Ayrı şehirlerde yaşayan aileler için söz nişan süreci nasıl olur?

Herkese merhabalar 11 aylık bi ilişkim var ve nişan sürecindeyiz ben ailemle İstanbul da yasıyorum erkek arkadasım ıstanbul’da tek yasıyor aılesi de 1000 km otede bi şehirde yasıyor bi bucuk ay once tanısmaya geldıler sonra bizi davet ettiler babam uygun olmaz gitmemiz diye reddetti gitmeyi süreç boyunca babam inanılmaz dengesız davrandı bir gün bi sey derken diğer gün baska bir sey dedi bize karsı olduğu bi durum yok arkandayım ne ıstıyosan öyle olcak diyor ama hıc yardımcı da olmuyor erkek arkadasım defalarca bıze geldı babamla kardeslerımle ayrıca da gorustugu oldu o konularda hıc bı sorun yok babam en son surecı hanımlar organıze etsın dedı bız nısan yapmak ıstıyoruz dememe ragmen sımdı acaba once soz olsa sonra baksak etsek daha mı ıyı olur dıye bı fıkır attı ortaya gelecek ay ıcın ıstedıgımızı de belırttık kendı de okey verdı elbıse kıraladım mekana kapora verdım sımdı boyle bı sey cıkarıyor karsı tarafın ısını mı kolaylastırmak ıstıyorsun dıyor bu benım aklıma bıle gelmedi yıl 2024 ayrı ayrı organızasyona ne gerek var zaten gecım zor karsı tarafın aılesı de cok anlayıslı ınsanlara 2 kere gel 3 kere gel desen gelırdı programını yapıp ama babam her seyı son dakıka çıkarıyor artık yemek bıle yıyemıyorum ınanılmaz yoruldum kararlı durup bu sekılde olması ıcın elımden gelenı yapacagım ama ben mı yanlıs dusunuyorum bu surecı yasayan tavsıye verebılecek olanları beklıyorum :(

Ayrı şehirlerde yaşayan aileler için söz nişan süreci nasıl olur?