Çeyiz alışverişi için liste oluşturmak, işi kolaylaştırmak mıdır?

Çeyiz alışverişi için liste oluşturmak, işi kolaylaştırmak mıdır?

Bence evet çeyiz alışverişinde bir liste oluşturulması gerekiyor aynı zamanda karşıdaki insanın da alacağı eşyaları fazla israf yapmadan alması doğru olandır, ancak bizim ülkemizde çeyiz alışverişi denince insanlar kullanmayacağı birçok gereksiz eşya alıyor.
Maalesef öyle
Kesinlikle kolaylaştırıyor çünkü hem hediye getirecek olanlar, hem de ev halkı ihtiyaçları bilip ona göre alıyor.. Ablam geçtiğimiz sonbaharda evlendi çeyizinde ufak tefek eksiklikler kalmıştı bizlere söyleyip listesini verdi herkes bütcesine göre bir şey seçip aldı ve tamamlandı mesela
Gayet mantıklı
Kolaylaştırmak kesinlikle. Çünkü o dönemler kafa karışık oluyor ve hep daha üst versiyonu çıkıyor mesela küçük ev aletleri gibi en azından liste olunca evliliğe yakın en günceli elinde olmuş oluyor eksikleri gözden geçirip.
Hep de daha üst modeli çıkıyor
Ôyle valla😂😂
Robot süpürgesinden tut Dysonın tüm ürünleri saç sekillendiricileri dahil, en önemlisi bunlar çünkü bana göre, kurutma makinesi gibi eşyalar eklenmeli ve liste tutulmalıdır.
Cevap
32Cevap
Evet bence oluşturulabilir
Peki s moderatörüm :)
Öyle ablam 🌸☺️
Liste her zaman kolaylaştırır. s sadece dikkat etmeniz gereken fuzuli şeylere para vermeyin derim. Mutfak beyaz eşyalarınızı alabilirsiniz özellikle
- Buzdolabi
-çamaşır makinesi
-Bulaşık makinesi
- ankastre set durumunuz varsa erkenden alınmalı
Beyaz eşya ve elektronik yetkili servisinde görev yapıyorum. Aklınızda takılan bir ürün olursa yardımcı olurum özellikle koç bünyesinde markalarda hizmet veriyoruz
Kesinlikle olmazsa olmazlar
Vakti zamanında buzdolabi ve çamaşır makinesi almıştım 2200 +2800 ₺ ye şimdi ne siz sorun ne ben söyleyeyim
Bir kadınla eevleniyorsun yeni bir araba alır gibi sonra da yanında avavdanlık olarak çeyiyzi geliyor bence bu kadını materyalleştiren bir olgu bana saçma geliyor
Erkek de aynı aslında
Erkek için de aynı şey geçerli. Erkek de alıyor
Boş evde mi yaşasınlar
@cemlara34 "doldururuz" bunu demen bile ne kadar boş olduğunu gösteriyor.
@cemlara34 görüşlerin belli ediyor tanımama gerek yok
ben trenyoldan 90tlye çeyiz defteri almıştım geçen sene. şu an kaç tl oldu bilmiyorum ama ona bakabilirsin. senin bir şey düşünmene gerek kalmadan a dan z ye her şeyi yazmışlar.
Böyle bir şeyin olduğunu bilmiyordum, harika bir öneride bulundun✌️
Gerçekten başta işe yarayacak şeyler çeyiz olmalı.. Fırın, buz dolabı ve çamaşır makinesi ilk hamle.
Artık zaten pek eşya alınmıyor temel ihtiyaçlar alınıyor hep
Bence yapılsa bir zararı olmaz daha çok artısı olur
Evet rahat oluyor
Tabiki liste olmalı. Diğer türlü çok kafa karıştırıcı. Hatta liste olmazsa belki aynı şeyden tekrar alma ihtimali de var.
Yok yahu insan o kadar da unutur mu
E nispeten... Bazen aklina gelmeyen seyi de kullaninca hayata gecince aliyorsun. Ama demirbaslar illaki aliniyor.
Evet planlı programlı oluyır
bence gerek yok
ne olsa
alınacak veya unutulacak çok şey var
Evet maalesef
evet oluşturulmalı cogunu da erkek tarafı almalı üzgünüm ama herseyi erkeğin üzerine yüklemeyip fedakarlık yaparsan cok eziliyosun maalesef o yüzden erkeklere acınılmaması gerekir
Bunu kendin mi yaşadın yakınından gördüklerin mi
kendim yaşadım sırf bu yüzden boşandım...
Her zaman her konuda liste oluşturmak faydalı.
Kesinlikle öyle
Zamanı gelince tatlı telaşlar yerini alır ve oluşturulur, şimdiden gerek yok.
Doğru diyor bella 2 3 katı oldu her şey
Aynen ya o beni de şaşırtıyor, ama yani ev olmadan da olmuyor ilk önce ev hallolmalı yoksa diğerlerini alsan nereye koyacaksın
O yüzden bence en iyisi dolara veya altına yatırım yapmak kenarda kalsın. Biraz da ufak tefek çanak tabaklardan alınırsa en azından idare edilir diye değerlendiriyorum.
Aynen öyle
Bu hayat pahalılığında ne evliliği ne çeyizi ?
Fiyatlar uçmuş gitmiş
Herkes alıyor buna rağmen
ama herkes en pahalısını alamıyor
Faizler uçmuş krediler el yakıyor
Ev kirası düğün borçları banka kredileri kredi kartları ödemesi
Yeni evlenen çiftler hangisine yetisicek?
burada ancak durumu zengin ya da yeterli parası olan insanlar ancak istediği her eşyayı satın alabilir
Evlenenlerin yüzde 70i düğün borçları bitmeden çarşıya bile çıkamaz halde şu an
Haa o alan alıyor dediğiniz insanlar bakalım anlattığım hangi profile aitlker?
Zengin olanlar mı? Yoksa taksitleri bitmeden nefes alamayanlar mi 🤔
Burak'ın eşya almayı çarşıda oturucaginiz kafe yi bile seciyosunuz? Daha ucuz diye
Allah evlenenlere akio fikir vede vicdan versin
Bir dokundum bin ah işittim. Ama güzel arkadaşım pahalılık herkes için var
Bende onu diyorum şekerim evet ama gariban için daha fazla var
Parası olan ya da çık zengin olan en iyisini alıyor ama garibanlar için konuştum ben 😎
Kesinlikle oluşturulup ona göre de bütçe ayarlanmalı
Kesinlikle
Çevremde evlenen arkadaşlarımın eşleri hep liste yaparak ilerlediler. İşlerinin daha kolay be çabuk hallolduğunu söylerler
Evet unutulmuyor diyorlar
Gerek yok; teknoloji ve imkanlar daha pratik olduğu için o an her şey kendiliğinden otomatik olarak olur; bir telefonla belirtmem yeterlidir.. ✅
Listelere uyum sağlayamayan biri olarak ihtiyacım olanı alır çıkardım..
Aklımda zaten profil oluşur ve içindeki eksik parçaları alışveriş anında tamamlarım..
Kolaylık açısından mantıklı olabilir ama bitmek bilmeyen bir liste o.
Ben hazırlamam evlenecegım kadın hazırlasın ben kartı veririm gider alırlar
Oluyor nasıl olmuyor
Kesinlikle önceden plan yapılmalı yoksa çok boş gereksiz şeyler alırsınız
Evet
Evet hatta çeyiz defteri var ondan alınmalı çok pratik shshshsh
Evet duydum onu
Link bırakabilir misin
Dyson seti hem süpürgesi hem saç şekillendiricisi onları alırdım evleniyor olsaydım...
Evet çok güzeller
Gerekli olan her şey iki kişinin yaşaması için her şey
Kesinlikle
Tüm beyaz eşyalarımı Hepsiburada dan alırdım ben olsam
Neden oradan alırsın
Mağaza dan seçmek zor geliyor
Zor zaten
İnternetten özellikleri karşılaştırıp almak daha basit zaten kurulumu için geliyorlar, bide ayrıntı takıntım yok
El ücret ne kadar alıyorlar
Ek*
Almıyorlar da alsalar da veririm mağazada satış temsilcileriyle uğraşmaktan iyidir
O kadar rahat diyorsun, iyiymiş.
Çeyiz diye antin kuntin şeyler alınmamalı gerekli olan aciliyeti olanlar olmalı.
Bence oluşturulmalı. Ha her şeyi bir anda tamamlama düşüncesi insanı kaygılandırabilir. Bu açıdan liste yapıp öncelikleri belirlemek bence daha planlı ve sakin bir süreç geçirmeye olanak tanır
Açıkçası çeyiz alışverişini bir yandan mantıksız buluyorum, buzdolabı vs sürekli daha yenileri daha iyileri çıkıyor. Belki en basit şeyler olabilir havlu gibi
Evet oluşturulmalı işini kolaylaştırır
Herkes defter almış
Liste oluşturmakta fayda var
Muhakkak
Sizin için problem mi bu, nasıl olsa her masrafı erkeğe kaktırmaya kalkışmak Türkiye'de adetten. Naz evi denilen kız evi sakinleri ağızlarını eye eye bu işlerin masraflarını kaktırmayı iyi bilir.
Hiçbir şey bilmiyorsan annene sor, evlenirken çeyiz masrafına babana nasıl kaktırmış?
Evet lazım olacak en azından kafan karışmış olmaz
Unutulan olmaz
Evet çünkü unutuyor insan çok berbat ya
Evet
Evet oluşturulmalı bence
Bence de
Listeler her konuda kolaylık ve pratikliktir.
Kesinlikle
Evet oluşturulmalı diye düşünüyorum.
Rahatlık sağlıyor
Evet oluştur yetiştiremezsiniz
Yetişir de unutulan olmasın maksat
Anladım
Bence de daha iyi
Rahatlık oluyor
Gerek yok böyle şeylere bir kilim yeter..
Reklam sloganı gibi 🤣🤣
Evet hatırladım eskilerden
çatal kaşık seti
O da gerekli
Ne kadar liste oluşturursan oluştur mutlaka unuttuğun bir şeyler olur
var mı hazırlık
Evet oluşturmalı bence. Neleri alıp almayacağını değerlendirir.
Tabii daha pratik olur
boş ver in çeyizi o neymiş
işi kolaylaştırır evet ama abartı fazla eşyalar olmayacak temel ihtiyaçlar neyse o olur.
Evin beyaz eşyası tabii ki. 👍🏻
Evet oluşturulmalı
kesnlikle oluşturulmalı.
Kesinlikle oluşturulmalı
Evet yoksa kafa karışıklığı olabilir
Evet alışverişte aklına gelmiyor çünkü bazı şeyler
Çok unutuluyor
Olabilir mantıklı
Hep mantıklı mıyım ne :)
Aynen buna hiç kuşku yok 😘
Yüzük 💍
Yüzük derken