Belki hiç evlenmiycem, belki ölücem. Onca dert arasında çeyiz masrafına girmek bana hiç mantıklı gelmiyor

Belki hiç evlenmiycem, belki ölücem. Onca dert arasında çeyiz masrafına girmek bana hiç mantıklı gelmiyor
Ceyiz almak yerine altin vs alip kenara atmak daha iyi bence. Ozellikle kadin atanamadiysa elinde ekonomik ozgurluk yoksa en azindan kenarda kimsenin bilmedigi bir birikim olmus olur. Ani bir bosanmada, ayrilikta vs destekci olur. Tabak canagi satsan para etmez.
Evlenirken almak daha iyi. Hem evlenecegin belli olmus olur. Bir de insan o ceyizlere bak bak üzülür. Nasip kismet bu is. Herkes evlenecek diye bir sey yok ki. Allah kimini evlilikle imtihan eder, kimini evlilik vermeyerek. Benim teyzem biraz da kendi tercihiyle evlenmemis ama evlenmemis sonucta. Ceyiz de hazirlamamis emekli öğretmen.
Ceyiz işini detaylica almaya da gerek yok. Evlenme durumu varsa begendigin modelleri tik tik internetten de soylersin. Modeller belliyse gidip 10-15 gunde de alirsin. Ben 3 gunde ogrenci evi dizmistim. En onemli malzemeleri alirsin, zamanla da evlilikte alirsin. Hemde ceyiz dizerken neyin neye ohtiyac oldugu bilinmedigi icin hic kullanmayacak, cekmecelerde kosede duran sonrasinda cope gidecek esyalarda satin aliniyor. Gunumuzde basit bir plastik kasik bile kac lira. Belki kullanmayacagiz o plastik kasigi bosa para vermis olacagiz
Evlilik icinde ne lazim degil daha belli oluyor. Bosa masraf yapmaktan da kurtarir. En belirgin, en gerekli demirbaslari evlenme Nisan surecinde falan almak bana daha mantikli geliyor. Alirsi. Tabak, tencere, catal, nevresim yorgan bu gibi demirbaslari tamam.
Bir de evlilik gozukmuyorsa yasta 30 lara geliyorsa ya da 30 u da astiysa insan o ceyizlere bakar bakar uzulur. Hevesle alirsin bir turlu kullanamazsin, aman evlilikte temiz temiz kullanayim, sifir kullanayim diye. Hayal kirikligi yasarsin. Bu da psikolojik baski, psikolojik olarak yorar bence. O yuzden ufukta evlilik varsa o sira alinmasi daha uygun sanki.
Katılıyorum
Banada öyle geliyor. Yani ortada fol yok yumurta yok çeyiz dizmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Evlilik yoluna girmeden dizmek mantıksız geliyor bana.
Cevap
6Cevap
Gün geçtikçe her şey pahalılaştığı ve belli orantıda da artmadığı için fiyatlar bence mantıklı gibi
Bana da çeyiz alır mısınız ya benim de yok gerçi ben evleneceğim kimsede yok ama ilerleyen zamanlarda birisine bağışlarım siz bana bağışlayın
Hayır pahalı oldugu için alıp koymak mantıklı, illa evlencek diye bir kural da yok üstelik belki tek başına ayrı eve çıkmaya niyetlenmiştir lütfen önyargıları kıralım
ne ilgisi var şu söylediğinin. bir insan evlenmeyi istiyor ve bu yönde adım atıyorsa tabi ki çeyiz için alışveriş yapabilir. insanlar düğüne 20 gün kala mı alsınlar her şeylerini. gıdım gıdım biriktiriyorlar maddi imkanlarınca işte.
Oluyorlar belki ama zaten her evde olması gereken temel şeyler var ve malum gün geçtikçe hepsinin fiyatı artıyo. Ayrıca evlenmesen bile ölene kadar baba evinde yaşamican herhalde
Aynen öyle çeyizini hazırla istemeye istemeye geliyos
Ceyiz almayın paranızla altın alın evlenecegınız kişi olunca alırsınız boşu boşuna evi ceyizle doldurmsyın paranızda cebinizde kalır
Hayır öyle değil, bu mantıklı bir manifest yöntemi.
Ortada fol yok yumurta yok neden çeyiz hazırlayacam kendi kendime mi gelin güvey olcam
Zaten bu düğün yapma işini hiç anlamıyorum
İnsanlar ölümü düşünmezler hiç bir zaman
Sana öyle gelmiş
Evlendikten sonra yapilmalı
Çeyiz dizmiyor diyemiyor diye yorumladım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?