Hoşlandığım kıza açılamıyorum, ne yapmalıyım?

Böyle bişey olamaz ya kızla 1 aydır bakışıyoruz resmen bakışlarıyla ' gel konuş artık ne bekliyosun ' diyor. Ama bi türlü gidip de konuşamıyorum. Kızı sadece otobus duragında görüyorum. Aynı duraktan biniyoruz otobüse. Sadece o zaman görebiliyorum. Kızı hiç tanımıyorum. Bu zamana kadar tanımadığım bir kızla hiç tanışmadım bu yüzden cesaret edip konuşamıyorum. Kız okuldan 3'de geliyor. Bugün gidicem onun indiği durakta bekliycem inince konuşucam ama ne konuşucam ne yapıcam bilemiyorum? Direk gidip ondan etkilendiğimi ve tanışmak istediğimi söylesem olurmu ? Yada kızın yanıdna bi kız ark.ı daha var. o arkadasına anlatsam durumu o bizi tanıstırsa yada bna kızın numarasını falan verse ordan tanıssam olurmu? Ne yapıcam bilemiyorum ya lütfen yardım edin !
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar benim aklımda iki yol var. Biri doğrudan gidip kıza hoşlandığımı söylemek ve tanışmak istemek. Diğeri de kızın arkadaşıyla konuşmak . Yani aracı yoluyla tanışmak. Bunlardan hangisini yapmalıyım sizce ? Kıza mı söyliyim arkadaşıyla mı konuşiyim ?
Hoşlandığım kıza açılamıyorum, ne yapmalıyım?