Bu tarz bir evliliğe gelemem. Tercih etmem. Aileler bize bağımsız kalmalılar. Desteklerini istediğimizde ve sohbetlerini özlediğimizde tıpkı bir arkadaş gibi anlarımıza renk katmalılar. Diğeri aşıma uğratır, mutluluk huzur bozar. Bizi kararımızda desteklemeliler sadece. Başka bir dileğim yok. Eşimin rolü burada çok önemli, oldukça seçiciyim bu yüzden. Zor işler zor be 😄
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılailemin böyle istekleri olmayacağını biliyorum şayet olursa tepki gösteririm ki bunu da tahmin ederler 🙃 fakat bazı adetleri ben seviyorum kapı açarken, sandık gideceğinde yapılanları falan... maksat eğlenceli anı biriktirmek parasından değil 🥰 zaten eşinin parasına bakan ailesinin evinde aç kalmıştır bence🙄
00 Yorumla
+1 yılİnstada gördüm bunu yuhh dedim.
Kız tarafı sadece kız mı verecek bu kadr istek karşısında 😄😄 bedavaya gitmisiz biz 😄😄😄314 Yorumla- +1 yıl
Kız tarafı bu liste karşısında erkek tarafına ne verecekmiş öğrenirsen güncelle soruyu 😄😄
- +1 yıl
😄😄😄
- +1 yıl
Kabul edip alan evlenen var mı bu listedekileri merk ediyorum sonuçta bu tarz listeyi ilk defa görmüyorum
- +1 yıl
Ben olsam kabul etmem kızı kaçırırım kız istemez ise onuda bırakırım.😄
Bir keresinde ben eskilere özenirim.
Bir iğne ipliği bile olmayan insanlar evlenip zamanla herşeylerini toparladılar düzdüler.
Eskiden sevgi vefa ile her şey olurdu.
Şimdi ise paran va malın olduğu kadar adam yerine koyuyorlar, ya da koymuyorlar. - +1 yıl
Borç harçla evlenip borçları bitmeden ayrılan tipler bunlar
- +1 yıl
Erkekler canım olmasn diyebilrsn 😄
- +1 yıl
Slak yazmistm ya
- +1 yıl
Ahahaha
- +1 yıl
Eig içn teşekkürler 💫
+1 yılBu listede gözüme takılan şu hint küpesi oldu normal küpe olmuyor mu acaba
05 Yorumla- +1 yıl
Skdkkxksks
- +1 yıl
Slxlkdkdkdkd boş ver
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılSevgilimle kaçarız.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim gelinin görgüsüz halalri da düğüne 2 hafta kala gerdanlik bütün sülalede amcalara kuzenlerle halalra bohça sonra 3 kapi parası ve aklıma gelmeyen bir sürü şey istemişti evlerinin önünde söz olduk küçük Nisan gibi ama baya kalabalikti bizden yine salonda Nisan istemediler bizde yapmadık zaten durumumuz da anca dugune yetiyordu daha sonra bi, yaptiz dediler ama onlar da yapmadı bütün evi biz dizdim salon tak. oturma odası yatak odası tv beyaz esya hali tül perde ki türleri görgüsüz gelin bütün duvarları kaplayacak wekilde yaptırmış mutfakta iki pencere var ikisininde boydan boya tül. Hepsi bizim parayla oldu tabi. geçen sene evlendiler bütün çeyizi bile annemin emegiydi masa örtüsüne kadar düşündü koydu kadin onların da 2 hurctu sadece çeyizi evdeki airfiry bile biz aldik
14 Yorumla- +1 yıl
Bütün bunu yaptıklarınıza değdi mi bari durumları nasıl?
Cevap sahibi+1 yılDurumları iyi yani mutlular bebekleri de oldu 20 günlük keyifleri yerinde şimdi ev bakıyoruz ev alacağız kendimize bile annemgilbyani 30 sene sonra ev alabildi şimdi onlara ev alırken 50 ceyrek ve 40 gramlık falan bilezik vereceğiz kendi ailesi de 17 ceyrekle bilezik veririz demişler oysaki durumları da iyi adamın iki işi ve kirada evi var ve daha 40 yasındalar benim ailem 60 yaşında babamın 10 bin emekli maaşı var yani görgüsüz insanlar hiçbir şeyde kendilerine kiyamiyorlat
- +1 yıl
Eee iyi bari değmiş en azından. İyi forumlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılLafa gelince mangalda kul birakilmaz baslik parasi gibi sacma sey mi olur canim denilir ama bu veya bunun azi cogu istenir. Veya bu tarz seylere abes bakan kiz el olur vakit gelir bu duruma gelince ailesine demez napiyosunuz diye. O yuzden bastan konusacaksin. Karim kocan mi olacaksin yoksa sana ederi kadar para mi verilecek. Bidefa zaten kiz kendine bi donup baksa utanmali bu seylerden. Azindan bile utanmali. İnsan olan medeni olan siz nasil uygun gorurseniz adetlerimiz geregi vatsa imkaniniz yqpin biseyler der gecer. ama bir gram bir rakam belirtmek hayvanlik bana gore ve o tarafta hayvandir
00 Yorumla
+1 yılBenimle evlenmek için bunları isteyen bir kızdan vazgeçerim. Çünkü beni kullandıklarını ve ekonomik olarak beni soyup elimdeki herşeyi almak istediklerini düşünürdüm. Çünkü bu devirde kız aileleri resmen kızlarıyla evlenecsk olan erkekleri kullanıp, elindeki herşeyi sömürmeye çalışıyor. Sonra da ortaya mutsuz evlilikler çıkıyor. Bir erkek çok zengin değilse, kız tarafının bu istediklerini karşıladıktan sonra ortaya mutlu bir evlilik çıkamaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞaka yapmıyorum bana bir tane iğne bile takılmadı kaç yıldır evliyim bir yüzüğüm bile yok 😀 evde tek sıfır el olan eşya da yok sevdiğimle evlendim diye tm dedim ama pişmanım valla bana takılanları bile ailesine verdim yıllarca etmedikleri eziyet kalmadı böyle çok isteyenler kıymetli oluyor
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim güzel dileklerin için
Cevap sahibi+1 yıl💐 💐
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilem böyle şeyler istese utançtan yerin dibine girerdim. çok saçma hemde çok ailem bu tip şartlar koşmaz bana kalırsa altın falan istemem.. kendimden pay bicecegim kendim kendimin gözünü bir şey de bırakmadım çok şükür. Ama eğer mesele bana biçtiği değer se ben evlendigim adamın bana verdiği değeri bilmesem evlenmem ama aile zora koşuyor yoksa evlilik olmaz diyorsa döner ve derim siz beni para karşılığı verecek kadar mı düştünüz diye... çok saçma bunlar
00 Yorumla
+1 yılKaçırırım😂 sonra ailesini arar fidye isterim, oğlunuzu istiyosanız bu listedekileri getirin oğlunuzu götürün derim😂 Getirmezlerse oğulları bana kalır her türlü kardayım😎😂
03 Yorumla- +1 yıl
Fakirlik getiriyor 😂
+1 yılDoğunun takı kültürü biraz batıya göre farklı. O insanlar bu altın mevzularını benimsemişler. Hatta az altın istenilen kızlar da kusur var sanılıyor demişti doğulu arkadaşlarım. Bana sorarsanız ayıp bence
00 YorumlaSiz gülüyosunuz ama harbiden bunları isteyen var. Benden 3 1 ev, yazlık, araba (motorumu satıp araba alacakmışım) 5 bir yerde, gerdanlık seti, bilezik falan istemişlerdi. Bak dikkat edin, istemişler -di diyorum ahshshdhd
02 Yorumla- +1 yıl
Çüş sömdms
- +1 yıl
Bu daha ne ki? Hatta şöyle bi teklif geldi. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Ben bi ev orada, bi ev benim yaşadığım şehirde alacakmışım. Yani evim var da, bi ev de onun yaşadığı yerde. Evlenecekmişiz, ayrı yaşayacakmışız, ben ayda bi kaç gün oraya gidecekmişim. Çok ciddiyim bak. Yemin ederim bana bu söylendi 🤦♂️😂
Evlenmeye karar vermeden önce bazı şeyleri garantiye aldığım için bu tarz şeyler olacağını sanmıyorum. Bir erkek olarak, evlenmek bana yarayan bir şey değil zaten. Kalıcı bir yuva kurmak kadının gelişim ödevleri arasında, bizimki sadece üremek.
00 YorumlaYok artık adam utanır bunları yazıp erkek evine vermeye abartmışlar. Bizim ülkede ceyizi eve ait her şeyi kız evi alır. Erkek takılar, birde nişanda kiyafet bohçası makyaj bohçası tatlı bohçası hazırlar.
00 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/YasV0Yzmv0g?si=ZadnCB2dDjJ3rgdJ
Net şekilde bu olur tavrım10 Yorumla
+1 yıl
Hep aklıma bu tweet geliyor böyle soruları görünce
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİstiyolar zaten. O kadar normalleşti bunlar. Evlenince kızları nasıl geçim sağlayacak o borçlar nasıl ödenecek düşünmüyolar
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖyle valla altınla mobilyayla falan mutlu olacaklar zannediyolar
+1 yılYa bu eş adayıma önce ben acırım bu ne gidelim bir imza atıp dönelim
20 Yorumla
+1 yılBen bunu istemem ailem de istemez. İsteyen de kendi bilir böylelerini alan da var yani aşkı uğruna
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle ne güzel söyledin.
Burada ki yazılanların bir kısmını anlayamadım bile lan !
İyi 12 Adaları da istememişler aq.00 YorumlaKadını alıp kuyumcuya götürürdüm, altından mı diye bir kontrol etsinler 😄 gerçi altından da olsa bunlar kadar para etmez 😐
00 YorumlaBilezik, tek taş bile istememiştim düğünümde hoş kiymette bilinmedi ayrı. konu. Ama bu liste baya görgüsüzlük, anlayissizlik..
00 Yorumla
+1 yılyarım metre halep zinciri ne ola ki acaba ya 😂😂 en çok ona güldüm
01 Yorumla- +1 yıl
Anlamını bilmediğim şeyler yazıyor djdjs
Ay şaka gibi eşyanın rengini dahi belirtmişler bu ne sanki kızı satıyorlar erkekler isyanlarında haklı galiba
00 YorumlaUrfalilar böyle yapar 😊
01 Yorumla
+1 yılKızın altın kaplama olduğunu düşünmeye başladım 🤣
00 YorumlaEvi iki tarafın beraber döşemesi lazım bence. Tek taraflı olmaz.
00 Yorumla
+1 yılDamat zenginse istemişlerdir fırsat mı fırsat diyerek fakir damat olsa çoktan kaçardı
00 Yorumla
+1 yılÇüş bee bsçsökls ama böyle yapanlar var ztn hem öyleleri kiymete biniyor nedense
00 Yorumla
+1 yılHepsini kiralar düğünden sonra teslim ederim. Al bakalım.
00 YorumlaDirek cahillik ve görgüsüzlük der bırakırım olanı olduğu yerde
Kendini bilen insan bunu yapmaz.00 Yorumla
+1 yılyarım metre halep zinciri (masallah) oebsş1nwğdnpdmd o ne qbk
00 Yorumla
+1 yılTapu kadastrodan mı istedin kızı naptın kardeş
00 Yorumla
+1 yılİlk dört maddeden sonrasını okumaya cesaret edemedim😀
00 YorumlaEvleneceğim kadın önüme böyle bir liste veremeyeceğini bilir o yüzden sorun yok
00 Yorumla
+1 yılGelin değil eşya alıyor sanki damat. Saçmalık.
00 Yorumla
+1 yılAllah senin bahtini gönlunu acik etsin allah emanetsin 🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılSoruya bakar mısın neler istiyorlar koptum 😂😂😂😂 @Mmrrtt1818
01 Yorumla- +1 yıl
Bu nedir allah aşkına gerçekden bunları istiyen var mı 😂😂
bunları bulmakta başarılar diler uzarım :) hadi eşyayı anlarımda o baştakiler ne öyle ya 😁
00 YorumlaMadonna kolye ailesinde kaç kişi takmış hint küpesini bırakın kendisinin varya yazık ya bizim topluma sosyal medaidan ne görüyorlarsa onları söylüyorlar çok cahiliz çokkk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik olayına adım attıysam Kötü bir Tepkim olmazdı gereken yapılır.
00 Yorumla
+1 yılBunların hepsi fazlasıyla bende var artık o kadar gördüm ki istemiyorum Yeter ki dürüst biri olsun ayakları üzerinde dursun
00 Yorumla
+1 yılEğer maddi durumu yerindeyse, az bile istemiş.
00 YorumlaYok artık ahahaşdfjkdxbn bu ney böyle ülkeyi isteseymiş
00 YorumlaKızı kaçırırım
11 Yorumla
+1 yılÇok değil mi bunlar ya
15 Yorumla- +1 yıl
Çok (!)
- +1 yıl
Bence çok
- +1 yıl
Sjjsjs
+1 yılBen evlenmiyorum başka kız bul derim vfhbv
01 YorumlaBuna görgüsüzlük derim ben 🙄🙄🙄
07 Yorumla
+1 yılEn iyisi kızı istememek dkvkskc
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 520 cevap paylaştı. alacak gücüm yok derdim
00 Yorumla
+1 yılDirekt domalayım işinizi görün derim
00 YorumlaAileler mi evleniyor onları ilgilendirmez ki?
00 YorumlaAilesinin evine benzin döküp yakarım
00 Yorumlakarşılığında ne verecekmiş o önemli
00 Yorumla
+1 yılBenim bi cevabım var ama çok ayıp 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu devirde bunlari yapacagima 2 tane esc. İle hayatimi yaşarim
00 Yorumla
+1 yılKizini önce eve atar sonra sokağa atarim bu ne lan
00 YorumlaBu ne boyle ya saçmalamislar iyice
00 Yorumla
+1 yılKendileri ne verecekmiş çok merak ederim
00 Yorumla
+1 yılOldu iyi günler derim.
00 Yorumla
+1 yılBu ne mk bi *m için değmez.
02 Yorumla- +1 yıl
Asıl aşağılama bu. Butun bunlar neye karşılık sanıyorsun? Verilen mal (kadın) karşılığında bunları istiyorlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDamızlık inek arama listesi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDamat böbreğini verse anca karşılar
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem