5 yıldan sonra o evlilik teklifi pek de yapılmaz gibi hissediyorum ben. 1, 2 sene sonra evlilik teklifi yapmazsa sonu iyi olmuyor genelde.

5 yıldan sonra o evlilik teklifi pek de yapılmaz gibi hissediyorum ben. 1, 2 sene sonra evlilik teklifi yapmazsa sonu iyi olmuyor genelde.

Yaşınıza bağlı aslında.
Mesela 18 yaşında tanışmışsınızdır, 23 yaşında maddi açıdan yeterli olmayabilir ve düzen oturtma peşinde olabileceğinizden çok da anormal değil.
Ama mesela diyelim 25 yaşında tanıştınız, 30'a geldiniz ve hala tık yok. Bu biraz garip. Çünkü 30'da çoğumuz belli bir işe girmiş ve az buçuk bir maddiyat sağlamış oluyoruz. Ayrıca beyin açısından da olgunlaşılan bir yaş.
Bunu sevgilinize sorun. "Ben hazır hissetmiyorum" tarzı bir bahane ortaya atıyor ise bilin ki o hiç bir zaman hazır hissetmeyecek. Siz de turşunuzu kurarsınız bir köşede eğer onu beklemeye devam ederseniz.
Evet tak faktörü de mühim bunu ergin bireyler için düşünelim
İlişkinin dinamiği önemli olan nokta burada bence. Seneler süren ilişkilerin ne kadar adı çıkmış olsa da çiftin evliliğe bakış açısı önemli.
Kadın kişisi bekliyor, erkek kişisinden bir hareket yoksa orada bir sıkıntı vardır. Ama eğer kendi aralarında belirli bir boyuta ulaşmış, öncesinde evlilik konusunda ciddi bir tutum sergilemeyen hatta belki tam tersine rahat olmayı tercih etmiş bir kadın kişisi varsa erkek kişisi zaten düzenli bir ilişkileri var, evlilik kaygıları yok olarak düşünebilir.
Bu yüzden kadın kişisi eğer bir beklentisi varsa erkek kişisini inceden bir tartıp ölçebilir evlilik fikri konusunda. Duruma göre de şekillendirebilir kendini 🙃
Tamam da 6nyıl uzun bir süreç gibi
Evet süreç uzun ama dediğim gibi başta aralarında evliliğin gereksizliği ya da buna benzer konular konuşulduysa, üzerine düğünler hakkında olumsuz yorumlar yapıldıysa ya da kötü evliliklere yorum yapıldıysa ve üzerine Kadın kişisi evlilik beklentisini belli etmediyse Erkek kişisi zaten evliliğe uzak bir kişi olarak bir girişimde bulunma gereği görmez
Erkekler komplike durumları anlamaya uğraşmaz, onlardan ne isteniyorsa ona odaklanırlar...
Dediğin durumda ever mantıklı. Ama iş güç sahibi olanlar için de ömürden gidiyor. Düşünsene 25 de evlenmek var, 35 de evlenmek var
Haklısın, asla bu durumu yanlış gördüğüm için böyle söylemiyorum zaten. Sadece oluşabilen koşullar hakkında konuştuğumuz için olabilecek bir durumdan bahsediyorum.
Bu gibi durumlarda evliliği isteyen tarafın diğer kişiyle bu konuda açık bir iletişime geçmesi en sağlıklı sonucu verir. Konuşup bir sonuca varmak iki taraf için de daha mantıklı olacaktır
Erkekler bu konuda pek dürüst olmuyor. Ne gidiyor ne kalıyorlar al sana 7 8 yıl geçmiş. Sonuç ayrılalım ben böyleyim
Yani evet uzun ilişkilerin adı çıkmış bu konuda zaten. Ama eğer kadın kişisi de istediği halde net bir şekilde konuşmuyorsa onun da ihmali olmuş oluyor bu konuda
Evet gerçekten bu kadar fikirlerimin örtüştüğü Nadir üyelerden biri oldun Aslında çoğu zaman herkes de ortak paydada buluşuyoruz Ama seninle daha bir fikirlerimiz uydu gibi geldi bana
İletişimin önemine inanan kimsenin ters düşeceğini sanmıyorum bu konuda 🙃
Erkekler evlenip evlenmeyeceğine en geç 3. Buluşmada karar veriyormuş. 5 yıl teklif gelmediyse ve geçerli bir sebebi yoksa o teklif çok zor geliyor. Gelirse de ıkındıra ıkındıra geliyor maalesef. Arkadaşım 7 yıl sevgili kaldı aynı evde de yaşıyordu. Gollum gibi devamlı yüzüüüğğk değerlimisss modundaydı. Zorla evlendi adamla😅
İşte ben de bunu diyorum
5 yıl beklemek, her iki taraf için de ciddi bir süredir. Eğer evlilik sizin için olmazsa olmaz bir hedefse ve bu süre zarfında net bir adım atılmadıysa, bu durum ilişkiyle ilgili yeniden düşünmeniz gerektiğini işaret edebilir. Öte yandan, iletişimle karşı tarafın düşüncelerini anlamak ve ilişkinin geleceği hakkında açık bir karar almak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.
Sonuç olarak, bir ilişki her iki tarafın da beklentilerini karşılamalıdır. Eğer sizin için evlilik önemliyse ve bu konuda harekete geçilmiyorsa, kendi mutluluğunuzu önceliklendirmekten çekinmemelisiniz.
Sen bekler miydin
Hayır. Çünkü süreç çok uzun ve zaman her şeyden önce gelir. 1 ay olsa anlarım 3 ay olsa anlarım 6 ay olsa anlarım ama 1 yıl ve sonrası mantıksız. Kimse kimseye mecbur değil, kimse kimsenin sahibi değil.
Ömründen yiyor işte
iyi de bazen olmaması olmasından iyidir. şu an rest çekebilirsin ama olduktan sonra pişmanlığını yaşarsın
Evet maalesef öyle bir durumda söz konusu
Cevap
13Cevap
Normal durum değildir
Değil tabii
5 sene kaç yaşında olduğuna bağlı, üniversite öğrencisi daha okulu bitirmeden nasıl evlenme teklifine evet der ki mesela? Ya da iş yoksa ekonomik özgürlük yoksa. 1,5 sene yazanlar olmuş ciddi misiniz 1,5 sene çok az. En az 3 sene ideal bence.
Çalışan insalar için
3 sene bile soğukluk olabilir
5 mi yıl yuuuuh 3 ay sonra yapıldı yapıldı yoksa anlamını kaybeder
Bence de
8 yıl sonra baskımızla zorla evlendirdiğimiz arkadaşlar var 🤣🤣 birlikte yaşamakdan rahatsız değillerdi belki onlarda acele etmek istemiyordur 😂
Nasıl baskı 🤣🤣 dur kahvemi alıp geleceğim
Kahveyi döktüm 🤣🤣
Haklısın tabii ki
Evet, 5 yıllık bir ilişki evlilik ile taçlandırmayı hak ediyor.
Sonuna kadar ama genelde evlilik olmuyor
Maalesef öyle
5 sene mi ilk haftada yapılmadıysa niyetler farklıdır bence bahtin güzel
İlk hafta çok erken değil mi
Çüş ne 5i bence en az 6 ay falan sonra yapılmalı.
6 ay güzel bence
Kesinlikle en güzeli
1 sene icinde evliliğe adım atılması şart yoksa hicbisi yapmasınlar öyle yaşasınlar
Katılıyorum
Değil kişilerin ilişkide ne kadar stabil oldukları, yaşları, hayatta ki hedefleri vs bir çok faktör var.
Tabii ki ama lisas bile 4 yıl
Lisas nedir
Beş sene nikahsız beraberlik insanlık adına hiç te etik olmayan bir durum beş yılda evli olup çocuk yapılsa 4 yaşına girer
Doğru diyorsun
5 yıl ne ki kocamın kuzeni 9 yıl oldu hala etmedi yeni yeni ciddileşiyor
O da abartı
Aşık değilim diyor zaten zoraki bundan sonra birini tanımakla uğraşacağım diyor
Bence bunu sorman bile anormal 5 yıl çok uzun bir süre
Benim için de uzun bekleyen nasıl bekliyor
Bence 5 yıldır biri adım atmiyorsa daha fazla uzatmaya gerek yok
Evet o bağımlılık bence aşk değil
Aşk olsa mutlaka mutlu sonla biterdi.. ya karşılıklı bir çıkar ilişkisi ya da alışkanlık olmuş artık
Çıkar ilişkisi bu
😅aynen öyle artık farkında olmadan birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar bunun için evlenmeye sıcak bakmıyorlar
İşte böyle bir durum da var ve bence bu durum çok kötü
Bana göre de çok uzatmalı evlilik düşünüyorsan, düşünmüyorsan da işimi görürüm ama 5 sene aynı kişi de çok fazla ya😅
O işten bilmiyorum ama umut yok gibi
Haklısın , sen kaç yaşındasın ki bilmiyorum dedin o işi
Çok öncesi yapılmalıydı
Bu saatten sonra olmaz da
Aslında orası belli olmaz
Tabii ki
Evet , ne kadar uzarsa, o kadar sıkıntı
Maalesef öyle
Anormal arkadaşım
Bence de oyalama var
Artık uyan ve vazgeç bence
Bunu bir yakınımdan yola çıkarak sordum
Yolun sonu b. ka çıkıyor
Kahkaha attım
Sevindim kahkaha atmana ben de severim kahkaha atmayı
Çok güzel bir duygu
Çok gulen biri misindir
Genel olarak evet
İş hayatı dışında ben de gülüyorum
Ben de aynı şekilde
Çok zengin kadın bulursam 55 yaşında bile olsa bile evlenecem bir kez buldum da direkten döndüm ailesi onay vermedi paran için evleniyor dedi
Evet zengin kadınlar her daim şanslı oluyor
Neyse birini aşık ederiz elbette
Umuyorum, mantık evliliği yap
Kadınlar aşk evliliği erkekler mantık evliliği yapmalı zaten
Olabilir tabii
Aşk evliliği yapmayan kadın çok aldatıyor çünkü
Evet anormal
Fazla bir süreç
1 yıl bile anormal
Abartma sen de
Evet çok uzun zaman
Aynen sel, benim için de uzun bir zaman yok ve üzeri