Yaşıtlarımın çoğu evlendi, çoluk çocuk sahibi oldu. Bense kariyer odaklıyım, kariyerimi oturttum bu yıl artık evlilik hazırlığı yapmaya başladım. Çeyiz alışverişine başladık, sizce geç mi kaldım yoksa hayatta herkesin zamanı farklı mıdır?

Yaşıtlarımın çoğu evlendi, çoluk çocuk sahibi oldu. Bense kariyer odaklıyım, kariyerimi oturttum bu yıl artık evlilik hazırlığı yapmaya başladım. Çeyiz alışverişine başladık, sizce geç mi kaldım yoksa hayatta herkesin zamanı farklı mıdır?

Yani hayat senin olsun ya Yani hazırlasan ne olur hazırlamasan ne olacak yani onu anlatsana bir kere yani kariyer yapsan ne olur yapmasın yapmazsan ne olur Ben düşünüyorum da hani Yanlış anlama bak ben Ben ondan üniversite bitirdim tamam yani affedersin akşam geliyorum buz gibi odada yatıyorum bir sıcacık kadın olsa da girsem koyunlara gelsin sevişsem öpsem ilişkiye girsem Çay mı içsek Ne bileyim ya el ele tutuşsa yani affedersin s***** bildiğin ilişkiyi duyguları yaşasam Belki o Üniversiteden daha iyiydim
Hani sen şeyi düşünebilirsin yaşayan ne yapıyor abi yaşayan yaşıyor ya bilmiyorum ben hani hormon oldum erkekler ki birlikte oldum yani hani o boşluğu dolduramadım ben ya yani çeyiz hazırlasan ne olur hazır olmasa ne olur ya Ama sen Lanet olsun kağıdı da benzinede kağıda da eve de para ya da
Bazı şeyler gelmez abla geri ya Yani ben sana öyle söyleyeyim istediğini yap yapma demiyorum ama yani akşam eve varınca sıcacık birini koynuna gireceksin o senin ateşini alacak ya bir kavga edeceksin tamam mı Lanet olsun onu bile özledim ben ya Yani birbirimize barışalım ya kadın olsun ama ben gittim erkekle birlikte oldum hormonu aldım niye yalnızdın mı gidememek için senin senin olsun
@neva2l hormon alıyorum abla. Şimdi şöyle bir şey düşünüyorum ben tamam mı? Ben oturmuşum 10 tane üniversite bitirmişim Emek harcamışım yıllarca KPSS'ye girmişim artık sabredecek durumum gücüm kalmamış yani bu nasıl bir duygu biliyor musun boşluk yani yaşıyorsun Niye yazıyorsun Peki Allah bunu görüyor Niye bana bu cezayı veriyor? Peki erkeklik duygusu dediğin şey nedir senin? Ya senin dediğin şey şu yani işte erkeksin karşı cinsten hoşlanıyorsun sen sen bunu istemezsin değil mi Evet dediklerin doğru ama Düşünsene 38 senedir ben o bunalımı yaşamışım ve Hani beni niye evlenemedim diye soruyorum ya Niye benim birisi Olmadı niye benim kız arkadaşım olmadı ya artık Umut kesiliyor Umut kestiği zaman Allah'tan unutuyorsun bak yani Allah'ın var olduğuna ben şöyle düşünüyorum hani nerede Niye ben birinin Koynuna girip de uyumadım benim arkadaşlarım Orada bir sürü kızla yatarken ben sabrettim Ya ben tapacak kadar kadını istiyordum ya bu kadar lanet bir bedene ulaşmak bu kadar zor mu ya yani gerek yok abla ya bunu hani dindirmenin yolu erkek olarak da kadın olarak da duygularını azaltmak Duygularınızı bana yolda hormonları azaltmak ve sonuç olarak yani yaşıyorsun abla ve Allah görseydi Zaten beni bu hale düşürmez farklı bir konu ne olurdun yani
@neva2l Sana tek bir şey söyleyeyim yani sen oturacaksın oturtturmayacaksın şu yapacaksın bu yapacaksın Fikrimde değilim başta Neva ancak bazı şeyler kafayı yedi yememek istiyorsan yaşayacaksın yoluna bakacaksın Yani gerçekten yoluna bakacaksın Ben 8 yaşındayken başladım hayatı yaşamaya sanayide başladım ha bana anlattığın şey senin şu an Hayat seni nasıl beceriyor hikayesi hep kendi ayaklarım üzerinde durdun hep mücadele ettim yani sen bu acının sonrasında bilmiyorsun Hani herkesin içinde boşluk vardır Ben boşluğumu tamamlamaya çalışıyorum yani gerçekten Allah varsa Benim hakkımı korurdu yani hani ben bu kadar emek verip bu kadar sınavı geçtikten sonra artık yoruluyorum tamam mı sen bunu anlamıyorsun çünkü yaşın ya küçük yani 20 22 ya da kadınsın hissetmiyorsun Sana da saygı duyuyorum bak Hani yanlış anlama lafları kötü anlamda söylemiyorum Çünkü sen kadınsın yani görmüyorsun bir şeyler benim verdiğim mücadeleye Sen Yaşamadın ya sen 22 KPSS puanı almadın onlar üniversite bitirmedin Emek harcamadın ya da harcadıktan bir üniversite bitirdin olmuyorsa bıraktın değil mi Ben okumak zorundaydım yani bilmiyorum Hayat sadece bir taraftan tutmakla yaşanmıyor işte bunu anlatabiliyor muyum lanet olsun
@neva2l yazayım abla
Haklısınız kesinlikle Allah hidayet nasip etsin bende çok bir şey diyemedim dua ettim çünkü artık inancı kalmamış ne dersem boştur hayatı boyunca hiç evlilik yapmamış hiç bir iliskisi olmamış 8 yaşında çalışmaya başlamış bu yaşına kadar kendi kendini okutmuş ama 10 okul bitirdiğini falan söyledi kimse ona bakmamış oda kimseye vakit ayiramamiş şimdi isyan ediyor hayatıma kadın girmedi çocuğum olmadı bu yüzden erkeklik duygularım zedelendi felan dedi bir de tövbe haşa Allah beni görmedi felan dedi üzüldüm açıkçası imtihanın buymuş desem de neye fayda..
Evlenilecek en iyi yaştasın kadının en iyi zamanlarda olduğu yaştasın senle evlenecek erkek ne muazzam bir erkektir diyorum yemede yanında yat der içinden:D
Cevap
65Cevap
Önemli olan hazırlamaya başlamak gadası
Yani bencede geç kaldın. Bu yaştan sonra artık 35 yaş ve üstü erkekler sana bakar. 35 yaş ve üstü erkekler arasında en iyi zaten çok kapılmış oluyor, sende evlenmemiş olanların arasından bir tane seçersin. Bence bir kız evliliği bu kadar geciktirmemeli.
Abla bence çeyiz hazırlamaya değil de evliliğe geç kalmış gibisin moral bozmak için demiyorum karşına çıkan talipleri iyi değerlendir diye diyorum mesela bu saatten sonra 40 yaşında birini reddetmek lüks olur
Çeyiz sözden nişandan sonra hazırlanması gereken bir şeydir zaten. Her gün yeni şeyler çıkıyor artı olarak çoğu şey eve ve mobilyalara göre alınır. Sadece yastık yorgan alabilirsin. O yüzden pek geç kalmış sayılmazsın
çeyiz bana oldum olası saçma gelmiştir. şimdiden alacağınız eşyaların modası geçebilir, evinizde gereksiz yer kaplaması da cabası. onun yerine evlilik arefesinde müstakbel eşle birlikte beğenerek herşeyin alınması daha mantıklı geliyor bana
Sen oakdar oku et kariyer yap gel çeyiz sorgula aklımabu bölümü getirdin gece gece iyi güldüm :D :D
https://www.youtube.com/embed/HHvkAzMA6joÇeyiz dediğin ne ki, istersen 50 yaşında ol, para varsa bir haftada toparlanır, çeyiz dediğinin mantığı maddi külfet olmaması için yavaş yavaş alıp biriktirmek, onun için para varsa geç diye bişey yok
Çok geç kaldın çok. Allah yardımcın olsun. Ne yapsın millet senin kariyerini. Bu yaşa kadar evliliği aradan çıkartmalıydın. En azından 20 yaşlarda bitmeliydi. 25 bile geç.
@Thayatit sen evlenme o zaman. Tek kalmakta kolay değil.
@Thayatit sen öyle yap herkesin kendi kararı.
gördüğüm en olgunca yorum
@Nâmecnun kadının tek kariyeri güzelliğidir
aşırı güzek kızsa geçmişi feciyse evlenılmez mesela
@sinirlisogan ona bakarsan kariyerliyse gecmişi feciyse yine olmaz, mesele o değil
Astroloji eğitimi alıyorum. Gerçekten hayat herkes için farklı ilerliyor. Kendinizi geç kalmış hissetmeyin lütfen. Sizin zamanınız da böyle işliyor demek ki.
Umarım bu zaman içinde de hayatını kadınlığını doya doya yaşamışsındır. Yoksa mevzu sadece kariyerse yolda gördüğün lastikçilerin çoğu bile senden kat ve kat zengin
Evlilik kararı aktivitesi planı projeksiyonu gibi kavramlara son derece uzağım
Anı gelişir tüm planlar aksar ve ters gider
Doğal akış ile sonuçlanır
Kız tarafının fazla masrafi olmuyor malum herşeyi erkek tarafına bizde adet böyle diyerek kitleme taktiği... İki üç ay biraz kim yapsan yeter de artar bile
Valla buyuk esyalar nisandan sonra alinir bence Şu an senin yapman gereken kucuk esyalari almak ben temudan almani tavsiye ederim orada cogu sey ucuz ve kaliteli. Onun disinda da buyuk esyalar icin para biriktirebilirsin hatta gelecekte zamanabilir o yuzden altin yaptirsan daha iyi olur zamdan daha az zararla etkilenirsin
Neden geç kalasın ki? Bence sevgi ile aşkın ve aşık olup evlenmenin yaşı yoktur
Ne çeyizi ne evliliği, evlenmek için aklını kaçırmış olmalısın, bu ülkede kadınlar köle oluyor evlilikte hemde bir ömür, erkekler sultan, OK diyorsan buyur evlen
Kariyer yapan kadınları bile sömürüyorlar maaşı için
@GreenLover aptl olan evleniyor işte 3 vakitte herkes adliyede, boşuna değil
Herkesin zamanı farklıdır hanımefendi. Geç kalmış degilsiniz...
35 yaşındayım bir vaputum bile yok ve işin kötüsü kariyer namına da bir şeyim yok. Hatta 2 yıldır işsiz ve çulsuzum. Sana tavsiyem bir şeylerin adı konulmadan alışveriş yapmaman yönünde olabilir.
Bu noktada sen ve evlilik yapacağın kişi ne düşünüyor?
Başkaları çok konuşur ama boş konuşur.
Sen bırak çeyiz işini abla 😅 kefen mefen al öbür tarafa 😅😅 hazırlıklarını geç tamamlıyorsun anlaşılan onu 30 senede tamamlarsın 😅😅
Hayat böyle şeyleri düşünmek için emin ol çok kısa. Evlilik, çocuk gönül işleridir canın isterse yaparsın istemezse yapmazsın çok basit
Bence geç değil kendini hazır hissetmişsin ve başlamışsın kariyerinde var dolayısıyla daha kolay ve hızlı hazırlaya bilirsin...
Çeyiz hazırlamanın yaşı olmaz. Kaldı ki evleneceğin bireyle beraber alışveriş yapabilirsin. Bunu tek başına yüklenmene gerek yok
Nolmuş, ben geçenlerde bi haberde 70 yaşındaki iki gözü toprağa bakan bi çiftin evlendiğini gördüm. Bu soruyu sorduğun için kendinden utanmalisin 😅
Yaşınızdan dolayı bir de dediğiniz gibi çevrede ki etkilerden dolayı da geç kalınmışlık hissedebilirsiniz... Ama mutlaka zamanı vardır bence.
En güzel dönemde doğru karar vermişsin. Toyluk, cahillik, heves geride kalmış. Artık ne istediğini bilen birisin
Sevdiğin biri varsa evlen yoksa hiç bulaşma.
Bence ben evde kaldim. Sanirim sen de. Ustelik ben erkegim.
Çoğu mutsuzdur. Senin gibi kariyerleri olsa bosanirlardi. boş ver.
Aslında çeyize pek gerek yok önemli olan evin içini düzmek.
Ceyizi erkek tarafı yapmiyomu sen niye karisiyon ki sen beğen onlar alsin
hiç bir zaman hiç bir şeye geç kalınmamış olabilir
Başlamak bitirmenin yarısıdır demişler, herkes aynı yaşta evlenicek diye bi şey yok onuçta
Çeyizi boş ver parayla 1 günde hepsi tamam. Sen damat buldun mu onu söyle 😄
Geç kaldın diye vaz mı geççen. Saçma sapan konuşma. 😃Geç de değil ayrıca.
adam gibi adam bulduysan senin için en güzel çeyiz o diğerleri boş iş
Hayır tabiki evliliğin yaşı olmaz.
Kısmetin var mı peki
İşte o cümle: Hayatta herkesin zamanı farklıdır, kesinlikle.
Yok ya çeyiz nedir ki hemen olur belki maddiyat anlamında geç kalmışindir
Çeyizi erken hazırlayan geç evlenirmiş diye bir eskilerin kullandığı söz vardı
Yooo bende gayet memnunum bu toplumda ne evlenmesi hnk sjsj
Ben de hiç başlamadım valla kendi evim için çeyiz düşünüyorum sadece
Aday yoksa geç kalınmış değil. Aday olsa bile düğüne kadar çeyiz dizersin yeterki paran olsun
Neden geç olsun. Allah gönlüne göre versin inşallah 🤲🏻
Gerçek bir hayat arkadaşını bulunca alırsın alacağını geç kalmış olmazsın şimdi bebekten çeyiz biriktiriyorlar çok saçma geliyor bana mutluluğu yakalayacağın birini bulduysan ona şükret zaten çeyiz bi dursun
Aynen reis
Bence hazırlama hem modası geçer hemde kısmet çıksın öyle hazırla birini bulamazsan harcamalarına yazık olur canım
Üzülmeni istemem ama 34 yaş evlilik için çok geç artık 40 yaş üstü biri bulabilirsin ama o da evlenmediyse sorunlu biri olabilir çok takıntılı kimseyi beğenmeyen biri ya da çocuklu birisi olabilir sakın evlenmedim diye üzülme benim yaşım 30 yeni evlendim ama huzur insanın içinde var valla bak asıl huzur özgürlük keşke ben ekonomik özgürlüğümü kazandaydım biri tarafından sevilmek tercih edilmek kabullenmek düşüncesi bazen ihtiyaç gibi geliyor ama asıl ihtiyaç ic huzur 34 yaşından sonra hiç kafa kaldırma biriylefikir ayrılığı tartışma falan illaki oluyor ben senin de olsam dünyayı gezerim
Ya basarsın parayı alırsın çeyizi. Birikmişin vardır senin bunca sene kariyer peşindeymişsin
evlilik hazırlığı için damat gerekli önce damatsız çeyiz ne alaka?
Giderin yoksa hiç uğraşma, paran cebinde kalsın
evlılık oncesı cınsellıgı normallestirdiniz daha evliliği unutun bırını kandırırdan anca evlenırsın
hayır önemli olan doğru kişiyi bulmak. erken yaşta yanlış kişiyle evleniceğine geç olup doğru kişi ile evlenmek daha iyidir. her nasip vaktini bekler.
elini çabuk tutarsan geç kalmış sayılmazsın , hiç başlamadıysan daha şanslısın diyebilirim
30 yaşındayım çeyize bir çöp dahi almadım
Daha aday adayı bile yok, icimden de gelmiyor acikcasi
Su menü daha karın doyurucu aşk boştur yemek hoştur 😂
Ablam kariyer odakliydi kariyer de yapti evlendi de
Ama kimseyi yargilamamak gerek 40 yasinda kadin da evleniyor ama cocuk olmasi zor oluyoe tabi
erkenden almamışsın en azından 20li yaşlarda alsaydın modası coktan geçmiş olacaktı iyi yapmışsın
Bence hazırlamamak daha iyi çünkü her şeyin modası geçiyor
Bence hala çok erken, karşına düzgün biri çıkarsa ve ciddi bir adım atarsanız her şey zamanla olur
Allah hayırlı uğurlu etsin hiçbir şey için geçi değildir inşallah her şey gönlünce olur
Aday var mı peki?
Yoo illa evlencen diye bişi mi var geç kalmadın
Hayır geç kalmadınız hazırlaya bilirsiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?