Gizli Üye(30-35)+1 yılBu durumu o insanı tanımadan bilemeyiz ama sonradan bunu gün yüze çıkarta bilir. Yani bunun olmasını istemiyorsan bence bunu yapmasın bilmiyorum sen daha iyi tanıyorsun ona sorun olmuyor ise ve hayatını doyasıya harcayarak getirebiliyor olsun tabi neden almasın ama çokta yüklenme sor ona burada cevabı araba ilişkide açık ve net olmazsanı evlilikte yürümez aşkta yapmayın hergün senin gibi iletişim olmayan sevdiği insana sormaktan çekin insanlar üzerinde çalışıyorum ama sor sonucu neolursa olsun. İletişime geçmekte sinirlenen bile sonra konuşalım demekten çekinmeyin bundan herkese sesleniyorum.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYazım kuralları için özür ama anlamışsınızdır
En İyi Cevaplar
+1 yılHer ilişki farklıdır ve insanlar arasındaki finansal düzenlemeler de kişisel tercihlere dayalıdır. Eğer sevgiliniz size aylık para veriyor ve çeyiz almanıza yardımcı oluyorsa, bu sizin ilişkinizdeki bir anlaşma olabilir. Önemli olan, bu konuyu açıkça ve dürüstçe konuşmanız ve her iki tarafın da bu düzenlemeyi rahatlıkla kabul ediyor olmasıdır.
Eğer sevgiliniz size yardımcı olmak istiyorsa ve siz de bu yardımı kabul ediyorsanız, bu sizin aranızda bir güvence ve dayanışma göstergesi olabilir. Ancak, bu konuda rahatsızlık duyuyorsanız veya gelecekteki finansal bağımsızlığınızı kaybetme endişeniz varsa, bu konuyu sevgilinizle açıkça konuşmalısınız. İlişkinizin temelinde dürüstlük ve açıklık önemlidir.
Sonuç olarak, çeyiz almak veya finansal düzenlemeleri ilişkinizin gereksinimlerine göre belirlemek kişisel bir tercih meselesidir. Önemli olan, her iki tarafın da bu düzenlemeyi rahatlıkla kabul ediyor ve bu konuda açık bir iletişim sürdürüyorsa, bu durum sizin için uygun olabilir.10 Yorumla
+1 yılBence şu ekonomide İkinizin de çalışıp hem köşeye para koymanız hem de ufak tefek eşyaları almanız daha mantıklı olur bir sağlık sorunun vesaire yoksa bir işe geç çalış köşe En azından maaşının tamamının altın yok koy veya Dolar Euro ne ise Çünkü devir çok kötü bir devir geçinmek çok zor evlilik çok zor idare edemezsiniz En azından evlendikten sonra çalışmayacaksan bile evlenmeden önce biraz birikimin olsun
00 Yorumla
Maddi durum iyi ise sorun yok fakat yarın öbür gün ciddi tartışma ortamında karakteri zayıf biri ise aynen şu cümle ile karşı karşıya kalırsın /////kendine çeyiz bile yapamadın onu bile ben yaptım sana sen kim oluyorsun da bana karışıyorsun///// der öyle kala kalırsın o anda
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılSaçma değil sizin kararınız yani sevgiliniz sorun etmiyorsa kimse karışamaz
10 Yorumla
+1 yılAynı hesaba gelir beraber kullanacaksınız gadası
10 YorumlaE sevgilinden para alıp kılığa kıyafete yatırmıyorsun sonuçta, o parayla ikiniz için bir şeyler alıyorsun. Hatta olur da işler umduğunuz gibi gitmezse kendisinin de kullanabileceği şeyler yani, en kötü senaryoda.
Sen daha ziyade onun yerine alışverişi yapan insansın, bana çok da saçma gelmedi.
61 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için zaten ben de nolur nolmaz diye onun evine yolluyorum o yüzden
u +1 yılBence partnerizin sizi düşünmesi şık bir hareket. Sizin maddi durumunuzu bilip destek çıkmaya çalışıyordur. Çeyiz parasının erkekten istenmesi olayı dahi var benim saçma bulduğum konu bu. Sonuçta siz çeyiz parasını istemiyorsunuz partneriniz size destek çıkmaya çalışıyor siz ise ikiniz adına ortaklaşa çeyiz dizmeyi seçiyorsunuz. Bunda yanlış bir şey göremiyorum. Benim şahsi fikrim bunu sizi düşünerek yaptığından geçiyor o yüzden içinizi ferah tutun derim. Şimdi almanız belki içten içe size huzursuzluk veriyor olabilir. Ancak maddi gücünüzü toparlayınca sevgilinize ortaklaşa ödemeyi teklif edersiniz diye düşünüyorum. Çünkü partnerimiz her ne kadar düşünmüş olsa dahi sizin de ödemenizi ister özünde ve size yansıtmaz bunu. Bence şimdilik doğal ancak işiniz olunca mutlaka beraber ödeyin derim. 🌸
23 Yorumla- +1 yıl
Bende beni düşünen birini istiyorum bana destek olan birini istiyorum laftan sözden bıktım artık güzel sözdende bıktım maddi olarak destek olan birini istiyorum somut biseyler istiyorum bende.
- +1 yıl
@Geologicalengineer inşallah çıkar karşınıza🙏
- +1 yıl
Amin teşekkür ederim🙏🏻☺
+1 yılYanlış anlama ama yaptığın biraz asalakça davranış, git çalış. Tamam erkek arkadaşın iyi birine benziyor, destek oluyor fakat sen hiç mi düşünmüyorsun "ben de çalışayım bir katkım olsun, sadece harcayan tüketen birisi olmayayım" diye.
Evlilik bu devirde tek kişinin omuzlarında yük misâli olmamalı, sevgilinin durumu iyidir, senin de çalışmanı istemez o zaman ikinizin bileceği şey derim. Lâkin belli ki bu çocuğun durumu öyle çok iyi değil, o zaman sende işe girip destek olmalısın hem kendin için hem geleceğiniz için.
Ve evet sevgilinin parasıyla çeyiz dizmen saçma.20 Yorumla
+1 yılCiddi bir ilişki düşünüyorsan onun parası senin paran diye bir şey yok ikinizin parası var hanım kız yeter ki ilişkinin ciddi olsun ve Arayı çok uzatmayın bir an önce evlenin ciddi bir ilişki ise
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten evleneceğiz ben de öğretmenim atama bekliyorum o yüzden şu an bir şeyler alalım evlenince sen de çalışıyor olcan zaten beraber öderiz içini ferah tut dedi.
- +1 yıl
... çalışıyor olacaksin*...
Böyle bir kalıp yok dilimizde
.. çalışacaksın*
Böyle bir kalıp var.
Öğretmensin; dil hassasiyetin olsun lütfen...
Gelelim meseleye;
Şimdiden mutluluklar dilerim
+1 yılKonuştuğum ve evlenmeyi düşündüğüm kişinin maddi durumu yeterli değilse aynısını yapardım. Hem ileri de zorlanmamış olurduk, hem de hayatımı paylaşacağım kişiyle evimin eşyalarını sevip erken almış olursun… seni düşünmesi da gayet hoş ve nazik bir hareket.
10 Yorumla
+1 yılBence herkes kendi payına düşeni kendisi yapmalı. Elin ayağın mı tutmuyor gir çalış. Herşeyi erkeklerden bekleyen tiplemelerden hoşlanmıyorum. Aynısını çok yakınım yaptı çocuk her fırsatta yüzüne vuruyor nerdeyse. İlerde emeğim var bu evde diyeceğiniz bişey olmayacak haliyle senin ne emeğin var bu evde dediğinde diyecek cevabınız olmayacak. Buna hazırsanız tabi ki verdiği parayı çatır çatır yiyin.
11 Yorumla
Soran+1 yıl6 yıldır birlikteyiz kahve içerken bile ödeme yüzünden kavga çıkar. Hiçbir zaman para yeme durumu olmadı tamamen karşıyım zaten. Bu başka bir konu ama kendisi çok istedi ben de onun evine yolluyorum zaten evlenince atanmış olacağım ev eşyalarını birlikte alacağız
+1 yılO kadar sacma bir olay ki?
Neden çalışmıyorsun bunu anlamak mümkün değil. Ayrıca çeyiz kiz tarafınındir. Ufak tefekler alinir zamanla. Büyükler de duruma göre ya beraber ya da erkek alir. Ama senin bu yaptığın tamamen beles geçinmek. Çocuk kibar ama sen baya yiyicisin02 Yorumla
Soran+1 yılSoruları okumadınız sanırım. Üslubunuzu hoş bulmadım. Ben zaten diziyorum çeyizimi ama şu an çalışmadığım için evde tam olmuyor. O da kendisi de almak istedi baya da ısrar etti. Aldığımı onun evine koyuyorum zaten. Ben zaten öğretmenim bu sene atamam geliyor. Ama süreç yavaş işliyor. Özel bir okula girsem atamam gelince sözleşmeyi bozmak sıkıntı yaratıyor. Atanınca çeyizimi tamamlayıp evlenelim dedim sevgilim uzamasını istemiyor. Şimdi bunları alalım zaten evlenince sen de çalışıyor olacaksın ev eşyalarımızın tasitlerini birlikte öderiz dedi.
+1 yılYanlış değil, ama bence kendi paranı da katmalısın ikinizin parasıyla ikinize ait çeyiz hazırlamalısın. Sadece kendine göre çeyiz hazırlama eşin olacak kişinin de kullanacağı şeyler hazırla. O zaman çeyizlikte eşitlik ve adalet sağlanmış olur.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik öncesi çeyiz ve para almak pek doğru değil bana uymazdı doğrusu. Çeyiz olayı da umrumda değil. Evlenseydim sonrasında eşimle karar vererek alırdım paranın kontrolü de yine eşimde olsun isterdim daima.
10 YorumlaEğer sana al diyorsa iki itiraz et sonra al madem ilişkiniz ciddiyse o senin ilerideki kocandır yani kocanın parasını harcıyor olursun
Yani demek istediğim kocan sana alabilirsin diyorsa al ama başta 1-2 sefer itiraz et BENCE10 Yorumlaaynı olay bizde de var ama ürünü zevkimize göre ortak karar verip öyle alıyoruz ben de alıyorum elime geçen parayla. ayıp bir şey değil sonuçta beraber yuva kuracaksınız ev içinde de sen aldın ben aldım muhabbeti olmaz karı koca olduğunuzda senin paran benim param diye ayırım yapmayacaksınız sonuç olarak.
20 YorumlaHerkesin kendi hayatı. Boyle birsey duymadım ama demek ki oluyor. Sevgilinizin klonlanmasi dileğiyle...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani herşeyi onun parasıyla alman hoş olmamış bence
11 Yorumla
Soran+1 yılHer şeyi değil kendim de yapıyorum tabii
Pardon da onunla evleneceğin garanti mi bunun teminatını verdiler mi sana kaderinin o olduğunu bilemezsin
22 Yorumla
Soran+1 yılTabi bilemem ama çok uzun zamandır birlikteyiz şu an hazırlıklara da başladık Allahtan bir sıkıntı gelmezse inşallah
+1 yılşu çeyiz olaayına her zman karşıyımdır. belki eşimin aldığı örtüler tabak çanaklar vs benim hoşuma gitmeyecek. ayrıca evimde kullnacağım eşyalara neden karımın ailesinin zevkine göre alınmasını kabul edeyim?
214 Yorumla- +1 yıl
O zaman kendin al
- +1 yıl
😅😅😅😅😘😘
- +1 yıl
Gaza gelip yanlışlıkla öpücük emojisine basmışım pardon
- +1 yıl
yahu ben alınmasın demiyorum. alınsın tabi ama iki kişi evlenirken neden kadının ailesi alıyor özellikle mutfak eşyalarını. ben herşeyi kendim aldım. mutfaktan perdesine kadar. ailellerin bunu yapması çok saçma bir gelenek
- +1 yıl
@Miray_0003 kendim aldım zaten. tabi eşimle beraber karar vererek.
- +1 yıl
Her erkek kendisi almadığı için karışamaz da. Bende ailelerinin seçme tarafdarı değilim ama kız kendisi seçmeli.
- +1 yıl
@Miray_0003 çok sorarlar sanki kıza ne istersin diye. birde eskiler hep olsun yeter mantığında. hiç kalite uyum teknoloji yok. plastik pazarda satılan kırmızı süzgeç gördüm geçen bir arkadaşın evinde. bayalığın bu kadarı.
- +1 yıl
Bişey diyemem insanlar zor kazanıyor parayı. Önemli olan kırmızı süzgeç değil mutluluk
- +1 yıl
@Miray_0003 hayatım kaliteli değilse mutlu olamam.
- +1 yıl
Kendiniz kaliteli olursanız hayatınızda kaliteli olur. Parayla lüks yaşamla kalite olmaz.
- +1 yıl
@Miray_0003 katılmıyorum. ben kişinin kalitesinden bahsetmiyorum. hayat standartlarından bahsediyorum
- +1 yıl
Kırmızı süzgeç olmazsa hayatınız kaliteli mi olur?
- +1 yıl
@Miray_0003 kırmızı süzgeç yerine düzgün kaliteli metal bir süzgeç çaydanlık yerine elektronik ısısına kadar kontrol edebildiğin bir çay makinası. yuvarlak fırın yerine combine yeni fırınlar. evde vantilatörle serinlemek yerine akıllı ev sistemi ile kontrol edilen bir gömme klima bunlar insanın yaşam standartlarını arttıran. kendine zaman ayrırmasını sağlayan şeyler. heleki akıllı ev sistemi
+1 yılSıkıntı yapmıyorsa, yarın öbür gün başına da kakmayacaksa sıkıntı yok
20 YorumlaNeden ayıp olsun ki kendi söylüyor sonuçta birde evlilik düşünüyorsunuz
20 Yorumla
+1 yılBana göre saçma ilerde kavga ettiğinizde bu eve bir katkın yok deyip kıyafetlerini al çık diyecek az al ama kendin al aylık para atması çok saçma maaşa bağlamış gibi Yaşında küçük değil çalışmama sebebini anlamadım
00 Yorumla
s +1 yılSevgiliden para almak ne ya biz babamızdan alırken bile çekiniyoruz
37 Yorumla- +1 yıl
abartı sizinkide
- +1 yıl
Eli kolu tutan; çalışabilen insanlar olarak neresi abartı?
- +1 yıl
sonuç olarak bu ailenin görevi evcil hayvan beslemiyor
- +1 yıl
Belli bir yaştan sonra aileye el açmak mantıklı gelmiyor bana, kocaya da aynı şekilde.. fikirler farklılık gösterebilir, saygı duyarım
Soran+1 yılBen para almıyorum ki zaten kahve içerken bile tartışma çıkıyor ödeme yüzünden. Sadece evleneceğiz alalım dedi evimizin malı zaten her şey zamlanıyor dedi. Ayrıca el açmıyorum ben üniversiteden yeni mezun oldum kpssye girdim atama bekliyorum işe girip sözleşme yapamazdım özel okullarda falan sorun oluyor atama gelince işten ayrılmak. 🙏
- +1 yıl
İstediğin gibi olur umarım kpss, işler yolunda gitmeyince erkeklerin ilk yüzüne vurduğu para mevzusu oluyor maalesef
Soran+1 yılİnşallah canım ben de nolur nolmaz diye onun evine yolluyorum o yüzden shshjd 😂
Ayıp değil bence sen zorlamıyorsun ayrıca sende de kalmıyormuş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende hep bana harcatanlara cimrilere denk geldim. Siz nasıl yapıyorsunuzda adamlar sizin için böyle cömert olabiliyor? Soruna gelicek olursak senin durumun yoksa bu normal ayıp değil. Ama senin ve ailenin durumu varsa sende yapabilirsin
20 Yorumla
+1 yılikiniz için birşeyler yapıyorsunuz sonuçta saçma falan degil
10 YorumlaSonuçta evleniceksiniz ve beraber kullanıcaksiniz eşyaları. Sevgilin anlayisli belliki o takmiyodur eminim senin kadar. Oyle olsa bastan belli ederler kendilerini :)
00 YorumlaKatkı sağlayabilir belki ortak yaşam tamam da ama tamamen yüklenmek saçma geliyor bana.
Ailen gerekeni yapmalı üzerine düşeni. Bu fırsatçılık gibi geliyor bana00 YorumlaEger aldığın her eşyada onunla güzel günler hayal ederek alıyorsanız, ona dua ediyor ve çalışma imkanınız olmadığı için mecbursaniz bir şey diyemem.
00 Yorumla
+1 yılÇalışmanı öneririm gurur en önemli şey
Tabii ki hayat müşterek ama yarın telafisi olmayacak sözler ile karşılaşabilirsin02 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmenim atama süreci uzun sürüyor özel okullarda da ataman gelirse sözleşme bozmak zor. O yüzden bekliyorum maalesef
- +1 yıl
Tamam sıkma canını ozaman sende başka şekilde çalışınca telafi edersin
Umarım mutlu olursunuz
Evlenince zaten cocugun oarasini yemiycekmisin? E ne var bunda erkenden baslamişsin bari cocuk evlenmeden akillanir ise dugun masrafindan kurtarabilir 😅
01 Yorumla
u +1 yılHayat müşterek ne güzel sevenin var kıymetini bil oda senin... saçma değil kimin imkanı varsa alsın.. yuva böyle kurulur..
00 Yorumla
+1 yılCiddiyse senin benim lafı olmaz. Ben mesela boşsam girerim işe ortak alırız. Biraz mide meselesi bu. Yinede herkesin ilişkisi kendisine
00 YorumlaYok aşko çok mantıklı, ömrü hayatın boyunca bi kere bile suratına bakmayacaksın belki o hevesle aldığın şeyleri ama yemeye devam et.
03 Yorumla- +1 yıl
Dürüst olduğun için teşekkürler. Yemeyi inkar etmiyorsun
- +1 yıl
O da doğru o yüzden hayatımda çalışan kadın isterim
Sen değil erkek arkadaşın diziyor ilerde evlenirken sende ona göre bir şey al bunları aldım deme
01 Yorumla
Soran+1 yılYok evlenince zaten büyük ev eşyalarini falan birlikte alacağiz
+1 yılSevgilinin parasıyla aldığın çeyiz sevgilinin çeyizidir, çalışmadan böyle bir hareket saçma
10 YorumlaHerkes yapması gerekeni yapsın 3-5 parça eşya için yarın laf işitme sonra
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBilmiyorum ama inşallah yarın bir gün başına kalkmaz
10 YorumlaKitap al kendine yatırım yap. Modasu geçiyor. Erkekten para alıp bunlara ne giriyorsun sonra senden başka konularda fedakarlıklar ister alıştırma.
10 Yorumla
+1 yılBence yanlış sonuçta kız tarafı alır çeyizlik küçük ev aletlerini
00 Yorumla
+1 yılne guzel ailenle yasiyor olsan da sana aylik para vermesi. sahip cikiyor ne guzel
00 YorumlaNeden saçma olsun (; ama sende birşeyler katsan iyi olurr
00 Yorumla
+1 yılEn çok hangi cevap verilirse benide etiketle aynısını bende düşünüyorum 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 5 yıl ciddi ilişki yaşadım. Kendim çalışmadığım ve aileminde destek olmadığı bir evde yaşadım. Eşim hem bana baktı hem de ceyizimizi aldırdı kendi parası ile. Şu an evliyim 8 aydır evimdeyim. Yani ayıp felan değil, kimseyi umursama. İleride zaten zorda kalırsanız gidip çalışırsın sende ona destek olursun.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUzak mesafe ilişkisiydi bu arada. 12 ayda bir görüşüyorduk :) Gerçekten neden ayıp olsun ki? eşini enayi yerine koymuyorsun. Zordasın ve gücün yok, yuva kurmak neden ayıp olsun. İyi ki yapmışım hiç pişman değilim. Eşim sağolsun asla lafını bile yapmadı. Hatta sözleşmeli erdi ve liseden bile mezun olamamıştı. Normalde bir mesleği bile yoktu. Ben gittim sınavlarına çalıştırdım ve lise mezunu yaptım. Şimdi eğitimde uzman çavuş oldu :) yapabilidiğimin en iyisi buydu, keşke başka meslek yapabilse ama napalım kader. O trabzonlu ben maraşlıyım hatta :) kültür farkı vs aile zorlamaları. Onunda ailesi yoktu ben ona aile oldum. O da bizim için yuvamızı yaptı.. Darısı isteyen herkesin başına :)
- +1 yıl
Ya abla cok güzel acayip duygulandim🥹 mutlulugunuz daim olsun. Tam yorum yazacaktim, ben kendi ceyizlerimi aldim Allah biliyor tek tük ucuz seyleri eski nisanlim aldi ama en sonunda gidip ailesine „herseyi ben aldim parami geri versin“ diyerek ailesini üstüme saldi. Demem o ki, herkes senin kadar sansli degil
Cevap sahibi+1 yılUcuz kurtulduğun için şanslısın.. Bu dünyada herkesin bir ruh eşi vardır. Senin ruh eşin daha karşına çıkmamış. Dünyada bir sürü insan var. O yüzden nişanlınla aran bozulduğu için asla üzülme. İnşallah tez vakitte ruh eşini bulursun.. Benim eşim benim için çok kıymetli. Umarım mutluluğumuz bozulmaz nazar gelmez. Kendine iyi bak üzülme.
Cevap sahibi+1 yılMesela gördüğün ilk dakika anlıyorsun. Yıllardır tanımış ve asla yabancı değilmiş hissi oluyor. Benim kardeşimde benim gibi tanıştı, sosyal medya aracılığı ile. O da sanki yıllardır tanıyormuş hissini hissetmiş. Nasıl açıklanır bilmiyorum fantastik gibi gelecek ama gerçekten bu his oluyor. Şimdi onlarda evlenmeyi bekliyorlar ve gerçekten senin bir parçanmış gibi seni tamamlıyor. Her şeyin bir zamanı var. Rahat ol sakin kal, güzel dileklerin için teşekkürler.
- +1 yıl
Kisa zaman önce biriyle tanismistim aslinda, ilk gördügüm anda degil ama yanindayken yillardir taniyormusum gibiydi. Yaninda sakin huzurlu, güvende ve olmam gereken yerdeymis gibi hissederdim. Fantastik degil, söyledigine inaniyorum. Sanki baska bi boyutta bagliligimiz var gibiydi. Basladigim cümleyi o tamamliyordu. Gel gör ki adam evli cikti 😕 artik cok zorlaniyorum birine güvenmeye
Cevap sahibi+1 yılÇok üzüldüm, hep şansızlık yaşamışsın.. İnşallah bulursun ruh eşini. Sende bana dua et hep mutlu olayım. Kimin duası tutacak belli olmaz. Herkes sevdiği insanla umarım bir gün karşılaşır.
+1 yılNişanlın olsaydı usulü olurdu bence yarın bir gün ayrılırsın anısı kalır hç eşyalara baktıkca vs vs
00 Yorumla
+1 yılSevgilin enyi biri ise senin açıdan niye saçma olsun ki.
00 YorumlaHani maymun eğilip de diyor ya adamın kulağına senin daş... yerim diye sen tam o sun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevleneceginden nasil bu kadar emin olabiliyorsun
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılguncelllemene ek verneden bulunmuyo anladik
Soran+1 yılCanım zaten uzun zamandır birlikteyiz hazırlıklara da başladık gelecek ay da nişanımız falan var zaten. Allahtan bir sıkıntı çıkmazsa inşallah tabi nolur bilinmez
+1 yılBelki ona yar olmayacaksın.
11 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı neyse o olsun inşallah
Bi ben öyle yapıyodum sanıyordum olsun ona sevap yazılıyo 💅🏻😂
20 YorumlaBence pek parlak fikir değil canım 🤦♀️
50 Yorumla
+1 yılÇalis asko iyi kotu bir işte evlendiginde de çaliş ayaklarinin uzerinde dur cocuklarinda ilerde seni ornek alir hemde maddi acidan ikinizde çalışınca daha guclu bor aile olursunuz :)
01 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmenim aşkım güncellemeye yazdım herkes çalış deyip sövünce
+1 yılSaçma değil zaten onun evine yolluyorsun sıkıntı yok bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz eşek gibi çalışıp kraliçeler gibi en kalitelisinden en pahalısından kendi çeyizimizi alıyoruz aşko
06 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmen olduğumu söyledim okumamışsınız
Cevap sahibi+1 yılBenim de ablam öğretmen. Sözlüsünün maaşı çok iyi her ay ben sana belli bir miktar göndereyim çeyizi bitirelim dedi. Ablam asla kabul etmedi devlette ücretli öğretmenlik yapıp kendi maaşıyla ve babamın kredi kartıyla çeyizini tamamladı philips lumeasına kadar her şeyini aldı. Bizim kültürde çeyizi kız yapar. Erkek arkadaşın bunu annesine falan anlatsa onlar senin yüzüne vurabilir oğlumun parasıyla çeyiz düzmüşsün derler. Ben bu riske girmezdim. Kınamıyorum seni asla ama erkek tarafına güvenmem o yüzden böyle bir şey yapmam.
Cevap sahibi+1 yılSevgilin ödüyor diye kimseye bir söz düşmez ama eğer kaynanan görümcen varsa öğrendiklerinde baya iğneleyici laf ederler karakterleri kötüyse
Soran+1 yılDediğim gibi bu sene atanacağım büyük ihtimalle ücretliye başvurdum çıkmadı özel okulda da sözleşme feshi sıkıntı dediler. Ben de kabul etmedim zaten 6 yıldır birlikteyiz kahve bile ısmarlatmam. Doğum günlerimde dahi hediye aldırmadım inan ki. Atanıyım alıyım evlenelim dedim o da şimdiden alalım dedi evlenince zaten sen de çalışcaksın büyük eşyaları birlikte ödeyeceğiz dedi. Ben de senin evinde kalırsa kabulum dedim onun parası diye. Ha onun dışında ben zaten çeyizimi yapıyorum ama şu an gücümün yettiği kadar tabi. Ondan da aşırı bir miktar almıyorum. İlerde zaten evimizin eşyasını falan birlikte ödeyeceğiz diye içim ferahtı yani çünkü ailelerden pek destek yok. O da ufak tefek şeyleri de sonradan araya sokarsak iyice borç harç sıkışırız her şey zamlaniyor dedi. Ne yapayım paramı biriktirsem beklemiyor e şimdi almasak da yine alacağız 10 liralık şey 100 olacak. Napmaliyim sence ya daha iki kez para gönderdi zaten çok utandım bilmiyorum bunaldım her şeyden😔
Cevap sahibi+1 yılCanım ikinizin arasında kalırsa hiç sıkıntı değil ama annesi falan öğrenirse sıkıntı özellikle görümcen eltin varsa onlar hiç duymasın yoksa laf sokup dururlar
Soran+1 yılGörümcem yok eltim de evlenirken hiç çeyizi yokmuş zaten sıfırmış benim yine var. Aramızda kalır ondan çıkmaz. Teşekkür ederim yorumun için aşkım 🤍🌸
Bana göre çeyiz en saçma adetlerden birisi. Abi neden yani. O evde ikiniz yaşayacaksınız. Sonuç olarak ikiniz o eve eşya almalısınız. Kız tarafının yıllarca çeyiz düzmesi falan bana saçma geliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO eşyalara sahip değilsin. Hem kendi parasıyla alıyor hem onun evinde neden sana versin
00 Yorumla
+1 yılAl bence hiç sıkıntı olmaz ilerde başına kakarsa vermeseydin enayi dersin o seni değil sen onun canını acıtırsın
00 YorumlaBence çalışıp kendi ceyizini kendin dizmelisin yarin birgun laflanmalari daha kotu olur
01 Yorumla
Soran+1 yılAşkım üniversiteden yeni mezun oldum atansan da işe başlaman aylar sonra oluyor ben de dedim atandıktan sonra çalışayım biraz para biriksin diye ama sürecin uzamasını istemiyor
Sorun değil bence en iyisi bu
11 Yorumla
+1 yılSonra da benim çeyizim demezsin olur biter
10 Yorumla
+1 yılCiddiyse eğer neden saçma olsun ki kendiniz için alıyorsunuz
10 Yorumla
+1 yılBence 10/10 aktivite.
10 Yorumla- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri