Siz çeyiz masrafıyla baş etmek için kredi çeker miydiniz?

Siz çeyiz masrafıyla baş etmek için kredi çeker miydiniz?

Hayır ve asla Daha doğrusu bu çeyiz denilen şeyin koca bir saçmalık olduğunu kabullenerek başlamak lazım hayata Onu alıyorsun bununla dolduruyorsun ev tıka basa eşya ile doluyor yok misafir yemek takımı yok bilmem de kimse misafir falan ağırladığı yok saçma sapan şeylerle ev tıka basa eşya ile doluyor sonra huzura yer kalmıyor evde almayın Şu saçma sapan çeyiz denilen şeyleri Ne çok seviyorsunuz mal mülk edinmeyi be Maraş'taki depremde gördük her şey koca bir çöp
@zbkklcccc karsamba odası nedir?
@zbkklcccc fazla eşyalarını bir odaya doldurup o odayı bir daha kullanmama durumu yani. Sen yalnız mı yaşıyorsun?
@zbkklcccc nerede? Füssen Augsburg Nünberg? Franfurt? 😀
@zbkklcccc orayı bilmiyorum. Baktım şimdi. Franfurt ile Stutgart arasında imiş. Tr ye gelip giderken Münih havaalanını mı kullanıyorsun yoksa Frankfurt Havaalanı mı Hangisi daha yakın kalıyor sana
@zbkklcccc stutgart ta havaalani olmalı tabi ama TR ye uçak olduğunu düşünmemiştim oradan. Franfurt ve Münih'ten var. Onları biliyorum çünkü. Bir kez ben de kullanmıştım Munih i
@zbkklcccc Yozgat'a bile mi 😝
@zbkklcccc heee oldu bak şimdi
Ben de sandım ki Yozgat'a bile...
Tövbe dedim 😝
@zbkklcccc sen ne iş yapıyorsun peki
@zbkklcccc yeni gördüm cevabıni
Evli biri olarak genç kardeşlerime naçizane Önerim olacak bugün iki kişinin çalıştığını düşünürsek eve nereden baksan ev kira olursa 100.000 Eğer kira değilse en az 70.000 lira para girmesi lazım ki bu çeyiz paralarını ödeyebilirsiniz Yahu bir çamaşır makinesi olmuş 26 bin lira bir kurutma makinesi olmuş 30 bin lira bir televizyon olmuş 30 bin lira buzdolabı olmuş 30 bin lira bunları toplarsak 500 bin lira gibi bir para yapıyor tüm evin giderleri 500 bin lirayı ödemesi zaten 50-60 bin lira para E sen aldığın paranın tümünü çeyize ödeyeceksen niye evleniyorsun bunun için evlenmeden önce bazı beyaz eşyalara sahip olmanız gerekiyor
Evlenmeden önce bazı beyaz eşyalara sahip olmanız gerekiyor demişsin ama şöyle bir şey var herkes kullanılmış bir ürünü kabul etmeye de biliyor Nasıl olacak o iş
Yok öyle kullanılmış olarak demedim hazırlık yapacaksınız dedim yani küçük küçük birikimlerle Hiç değilse çamaşır makinesi bulaşık makinesi gibi aletler alınsın borçla evlenmek çok zor bu zamanda
Asla mantıklı bi karar değil
Şu seçim sonrası herşeye zam gelicek
Ve kredi cekipte abuk subuk şeylere harcamak hiiicte mantıklı değil
Ben olsam eşyanın en ucuzunu uygununu alırdım
Evlendiniz ve sabahtan akşama kadar kıçını yırtıp çalışıp eve geldikten sonra borçlardan kalan parayla yaşamaya çalışıcaksanız bu bana uymaz
Uyanada geçmiş olsun derim
😎
Mantıksız bi kere o çeyiz böyle a 'dan z ye yap kullanamadiktan sonra ya da belki bigun anlaşamadın ayrıldın o kredinin bi anlamı olcakmi hadi bunu da geç evine bun yerine ya da ileriye yatırım amaçlı bisey yapabilirsin altın ne bilim başka biseye yatır daha mantıklı bi çeyiz için kredi çekip 2 katını oduycegine degecek şeyler yap bence
Cevap
82Cevap
Benim açımdan mantıklı değildir.
Elden geldikçe en mantıklı olanı yapmaya çalışıyoruz
Kredi oranları yüksek, burada alınacak pozisyon önemli. Herşeyi bir defa alıyorum lüks/en iyisi/en üst modeli olsun değilde; f/p açısından tatmin edici seçimler yaparsanız daha uyguna çıkar ve bu enflasyon ortamında rahat edersiniz.
Kredi 1 sene ( ya da maaş zammı olana kadar) rahatsız eder, sonra rahatlarsınız.
Birde düğün zamanı takılanlar var. Maalesef millet olarak onu evlenen çiftin hayata başlangıç parası olarak değil, kadının güvencesi olarak görünüyoruz. Kusura bakmayın ama o para 2 kişinin parası :)
Ama onlar da o takıyı aynı maksat için takmıyor mu
Hayır, kadının güvencesi olarak takılıyor
@Freddy1616 Kadının güvencesi dediğin olay mehir. Kadına dini nikah yapılırken imam sorar eşinden nekadar mehir istiyorsun diye ve eşide tamam dediğinde o mehir kadının güvence parası olur.
Gerçekten zaruri şeyler için kredi çekin.. herşeyim olsun kimseden geri kalmayim aman bı kere evleniyorum her şey tam olsun diyip kredi çekerseniz, onu öderken yaşayacağınız sıkıntı evliliginize yansır ve net boşanırsiniz.. girmeyin böyle şeylere bence.. zamanla her şey oluyo.. paranız oldukça biseyler yapın bence
Buna ben de katılıyorum zarut şeyler için kredi de oluyorsa o evlilikten olur mu bilmem
Günaydın 🙂ben etrafımda olanı hiç görmedim inanın.. bı yerden sonra patlak veriyo mutlaka
Çeyiz masrafı için kredi çektin diyelim evlilik dönemi ziyan olacak, tadını çıkarmayacaksın. Düşün ki boşandınız, hâlâ borcu ödemekle kalacaksın birde ona tonlarca küfür. O yüzden kredi işi yaş. İmkanlar dahilinde birikim yapıp rahatça evlenmek en mantıklısı.
Rahat rahat evlilik yapmak şu devirde böyle biraz hayal gibi Çünkü her şey çok pahalı biliyorsun ki
Durumlar el veriyorsa birikim yapılmalı diye belirtmişim zaten.
Çeyiz masrafı için kredi çekmem. Mesai yaparım ek iş yaparım bak bir yola girdik daha fazla mücadele etmem gerekir derim. Ama çeyiz için kredi çekmem konu çeyiz değil ama konu 50000 çekip 90/100 bin TL ödemek. Bunun yerine daha uygun formül uretirim. Arada ki farkla da bankaya ödemek yerine sadece yazın değil kışın da sonbahar da da tatile gitmeyi tercih ederim
Ama insanın dermanı da kalıyor çok çalışmaya
Haklısın arkadaşım ama diğeri daha kötü düşünsene evlenmişsin ya da nişanı yapmışsın o tatlı heyecan kosusuturma birbirine zaman ayırma gerek iken AVM ye git hafta da bir gün gez gez bir çay kahve iç ya da bir yemek ye dön canın bir şey istesin aman borç var ya olsun dur de etrafta gördüğüm hep bu. Ya dirayet göstermek geleccek yıllar zaman için ya da söz nişan evlilik planıni beraber iyi yapmak aksi halde gördüğüm kadariyla bir çok insan mutsuz başlıyor evlilige
Bu arada Sevgi olunca anlaşma oluyor yani paraya pek bakmıyor para bir şekilde bulunuyor diye düşünüyorum ama bunun için Tabii biraz zaman lazım
Konu sevgi ya da para bulmak defilki. O zaman sevgi ile konuşuyorsak sevgi düşünce barındırır özen barındırır karşılıklı kazanç belli masraf belli oturur hesap yapar gider fiyat sorar ona göre bir zaman dilimi oluşturur ona göre söz nişan evlenme tarihi karar alınır krediye gerek kalmaz hesaplı kitaplı yapılır. AA beni seviyor bulur bir şekilde evet bulur ama sonrası var işte..
Elbette konunun derinliği çok fazla ama biz şu anda maddi olarak bir zorluğun evliliğe verebileceği zarar konusunda konuşuyoruz aslında çok
Tamam bende öyle yorum yaptım zaten ama seviyorsa bir şekilde bulunur deyince ben de ona göre yaptım. İki insan bir yola ciktiginda oturup karar aldıysa evlilik için bunun bir planlamasını yapar o süreci iyi yönetir evlenince de hep borç ödemek yerine kendilerine daha fazla zaman ayırır psikolojik olarak duygu olarak daha az yorulur ve mutluluğu daha fazla yaşayabilir. Aksi halde evlenince aşk bitiyor yok evlenip ne yapacaksın yok bekarken sevgiliyle daha çok geziyorduk gibi gibi bir dünya düşünce oluşuyor benim çevremde gördüğüm. Bu zor bir şey değil beraber planlamak ev alamayabilirsin ekonomi el vermiyor dur ablarim ama çeyiz düğün takı ev eşyası düzgün planlamayala olabilecek bir şey.
Çeyiz nedir? Ya evlendiğim adamin doğru kişi olduğuna emindim hic bi zamanda pisman olmadım düğün bile istemedim eşimin anne ve babası dünyada değildi arkasında 2 kardeşi vardı neyi var neyi yoksa kardeşleri için ugrasip duruyordu evlendim sade bir nişan merasimi evde ve nikahla şu an 1 senemiz bitecek neredeyse evlendiğim zaman eşimin 1 tek iğnesi bile yoktu eşyalı eve çıkmıştık kardeşleri ben para tutmaya başlayınca sıkıldı abileryle kavga edip köydeki kalan anne baba evine taşındı bizi birakip gttiler eşimle 2 3 ay daha idare edip eşyalı evde temiz küçük kendi esyamiz olan bir eve taşındık gözüm hic bir zaman yüksekte olmadı ve 2 ay öncede ev kurmak icin harcanan borçlarimızı bitirdik çok şükür bugünde 7 aylık gebeyim.
Eşimin hesabından cevap verdim soruna bu yüzden erkek hesabı
Mavili üyesin ama
Ben evlenirsem eğer ne kredi ne o kadar borç içine girerim bu düğün yeter yok çeyiz mis yok ev düzmeymiş hepsini sonradan birikim yapar istediğimin en güzelini alırım. Bunlar bana saçma ve vakit kaybı gibi geliyor
Aslında En güzeli Güzel bir meslek sahibi olmak Böylece sıkılmazsın alırken
Kredi çekip stresle evliliğin mahvolur haberin olsun onun yerine başta en fazla ihtiyacın olanı al yeri gelirse 1 2 oda boş kalsın azar azar alarak tamamlanır hem istediklerini alırsın hem de sıkıntıya girmezsin.
Misafir devri geride kaldı zaten pek fazla olacağını sanmam o yüzden öncelik konforun ve ihtiyacın olan olsun eksiğin olsa da zamanla her şekilde tamamlanır ama kredi sakıncalı hersey zaten full zam kredi desen faiz aldığının 3 4 katı ne mutlu olursun ne aldığın maldan zevk duyarsın. Az olsun kendi paranla olsun
Ne olursa olsun hicbir kredi kullanimi mantikli değil evli biri olarak söylüyorum düğün yapmak eglence yapmak sacma geri kalan temel ihtiyaclar icin kredi belki kullanılabilir eger birikim yoksa, kredi faiz oranlarina bakarak kredi cekmek bile bile tecavüze uğramak gibi birsey
Işte İnsan bir kere evleniyor diye anı kalsın diye yapıyor o düğünü de
Borcu öderken yaşıyor pişmanlığı ve inan gereksiz oldugunu anlıyor eglenceye harcanan para o evlilik icin daha baska seylere de harcanabilir anlıyorum anı tabiki ama onu birde geri ödemesi var bos yere
Cok acil llanlari alin bence kalanini sonra eliniz bollastikca azar azar alirsiniz. Inan az esyayla ev daha şik oluyor zaten hem de daha ferah oluyor. Hqyati olmayanlarin acelesi yok bkrca girmeyin 10 bin cekersin en az 15 odeyeceksin yazik
Maalesef öyle
Faizlerin %5’i aştığı şu dönemde kesinlikle hayır 🙅♀️
Maalesef öyle bir durum da var
Mantıksız. En temele bikaç bişeyi aldıktan sonra gerisini zaman içinde ağar ağar toparlarsınız. Biliyosunki günümuşdeki evliliklerdeki problemlerin ciddi bi kısmı evlilik sürecinde girlen borçların yükünden çıkıyo.
Dediğim gibi ama artık günümüzde her şey çok maliyetli olduğu için gözümüze yük olarak geliyor en temel ihtiyaçlar bile
Alabildiğini al alamadığını elendikten sonra eşin yavaş yavaş alır kız tarafı çeyiz almak zorunda değil kendini kasma sonuç oalrak yetişemiyorsun strestesin daha çok strese sokma kendini karşındaki erkek bozuntusu yardım edeyim demiyor mu kredi çekmek zorunda kalıyorsun? Ben ceyizimi dört dörtlük yaptım ama doğru kişiyi bulamadım doğru kişiyse karşındaki insan paçavra eşya vs düşünme zamanla her şey olur.
Elbette buna katılıyorum işte güzel düşüncen için teşekkür ederim 🩷
Rica ederim ne demek nişan atmış biri olarak söylüyorum hiç kasma kendini en ihtiyaç olanı alabildiğin kadar al gerisini boş ver yapmak zorunda değilsin umarım mutlu olursun
Umuyorum mutlu oluruz güzel dileklerin için çok teşekkür ederim
Çeyiz masrafları için bir kenara döviz koyun. En son evleneceğiniz zaman en son beyaz eşyayı alırsınız. Hem bu şekilde garantisi bitmemiş olur..👍🏻
Mantıklı
👍🏻👍🏻
Bu ceyiz vs. adetlerinin toplum dayatmasi oldugunu unutma. Yani, yilda bir defa dahi kullanmayacagin 200 parcalik yemek takimina esek yukuyle para vermek mantikli degil. Ceyiz de asiriya kacmak yerine temel ihtiyaclari karsilamak ve bosa sarfedecegin parayla da iyi kotu demeden bir yatirim yapmak daha iyi olur kanimca.
Evet biraz dayatılma da var işin ucunda ama gerekli kısmına odaklanalım biz
ceyiz nasıl dayatma oluyor yahu? Çeyiz denilen şey senin donun atletin, nevresim takımın, banyo havlun, yemek yiyeceğin tabağın kaşığın bunlar zaten alınması gereken şeyler
@_MelisYıldız_ bazıları çok istiyor ya onu kastetmiş
Evet, uygun faiz oranları ve geri ödeme planıyla çekilen kredi mantıklı olabilir. Ancak, kredi kullanmadan önce geri ödeme yeteneğinizi ve diğer finansal seçenekleri değerlendirmekte fayda var.
Kesinlikle diğer seçenekleri değerlendirmekte fayda var
Evet
Çeyiz kadar ölü yatırım olarak gördüğüm başka bir şey yok benim için..
Evet gerekli yanı da var
@Yiğit_ÇL kitap önerisi için teşekkür ediyorum adı neydi hatırlıyor musun kitabın tam olarak
şu an evlenmek 1 milyon tutar, o yüzden düğün dernek vs yapmadan basit bir törenle masrafları en aza indirmek lazım
Kesinlikle tutar
Evlilik saçma
Üstüne bide masraf🤣
Bide tek taraflı
Coşkunun bi sözü var
1 bardak süt için bi inek beslenirmi bee🤣
Saçma değil aslında hayat düzeni
Bana göre mantıksız, bazılarına göre koşullarınıda düşünürsek kredi almaları kendi imkan dahilde mümkün görünüyor
Evet Mümkün görünüyor ama Düzenli bir işi varsa
Kesinlikle
Çüzi miktarda da cekilebilir takilar falan karsilarsa o da. Detaylica dusunmek lazim odenebilirse cekilmeli.
Işte düşünemiyoruz vakti zamanında sonra sıkışıyoruz ileride
Kredi çekmezdim, haram. Bizde erkek tarafı bütçesi dahilinde hallediyor zaten, yani kız tarafının pek bir masrafı yok.
O da çok kötü ortak olmalı. Kul hakkı
Birinin malına sırf sana acıdığı için hakim oluyorsun Bu da doğru bir şey değil o zaman hiçbir şekilde istemeyeceksin karşı taraf Tabii ki sana erkek olduğu için diyen vardır ama çok azdır
Aslında burada ki olay çok başka, arada acıma vs. durumu katiyen yok ama neyse tartışmayalım bunu. Sadece dinimiz kadını hayatının her alanında koruyor (maddi ve manevi) ve garantiye alıyor.
Hani şey gibi bir şeyi istemediğin zaman "yeter ki al, üstüne para bile veririm" dersin ya, bizde öyle düşünülüyor. En değerlileri kızları evlenirken "yeter ki al, kurtulalım" der gibi para vermiyoruz. Dinen de bu tarz sorumluluklar erkeğe ait, erkek buna acıma gözüyle bakıyorsa o erkek noksandır. Erkekte imkanı dahilinde yapıyor, sarayda düğün istenilmiyor ki ondan. Zora sokmuyorlar yani. Hepsi bu. 😊
Kredi asla çekmem borç icinde evlenilmez hele bu devirde uc gun sonra bosanirlar para yo kdiye
Olan paraya olur
Kesinlikle
Hayır mantıksız.
Paranı biriktirip oldukça istediğini satın almak daha mantıklı ve çok daha zevkli. Borç hiçbir zaman güzel bir şey olamaz.
Elbette borç zorluk demek
Risk almağa deymez gerekli olanlar alınmalı , gerisi birşekilde yaşadıkca alınır gerek oldukca.
Öyle görünüyor
Faiz oranları her gün artıyor çekecek olan varsa ve banka kredi veriyorsa acil tarafından çeksin.
Evet yoksa iş zor görünüyor
Çekmedim. Çekmem..
Hiç kullanmayacağım bişey için faiz ödemeye değer mi?
Param oldukça alırım.
Neden kullanmayasın, çamaşır makinesi de çeyiz
Onlar farklı.
Onları da taksitle alabilirsin. Kredi çekmenin mantığı yok.
Elbette riski var
Çekmemek için çabalıyorum ama kredi kartları ağzına kadar doldu, sevdiğin adamla aynı evi paylaşma fikri çok güzel de şu masraflar olmasa...
Masraflar o kadar çok ki bazen her şey ütopik geliyor
gerçekten ya, en güzelini zamanında alanlar yapmış. Son Birkaç ayda sadece mutfak malzemeleri sanırım 100 k falan tuttu
haklarını yiyemem çoğunu ailem karşılıyor zaten, ona rağmen çok zor
Evet çok uçtu fiyatlar
@Aysunx89 eğer niyetin varsa eline geçen her parayla bir şeyler al. Abla tavsiyesi. Ailenin yanından bir süre sonra ayrılacağın garantiyse masraf açısından iyi bile olabilir ama %90 aile yanına gidenler kendi evine zor çıkıyor, iyi düşünmen gerek
@Aysunx89 o çok kötü işte
Evt abla haklısın elimden geldiğince alıyorum hadda sevgilime bile dedim bana hediye alma evlenince evimize koyacağımız şeyler al dedim düzgün bir meslegi yok uzmanlık denedi olmadi şimdi başka bir işe bakacak evi var ama ailesi ölünce ona kalıcak biraz yaşar yapamassak ayrı eve çıkarız dedi bakalım hayırlısı olur inşallah.
@Aysunx89 yaşı kaç bilmiyorum sevgilinin ama erkeklerin 30 dan önce işi gücü tam oturmuyor bu devirde. Sen anlayışlı biriymişsin zaten, iyi düşün her şey hallolur. Hakkında hayırlısı olsun :)
@Aysunx89 inşallah canım benim, hiç kafana takma Allah cidden evlenenin yardımcısı oluyor. Yaşınız daha küçük sayılır normal bu şekilde zorlanmanız
Kızlar ama önemli olan şöyle bir durum var parasız da olmuyor ileride para konusu yüzünden çevreniz Sizi sıkıştırdığında zor günler yaşayabilirsiniz Para da önemli
para kesinlikle çok önemli, o yüzden maddi olarak bie güvence yoksa beklenmeli, sonrası sıkıntı çünkü
Elbette kızlar iyi düşünün evlenmeden önce
Faizin 75 leri bulduğu bu zamanda krediyi anmak bile zarar yazar insana.
Elbette öyle
Mantikli değil , evlenmek istiyorsan önceden arkanda para olması lazım
Elbette ama artık kimsede yok
Kredi çekmek 1.5 sene önce mantıklıydı. Misal ben 1.5 sene önce 50 bin kredi çektim Samsung dan beyaz eşyalarımı aldım evime çıkarttım ve hala kutularında duruyor. Allah nasip eder birgün evlenirsem o zaman kutularından çıkartacam. Şimdi ise kredi faiz oranlar %5 üzerine çıktı ve çok mantıksız. Ben krediyi çektiğimde faiz %1.7 idi.
İlerde eşinle borç konuları yüzünden aranız açılabilir
Bence de bu dediğin şeyler evliliğ çatırdatabilir
O yüzden kreei çekilecekse de, ciddi meblağlar çekilmemeli mesela 50 bini geçirmeyin..
Evet fazlası ürkütücü
Sıfır eşyalı kiralık ev tutun daha mantıklı
Kolay mı sıfır eşyalı ev tutmak peki ve nereden bileceğiz sıfır eşya olduğunu
Ambalajı üstünde olan sıfır eşyalı kiralık evler var oldukça da kolay tutmak
Kredi çekmeden ev kuramayan bir erkekle evlenmeye kalkmak mantıklı değil.
Mantıklı değil Elbette ki
Bilmiyorum ben büyük ihtimal ile çekmezdim çünkü önceden birktirmisim dır 🤷♀️🤷♀️
Aramızda gizli zenginler var 😬
😌😌zen günlük kolay ki siz niye para kazanamıyor sunuz ona şaşırıyorum ben
Zenginlik kolay
Allah mesut etsin inşallah herşeyiniz kolaylaşır Allah yolunuzu kolaylaştırsın inşallah kardeş
Umuyorum da soruyu merak ettiğim için sordum
Kredi kartı , kredi çekmek , banka işleri, sanal para vs bunların hepsine karşıyım. Sakat iş
Ama bazen darda kalıyor insan
Elbette :)
Alamıyorsam başka yerden devam temin edemiyorsan evlenmek içinde acele ediyorsan mantıklı
Her şeyin bir zamanı var
Kim kime borç verir ki bu devirde
Maalesef öyle oldu
Gerçekten değil bir kilim bir küçük tüp bir tane yatak ile başlar hayat gerçekten ne gerek var
Gerek olabiliyor
Kafa yoruyor bunalım oluyor ve bu evliliği çok etkiliyor
Senin gibi kız lazım bizlere böyle düşünen
Ama gerekli eşyalardan bahsediyorum çeyiz derken
Gerekli evet ama gerçekten borç açlıktan beter
Değecek insan ile evleniyorsan yapilir. Sana değer veren , seven ve hayatını sonsuza kadar onunla gecirecegine eminsen değer bence
Işte değecek insan mı O da bir mesele
İşte onu bulmak sorun zaten sonunda bosanacaksan yazık oluyor emeklere maddi ve manevi anlaminda
Kredi gerçekten çok sıkıntılı bir şey, kredi çekmek kesinikle mantıklı değil, evlilik düşünmeden önce çeyiz için para biriktirmek ve biriktirdiğin paranın yettiği kadar çeyiz almak veya aileden destek istemek en mantıklısı.
aileler her zaman destek olamıyor bazısı bilerek olmuyor
Maalesef
Sakın böyle bir hata yapma her ay krediye çekip yatırman gereken para ile çeyiz alman mantıklı kredi kartına yatırdığın para ile her ay taksit yaparak git ben 4 ayda bu şekilde bir çok çeyizimi tamamladım.
Daha mı mantıklı, yine taksidi etkilemiyor mu
Mantıklı tabiki kredi bedava nasılsa günü geldiğinde ödeme zorunluluğu çekerler
Maalesef çekiliyor
Aynen öyle
Hayırlı bir eş olsa bir evlilik 150 —200 bine maal olur fakat kızlarımız ilk defa evleniyorum deyip 700-800 bine maal ediyorlar sonra mutlu evliliğim yok ayrıl
Ama ne yapsın yolunda gitmiyor demek ki bazı şeyler
Maddiyat erkeği çok yorar kandın yoklukta belli olur çok aç gözlüsünüz
Hayır çekmezdim eğer ki yaşım küçükse çeyiz yerine altın alış biriktirirdim evleneceğim zaman bozdururdum kredi çekilmez çeyiz için
Evet bu dediğin mantıklı
Bence mantıksız olduğu kadar olsun her şey zamanla olur bende zamanında yaptım ama kullanmak nasip olmadı akışına bırak elimden geldiğince yap
Akışına bırakmak gerek bazen
Aynn öyle sıkıntı etme hepsi olur
Elbette sadece sordum
Çeyizi geçtim bir kenara doğru düzgün insan azaldı Güvenebilecek Yola çıkacak...
Maalesef öyle oldu azaldı
Biraz araştırdım da, bu ülkede 42 yaşına kadar hayatında hiç bir zaman kredi çekmeyen tek kişi olduğumu öğrendim. 6 ay telefonsuz, 1 hafta donsuz kaldım yine çekmedim ve asla çekmeyeceğim, yaşasın özgürlük.
@Ayşeaynur yes👍
Zaten hiç evlenemeyeceğim için bu konuda kafam rahat olaki mucize olupta denk gelse yinede kredi çekmem faizden ötürü
Af oluyor ama bazen faizlerde
Valla. Evlilik guzelmi yirmi. Billmeme. Ama. Giren. Giriyoo.
Evlilik güzeldir ya sadece günümüzde biraz maliyeti düşündürüyor
İki taraf için de zor
Hayir kredi çekmedim hersey eşyamı bende yeni evlendiğimde 2 sene kaynamla oturdum ev eşyasımi zerre umrumda olmadı yenisi 2. el esya aldim hiç bir borcum harcimiz yok çok şükür başkalarına Havva aticam diye pahalı esya almadim aldığımız koltukta keyifle otura biliyorum o yüzden borca harca girmeyin yeni alınan şeyde zaten eskiyor zamanla hersey olur
Hımm olabilir ama az kredı çekecen ki hemen odenebılsın
Çoğu çekmek risk zaten
O zaman Çek gıtsın yaa lımıt ne kadar kı
Limit yok aklımda
Devletin verdiği 2 yıllık faizsiz krediyi almaya çalışın
O yeterli olur mu sence
Yeterli olmaz ama çok avantajlı 150 bin faizsiz hemde 2 yıl boyunca ödeme yapmayacaksınız yaranıza merhem olur tabi şu an herkese veriliyor mu tam bilgim yok araştırın bence
Hiç mantıklı değil, her an boşanabilir ve borç içinde kalabilirsiniz.
Boşanmak her zaman bir risk çeyiz olsa da olmasa da o aslında Bence sevgi ile de alakalı bir durum bağ ile alakalı bir durum
Doğru para olmazsa olmaz
Para, ev ve araba hazır tek sorunum evlenecek kişiyi bulamamak 😂🥺
O da zor bulursun ama
Kredi işine geç kaldın 100 bin krediye 65 70 bin faiz ödüyon, acil işe girip her ay toplaman lazım
Evet kredi işi maalesef öyle
Maalesef devir böyle
Sadece merak benimki
Kredi çekmek yerine parama göre alırım hepsini anında alacağıma 1 yılda 2 yılda tamamlaeim bende çeyiz hazırlıyorum fakat parama göre alıyorum her ay 1 bin TL harcıyorum ıvır zıvır şeylere
Evliliğe vaktin varsa, bazı beyaz eşya markaları kumbara usulü bir sistemi var detayına hakim olmasam da. Aylık düzenli elden taksitle ödeyebiliyorsun. Evleneceğin zaman da fark ödemeden ürünü temin ediyorsun. Onu araştırabilirsin mağazadan. Beyaz eşya dedim çünkü külfeti büyük olduğundan kredi faizi ödeyeceğine mağazadan bu şekil alışveriş yapabilirsin. Ödeyeceğin faizle belki yemek takımını da alırsın
Bu gençlerin evliliğini kolaylaştırmak yerine her türlü zorluğu yaşatıyorlar. Benim evlenmemdeki en büyük engellerden biri de bu belki de. Öyle bir ülke düşünün ki çeyiz masrafları için bile kredi çekmek zorunda kalıyor. Cevaba gelecek olursak, ödemekte zorluk yaşamayacaksan mantıklı
Borsaya gir hisse senedi al biriksin paran bankada oyle al ceyizlerini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?