :)) Beyler bayanlar herkese benden cehenneme 1. sınıf bilet hediye ısı sıcaklığının az olduğunu düşünürseniz ekstra odun kömür isteyebilirsiniz. Bende cevabımı okuyanlara soruyorum bugün ALLAH için ne yaptın ?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbn kıyametli videolara falan izleyince vallaha imana geliyorum sonra unutuyorum ölünce yandık yandık napıcaz ya?
311 Yorumla- +1 yıl
yahuu bu videoyu kaç deefa izledim her defasında gözlerim doluyor ALLAHIN kudreti karşısında korkudan :(
Cevap sahibi+1 yılaynen aynen.bi an hayal ediyorumda ölünce falan naparız bugün olsek allaha nasıl hesap vericez.heleki atesitleri düşünemiyorum.bugün arkadaşla konuşuyorduk banaa diyo Allahın Allahı var mıdiye Allah varsa onu kim yarattı diye sorular soruyor kafamı karıştırıyor benimde youtubede görmüşte video.
- +1 yıl
öyle şeyleri düşünmek bile günah aslında
benim anlayamadığım neden ALLAHIN varlığını inkar etme çabaasındalar
bir insanın bir meni iken el kol düşünce bir makina gibi oluşması imkansız gelmiyor da neden "O" nun varlığını kabullenemiyorlar
ALLAH o kardeşlerimize de hidayet versin doğru yolu bulsunlar
hep şeytan bu vesveseleri veren işte önemli olan onun fısıltılarını kaale almamak
şeytan elbette uğraşıcak bizimle gün içinde insanın aklına neler neler geliyor ama onları umursamamak lazım
Cevap sahibi+1 yılaynen.insanın kafasını karıştırıyorlar kafamızda da acaba? soruları kalıyor ister istemez
- +1 yıl
videolar bazen hayal ürünü olabiliyor ama gercek olan şimdiki hayattır şuan yasadığın andır..ibreti hayattan alacaksın..böyle şeyleri düşünmek günah değil tam tersi günahlardan arınmaktır...önceden mezarları ziyaret etmek hz peygamber yasakladı cünkü affı ölen insanlardan istiyorlardı sonra islam tamamlanınca mezarları ziyaret etmek hz peygamber izin verdi. (ayet inince) buda oraya gitmemiz ve oradan ibret alıp gunahlarımızdan tevbe etmemiz içindir.
Cevap sahibi+1 yılmesela bugün yine imana geldim çok fazla muhteşem yüzyılı izlerken mesela şehzade mustafanın defnedilme mezarlık falan insan ürküyor yani.
- +1 yıl
aynen bende çok etkilendim annemde etkilendi :(
hepimiz ölücez ve gömülücez
Cevap sahibi+1 yılevet annemde diyor beni nasıl gömücekler acaba? namaz falan kılıyor kendiside bn tam kılamıyorum işte ramazanda falan kılabiliyorum okuldan şeyden vakit kalmıyor.sen kılıyormusun?
- +1 yıl
ya bende kılamıyorum aslında kılamıyorum demek yanlış kılmıyorum suç bende yani herşeye vakit buluyorum da ona 5-10 dk bulamıyorum sanki
bazen kılıyorum işte bu aralar üzerine düşmeye çalışıyorum ama tam değil
sabah namazına kalkmak istiyorum hep en çok da ama koca kafam kalkmıyor yaa :(
benim de annem babam hep namazlarını kılaarlar çok şükür
Cevap sahibi+1 yılinş. ileride düzenli kılarız kaza yaparız artık :D
- +1 yıl
bakalım kaza yapıcak vaktimiz olucak mı ki :)
ALLAH affetsin elimizde imkanımız varken kılmıyoruz :(
dogru diyosun ama kimsenin umrunda degil o gün,hatta bazilari inanmiyolar bile kiyamete ahirete
11 Yorumla- +1 yıl
ALLAH onlara hidayet versin
bütün ruhlar kıyametin dehşetinden derecesine göre etkilenecek. daha önce ölen ruhlarda kabirlerinden dehşetle izleyecek. imanı kuvvetli olanlar fazla korkmayacak insaallah...
10 Yorumlaiçinde iman varsa kıyameti anlamazsın. dünya yok olacak. burada hayat bitip asıl hayata geçilicek.
o yüzden aşkı meşki bırakıp sınavdan geçmeye bakalımki ahirette iyi bir yere yerleşelim.10 YorumlaHerşeyin bir ömrü ve vakti var ,dünyanın sonuda yavaş yavaş geliyor.bir kuyruklu yıldız gelir dünyamızı berbat eder.Allah güneşi dürer veya söndürür alın size kıyamet.gölcük depreminde ölen binlerce kişi depremin geleceğini ummmuyorlardı ama birgece yarısı Allahın depremi yakaladı.işte bunun gibide kıyamet yakalayacak bizi.
video ise süper dehşetli00 YorumlaBir kere de şu İslam ile ilgili güzel şeylerin altına ateistler veya başka biri gelmesin arkadaş inanmıyorsanız burnunuzu sokmayın inanmadığınız şeye gelip niye bakıyorsunuz Hasbinallah. Mahşer bile insana yeterken ahiret azabını düşünemiyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
siz gidin önce kendi kafaızı çalıştırın
sen git önce bana kafasız diyeceğinine dindaşlarına okuma yazma ögret...
zira islam ülkelerinde islam dünyasında okur yazar oranı yüzde 55 :DDDDDD
dolayısıyla cahiller sürüsü sizsizinz beynini çalşıtıramayan hadii ihoşştttt
Sağol kardeşim. Allah son nefesimize kadar ona layık bir kul olmayı nasip etsin
11 Yorumla- +1 yıl
rica ederim canım
+1 yılBu videodaki kafasiz adam da kiyametin nasil kopacagini bilemez! Herseyi biliyormuş gibi konuşuyor ama yanlis! Sadece ALLAH bilir. Bu dinci din somuruculeri değil !
13 Yorumla- +1 yıl
sensin kafasız
evet kıyameti ALLAH'TAN başka kimse bilemez hatta melekleri bile suru üflücek meleği bile bilmiyor hz.muhammet bile bilmiyor
ama kuran-ı kerim de nasıl ve ne şekilde kopacağına dair sureler var ALLAH bizi uyarıyor apaçık nasıl olacağı konusunda gelmiş ahkam kesme burada - +1 yıl
ne dediğimi anlamadan saldirmissin :) eywallah
- +1 yıl
kafayi yemişsin sen varya!
kıyamet günü için en iyi bilgiler kuranda yazıyor.o gün kıyamaet anını ve sonrası en iyi kuranda açıklanıyor
20 YorumlaAllah o günü bizlere yüzü ak olanlardan eylesin
64 Yorumla- +1 yıl
Amin kardeşim
- +1 yıl
26 ?
Video İçeriğinde Olacak Olanlar Doğrudur.Biliyoruz Öleceğimizi Sadece Farkında Değiliz.
10 Yorumla
+1 yılSubhanallah ölüm herkesi bulacak kudretin tek sahibi Allah a sığınırım
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılahiret günü bizi kurtaracak şey imandır imanın temelide namazdır.
21 Yorumla- +1 yıl
çok haklısın...
Gizli Üye(30-35)+1 yılEllerine sağlık kardeş, tayyip bunu mutlaka izlemeli
50 Yorumlavideoya tıklarken bu video olduğunu tahmin etmiştim :D
Allah bize imanlı ölmeyi nasip etsin inşallah.10 Yorumla
+1 yılİsa mesih gelecek son kurtarıcı isa mesih... kendisine inananlara zulmedenler küfredenlere günlerini göstermek için... en önemlisi budur gerisi yalan..
kimse altıma yorum yapmasın eksileyin gidiniiz14 Yorumla- +1 yıl
hacı sen bu bilgiyi İncilden mi okudun Kurandan mı?
- +1 yıl
Müslümanlar duş kapının mı mandalı ? Nasıl bir dini bilgin var anlamış değilim. Bir kere iki dinde aynı yaradana inanıyor. İsa kendi gücüyle mi gelecek sanki ? Çok basit düşüncelerin var. İsa gelecekse Deccal'de gelecek.
- 10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yıllink <3
10 Yorumla
+1 yılhaklısın diyecek bişey yok herkes nelerni derdine düşmüş aşk meşk kiloydu ölçüydü
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO günü biz yaratmadikki nefsimiz icin sihirli bir değenek yaratalim...insan yanlışa sürükledi kendini..çünkü mahrumdu duygudan..hatta güzel seylerden..eksiktiki birseyler insan gunAhlar etti aciz bedenini...korkmamki o günden...
00 Yorumlaaslında olay şundan ibaret. ortada herkese yetecek kadar pasta varken kişilerin kurnaz davranıp hepsi benim olabilir, neden paylaşayım diye düşünüp karmaşa çıkarıp kendisini bıçaklamasıdır.
00 Yorumlaacaba ölünce cebrail a.s.'ı görecekmiyiz o_O özelliklerinden dolayı epey merak etmekteyim kendisini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo gün sonuçta seve seve gelcek, sen yarın için yinede planlarını yap olmazsa Allah kerim
10 Yorumla
+1 yılVideoda bir de ayakkabı kutusu olsa bazı kesimlerin gözü daha net görecek bazı şeyleri ya, neyse.
04 Yorumla- +1 yıl
kutu derken ?
- +1 yıl
Yuh.
- +1 yıl
Sebep herkesin bildiğini tekrar söylemiş olmam mı?
Gizli Üye(36-45)+1 yıldünyanın doğuşundan bu zaman kadar 2 kez kıyamet geçirmiştir.bizde ya göktaşı çarpmasıyla ya da volkanların patlamasıyla yok olacağız.hiç birisi olmasada 5 milyar yıl içinde dünya yok olacak
10 Yorumlaevet videodakiler başımız gelecek bilioz. :) ölecez geberip gidecez. ama ölüm sadece bir başlangıçtır.
00 Yorumla
+1 yılo değilde o filmi bulamıyorum ben yaaa
13 Yorumla- +1 yıl
hangi filmi? 2013 kıyamet filmini mi?
- +1 yıl
video nun uyarlandığı film.kehanet mi acaba?
- +1 yıl
bilmiyorum
Hoş bir video.. İnkar yeteneğimiz olmasa bunları düşünmekten kafayı yerdik..
01 Yorumla- +1 yıl
patron mu? dinliosun.
Teşekkürler güzel hazırlanmış.
Bize bunu tekrar hatırlattığın için sağol00 Yorumla
+1 yılRabbim o güne bırakmasın bizleri
20 YorumlaHayattayken Rabbim o günü bize göstermesin..
22 Yorumla- +1 yıl
zerre kadar iman sahibi olan kıyamet gününü yaşamaz
+1 yıliyi, hoş, kolay gelsin.
20 Yorumla
+1 yılKısacası nefsimize yenik düşmemek lazım
10 Yorumla
+1 yılAglamamak için zor dayandım..
10 Yorumla
+1 yılÇok kötü şeyler olucak.
10 YorumlaKıyamet sen ölünce kopacak zaten.
10 Yorumla
+1 yılbenim zerre kadar korkum yok
11 Yorumla- +1 yıl
İncilden okudum kuran beni ilgilendirmez kuranda isanın geleceği ile ilgili birşey yok sizin beklemenizee gerek yok dolayısıyla
isanın ikinci gelişi bizimle alakalı bir olay siz müslümanlar dış kapının mandalısınız
Yok öyle şeyler, inanmayn.
12 Yorumla- +1 yıl
:) komiksin.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl:( çok etkileyici video :( içim bir tuhaf oldu..
10 Yorumla
+1 yılVay be Azrail bile ölecekmiş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvideodan etkilendim
10 Yorumlaetkileyici
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem