Çeyiz hazırlarken doğacak çocuk için de bir şeyler yapmayı düşünür müsünüz? Çoğu aile çocuk için de yorgan, battaniye, hırka falan hazırlıyor.

Çeyiz hazırlarken doğacak çocuk için de bir şeyler yapmayı düşünür müsünüz? Çoğu aile çocuk için de yorgan, battaniye, hırka falan hazırlıyor.

Çeyiz yapmak, evlilik hazırlıkları sırasında genellikle gelin adayları tarafından gerçekleştirilen bir gelenektir ve çoğunlukla evlilik sonrası evde kullanılabilecek eşyaların bir araya getirilmesi anlamına gelir. Bu eşyalar arasında mobilyalar, mutfak eşyaları, yatak takımları ve diğer ev gereçleri yer alabilir.
Doğacak bir çocuk için de benzer şekilde hazırlıklar yapmak oldukça yaygın bir uygulamadır. Bebek bezi, kıyafet, yatağı, oyuncaklar, beslenme ekipmanları ve diğer eşyalar gibi bebek ihtiyaçlarını içerebilir.
Mantıklı çünkü malum ekonomimiz pek iyi değil sürekli zam geliyor. Bir de insan o an o ihtiyaçları göremiyor o yüzden yapılır. Ben yapmadım ama ablam yapmıştı
Cevap
2Cevap
Hiç aklıma gelmemişti ve gereksiz bence
Doğmamış çocuğa don biçilmez derler
Haklı bir söz. Ya hiç çocuk sahibi olamazlarsa?
Çok mantıksız buluyorum. Ama daha ortada damat adayı yokken anneannemin gelecekteki çocuğuma patik ve hırka oörmesine engel olamadım tabi..
Olabilir.
Yapılabilir.
Sen düşünür müsün yapmayı?
Bilemedim, erken olur düğün çeyizine bebek çeyizini de katmak. O ayrı yapılır. Düşünmem sanırım.
Bakıyorum yapanlar olmuş hoş da durmuş hamileyken o telaşe çekilmez
Yo, çekilir. Tercih meselesi tabi. Heyecan olacağı için ve 8. ayda başlamayacağımız için sıkıntı teşkil etmez.
Hayır, her şeyi vakti geldiğinde yapılmalı..
Evet öyle büyükler yapıyor
Çocuklar için örgü tarzı modelleri doğru bulmuyorum. Alerjen etkisi olan bir madde ve küçücük bebeğe zarar verebiliyor.
Ben küçükken çok örgü yapan olmuş ama katılıyorum sana
Pamuklu ürünler en mantıklısı.
Evet diğerleri süs amaçlı oluyor.
Bebek bezi hazırlamak lazım bence altın alır gibi her ay alacan
Hayir o kadarı gereksiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?