Alınacaksa antika buzdolabı gibi değer kaybetmeyen hatta daha iyi bile sayılabilen (eski modeller şimdiki ortalamalardan daha iyi ortalama üstünü bu kıyasa katmadım) klasik şeyler tercih edilmeli onun harici ürüne göre değişir. yıllardır düğüne gitmedim önceden borcam vs hediye ediliyordu hala devam ediyordur diye düşünüyorum. öyle şeyleri almayıp takım olan şeylerse ortak olarak edinilebilir evleneceğin kişiyle duruma bağlı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılBence de gereksiz kaldıki gün gectikce evlenme istegin de kaciyo sahsen ben kötü tecrubelerden dolayi evlilik istemiyorum erkekler hic güvenilir değil omzuna basini koysan diger omzuna da baska bi baş ararlar
02 Yorumla- 1 yıl
Aynen benimde hevesim kalmadı önceden vardı da evlenme isteği gitti bende
Cevap sahibi1 yılEvlencek adam kalmadi geneli serseri guvenilmez bel altı icin seviyomus gibi yapiyolar
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim de annem sagolsun kız için gelin çeyizi falan hazirladi memlekete gitti kız aramaya ne kadar uğraşsa da garibim bir türlü birini bulamadı çok umutlanmistim hayatımda hiç bu kadar dua etmedim maalesef nasip olmadı inşallah olacak ama insanın hevesi kursağında kalıyor maalesef o yüzden her şeyi düşünmen lazım kardeşim
16 Yorumla
Cevap sahibi1 yılOlsun kardeş şimdiki çağdan olmaktan çok daha iyi
Cevap sahibi1 yılNiye öyle diyorsun ki insanın evlilik işini annesine bırakması kötü bisey mi hem o daha iyi tanır kızları
- 1 yıl
Vay be helal. olsun annene ama genelde kızlar çeyiz yapıyor zaten ben hariç kızlar yapmaz bende yapmicam
Cevap sahibi1 yılKardeşim dua eder misin bi kız var inşallah rabbim nasip eder bana dua eder misin
1 yılAnlık zevklerini ertele. Çeyiz dizmekte bu kadar erkenken ve ortada fol yokken saçma. Çeyize vereceğin parayı, git borsada işlet. 10 sene sonra evleneceğin zaman hem çeyizini alırsın hemde şu an çeyiz almayıp o parayla yapmak istediklerini yaparsın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u 1 yılmantıklı değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBi kere evet yaşın cok genc. Bu yaşta baska heveslerin varken ceyizi dusunmemeni cok iyi anliyorum. Birde artik gunumuzde surekli yeni modeller cikiyor. Diyelimki 3 sene sonra evlendin bakalim bugun aldigini yarin begenecekmisin. Ustelik evlilikten once kendi ayaklarin uzerinde durmaya baslaman daha onemli degilmi. Calisip birikimini altina cevirebilirsin. Hem zamanla deger kazanacak hemde altini bozdurup harcamak o kadar kolay olmaz. Aldim bir daha yerine koyamam hissi ile nakit para gibi yapilan altin harcanmiyor.
12 Yorumla- 1 yıl
Ablam evleniyor çok fazla masraf oldu annem diyo sende yap ilerde sıkıntı çekme her şey pahalı oluyor
Cevap sahibi1 yılSiz bilirsiniz tabii. Ben suanki fiyat artislarini bilmiyorum. Eger hersey altinin kazanc fiyatlarindan daha cok artiyorsa ben bunu hep begenirim dediginiz seyleri alabilirsiniz.
1 yılMantıksız buluyorum onun yerine o para ile gez, ye , iç dolaş bence. Zaten çok hızlı değişiyor şu moda denen şey. Şimdi aldığın bir ürünün bir kaç sene sonra modası geçecek. Ne zaman evleniceğin belli değilken çeyiz dizmek pek mantıklı gelmiyor bana açıkçası
15 Yorumla- 1 yıl
Ama her şey daha pahalı oluyor 2 sene alınan şeyler şimdi alınmaz durumda
- 1 yıl
Ama şimdi o para ile gezebileceğin yerleri iki sene sonra gezemeyebilirsin. Yine senin tercihin tabi almak istiyorsan çok temel ve kolay kolay modası geçmeyecek bir şeyleri de alabilirsin tabi
- 1 yıl
Bende zaten para kazanırsam kendim için harciyacam zaten gerekirse xeyizsiz evlenirim yapacak. bir şey yok
- 1 yıl
Çeyizsiz evlenmeyi moda yapalım el birliği ile mdkdkdkddk
- 1 yıl
Çeyize verceği parayı borsada işletsin 10 sene sonra hem gezer hem çeyizini alır.
1 yılÇeyiz almak yerine alınacak birçok şey varken ortada evlenmenin e’si geçmiyorken çeyiz yapmak akıl işi değil boş ver
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEğer kesin olarak ben evlenicem muhakkak evlenmek istiyorum diyosan modası geçmeyen klasik ürünlerle çeyiz yapman daha mantıklı. Sakın şimdi almana ne gerek var, yok altın biriktir evleneceğin zaman alırsın diyenleri asla dinleme. Çünkü aynı tabak takımının 2 yıl önceki fiyatından şimdiki fiyatı altının veya dövzin kazanacağı değerin 3 katı kadar pahalanmış durumda. 3 bin liralık tabak takımı şu an 26 bin lira. Sen istediğin kadar altın biriktir 26 bine tabak takımı alınmaz. Alınabilecek klasik tüm ürünleri ucuzken al geç kalıp 20 katı fiyata alamazsın. Biriktiriceğin altına yazık olur sadece.
20 Yorumla
1 yılPara kazanacak olursan bazı hisse senetlerine yatırım yapman çok daha akıllıca olur. Evlilik olayları eskisi gibi değil, günümüzde mevcut ekonomik sebeplerden dolayı erkekler olarak evlilikten soğuduk maalesef.. Her ay düzenli olarak belli başlı hisselere yatırım yapsan 5 sene sonra borsa yüksek olduğu bir zaman diliminde elindeki hisseleri satsan çok daha fazla kazançlı olursun. Çeyize para yatırsan aldığın ürünler 5 senede hem çürür hem teknolojisi eskir hemde modası geçer. Yani her türlü zarar.
10 Yorumla
1 yılBana göre mantıksız o paraya altın veya döviz alıırım evleneceğim zaman bozdurur çeyiz alırım her şeyin yenisi kullanışlısı daha sağlıklısı çıkıyor ve zevkler değişiyor geçen sene klasik severdim şimdi daha çok spor seviyorum mesela değiştirebilir miyim hayır
20 YorumlaAnnem baya erken başlamişti cünkü onlar cok zor şartlar'da para biriktirdiler daha doğrusu o zaman ellimizde avcumuzda olmayi verirse diyerekten... yani bu durum herkes kendisi bilmeli ve öyle millet bu yeni Model değilmiş deyince duymamayi öğrenmeli... Bütceye ve birikime bağli.
10 Yorumla
1 yılMantıksız geliyordu bi aralar artık mantıklı geliyor
21 Yorumla- 1 yıl
Artık annemin dediği her şey mantıklı geliyor
Bana çoook saçma geliyor evlenmem garanti olsun her şeyimi son çıkan ürünlerden moda şeylerden alırım zaten.10 sene önceden yemek takımı alan tanıdıklarım var hala bekar ee yemek takımları antika oldu artık😂
20 Yorumlakoca yokken hazırlanmaya başlanır, kocayı bulunca hazır olur :)
14 Yorumla- 1 yıl
Yaa ciddenmi bekarmisin hala
1 yılManifestlersin işte shshs. Bence de saçma onun yerine altın al koy kenara
11 Yorumla- 1 yıl
Yok paramı yiyecem ben
1 yılAnneler öyledir ilerde sıkıntı çekme şansın var o yüzden şimdiden yap kafan rahat olsun diye düşünüyor ama bencede gerek yok 8 sene sonra evlensen çeyizin tüm modası geçer eskir bile sen oara kazan ye 🤣
10 YorumlaOrtada aday varken de zaman kaybı oluyor.
Arayı uzun tutmayacaksan aday yokken yap derim.
Arayı uzun tutunca da modası geçiyor çünkü o çeyizin 😄20 YorumlaMantıklı canm sen yap. Sürekli herseyin fiyatı artiyor. Evlenmesende kendievin olur kendi kendine kullanirsin..
30 YorumlaOnun yerine altin alip biriktirmek daha mantikli en azindan degeri yukseliyo. Belki seneye evlenecegin kisiyle karsilasacaksin belki 10 yil sonra simdi alsan esyalari 10 yila modasi gecmis olucak. Altin yaptirsan en azindan hem birikim yaparsin belki ileride is kurarsin ya da evlenecegin kisi cikarsa bozdurur alirsin ceyiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇeyiz ben de yapmıyorum yapmayi da düşünmüyorum sevgilim var evet ciddi gidiyor fakat çeyiz yerine altın yapmak daha mantıklı hem sen evlenirken şimdiki aldıklarının modası geçecek senin fikrin değişecek tamam evlendikten sonra da böyle şeyler olacak ama sen onu hevesle kullanacaksın ama şimdi alırsan daha kullanmadan modası geçecek o yüzden birikim yap nacizane tavsiyem
00 YorumlaAltın biriktir ya da döviz daha iyi. Bugun alırsın yarın modası geçer begenmezsin riskli. Bir de nasip evlilik işleri..
10 Yorumla
1 yılBenimki zorla yaptı ne sevgili ne koca adayı hiç kimse yoktu hala yok 😅 kendi evim olunca orada kullanırım artık 😅😅
11 YorumlaBence de mantıksızdı ama şu an ben de kendi evime alışveriş yapmak istiyorum bir yerden başlamak lazım
10 YorumlaAşırı mantıksız. Kala kaldı oyle her şey hem boşuna yük oluyo taşınırken. Bir seneye kadar da evlenmezsem satcam hepsini
10 Yorumla
1 yılÇeyize dair hazırlık yapmanın vakti her fırsattır. Ortada aday olması şart değil çünkü aday ne zaman gelecek bilinmez.
10 Yorumla
1 yılBen de yaptım. Ne halta yarayacak diye düşünüyordum. Köye ev yaptıracak annemler. Orayı döşeyeceğim.
10 YorumlaBana göre paranı iyi biriktir çünkü ilerde baya pahalıyacak ve şimdi alma zaten modası geçiyor
10 YorumlaBelki hiç evlenmiyeceksin çeyiz mantıksız para biriktir ama
10 Yorumla
1 yılAday olduğunda kendini hazır hissetmen için simdiden birikim yapsan iyi edersin.
10 YorumlaEn iyisi şimdi zaten yeni neslin kocası daha doğmadı😅
10 YorumlaBunu dert etmeyin, koca adayınız alsın çeyizlerinizi :)
10 Yorumla
1 yılAltın al ya da dolar al çeyiz yerine 😅 kalanı da ye gitsin 😅
10 YorumlaMantıklı değil birikim yapmak gezmek eğlenmek kendine yatırım yapmak daha mantıklı
10 Yorumla
1 yılKişiye göre değişiyor kimi erkenden yapıyor kimi evleneceği zaman
10 YorumlaZamlanmadan almak lazım 😄 mümkünse taksitle
10 Yorumla
1 yılBir çeşit dua veya niyet etme veya evrene mesaj gönderme
10 Yorumla
1 yılKocayı bulunca çeyiz aklına gelmez diye yokken yapıyorlar zaten:D
21 Yorumla- 1 yıl
😂😂
1 yılSaçmalık ve israf. Evleneceğin zaman şimdi aldıklarının modası geçmiş olacak. Ev hanımı anne aklıyla iş yapılmaz.
02 Yorumla- 1 yıl
Annem ne dediyse haklı çıktı maalesef ev hanımı da olsa çok tecrübesi var😏
- 1 yıl
Tecrübe demek haklı çıkmak demek değil annen asla bu konuda haklı çıkmayacak benim annem de benim gibi düşündüğü için çeyiz yapmadık bana. Annem pişman yaptığı için.
19-28 arası yapılan evlılıkler bana çok erken geliyor ayrıca yarına çıkacağımızın garantısı olmayan dünyada bu tıp hazırlıkların önceden yapılması abes
00 YorumlaAnnen tecrübeli kısmeti biliyor sen ufaktan başla hazırlığa
13 Yorumla- 1 yıl
Yok kimse almıyor evde kaldım
1 yılçeyiz değil para biriktirmek gerek... çeyiz kavramının anlamı boşaldı şu anda çünkü çeyizlik şeyler parayla satın alınıyor
00 YorumlaMantıksız..
en iyi çeyiz altın ve döviz biriktirmektir
ister kocaya git ister evde kal, gelecek için maddi yatırım şart
00 Yorumla
1 yılValla bende de gelin adayı yok ama annem belimi büküyo altınları hazır edelim ne olur ne olmaz diye beynimi yiyo 😂😂
10 YorumlaEğer hiç kimse yoksa ve kimseyi bulmayı düşünmüyorsan gerek yok günümüzde her gün ger eşyanın yeni modelleri çıkıyor sen erkenden alıp eski model kullanabilirsin
10 YorumlaKime niyet, kime kısmet.. Gayet mantıklı bence 😂
00 Yorumla
1 yılYani maddi durumun varsa ufak ufak yapmak mantıklı devir daha da kötüye gidiyor
00 Yorumlaarabam yok diye ehliyet almaya gerek yok mantigi ile ayni
00 Yorumla
1 yılÇeyiz fikri saçma zaten.
Ama şöyle düşün tek eve çıkacağında her şey hali hazırda00 Yorumla
1 yılBence tatile git üç günlük dünya hayatı bak keyfine 😬
00 YorumlaZaten çeyiz yapmanın mantığı bu aslında ama bence de düşününce çok saçma yani
01 Yorumla
1 yılHayalperest bir tc kızı için elbette mantıklı çünkü neden olmasın?
00 Yorumla
1 yılBu devirde evlenen erkeğin aklından şüphe ederim
00 YorumlaEvlilik ve evliliğe dair her gelenek, her adet boş iş yavrum. Uzak dur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKızların çeyiz yapması çok saçma. Benim de kız kardeşim çeyiz yapıyor. Ne gerek var evlendiğinde kocan yapsın işi ne diyorum ama dinlemiyor.
07 Yorumla- 1 yıl
😂😂 bende aynısını anneme dedim yok ayıptır sen yap demişti ama yapmayı düşünmüyorum ceyize para harciyamam onun yerine kendime daha iyi bakarım muhteşem gorunurum daha iyi
Cevap sahibi1 yılGençliğini yaşa boş ver. Üç kuruş kazanıp onu da çeyize yatırmanın anlamı yok. Ben de bir erkeğim ama evlenirsem karşı taraftan çeyiz falan beklemem. Onlar yapsa bile istemem çünkü max 3 sene sonra şehir değiştireceğim o kadar eşya taşınmaz uzaktaki başka şehire, taşınsa da hep kırılır dökülür. Dolayısıyla tayin çıktıktan sonra her şeyi sıfır almak daha mantıklı
- 1 yıl
o zaman sen polissin
Cevap sahibi1 yılHayır sağlıkçıyım
- 1 yıl
kendi isteğinlemi şehir değştiriyon
Cevap sahibi1 yıl4 yıl zorunlu görev, sonra da istediğin şehire gidiyorsun işte
Cevap sahibi1 yılİstesem şu an bulunduğum şehirde ömür boyu kalırım ama Ankara’yı sevmiyorum dolayısıyla zorunlu görev bitince direkt tayin isteyeceğim
Ciddi ilişkin olursa yavaştan yapmaya başlarsın ama aday bile yoksa yapmak bana pek mantıklı gelmiyor benimde yok 😁
10 YorumlaYani bence temel şeylerini alabilirsin tencere tava falan çünkü elektronik üzünler sürekli üst modeli çıkıyo…
10 Yorumla
1 yılyapıp ne yapcan yaaa boş ver erkek yapsın
11 Yorumla- 1 yıl
😂😂 bende anneme bunu söyledim
Aman ne ceyizi ya gez dolas eglen bu yaslar bir daha gelmeyecek ayrica evlenecek misin bakalım garantisi yok
10 Yorumla
1 yılNasıl olsa evleneceksin o zamana hazırlık olsun diye olabilir
20 Yorumla
1 yılHazırlık gerekli ve her şey pahalılaşıyor zaman geçtikçe
10 YorumlaSon an her seyi pahalı almamak için yapılan bir şey
10 YorumlaÇeyizini yap tamamlanınca kendi evine geç ‘evlenmiş’ olursun hahahha
10 YorumlaBence saçma ya evlenmezsen 😆😆(Ben yapmadım) adamı bulalım gerisi gelir
10 Yorumla- Devamını Gör (67)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne