O kadar düğün masrafı içinde bu tarz eşyalara gerek var mı? Temel eşyalar mı alınmalı öncelikle?

O kadar düğün masrafı içinde bu tarz eşyalara gerek var mı? Temel eşyalar mı alınmalı öncelikle?

Evlilik öncesi kurutucu almaya ihtiyaç duyulup duyulmayacağı, çiftlerin yaşadığı koşullara, çamaşır yıkama sıklığına ve tercihlerine bağlıdır. Eğer çiftler, çamaşırlarını güneşte veya açık havada kurutmaya imkanları varsa, kurutucu almayabilirler. Ancak, yağmur veya karlı havalarda veya çok nemli bir iklimde yaşayan çiftler, çamaşırlarını kurutmak için kurutucuya ihtiyaç duyabilirler. Ayrıca, çamaşırları çok sık yıkayan veya aileleri büyük olan çiftler, daha fazla çamaşır kurutma ihtiyacı duyacakları için kurutucu almaları daha mantıklı olabilir.
Merhabalar ,
Sektörden birisi olarak bildiriyorum. Kurutma makinesi günümüzde artık temel ihtiyaçlardan bir tanesidir. Özellikle çamaşırların güneşte ya da gölgede asılarak kurutulması , koku ve toz olarak bize geri dönmektedir. Açık havada kurutulmuş bir giysiyi giydiğimizde üstündeki tozları da soluyoruz ne yazık ki.
Eğer yer açısından probleminiz yoksa minimum 7 Kg ve üzeri (Isı pompalı) yoğuşmalı olmayan bir kurutma makinesi kullanmanızı öneririm. İçine ek raf tipi aparatla da kullanarak çamaşırlarınızın ya da montlarınızın hatta ayakkabılarının yıpranmasını en aza indirebilirsiniz. Aynı marka beyaz eşya alımlarında ücretsiz montaj hizmetleri veren bir çok marka var.
Mesela Arçelik-Beko-Altus-Grundıg grubunda çamaşır makinesinin markası ne olursa olsun Kg uyumu var ise ücretsiz montaj hizmetleri de sunmaktadırlar. Yine ayrıcılıklı olarak su giderine bağlamadan da kurutma makinesi kullanılabiliyor.
1. Kg uyumundan kasıt 7 kiloluk makineye 7lik kurutma mı?
2. Grundig nasıl bir marka?
3. homend küçük ev aletlerinde kullanıcı yorumu çok yüksek. Tavsiye eder misin?
Merhaba ,
Örneğin 8 Kg bir çamaşır makinesi üzerine minimum 8 Kg kurutma makinesi montajı yapılabiliyor.
Grundıg yine Arçelik grubuna ait zincir kanallarda satılan bir marka Teknosa Mediamarkt gibi. O yüzden alacağınız ürünlerde teknolojik ya da kalite anlamında bir fark olmayacaktır aynı fabrikada aynı bant üzerinde üretilmektedir.
Homend pazarda bir dönem yoktu yeniden distribütör anlaşması ile birlikte geldi. Ürünleri güzeldir estetik görünüme sahiptir ancak uzun dönem kullanım olarak yedek parça tedariği konusunda bir miktar sizi zorlayabilir. O da tamamen arıza durumlarında olabilecek bir durum.
Evet kullananlar çok iyi yorum yapmış kullanıcı memnuniyeti epey yüksek o yüzden sormak istedim. Sütlü kahve makinesi için düşünüyorum. İki markada var biri homend.
Teşekkür ederim bilgiler için.
Evlenirken al bence eger evinizde yer varsa. Sonra kalırsa kalır. Eger calismiyorsan kendi paran da yoksa kocani sonradan ikna etmende zor olabilir. Erkek kullanmiyor ve ihtiyaç duymuyor sonucta o yuzden karsi cikiyorlar bazen ama kadinlara buyuk kurtarici bazi aletler. Almisken en basta al derim. Evlendikten sonra baska masraflariniz, baska borclariniz illaki çıkacak. O borclari odeyelim, belimizi dogrultalim derken alma noktasina bir turlu gelemeyebilirsiniz.(es kaza dusunmeseniz dahi hamile kalsan tamamen degisir gundeminiz ve masraflarınız. Evlendikten sonra her sey olabilir, baska masraflar illaki cikar) Eger maddi imkan varsa topluca ne lazimsa almakta fayda var. Bir de artik ulkede bugun aldigin seyle kâra geciyorsun. 1 sene sonra alsan belki daha da pahaliya alacaksin hatta belki alamayacaksin bile fazla gelecek parasi. O yuzden ihtiyac goruyorsan al derim.
Evet bu da haklı bakış açısı
Kurutucu alınacağına dair iyisi mi kadın ve erkeğin ortak karar vermeleri ve yaşayacakları eve, iklime uygun olarak hareket planı belirlemeleri olur. Ayrıntılara göre tasarruf sebebi de, israf nedeni de olabilir. Acil gerek yok gibi görünüyor. Çamaşır teline asıp kurutmak da keyifli.
Elbette kurutma gereçleri epey iş görüyor
Cevap
10Cevap
Evlendikten sonra nerde yasayacagna bağlı. Ege veya Akdeniz'de yasayacaksan gerekli değil tabiki ama Karadeniz'de yasayacaksan kesinlikle gerekli yılın resmen iki ay i güneşli geri kalan ful soğuk ve yağmurlu arada güneş yuzunu gosteriyor
Karadenizde misin
Evet tam arada bir sıcaklık güneş ısıtmıyor tam
Hayır bence gerek yok ya. Temel ihtiyaçlar alınmalı önce. Ayrıca kurutma makinası kıyafetleri küçültüyor.
Bunu da yeni duydum
Olmuşken aradan çıkarılabilir, fakat pek sağlıklı olduğmadığını söylüyorlar (elbiselere zamanla zarar veriyormuş)
Evet elbise yıpranabilir de sağlık açısından ne sakıncası var
Zararlı dediğin gibiyse bunu bilmiyordum
Düşündürdü haklı olarak
almışken onuda alıverin ne olacak giren girmiş zaten
Çok samimi bir cevap oldu
Kurutucu zaten çok temel bir ihtiyaç
Olmasa da olur gibi görünür ama asla öyle değil
Evet bence de
Evlenirken veya yeni eve taşınırken bence lazım. Kış aylarında kurtarıcı. Biz kullanıyoruz memnunuz.
Hangi marka ve ne kadara almıştınız
Beko almıştık. Ama ne kadara aldığımızı hatırlamıyorum 2 sene oluyor.
Dayanıklı diyorlar
Aynen dayanıklı baya. Tavsiye ederim Beko marka
Karadeniz gibi sürekli yılın 8 ayı yağışlı, iç anadolu yılın sekiz ayı soğuk ise gerekli
Bak bu doğru
Kurutma ayarı olan çamaşır makineleri yok mu zaten?
Elbette var
Niye kurutucu alıyorsunuz ekstradan?
Özellikleri sebebiyle farklı ürün tercih edilebilir
yok kız bosa masraf. baktın gordun lazım. evlendikten 5 ay sonra alırsın misal kacmıyorya.
Emin olamadım gerek de olduğunu düşünmüyorum aslında doğal gazlı evlerde hemen kuruyor zaten
Türkiye'de yaşıyorsun ayakların yere sağlam basmadan lükse girmek saçmalık. Maalesef Türkiye'de kurutucu lüks
Şu an öyle
Gerek duymuyorum. Balkonum bunun için müsait.:)
En güzeli
alırım çünkü neden almıyım ki
Çünkü zenginim 🤣
kurutma makinesi bizim evde yok demek ki zengin değiliz 😀 ayrıca alırım neden almıyım dedim kurutma makinesi aşırı pahalı bir şey bile değil 😂
Güneş gören alanı olmayan için iyidir.
Evet...
Alabilirim büyük rahatlık
Katılıyorum
Çok da gerekli değil bence
Kurutucu bence gereksiz ama illaki alinacaksa ilk etapta degil sonraki zamanda alinabilir
Bence kesinlikle olması gereken bir şey.
Bence her evin ihtiyacı. Alınmalı.
Hayır hiç gerek yok
Ben almak istiyom asamam yorulurum 😒🤧
Temel ihtiyaç değil ama çok önemli bir ihtiyaç
Kurutucu gereksiz bence
Gerekli aslında
Çok da masraf oluyor
O kadarda abartma ya 😂
Nasıl yani
Gereksiz masraf almaya gerek yok
Düğün masrafından daha mantıklı
Ben evlenmeden aldım