Kesinlikle saçmalık. Eskiden yapılmasının bir anlamı varmış. İnsanlar gelir evlenecek olan çiftin eşyalarına bakar ve eksik olanları belirleyip düğün hediyesi olarak getirirlermiş. Yardımlaşma amaçlı yapılan bir gelenekmiş. Ama şimdi öyle mi tamamen gösteriş amaçlı yapılıyor. Zaten gelen de eksik olanı almaya gelmiyor donları gecelikleri konuşmaya dedikodu yapmaya geliyor. Yahu milletin gerdek gecesi giyeceği donundan banane. Ben çeyiz serme falan yapmam düzenime müdahale edilmesine asla izin vermem. Tanımadığım insanlar gelip yemek takımlarımı mı yerleştirecek birde kırarlar aman kafayı yerim yoksa.
Ya aşırı aşırı saçma şu olay. Yeni evlendim, evim de büyük değil yani. Patik giymem lif sevmem yelek hırka zaten giymem, tülbent falan takmam. İstemiyorum ama anneme de bi şey denmiyor hemen sen hainsin bilmem ne saldırıyor. Neyse getirdik eşyaları eve, bir sürü de yapmış sağolsun, kayınvalidem de getirdi bir sürü. Bazanın altı hınca hınç dolu, hepsi de asla kullanmayacağım şeyler. Zaten evde bi baza var bi gardrop, eşyaları nereye sıkıştıracağımı şaşırdım, kışlıklara yer yok, kıyafetler halay çekiyor dolapta. Yıllarrrca öyle baza altında orada burada sürünecek, boşa yer kaplayacak. El emeği atsan kıyamıyorsun. Hangi işsiz çıkardı bunları bilmiyorum ya 3-5 tane olsa yine yeter ama yüzlerce var. Kesinlikle iptal olmalı çeyiz çimen
Saçmalık. Buna izin vermedim sandık çeyizi de annem bir kaç parça bir şey zorla verdi kalkmalı bu gelenek artık bence. Bekarken oturup dantel yapmıyorum kitap okuyorum diye dışlarlardı kızarlardı ben değişik birşeymişim öyle derlerdi 😅 yapmadım pişman değilim 😃
Bence cok gerekli bisey degil ama ortam doldurucu (filler) bi olay.. yani bikac kisi toplaninca konusulacak basit bir konu bana gore.. emek isteyen seyler hepsi saygi duyarim ama gunumuzde oyle ceyizlik itemler kullanisli degil artik... yapan yapabilir seven sever ama kullanmadan kenarda tutup misafir gelince sergilemek olayi bence sacma
Çeyiz işini direkt saçma buluyorum ortada koca yok eşya var... birde görmeye gitmek komple saçma görüp ne yapacaksın çokluğuna ya da azlığı na göremi başarı falan ölçeceksin ne alaka yani, o kadının kullanacağı eşyayı sen neden görmek istiyorsun senin amacın nedir yani? Bana göre saçma birçok düğün adeti gibi
Bana çok saçma geliyor görsen ne olacak zaten çeyiz serme mantığı eskiden şu şekildeymiş kız çeyiz serer eş dost eksiğe bakar eksiğini tamamlarmış , şimdi iste sadece dedikodu yapar oldular