dindar olmayan biriyle evlenir misin? başını açmanı istedi mesela?
Dindar bir erkekle evlenir misiniz?
dindar olmayan biriyle evlenir misin? başını açmanı istedi mesela?
Bence dinsizler kadar samimisini görmedim. Deist olarak dinsiz biri olsam da bildiğim gördüğüm nice carsafli baskasının hakkını yemektedir nice türbanlılar gördüm kafa yapıları kıyafetleri örnek kadınlardan değiller.
Arkadaş, din yükselen değer olmuş diktaca bir yönetimce gerçi bu düzen daha önceden tezgahlandı zemin oluşturuldu. Türkiye de Müslümanlık Müslülanlık için olmaktan çıkmıştır. Muhakkak istisna azınlıklar vardır ama çoğunluk dejenere olmuştur şekilci de . Erkeği Cumaa ya gider ama her türlü pisliği yapar yalandan tutunda haram para yemekten rüşvet vs...
Bu düzendeki yaşanan İslamiyet te karşımdakinin açıksa kapanmasını istemem malesef kadınıma genel olan o yozlaşmış sözde Müslüman kadınlarına benzetilmesini algılanılmasını istemem. Tekrarlıyorum istisnalar samimi kendi yağında kavrulan Müslümanar hariç ...
Bu ülkede iyi görünen birçok şey aslında dejenere edilmiştir.
Dejenerasyon konusunda hak veriyorum, hele mevcut hükümetle fazlasıyla arttı. Bakıyorsun baş kapalı ama dizden etek giyiyor, baş kapalı ama türlü türlü ahlaksızlıklar yapıyor. Bunları dindar diye nitelendirmemek lazım, bunlar dindarsa İslama göre hakkını vererek yaşayanlar nedir?
Hani bu insanların yanlışlarından dolayı diğer insanları genellemek pek yerinde olmaz. İslamiyeti yaşayanlar üstte bahsettiklerim değiller zaten, açın bakın İslama ters ne kadar şey varsa bunlarda görülebiliyor.
Aynı şeyler erkekler için de geçerli. Ahlaksızlık hırsızlık başkasının hakkını yeme yalan söylemeler erkekler de yapıyor. Haberlerde yıllar önce okumuştum : bir grup hırsız soygun yaptıkları evde değerli pek birşeyler çıkmadığı için kurban kesmişler bereket gelsin diye ? Allah tan yardım yani ! ...
İbretlik birsürü bildiğim yaşadığım şeyler var.
Düzen İslam Aleminde böyle olunca zamanla ben de Deist oldum. Onlardan farklı inanıyorum ... Bu farkı koymak gerektiğini düşünüyorum.
ohoo uzun iş hollandaya git evlen ülkede nikah sayılmasın zor iş bu. evlenmeyelim sevişelim sadece fdlşhkdg laaann bir erkekle niye evleneyim ben. dindar olmasın kadın olsun, akıllı olsun
Dindar erkek dindar kiz olmak cok guzel bisey.
Bu demek mesela bir kizin yanina erkek oturdugun "gunah"diye bagiran degil.
Din inanc bu degil Islam cok ozgur ve modern bir din din degil insan kisitliyo bence.
Din zina yapma diyo gunah diye karsi cinsle sevgili olma konusma demiyo.
Tabiki evlanirim ama dini uyduranla degil dini bilenle.
Allah rizasi icin kapanmiyorsa kisi
Bir aciz kulun istegi üzre hic kapanmamali
diye düsünüyorum.
...
Bir insan inancini yasarken diger bir insani da istedigi gibi
zorla ve baski ile ayni hizaya getiremez.Her insanin inanci ve onu yasayisi
farkli olabilir.
Cevap
6Cevap
Dindarlik diye bir sey yok, Islama uygun yasayan biri zaten kendi dengini arar gidipte sort giyen bir kiza asik olmaz düsünce tarzina uymadigi icin.
yahu zaten Imani tamsa Allah kalbine göre verir..
Kapanirsan, müslüman olursan diyerek saglam sonuclar alinmaz zaten o zaman o kisi tam anlamiyla islam'a göre yasamiyordur.
sizde öyle bir soru açar mısınız dindar bir kadınla evlenir misiniz felan gibi teşekkür..
önde imam olsun biz arkasında saf olup cemaat şeklinde namaz kılalım hep özenmişimdir
:)) evet mutlu bir sahne
ben kapalı değilim birgün kapanacaksamda biri için değil içimden geldiği için olmalı
haklısın ama biri bu isteğe vesile olamaz mı
doğru :) ama o olmazsa başka bir şey... malum sebepler dünyasında yaşıyoruz
Öyle kapanmamı falan isteyecek biriyle evlenmem.Dindarsa iyi güzel yaşasın istediği gibi dinini bende kendi bildiğim gibi yaşarım.Din öyle dayatmayla olmaz.
dindarlık ahlakla olan bişeydir seni açık olarak tanıyosa seni öyle kabul etmeli herkes dinarsa dürüstlük namusluk yalan konuşmamak olabilir ama dış görünüş herkes kendini nasıl rahat hissediyosa öyle yaşamalı
Evlenmem..
Beni seven erkek olduğum gibi kabullenmeli..Başımı insanlar istiyor diye kapatmam..
Zaten dindarların da benim gibi biriyle işi olmaz..
Dindar olup içi körelen birçok insan var gözlerin görmüştür umarım.
Soruna cevap vericek olursam özgürlüğüme düşkün biriyim şayet gönüldür sevdiysem bir ihtimal.
beni içimden gelmeyen şeylere zorlayan biriyle evlenmek istemem. (evlenmem demiyorum,büyük konuşmamak lazım)
bunu dindar ya da inancı zayıf diye kısıtlandıramam. her konuda böyle. zorla güzellik olmaz, ne yapıyorsa kendine.
Hayır evlenmem, zaten dindar adam benle evlenmek istemez.
:))) neden
Zaten seni seçmez emin olamadıysan emin ol
Gayrimüslim bir ailede büyüdüm. müslüman degilim.
hımm yine de isteyebilir bence
Soran anlamadı galiba
Ya ıstedıgım soruyu cevaplarım hayret bısey.
müslümanlarda isevi musevilerle evlenmeye dini engel yok arkadaşlar
Su saygısızlarda defolsun gıtsın terbıyesızler.
Dindar biriyle evlenirim ama ben istemezsem kapanmayi zorla kapatamaz insan kendi istegiyle kapanmalı bence özgürlüğünü kısıtlamasıni hiç sevmem
beni yaratan Rabbimin emri her şeyden önce gelir..tartışmam dahii.
dindarlık bir dine özgü değildir.dindarlıktan ne anladığına bağlı.inançlarının gereğini yapıyorsa o beni bağlamaz.bana karışmadan istediği gibi yaşar.sonuçta inançları insan kendi içinde yaşar
Allah korkusu olmalı fakat benı degıstırmeye çalışan bırıyle evlenmek ıstemem.
Asla evlenemezdimm...din insanın içinden gelen bisey.onun demesiylemi kapanicam..
istemem tabki. bn müslümanım ama bni zorla kapatamaz.öle birini tutmam ynmda
bence cok dindarsa kapalı kişileriterch etsn en basta acık begenip bişilere zorlamak sacma.insan kendi istegiyle kapanmalı
Keşke öyle bir temiz nezih yaşamış bir bayan evli olsam başka ne isterim
Dindarın benimle işi olmaz ;)
Evlenirim.. Tek hayalim kapanmamı isteyecek bir erkek <3 :A
Bir erkek olarak kapanmasını isterim ama elbette zorlama olmaz ama tabi evleneceğin kişide giyinmesini bilecek heleki şu zamanda giyiniyolarmı soyunuyolarmı belli değil !
İmkansız ,işim olmaz.
Bana karışmasın evlenirim
Sadece kapanma ile dindarlık olsa keşke ..
kapanma sadece bir örnek
dindar erkek tercihim ben zaten kapalıyım
Hayır. Asla olmaz
asla evlenmem.
Hayır.
Evlenmem :D
evlenmem
evet neden olmasın
Asla evlenmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar