Çeyiz alınırken bazı şeyleri kız, bazı şeyleri de erkek almalı diye biliyorum. Mutfak eşyaları genelde gelin çeyizinde yer alıyor. Peki, çeyiz hazırlanırken beyaz eşyayı hangi taraf almalı?

Çeyiz alınırken bazı şeyleri kız, bazı şeyleri de erkek almalı diye biliyorum. Mutfak eşyaları genelde gelin çeyizinde yer alıyor. Peki, çeyiz hazırlanırken beyaz eşyayı hangi taraf almalı?
Çeyiz hazırlığı ve beyaz eşyaların alınması konusu, kültürel ve bireysel tercihlere bağlı olarak değişebilir. Geleneksel olarak, çeyiz hazırlığı genellikle gelin ailesi tarafından yapılır ve beyaz eşyalar da genellikle gelin tarafından alınır. Ancak, modern toplumlarda bu tür roller ve görevler giderek değişmektedir. Bugün, çiftler arasında ortaklaşa karar verme ve sorumluluk paylaşma eğilimi daha yaygındır. Beyaz eşyaların alınması konusunda çiftler arasında bir anlaşma sağlanabilir ve bu, maddi durum, kişisel tercihler ve aile dinamikleri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bazı çiftler, beyaz eşyaları birlikte seçmek ve satın almak isteyebilir. Bu, çiftlerin ihtiyaçlarını, tercihlerini ve bütçelerini birlikte değerlendirmelerine olanak sağlar. Diğer çiftler ise gelin veya damat tarafından beyaz eşyaların alınmasını tercih edebilir.
Bu kız ve erkek tarafı düzeni epeyce eskidi gibi. Artık insanlar çok geç evlenip o zamana dek çalışmış, birikim yapmış oluyorlar. Evlenirken de kadın ve erkek ortak güçlerini birleştirir bu daha insancıl daha mantıklı fikrimce.
Mutfak ve yatak odasını gelin, beyaz eşya ve salon takımını damat alır genelde.
Gelin artıdan havlu, halı, nevresim vs.. gibi evi tamamlayıcı eşyaları da üstlenir.
Cevap
10Cevap
Benim erkek arkadaşım herşeyi ben alırım karşılarım dedi kendisi Ankaralı, ailene söyle hiçbir çeyiz hazırlığı yapmasın buraya gelirsiniz beraber gider alırız dedi
bilmiyorum ben bunu işte mesela bizim burada kız evi alıyor
Topuklu iğneden beyaz eşya mobilya kadar kız tarafı alır yaşanacak evi erkek tarafı ona göre anlaşılır kimin ne kadar yapa bilirse
Beraber yaşamayacak mısınız ikinizde Akın, erkek tarafını soyup soğana çevirmeye ne meraklısınız, bütün borçları yüklüyorsunuz sonra iyi bir evlilik bekliyorsunuz. Her şeyi beraber halledin sonuçta ikiniz bir olacaksınız
Erkek alır tabiki. Hatta erkek evi kursun gelsin kadın keyfine baksın.
Ortak alınsın işte şunu sen bunu ben aldım muhabbeti saçma
Ortak alınmalı. Sonuçta beraber kullanılacak.
Ortak alınmalı bence
Beraber yapmak varken neden tek tarafa yıkılıyor ki? Ev kızı misin?
Beyaz eşyayı damat almalı
Herkesin adeti farkli sanirim
@Muallime__ güzel açıklamış.
Ortak alınmalı
Gelin alsın
Gelin akıyor
Zengin olan almali
Gelin
Ortak alınmalı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?