Mesela ütüm var, fırınım var yeni değil ama sağlam. Sizce evlenirken baştan mı alışveriş yapılmalı, her şey sıfır mı olmalı yoksa arkadaşlarımla yaşadığım evdeki eşyalarımı yeni evime götürmeli miyim? Hangisi daha mantıklı?

Mesela ütüm var, fırınım var yeni değil ama sağlam. Sizce evlenirken baştan mı alışveriş yapılmalı, her şey sıfır mı olmalı yoksa arkadaşlarımla yaşadığım evdeki eşyalarımı yeni evime götürmeli miyim? Hangisi daha mantıklı?

Evlilik, yeni bir aşama ve yeni bir hayatın başlangıcıdır. Kendi eşyalarınızı yeni evinize getirerek, bu yeni aşamada size ait bir alan yaratmış olursunuz. Kendi tarzınızı ve kişisel dokunuşunuzu evinizde hissetmek önemli olabilir. Özetlemek gerekirse, kendi eşyalarınızı yeni evinize götürmek, kişisel bir dokunuş katmak ve geçmişinizden gelen hatıraları taşımak açısından anlamlı olabilir. Ancak, evlenme süreciyle birlikte yeni eşyalar almak veya mevcut eşyalarınızı yenilemek isterseniz, tamamen size bağlıdır. İşbirliği yaparak, eşinizle hangi eşyaları taşıyacağınıza ve nasıl bir ev düzeni oluşturacağınıza karar verebilirsiniz.
Yani bence nikahınızın kıyılmasına yakın bir zamanda yapabilirsiniz hani bunun süresini Biz buradan söyleyemeyiz sizin şartlarınıza göre nasıl gerekiyorsa öyle yaparsınız
Cevap
7Cevap
Değer verdiklerini götürebilirsin. Ama yeni evlilerin eşyaları da yeni olmadı beklenir.
Sevdiğin eşyaları götürebilirsin. Ben sevdiğim eşyaları bırakmam mesela.
yenisini al bence para yoksa onu al sonra biriktirirsin olmadı 2. el olarak satarsın
Her şey çok pahalı şu sıralar özellikle
işine yarayanları al bence
Her sey sifir olmak zorunda degil bence götür
İşine yarayanı al bu zamanda her şey alımdan uzak
Ayıp olmaz mı ki arkadaşa
Memnunsan neden bidaha masraf yapıyosun ki
Isine yarayina gotur masraf ta kisalir
Degerli olani al
Ben olsam götürmezdim
boş ver yenisini alsın
Götür yabi
İşine yarayan varsa götür