Şu yorumdakiler bir şeyleri yaşamadan ne de güzel diyorlar ben olsam şunu yaparım ben olsam bunu yaparım hoş bende önceden bunu diyordum arkadaşlarıma ama hiçte öyle değilmiş arkadaşlar.. Benim de düğünüm olacak yaz ayında maalesef maalesef hiçbir şey istediğim gibi gitmiyor.. Düğün istemiyorum kına istemiyorum saçma sapan adet gelenek görenek istemiyorum sadece eşimi yanımda görmek istiyorum bunu aileme anlatmaya çalışıyorum ama gel gör ki onlar milleti memnun etme derdindeler.. Diyorlar ki hayır düğün de olacak kına da olacak ama şu konuda onları ikna ettim düğün sade olacak müzik vs olmayacak yemekli olacak o kadar birde kuran okunur sünnettendir yemek dağıtmak.. Velhasıl kelam aileler anlamıyor kaldı ki bide ev alınacak ama en kötü evler 2 milyon civarında sabah akşam bakmaktan gözlerimiz ağırdı bide bunun eşyası var dizmesi var ohoooo bir sürü şey vallahi böyle olunca neden diyorum kendi kendime.. Birikim diyenler olmuş hayır ne kadar birikim yapılsa da o birey sadece kendisine bakmıyor evet bazıları tek yaşıyor yapıyor ediyor ama bizimki ailesine bakmakla da yükümlü ee böyle olunca hangi birine yetişsin vs.. Neyse gönül isterdi ki sadece nikah olsun ama olmuyor olmuyorrrrrrrrr
33 Yorumla
Soran1 yılBeni gerçekten anlayan sizsiniz sanırim biz de elimizden geleni yapmaya çalışiyoruz daha bu 1ay içinde isteme olacak ama biz düşünmeye başladık bile
En İyi Cevaplar
Kısa ve öz anlatacak olursam; bizde adet böyle şu kadar altın isterim, bizde adet böyle beyaz eşyalar senden, biir kez evleniyorum en güzel düğün, bir kez alıyorum 456 parça yemek takımı demezsen, gayet rahat evlenirsin.
Önemli olan niyetin. Art niyetliysen, cebin dolu olacak.. İsteklerin çoksa, onu karşılayabilecek birini bulacaksın.
Çatalıma, bardağıma kadar sıfır ev dizdim. Evli olanlar dahi, hiç bekar evi gibi değil diyor. En büyük oarayı dev ekran televizyona harcadım. Lüx olmasa da kendi halinde, her yere uygun, güzel bir ev eşyam var.
Yatağı metal sök tak karyola al, koltuğun en iyi kumaştan olmasın, yemek takımını İkea'dan adet adet seçerek kendin set haline getir, millette Dyson var ben neden başka süpürge alıyorum deme ve bu örnekleri çoğalt. En önemlisi, ihtiyacın olmayan hiç bir şeyi alma. Ve bir misafire gösteriş yapmak için kendine masraf çıkarma. Düğününde de pasta, kola ve çerez olsun kâfî. Ya da açık hava bir yer tut, küçük kokteyl tarzında olsun yeter.
Bu sayede masraflarını %70 azaltırsın. Biz gösterişi seviyoruz, şıkır şıkır altınları, en lüx düğün aracını, iki aydınlatma koydu ve yemek çıkardı diye böbürlenip en pahalı salonu tutuyoruz. Sonra geçmiş olsun, gelen altınları bozdurup üstüne de borçla yıllarca yaşıyoruz.
İşin özeti, evlenip mutlu olacağın bir yuva mı istiyorsun yoksa bir kez geldiğin hayatta her şeyin gösterişli olanını mı? Karar senin.
12 Yorumla
Soran1 yıl🤣🤣🤣yapay zeka reklam derdinde aslında ikimiz de düğün istemiyoruz anneler illa olsun o ne öyle kaçmış gibi diyor isteme daha bu ay içinde olacak bakalım babam ne diyecek babam sanmam çok zorlamaz ama iki tarafın annesi de düğün olsun şu olsun bu olsun derdinde abime düğün yaptık 3 sene evvel şu an bütün evinidizdiğimiz düğün salonu nişanlığı gelinliĝi damatlığı her şeyini hesaplasan ev dizemiyoruz düğünlerde zaten o bahsettiğiniz yiyecekler düğün salonunda ikram edilir ve daha sonra evli çift iki tarafın akrabasını da davet eder ve yemek verilir bizde bakalım ne yapacaksak
Bu zamanda çok zor bir süreç.
Hayırlı bir eş her iki taraf için de çok önemli. Ömrümde bir kere evleniyorum istediğim gibi olsun de'yim bir tarafaın imkanları, sabrı zorlanırsa zaten bu işten pek hayır gelmiyor.
Evlilik bir konfor alanı, otel gibi sürekli yaşanacak bir ortam değil. Hayat bu seni de eşini de sınayacak. Aşkına sadık mısın de'ye feleğin çemberinden geçmeden, kuru ekmek yemeden, uykusuz kalmadan hiç olur mu? Olmaz elbet amma bazıları ben sıkıntı çekmek için mi evlendim der. De'ye der. Elbet birileri söylenecek.
Evet mesele para pul. O olmadan kimse adım atmak istemiyor. Bir taraf parasız insana ne demeye varsayım ki der. Bir tarafta daha doğrusu pekten pek azı evvela huzur, helal rızık, salih bir Eş.
Evi güzelleştiren içinde ki mi yoksa orayı Bahara çeviren, huzur katan, ışık saçan Eş midir?
İsteyen istediğini seçer, istediğine varır. Kim ne de' yenilir ki. Bizi de karışmak oş olmasa gerek.
Eşinle oturup anı biriktiremiyorsan her şey boş. Dünyayı dolaş hiç anlamı yok. Ancak bunu sonra farkına varırsın. Daha doğrusu 35 inden sonra.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
u 1 yılKimisinin ailesi destek oluyor ya da kimisi çalıştığı parayı biriktirip o şekilde o yola giriyor. Birikim olmadan olmaz zaten.
30 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u 1 yılparası olan evleniyor maalesef
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBiz düğün nişan kına yapmadık altın da almadık. Şubat 'ta nikahımız var beyaz eşyalarımızı iki sene önce aldık. Öyle Allah evlenene yardım eder falan diyorlar ya öyle bişey yok. Nereye adımını atsan para. Bizim bile 500-600k arası masrafımız oldu ve hala olmaya da devam ediyor. Herşeyim eksiksiz olsun diyenlerinkini 1,5 milyondan aşağısı kurtarmaz diye tahmin ediyorum. Aileler destek oluyordur heralde. Bize kimse destek olmuyor. Öyle düğünü nişanı da yapmayınca as tamam hadi ev tutalım gidelim de olmuyor. İlla ki masraf oluyor
25 Yorumla
Soran1 yılValla siz eşya kısmını halletmişsiniz 2 3 yıl evvel abim evlendi daha kolay hallettik şu an ona aldığımız bir buzdolabı bile 2. 3 katı oldu biz ne yaparız bilmiyorum aileler destek olsa bile çok fazla olamazlar bizimkiler ikidebir atan evlenecek olsan bir birikimimiz yok vs diyorlar o nedenle onlardan pek bir ümidim yok benimkinin de babası yok nasıl olacak bilmiyorum ki
Cevap sahibi1 yılBorca girecekseniz bitirmeden evlenmeyin tavsiyem. Bizim şu an 100k borcumuz var. O da yaza kalmadan ödenir zaten. Sanırsam başımızdaki ayın 13ünde bi açıklama yapıcak faizsiz kredi falan birşeyler zırvalıyorlar. Öyle bişey olursa çekin bence bitirmeden de evlenmeyin. Tabi benim tavsiyem böyle isterseniz de evlenin yani.
Cevap sahibi1 yılBenim abim de 2018de evlendi 60 bin gitti sgdhffb
Soran1 yılOfff of kaç katı şu an evi bile o paraya dizemiyosun
1 yılana baba parası. yoksa 30 a kadar para biriktirip rahatca evlenen az insan var. onlsri da goruyorsun zaten. kuzen subayken ev araba almayi anca 30 lardan sonra basardi. sonra da evlendi. normal insanlar subayin yarisini rahatca kazanmiyor ama yaptıkları dugunler harcamalar kuzenimden kat be kat fazla. tsbi onlsrin ev araba vs alma dertleri olmadigindsn direkt hepsini evlilige harcamış olabilirler. aptallik biraz da
512 Yorumla
Soran1 yılOnların ailesi birikim yapmıştır çiğu aile öyle yapar eli ekmek tuttu mu evlendirir
- 1 yıl
evlendirme= oğlunu birisine kakalama üzerinden atma. o paralari kendisi kazanamayan birisi aileyi kolay kolay gecindiremez. rahata alismistir. evlenirken dugun vs islerine girismeyi düşünmüyorum ama ev araba isleri şart. bunu da aile desteksiz yapan birisi saygimi kazanir. yoksa kolay yoldan gelen seyler ayni sekilde gidiyo. babam var bunun en buyuk ornegi. oyle insanlara hic saygi duymuyorum o yüzden. cocuklari cok zor hayatlar yasiyo. olan geline oluyo
Soran1 yılKakalamak ne yav bir yerde haklısınız ama benim bahsettiğim destek olmak al evlen demek değil
- 1 yıl
maalesef cogu evlilik bu şekilde. destek olma olmuyo o ev araba her seyi aliyorlar. adamin kendi basarisi yok. hicbir basarisi olmayan birisi aileyi idare edemez
- 1 yıl
Kendi para kazanmayı bilmeyen insanların sonrasında da bir evi geçindirip evliliği yürütemeyecegi konusunda kesinlikle katılıyorum.
- 1 yıl
evliliği sabote edip karisinin da kazandığı parayı yiyorlar. babamdan kotu orneklerin hepsini 1. kisinin bakis acisiyla ogrendim vesselam. sayesinde yaşayan bir insanı hayatindan silip atmayi erken yasta adam olmayı nasil birisi olmamam gerektigini cok iyi ogretti
- 1 yıl
İyi tarafından bak. Belki baban böyle biri olmasa hiçbir işe yaramayan, sadece baba parası yiyen bir oğlan çocuğu olarak kalacaktın.
- 1 yıl
hayatin keyfine o sekilde bakiyon. pekte kötü olmazdi :)
- 1 yıl
Ama o zaman sen değecek biri olmazdın :) insanın bu hayatta bir şekilde olgunlaşması gerekiyor. Bunun icin de çeşit çeşit zorluklar gerekiyor.
- 1 yıl
değmesi gerekmiyor. kac kere geliyoruz bu hayata? hayati istedigimiz gibi mutlu bir sekilde yaşamak lazım. 2 ev 1 araba aldiktan sonra gunluk 3-4 saat ozel ders verip hayatimi bu sekilde idame ettircem. 40 tan sonraki hayatımı, erken emekliligimi simdiden boyle planladim. ama tahminen aptallik edip atanip çoluğa cocuga karışan ailesinin gelecegi hep daha fazlası icin ugrasirken erkenden yorulup dünyadan göç edecek birisi olacağım gibi hissediyorum
- 1 yıl
2. secenegin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hayatın akışıdır bu ve erken yormak yerine seni daha çok ayakta tutar
- 1 yıl
Aile iyidir. Önemlidir. Mutsuz bir aile ömür çürütür ama mutlu bir aile ömrüne ömür katar
evlenmeye çok para gitmiyor ki!
toplamda bir buçuk milyon bile gitmiyor. sorunun aslı ev alabilmekte. ev çok pahalandı.
valla bir buçuk milyonda beş yılda toplanacak paradır. adam hayatı boyunca yan gelip yatmışsa bir zahmet evlenmesin zaten. diyelim ki evlendi. tembelliğe alışan adam eve nasıl bakacak?
22 Yorumla
Soran1 yılÇocuğun evi var ama onun işi baska şehirde evlenirsek kira ödeyeceğiz
Soran1 yılVe evi de merkeze uzak olduğu için ve pek de nüfus olmadığı için kiraya versek zarardayız ilcede evi
Minimum 28 yaşına gelmiş her çift en kötü birikimleri birleştirip düğün yapabilmeli rahatça, O yaşa kadar 1 düğünü karşılayacak kadar birikim yapamayan insanlar evlenmeyi hak etmez maddi sorunlarla boğuşurlar ve çocuklarına gerektiği ilgiyi veremezler sevgisiz büyüyen çocuklardan ise başarılı olmalarını hiç kimse bekleyemez.
14 Yorumla
Soran1 yılHayatım hakkında bir şey bilmediğiniz için bu yorumu yapabiliyorsunuz engelim var her işte çalışamıyorum çalıştığım 2 yılda da anca okul masraflarımı borçlarımı ödeyebildim ailemin de destek olsa dahi yeterli olmayacağını biliyorum sevgilim de büyük kısmını karşılasa bile gene yetmez ölçüp biçip borçsuz evlenmeye çalışiyoruz ki ilerde sıkıntımız olmasın huzurlu olalım
- 1 yıl
Ee ne diye düğün yapma derdindesin o halde. Anne babanın elinde yok sen zaten durumunu söylüyorsun sevgilimde yok bir gekinlik giyip nikah koyarsın sonrada küçük bir ev tutup az esyayla yaşarsınız nedir bu arkadaş. Amacın sevgilinle yaşamak ise ayağını yorganına göre uzatacaksin başka caren var mı? Kimsenin özel yaotigi bir şey yok parası olan düğün yapıyor kredi çeken borca giriyor olay bu
Soran1 yıl@Papatyaadası düğün olsun diyen aileler onun da ailesi istiyor biz saçma sapan harcamalar yapmayalım derdindeyiz evliyseniz bilirsiniz aileler bu konuda pek çocuklara laf bırakmıyor
Gizli Üye(36-45)1 yılAnne baba birikim yapıyor. hayatlarini feda ediyorlar anne ve babanın da ilişkileri bozuluyor maddi manevi zor bir süreç bu. cocukalr evleniyor ama yinede ev kurmanın maddi yönü bitmiyor. Ben evlilik için annemle babamın hayatini mahvedemem acikcasi. Düğün yapmak bu dönemlerde akıl karı değil nikahla evlenirsin. Eşyaları taksit yaparsın.
21 Yorumla
Soran1 yılBizde de aileler düĝün istiyor
Gizli Üye(30-35)1 yılPara yine bulunur bence. Benim anlamadigim evlenilecek kisiyi nasil buluyorlar, hah ben bununla evlenirime nasil karar veriyorlar ben onu anlamiyorum. Maddiyati halledersin. Girer ise calisirsin, aile yardim eder. Belki onceden para biriktirmeye bir taraf baslamistir bile vs vs. Evlenecek noktaya gelmek zor geliyor bana. Ben kendi ana babamdan dogma kardesimle anlasamiyorum. Bazen ana babam bile fazla geliyor. Kendi kanimdan olmayan, farkli yetismis, farkli karaktere sahip, farkli görgulere sahip, farkli bir cinsiyetle omur boyu ayni evde yasayip gitme fikrine karar vermek ve bunun uzerine bu kisi aha bu demek maddiyattan daha zor bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla canım sınırsız kredi kartı vardı borsada para vardı aileden 0 destek eşyalar taksitli alındı beyaz eşya alınmaya 53 bin TL ile gidildi bir tanıdığım kartını verdi sınırsız ablam yardımcı oldu kredi kartından geri ödendi hepsi 10. Aydayiz gerçekten 5 parasız giriştim işler rast gitti 😂😂🤗🤗
13 Yorumla
Soran1 yılBende pek şans yok ya Allahım mutluluğunuzu huzurunuzu daim etsin
Cevap sahibi1 yılSen ferah ol birbirinizi sıkmadan yapın düğünü
Soran1 yılİnşallah feraha ereriz ya bize kalsa bir yatak koltuk takımı bir iki tencere tabak yeter düğüne de gerek yok ama annelerimiz düğün olsun istiyor
- Borçlanarak
- Gelirleri iyidir
- Düğünsüz evlenerek
- Çevreden yardım alarak
- Abartısız bir düğün yaparak
- İkinci el ve kelepire yönelerek
- Yıllarca eşya ve para biriktirerek
12 Yorumla
Soran1 yılİkınci el istemem ésya ve giysilerin giyenin kaderini yaşattığına biraz inanırim ki öyle de ağlayanın malı güldürmez düşüncesindeyim de daha iyi bir fiyat araştırmasını yapıyoruz bakalım
1 yılDüğün yapmayarak 🌸 kırk yılda bir yüzünü gördüğüm insanları memnun etmek için bisssürü para dökemem. Hem ne kadar para döksem de zaten memnun olmazlar. Aile arasında bi akşam yemeği, başka bi gün de arkadaşlarla bi kutlama partisi yapıcaz. Sevdiklerimle birlikte olmak istiyorum, benim günüm sonuçta. Gereksiz bi düğüne olmayan paramı veremem.
10 Yorumla
1 yılBu devirde para saçarak evlenenlerin ya kafası yok ya da haram para çar çur ediyorlar. Aklım mantığım almıyor gösteriş meraklısı düğünü yapanları bence. Sade bir nikah yeterli olmalı.
11 Yorumla
Soran1 yılKeşke okadar kolay olsa ufaktan hesap yapmaya araştırmaya başladık bakalım
1 yılÇalıştığımız parayı biriktiriyor olabilir miyiz 😂😂😂bir de soruyor yok gökten zembille iniyor
21 Yorumla
Soran1 yıl🤣🤣🤣biriktirince yetiyor mu sizce 3 sene evvel tüm evi dizdiğin paraya şu an dizemiyorsun fiyatlar çok pahalı
s 1 yılO yola girince bi şekilde bulunuyor. Bizde aileler de çok destek oldu sağolsunlar
35 Yorumla
Soran1 yılBakalım biz ne yapacağız
- 1 yıl
Allah yardımcınız olsun zor ama halloluyor bi şekilde
Soran1 yılAmin
- 1 yıl
Erkek adam para kazanır hiç korkmayın neler gördüm evlenmekten mi korkucam hiç bir şeyim olmasada ben eşime prensesler gibi bakarım aile felan umrumda olmaz
- 1 yıl
Ne güzel Allah gönlüne göre versin
Bazı şeyler olmadan da evlilik olabilir durumunuz iyi olduğunda düğün yapabilirsiniz. Yoksa borca girip yıllarca bunu düşünüp agzinizin tadını kaçırırsijiz
11 Yorumla
Soran1 yılZaten evlendikten sonra düğünü ne yapayım en fazla çok istersem gelinlik kiralar fotoğraf cekimi yaptıririm ama aileler işin içine girince işler zorlaşıyor biraz
1 yılBorç harçla genelde evleniyorlar ya da karısını kandırıyor oldu bittiye getirip nikahla evleniyorlar bir ömür fakirlikle yaşıyorlar falan
19 Yorumla- 1 yıl
Boş yorum değil. Kadının tercihi olması ayrı erkeğin kadının isteğine rağmen ikna çabasında olması ayrı.
- 1 yıl
Paran yoksa evlenmezsin şart değil
- 1 yıl
@Sipahi001 parası yoksa mümkünse hadım edilsin jxjd
Soran1 yılBiz orta yolu bulmaya çalışiyoruz hem uygun hem de gönüller kırilmasın istiyoruz ayrıca ekonomi malum senelerce borçla uğraşıp zorda kalmak istemiyoruz en temizinden ne yaparız kafasındayız ayrıca bana kalsa düğünle falan uğraşmam o da ben de hazzetmeyiz pek düğünlerden ama aileler istiyor işte bir de öndüç vs derler altın takana altın takarsın aileler o nedenle de düğün yapmak istiyor biz gelecek altından daha fazla masraf olacağını düşünüyoruz bir de niye düğün yapmadılar kiii vs diye aileler en azından annelerimiz pek razı değil
Gizli Üye(36-45)1 yılBen evlenmeden önce bekar hayatı yaşıyordum. Tüm beyaz eşyaları almıştım. Eski de olsa kilim, halı, kanepe, perde ütü vs hepsi vardı. Eşim yeni ve sıfır eşya diye diretmedi, altın akçe de istemediler. Standart bir düğün yaptık. Bundan 5 sene önce 50 ile işi bitirdim. Bu süreçte çamaşır makinesini büyüttüm, set üstü ocak aldım, tüm perdeleri yeniledim, derin dondurucu aldım, tvyi büyüterek yeniledim, ütüyü yeniledim, yeni halı yeni kanepeler aldım.
10 Yorumla
1 yılHer şey cok pahalı cidden asgari ücret alan arkadaşlar Bile evlendi arkadaslarımla ben atanmayı bekliyoruz 😂
11 Yorumla
Soran1 yılValla huzur için önce iyi ölçüp biçmek gerek düğünü yapıp geçinememek hem huzur bozar hem psikolojiyi
1 yılAllah yardımcı oluyor kolaylık gösteriyor yeterki yola çık işte
24 Yorumla
Soran1 yılİnşallah ya nasıl yapariz diye düşünüyoruz
- 1 yıl
Yola çıkmadan yoldaki taşları atamazsınız hayat böyle çaba lazım ☺️ Allah sorunsuz güzel bir şekilde kavuşmanızı nasip etsin inşallah ☺️ korkma ve sabırlı ol ☺️
Soran1 yılTeşekkür ederim amin inşallah sizin de gönlünüzce olur her şey
- 1 yıl
Rica ederim ☺️
Evlenmek biraz abartılıyor gibi :D Düğün, nişan, söz vs gibi saçma şeyleri yapmazsın. Sadece nikah, 1 tane ev tutacaksın 3-5 eşya. Bitti gitti. :D :D
113 Yorumla
Soran1 yılÖyle olmuyor işte bize kalsa öylede aileler düğün istiyor
Soran1 yılMevzu evliliğe gelince aileler şöyle olsun böyle olsun diye kendi aralarında konuşuyor bize bir şey soran pek olmuyor bana kalsa o düğün yükünü hem psikolojik hem de maddi çekmek istemem param da cebimde kalır
Soran1 yılKeşke öyle olabilse ama kaçmakla eşdeğer görüyor bazı aileler bunu
Soran1 yılAileler bence bu durumu zorlaştıriyor ama iş bozulmasın diye susuyor gençler karmaşık
Soran1 yılBiliyorum ama bunun biraz da kültürle alakası var aile yapısiyla alakası var annem şimdiden diyor ki evlensen bile nerdesin bileceğim sosyal medyada olanları duyuyorsun diyor kafam çok karışik
- 1 yıl
Wohooo bu devirde hala var mı bunlar :D Bizim bu konudaki kültürümüz pek takdir edilesi değil bilesin :D
Sayayım sana
Bizim kültürümüzde kadınlar çalışmaz evde oturur
Bizim kültürümüzde kadın bütün ev işleri kendi yapar erkek yardım etmez
Yalnız dışarı çıkamaz
ya çok var saydırma tek tek şimdi. Yani sen "kültürümüz" diyip he dersen büyük sıkıntı yaşarsın benden demesi :D :D
Soran1 yılO dediklerini yapacak biri değilim ama ailelerde şu var neden güzel düğün yapmadılar eleştiri alıriz diye bir düşünce var sıkıntı ordan çıkıyor onun ailesi de öyle
Soran1 yılMüsade sizin
1 yılHerşeyin en iyisi olsun düşüncesşnden çıkılıyor. En düşük maliyetli mobilyalar, beyaz eşyalarla düğün yapılıyor.
30 Yorumla
1 yılAileler yardımcı oluyor kız tarafı şöz nişan kına bohçayı yapar erkek tarafı düğün altın ve ev eşyaları alır evlenecek kişi yapmaz genelde anne baba bunları üstlenir gerisi ise evlenecek kişiler başının çaresine bakar aileler geri çekilir
10 Yorumla
1 yılEvlenmeye karar vermeden yıllar önce hazır ediyoruz biz onu
11 Yorumla
Soran1 yılEskiden düğünü nişanı şu bu derken daha kolay bir alım gucu vardı şu an biriktirmek hiç de kolay değil ayrıca babası yok sevgilimin annesine o bakıyor evi o geçindiriyor anca işte bana gelince ben de çalışmıyorum özel sebeplerim var sağlık şu bu benim ailem de elimizden geleni yaparız diyorlar ama durumlar da ortada ikimiz de biliyoruz ki bu kalacak olan yapılacak olan borç bizi bizim yuvamızi zorlayacak
1 yılBorç harç evleniyorlar sonra yıllarca ödemeye uğraşıyorlar çoğu yani hepsi değil
14 Yorumla
Soran1 yılBiz de o konuma düşmeme derdindeyiz hayırlısi bakalım
- 1 yıl
Düşmeyelim diye diye bekar kalma 😅
Soran1 yılBakacaz artık ilerde çok fazla borç veya krediyle falan huzurun kaçacağını düşünüyoruz bana kalsa aileler düğün için para harcayacaksa parayı bize versinler biz altın alalım🤣daha makbule geçer
- 1 yıl
Bence de nakiti değerlendirin düğün yapıp saçma sapan insanları eğlendirdikten sonra borç öderken yalnız olucaksınız 😅
Gizli Üye(30-35)1 yılErkeğin ailesi alıyor eşyaları altınları. Sonra da üzerlerinde söz sahibi sanıyorlar kendilerini. Herşeyini çiftler kendi almalı. Ödeyin beş sene borç, parasıyla özgür yaşayın.
14 Yorumla
Soran1 yılSevgilim borç yapmadan nasıl evkeniriz derdinde ufaktan araştırmaya başladık 2 haftaya ya da 1 ay içinde ailelere söyleyip isteme olsun kafasındayız ama daha karar vermedik sonra ilk eşyaları halledip düğün kısmına sonra bakarız diye düşünüyoruz babalara daha demedik bakalım zaten benimkinin babası vvefat etti ikimiz de bu teferruatlardan hoşlanmıyoruz bilmiyorum ya eşyalar bile çok fazla tutuyor
Cevap sahibi1 yılEşyalar pahalanmadan halledin bence de özellikle beyaz eşyayı. Bu biraz da sizin tok gözünüze bağlı. Mesela arkadaşım hemşire, sözlüsü de imam olmak istiyor okulları yeni bitti. Henüz atanmadan evlenmek istiyorlar. Minimum maliyetle eşya seçimi yaptılar. Zaten kirada olacağız bir müddet diyip. Önemsemediler. Düğünü de teferruatlı yapmazlar, kuran okumalı geçer. Nikahtan evlenen de çok. Bir günlük milletin eğlencesi için düğün salonuna 100bin vermek şu ekonomide hiç mantıklı değil. Siz yeter ki isteyin. İki üç parça temel eşya ile de evlenilir. Ailelerimiz çok mu mükemmel evlerde yaşadı. Düğünler köy meydanlarında olurmuş. Eşya iki çekyat bi yatak odası imiş. Evlenince almışlar çoğu şeylerini. Tabi devir değişince istemeler sözler bile salonlarda yapılır oldu. Mantıklı hareket edin, illa borcunuz olur gençsiniz ödersiniz. Ama borcun eşyanın kölesi de olmayın derim. Lükse kaçmadan alınır ilk eşyalar. Maddi olarak güçlendiğinizde de istediğini alırsın en güzelinden
Soran1 yılAslında daha çok sorun ailelerin düğün istemesi eşya zaten 500 falan tutuyor orta halli bir şeyler istersek ama düğünle beraber bütçemizi ayarlamamız zor benim annem onun da annesi biliyor sevgili olduğumuzu ama ikimizin de annesi düğün istiyor onun babası yok benim babama da daha söylemedik benim ailemin şu an pek fazla yardımcı olabileceğini sanmıyorum yeni ev aldık annesi yardımcı olabilir mi bilmiyorum bir kaç mülk var babasından kalan onları satmaya çalışiyor ama alıcı bulamadı daha 1 ay içinde isteme olsun sonrasına bakarız diyoruz ama bir yandan da endişeliyiz ne yapsak diye
Cevap sahibi1 yılDüğünün masrafını senin ailen düşünmek zorunda değil. Erkek tarafına aittir düğün masrafı. Annesi madem çok istiyor, açık açık konuşsun annesiyle. Nişanlıma da ağır gelecek evlenince borç ödemek. Rahat yaşatmak istiyorum. Çok düğün gösteriş istiyorsan karşıla desin annesine. Allah allah hanfendi istedi diye borç mu ödeyesiniz.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 321 cevap paylaştı. Önce iş bulup alınacak maaş iki tarafin wilesi katkısıyla bu işler olur
13 Yorumla
Soran1 yılBen atanamadım daha o da özel sektörde çalısiyor maaşı fena değil ama gene de benim katkım az olacak gibi duruyor aileler de çok fazla yardım edemez beklediğimiz bir iki şey var onlar olursa kolay evleniriz ama biraz daha beklememiz gerekecek gibi
Soran1 yılTeşekkürler
Çok Zengin iseler nasip oluyor demek ki bu kadar hazırlığı yapabilme imkânı
11 Yorumla
Soran1 yılValla bilmiyorum yapan nasıl yapıyor eşyayı hesap ediyoruz sadece 500 bini buluyor en az bunin nişanı düğünü kınası gelinliği vs vs nasıl yqpabiliyorlar ya kredi vs desek o da daha beter bir şey ya da biz mi bulamadık ucuz yolu bilmiyorum
1 yılevlenmek icin paraya gerek yok ki. karar verirsiniz olur. hersey yavas yavas
16 Yorumla
Soran1 yılValla biz mi gözümüzde büyütuyoruz bilmiyorum ama en az 1 1 bucuk milyon diyorlar acaba abartı mı diyorum ama fiyatlar da ortada
- 1 yıl
abartiyorsunuz ve gerekte yok
Soran1 yılValla benimki de 1 bucuk milyona yakın para lazım diyor düğün salonu vs derken baya bir şey tutuyor bir de bizim aile kalabalık onlarınki daha da kalabalık ve öyle küçuk bir düğün yqpmayız biz diyor ne biliym
- 1 yıl
Seni oyaliyor
Soran1 yılOyalanacak bir durum yokki ortada nasıl yapalım diye fikir alısverisi yapıyoruz kaldı ki oyalasa evlenelim diyen o olmaz diye düşünüyorum evlenelim diyoruz ama bütçemizi aşar mı diye de kılı kirk yarıyoruz
- 1 yıl
bence hersey mukemmel olsun mantigindan uzaklasin. hemen gecikmeden evlenin
1 yılZor cidden çoğu şeyi minimize etmek gerekiyor bu devirde maalesef ki
15 Yorumla
Soran1 yılValla kira desen 20 bin onu da çoğu yer yıllık istiyor ev eşyası da baya tutuyir üstüne düğün nasıl olacak karışık
- 1 yıl
Düğün salonu desen ona keza dünyanın parasini istiyorlar yani bisey yapilacak devir değil herseyim var ama ben bile bazen Cesaret edemiyorum evlilige
Soran1 yılBakıcaz bakalım
- 1 yıl
Allah gönlünüze göre versin inşallah
Soran1 yılAmin
1 yılYa ailesi zengindir ya da birikim vardır. Ben üniversiteden beri birikim yapıyorum mesela. Evlenirken de sade bir düğün isterim. Abartılı hiç sevmem.
23 Yorumla- 1 yıl
Pp çok iyi
- 1 yıl
@shadow0707 teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(30-35)1 yılÇalışarak ama oda olmaz benim yüksek maaşım bar eclenecek kadın bulamıyorum
32 Yorumla
Soran1 yılHakkınızda hayırlısı olsun
Cevap sahibi1 yılHayirlisi sagolun
Minimal yaşam kurun
Çeyiz, söz, nişan, düğün bunları abartmayın
Hatta aile arasında söz ve direk nikah düğüne gerek yok30 Yorumlanormalde olması gereken insanlar iş hayatına başlayınca evlenmek üzere birikim yaparlar normali budur
ama günümüzde o para nasıl bulunuyor bende anlamıyor borç içinde berbat bir hayat yaşıyorlar10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCevabı bulursan bana da söyle yorumlara bakmadım evliliği aşırı şekilde istiyorum ama maddiyattan dolayı kız bile bakamıyorum
12 Yorumla
Soran1 yılHakkınızda hayırlısi olsun inşallah mutlu olacağınız güzel hayirli ve kolaylıkla birevlilik yaparsıniz şu devirde zor
Cevap sahibi1 yılAmin. Allah razı olsun.
Ailemiz arkamızda yoksa çok zor …
Nişanlıyım 4 ay sonra düğünüm olacak gerçekten çok yüksek meblalar harcanıyor işin içine girdikçe daha farklı masraflar ortaya çıkıyor10 YorumlaÇoğu borçla evleniyorlar ve 10 yıl belkindaha fazla bu anlaşmazlık sürer.
Sırf kadının satafatlı düğünü içindir.
Ben böyle sade nikah yapıp evlenen görmedim
Erkek parayı nerede bulursa mantığı vardır11 Yorumla
Soran1 yılAslında tam tersi gençler borca girmeyelim derdinde aileler illaki düğün şu bu kafasında zaten evlenme aşaması ilişkinin en zor evrelerinden biri
1 yılBaba parası veyahut banka kredisi alıyorlar takılara güvenip sonra da aileler arasında takı kavgası başlıyor ilk günden sonra belli zaten evlenenlerin çoğunluğu yakın zamanda dul adayı
10 Yorumla
1 yılEşimle benim maaşım evlenmemize uygundu ve ikimizinde ailesi maddi yönden yardım etmişti. Ben bu süreci rahatlıkla halletmiştim..
24 Yorumla- 1 yıl
@onnumara_ fake değilim.
- 1 yıl
@onnumara_ sağol.
Gizli Üye(18-24)1 yılHer şeyi minimum fiyata hallettik hiçbir şekilde lükse kaçmadık evlendik
22 Yorumla
Soran1 yılKaç yılında evlendiniz
Cevap sahibi1 yıl3 sene önce ama eşimin birikimi vardı
Gizli Üye(30-35)1 yılDogru fakat birseyler nasip olursa birseyler vesile olur.
21 Yorumla
Soran1 yılİnsallah ya çok masraflı olmasın diye araştirmalara basladik işte
1 yılEvlenenlerin hepsi parayı bulmuyor, bazıları fazla masraftan kaçınarak evliliği daha ucuz hale getirmiş olarak evleniyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKolay değil ama Allah bir kolaylık sağlıyor merak etme
11 Yorumla
Soran1 yılİnşallah ya
1 yılKredi çekiyorlardır dost akrabadan borç veya geçmişten kalan birikim.. Sonra borçlar içinde yüzen ve sonucunda ayrılmayla biten evlilikler.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBorçla evleniyorlar ama bence çalışan insanlar paralarını savurmadan birikim yapabilmeli sonra da paralar birleştirilerek evlenilir
20 Yorumla
1 yılBence düğün tamamen gereksiz nikah kiy yeter. Ne gerek var o kadar masrafa.
24 Yorumla- 1 yıl
@sentabi evet ne gerek var düğüne ya
Düğün yapmadan nikah oldu bitti. Şahsen düğün bence saçma.
20 YorumlaKız parayı geç evlenecek insanı nasıl bulabiliyorlar
20 Yorumla
1 yılillaki ahım şahım bi düğün olacak diye bisey yok herkes bütçesine göre hareket ediyor
10 YorumlaBu devirde dugun yapilmaz o parayla tur yaparsin mis gibi
10 Yorumla
1 yılkazanç iyi halde olduğu sürece pek problem olmuyor
10 Yorumla
1 yılParaları var çünkü yani ne dememizi bekliyorsun fasfakir parasız olsa nasıl evlensin en kötü borç alır kredi çeker falan öyle
11 Yorumla
Soran1 yılMesela şöyle yaptik uyguna geldi diyebilirler görüş almak ayıp mı
1 yılZengin olması gerekiyor ya da sevdiğinin işi olsun diye bekliyorsun?
10 Yorumla
1 yılayağına yorganına göre uzatırsan her şey olur
10 Yorumla
1 yılAnnem sağolsun, babam sağolsun, amcam sağolsun, dayım sağolsun...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOrnegin biz arabamiz vardi sattik esyalari taksitle. aldkk yarisini nakit verdok arabbadan dugunu dugunde takilan paralarla odedik 😀😀 altin filan yok istemedim zaten 2 3 alton takktilar tmam
21 Yorumla
Soran1 yılUmarım biz de minimal halledebiliriz
1 yılBen olsam söyle sorardım arkadaşlar bu devirde neden evleniyorsunuz derdim
11 Yorumla
Soran1 yıl😂😂😂doğru o da var
Gizli Üye(25-29)1 yılAileden bir şey yok ben de kendim kazanırsam evlenirim ama o da zor gibi. Milletin aile zengin
10 Yorumla
1 yılKızlar ve erkekler ailesinin yanında yaşayarak evlenene kadar 2_3 milyon biriktirebiliyor.
13 Yorumla
Soran1 yılNerdeeee
- 1 yıl
Çoğu kişi biriktiriyor bu parayı 25 yaşına kadar, sen çalışmıyorsun galiba
Soran1 yılBenim özel sıkıntılarım oldu 2 yıl kadar çalıştim onda da eğitim masraglflarımı ödedim
Çogunlukla millet ailesine yaptiriyor dugunu artik ya da bir kamyon borç
12 Yorumla
Soran1 yılÖyle de sonra nasıl o evde huzur olacak az bir borç değil ki
Çalışarak buluyor şu anda geleneksel bir evlilik 500 binden az tutmaz
13 Yorumla
Soran1 yılDaha fazla eşyası falan bile baya tutuyor
Soran1 yılSiz evli misiniz nasıl hallettiniz
- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri