Kadınların İlk Buluşmada Yaptıkları Hatalar

İlk buluşmalar genelde insanların gergin, heyecanlı ve tedirgin olduğu sosyal ilişkilerden biridir. Çoğu insan bir an önce bu gergin ortamı kazasız belasız bir şekilde atlatıp, yoluna devam etmek amacındadır. Bir çok kez ilk buluşma deneyimi yaşamış bir insan olarak naçizane fikirlerimi paylaşmak istedim. Katılırsınız veya katılmazsınız işte benim ilk buluşmada deneyimlediğim olumsuzluklar ve beklentilerim.

- Oturma Şekli;

Kadınların İlk Buluşmada Yaptıkları Hatalar
İlk intiba her zaman önemlidir. Otururken erkeğin içine girilecek şekilde ya da köy kahvesinde yayılır gibi yayılmamak gerekir. Ya da kıyafet seçiminize göre dekolte bir elbise giydiyseniz erkeğin dikkatini dağıtmayacak bir şekilde oturmak gerekir.

Benim en rahatsız olduğum oturuş şekli ise; heyecandan veya gerginliğin verdiği rahatsızlık hissiyle diken üstünde oturur gibi oturmaktır. Sanırsın birazdan start işareti verilecek de son hızla koşmaya başlıycak gibi gelir. Bu da erkeğin gerilmesine ve rahatsız hissetmesine neden olur.

- Sipariş Seçimi;

Kadınların İlk Buluşmada Yaptıkları Hatalar
Çay olur ,kahve olur, soğuk bir şeyler olur. Ama oralet söylemeyin. Ne var bunda demeyin. Söylemeyin işte :D . Bir de bu ilk buluşma dediğimiz şey birbirini tanımak için yapılan bir eylemdir. Yani ne olacağı belli olan bir şey değil. 1 porsiyon yemek söyleyip buluşma sonunda kararınız olumsuz olacaksa o hesabı bir zahmet siz ödeyin. Çok ayıp !

- Davranış Biçimi;

Kadınların İlk Buluşmada Yaptıkları Hatalar

Başta söylediğim gibi ilk buluşma denilen şey doğası gereği gergin ve heyecanlı bir olaydır. Sizde davranışlarınızla bu ortamı daha da çok germeyin. Soğuk davranışlardan olabildiğince kaçının, sorularan sorulara kısa ve net cevaplar vermeyin.

Sus pus oturum kalmayın. Bana göre ilk buluşmada en rahatsız olduğum şey uzun garip sessizliklerdir. Karşı taraftan beklemeyin sessizlik olduğunda herhangi bir şeyler söyleyin.

- Telefon Kurcalama

Kadınların İlk Buluşmada Yaptıkları Hatalar

Akıllı telefonlar icat olduktan sonra telefonlarımızın bağımlısı olduk. Elimizden düşüremiyoruz bir türlü. Priz başında ne gençlikler soldu gitti. Buluşmalarda yapılan en büyük hatalardan biridir. Karşındaki insana hakaret edip, sen konuşuyosun ama ben seni pek de sallamıyorum , sıkıcısın , ilgilenmiyorum manasına gelebilecek bir davranış.

Bir de bizim kızlarımızın yaygın olarak yaptıkları bir davranış var ki o daha beterdir. Buluşma esnasında en yakın arkadaştan gelen ''Nasıl geçiyor ? sorusuna verilen cevap ve gerisinin gelmesi. Bir zaman sonra karşındakini unutup en yakın arkadaşla koyu muhabbete dalmak.

- Eski sevgiliden bahsetmek;

Kadınların İlk Buluşmada Yaptıkları Hatalar
Kızlar seki sevgilinizin nasıl biri olduğu size neler yaptığı, kimle aldattığı , neden terk ettiği vs vs. hiç mi hiç umurumuzda değil. Hiç bir erkeğin size eski sevgilinizi unutturmak gibi bir yükümlülüğü yok. Bu konu buluşmada bir erkek için hayati önem arz etmekte olup, ilişkinin gidişati hakkında sizi hüsrana uğratabilir.

Eski sevgiliden bahsetmek , sizin çektiğiniz acıları anlatmak erkeğin size daha temkinli yaklaşmaya sevk etmek bir yana dursun, umutsuz vaka ve zaman kaybı olduğunuzu düşündürebilir. Bu hatayı yaptıktan sonra ikinci buluşmada eve davet edilirsiniz. Bu teklifi kabul ederseniz üçüncü bir buluşma olmayacak , kabul etmezseniz başka bir buluşma teklifi alamayacaksınız.

- Hesap;

Kadınların İlk Buluşmada Yaptıkları Hatalar
Hesap her zaman önemlidir. Eğer görüşme sizin açınızdan olumsuz olduysa hesabı ortak ödeyiniz. Hesabı ödemek istemeniz paylaşmak istemeniz erkeğe verilen bir mesajdır aslında. Hesap öderken ısrarla kendi payınızı ödemeyi teklif ederseniz erkek sizin ikinci bir görüşme istemediğiniz anlamını çıkarır. Görüşme her ne kadar olumlu geçtiyse de en az bir kez hesabı ortak ödeme teklifi yapınız.

Kadınların İlk Buluşmada Yaptıkları Hatalar
Cevapla